Jump to content
BulForum.com

Chast li e ot Nacionalnata kultura POP-FOLK -a?

FiXeR

Recommended Posts

Кажи ми един изпълнител, койти има по-добри гласови харектеристики от Софи Маринова.

Ма майкооооууууу. Тука вече стана яко. Е то бива бива ам ачак пък от Софи Маринова по-гласовито да нема не е бивало :woot

Кефи ме как с лека ръка отписа всички гласове и остави само този. Е това е да си фен :) Не, обърках се, не Фен ами Фьен :woot

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

@Runner противоречиш си ,ако бях расист щях ли да харесвам рап музка (черна ,негърска музика ) !? Колкото до бюстовете май след като не може да отговориш както трябва малко си преиначаваш нещата ... не е въпросът дали харесвам големи бюстове или не ,а дали чалгарите слушат музика или гледат големи ц**и .Необходимо ли е на младежта да прилича на някого изобщо ? Отбелязах ,че не ми харесва именно тя ( младежта ) да подръжава на чалгарките/чалгарите

Музиката : техното именно това ми харесва в него ,че има само някакъв ритъм и никакъв (или почти никакъв текст ) . Рапът защо ли ти как мислиш ?! слушал ли си спиращи дъха рими ,който те карат да се замислиш в какъв свят живеем и има ли смисъл от живота ни .. или ти си предпочиташ по цял ден да си слушаш маанета в които се пее за любовта и изключително само за нея .. да е лишена от всякакъв смисъл ... харесва ли ти много като пуснат чалгата някоя твоя позната да се кълчи като примерно : гореспоменатата Софи Маринова(Анелия,Гергана,Азис(ако го намираш за привлекателен)) хмм ? на мен не !

JOU JOU, аман от клишета. Ако имаш да казваш нещо смислено - заповядай. Ако ли пък не, моля ти се, не е това мястото....

Nikoj ne moje da opredlja mjastoto. A kolkoto do klishetata - njama po golemi klisheta ot pop-folk-chlakadjiite i tehnite simpatizanti.

sMARTBomber, шегувам се разбира се, но се дразня, когато някой казва на бялото черно, нали разбираш.

ShitHappen, хехехе, какво да ти обеснявам, защо харесвам поп-фолка? Мисля че съм ти го казал достатъчно ясно. Твоето обяснение, коети си дал защо харесваш примерно рап, или техно, не се различава по нищо от моето. Останалото, което си казвал в горния пост са празни прикзки, чешеш си езика... По-добре спри, защото ме караша да си губя времето, като ти чета и после отговарям та тъпотиите, които излизат из под пръстите ти....

Taq tema nqma da q byde, shtoto otnovo e vsichki vs. chalgata (taka i trqbva :bgrin: ) Osnovnoto e che edno neshto stava chast ot nacionalnata kultura, kogato e obshtovalidno za vsichki, a chalgata opredeleno ne e! :sick

Aло,вие се сбъркахте тотално :D

Само,че не можах да разбера за кво в тая цялата боза намесихте и метъла? :D

За кво намесихте и рапа? :D

Тия сравнения нещо не ми допадат,щото много от хората като чуят метъл казват 'ебати ужаса' при положение,че не знаят за кво става въпрос,същото е и с рапа,като чуят за рап за сещат за Шамара и за всякви такива хомлеси дето изобщо не знаят за кво става въпрос :D

И тия спорове за т'ва дали чалгата и попфолка са едно и също нещо нямат смисъл.

Щото,аз ако съм си решила едното,някой ако ще и до утре сутрин да ме убеждава в обратното няма да успее.

Мен лично не ме интересува дали имат разлика,щото ако имат и двете са бози-едното е .. някви сдухани мадами ми се чудят как да се разсъблекат възможно повече,за да са по-интересни и по-гледани,а в същото време ми пеят за любов,другото не ми се коментира,идете го вижте в 'заведения' от рода на "Палмите","Тарикати" и още куп такива селски места. Некви точно цигански ритми,и некви мадами ми се накачорили по масите и се кълчат супер смешно.

Ебати 'музиката' заклеам се..

@Runner противоречиш си ,ако бях расист щях ли да харесвам рап музка (черна ,негърска музика ) !? Колкото до бюстовете май след като не може да отговориш както трябва малко си преиначаваш нещата ... не е въпросът дали харесвам големи бюстове или не ,а дали чалгарите слушат музика или гледат големи ц**и .Необходимо ли е на младежта да прилича на някого изобщо ? Отбелязах ,че не ми харесва именно тя ( младежта ) да подръжава на чалгарките/чалгарите

Музиката : техното именно това ми харесва в него ,че има само някакъв ритъм и никакъв (или почти никакъв текст ) . Рапът защо ли ти как мислиш ?! слушал ли си спиращи дъха рими ,който те карат да се замислиш в какъв свят живеем и има ли смисъл от живота ни .. или ти си предпочиташ по цял ден да си слушаш маанета в които се пее за любовта и изключително само за нея .. да е лишена от всякакъв смисъл ... харесва ли ти много като пуснат чалгата някоя твоя позната да се кълчи като примерно : гореспоменатата Софи Маринова(Анелия,Гергана,Азис(ако го намираш за привлекателен)) хмм ? на мен не !

:punk Runner ti izpadna v smeshno polojenie :woot

Nikoj ne moje da opredlja mjastoto. A kolkoto do klishetata - njama po golemi klisheta ot pop-folk-chlakadjiite i tehnite simpatizanti.

Разбира се, че има хора, които определят мястото, наричат се модератори, ако не ти е ясно, така кажи, аз ще те рабера и ще ти обесня... ;)

А колкото до клишетата - ти си най-голямото клише в тоя топик. Наслушал съм се на такива като теб вече...

Pechenata, това че си твърдоглава и никой не може да те убеди в противното, въпреки, че ти не си права си е твой проблем... Амин...

vasil088, кое е това смешно положение, кажи го, че и аз да се посмея... :lol: :lol: :lol:

Аз пък се смея сега, защото осъзнах, че при най-малкото възникване на какъвто и да е спорец в нашия форум, двете най-употребявани думи са "Комплекси" и "Клишета" :woot

Kato cheta stigam do mnenieto che temata mi se prevarna v tova na koi mu haresva i na koi ne pop-folka(chalgata za nqkoi).

Na tezi na koito im haresva pop-folka i go slushat mislqt 4e zaema chast ot kulturata na Bulgaria, a na tezi koito ne im haresva che ne zaema.

Ako gresha v neshto popravete me.

Runner, не мислиш ли, че най-добре е младите да не подражават особено много на никого. Но тъй като това не е възможно - по-добре да обуват камуфлажните и кожените панталони и да подражават на Cannibal Corpse. Метъл групите поне не издигат простотията в култ. А за квичащия гласец на оная :censored2: Софи Маринова няма да коментирам. Не съм расист, но по отношение на циганите съм с особено мнение и то е дошло с годините не от хубаво.

Ти на кого искаш да подражават младите? Да тръгнат всички посред зима по минижупи и с къси потничета? Поради масовостта си чалгата малко или много моделира съзнанието на младите и изкривява ценностната им система. Браво на тези, които слушат тази музика без да затъпяват, ама от лични наблюдения такива хора са малко. Аре стига съм писал, че някои безумни изказвания ме ядосват много и ще си докарам някой warn за глупости.

Runner, не мислиш ли, че най-добре е младите да не подражават особено много на никого. Но тъй като това не е възможно - по-добре да обуват камуфлажните и кожените панталони и да подражават на Cannibal Corpse. Метъл групите поне не издигат простотията в култ. А за квичащия гласец на оная :censored2: Софи Маринова няма да коментирам. Не съм расист, но по отношение на циганите съм с особено мнение и то е дошло с годините не от хубаво.

Ти на кого искаш да подражават младите? Да тръгнат всички посред зима по минижупи и с къси потничета? Поради масовостта си чалгата малко или много моделира съзнанието на младите и изкривява ценностната им система. Браво на тези, които слушат тази музика без да затъпяват, ама от лични наблюдения такива хора са малко. Аре стига съм писал, че някои безумни изказвания ме ядосват много и ще си докарам някой warn за глупости.

Да, много си прав. Аз съм на мнение, че не трябва да се поддръжава на никой, но всичко си е до човек. А това за издигането на простотията в култ не го разбрах. Да не би да искаш да кажеж, че поп-фолка я издига в култ, защото ако е така, аз не мога да се съглася. Както има прости поп-фолк фенове, така има и прости метъл фенове. Тук също опира до човек и до това, какъв вкус има. Както едни харесват руси, така други гаресват брюнетки, ако всички харесвахме едно и също, представяш ли си, какво щеше да стене? Щяхме да се избием. Малее, гледай къде отивам, по-добре да не продължавам, защото и без това сме много офтопик вече.

Да, много си прав. Аз съм на мнение, че не трябва да се поддръжава на никой, но всичко си е до човек. А това за издигането на простотията в култ не го разбрах. Да не би да искаш да кажеж, че поп-фолка я издига в култ, защото ако е така, аз не мога да се съглася. Както има прости поп-фолк фенове, така има и прости метъл фенове. Тук също опира до човек и до това, какъв вкус има. Както едни харесват руси, така други гаресват брюнетки, ако всички харесвахме едно и също, представяш ли си, какво щеше да стене? Щяхме да се избием. Малее, гледай къде отивам, по-добре да не продължавам, защото и без това сме много офтопик вече.

Много се отклонявате от темата.

Ти може да си най-големия тъпак,а в същото време да слушаш най-хубавата музика /макар,че не така трябва да се изразя/..

Може и да си умен,пък в същото време да слушаш разни чалгий.

Т'ва е много тъпо нещо да се говори кой какъв е,заради музиката,която слуша.

Бих казала малко ограничена работа.

Щото по тая логика пънка например е наркоманска музика,метъла е музика за отрепки,чалгата за селяни и така.

Не е ли тъпичко като го казвам така??

Що проблем ли виде?

Аре някой да затвори темата. То се видя че това разстройство чалга не понася на всеки. А че е некултурно, некултурно е. Аре баста. Closed и стига сме се карали, дайте да се напием културно под звуците на Шопен примерно :)

Ne prosto tova dushko ne6to me nervi, a Shopen e idealen za Edna rakiq, Sega sam na Bah i si piivam Vince.

Leka ve4er na vsi4ki i blagodarq za mneniata Vi otnosno postavenata tema.

За пиенето и аз съм съгласна :woot B) :D

Има прости фенове на всеки вид музика. Кога всички ще раберете, че разликата е само в съотношението между простите и умните, което е доста различно. И тук вече съм готов да споря. Ако искаш, Runner и социологическо проучване ще направим.

За мен е простотия да си показваш тялото на всички, да правиш дебелашки сексуални намеци и т.н. Затова казвам, че чалгата издига простотията в култ. Не е задължително човек да се влияе от тази простотия, но повечето го правят. Аре вече наистина лека нощ и някой добричък модератор бързо да затваря тая скандалджийска тема. И спрете да пускате теми за чалга, че форума ще заприлича на скандал на селския мегдан.

Обаче не сте ли забелязали, че тия, които слишат чалга са толеранти към всички стилове и не се нахвърлят да обиждат хората, слушащи другите стилове. Докато при другите стилове е точно обратното, особено при метълите и рапърите. Всеки се изрежда и се стреми да пусне по-голяма обида по адрес на 'чалгарите'. Ето това не го разбирам. Явно 'чалгарите' сме широко скроени личности... Хахахахахаха... ;) :P

Обаче не сте ли забелязали, че тия, които слишат чалга са толеранти към всички стилове и не се нахвърлят да обиждат хората, слушащи другите стилове. Докато при другите стилове е точно обратното, особено при метълите и рапърите. Всеки се изрежда и се стреми да пусне по-голяма обида по адрес на 'чалгарите'. Ето това не го разбирам. Явно 'чалгарите' сме широко скроени личности... Хахахахахаха... ;)  :P

az sam na syshtoto mnenie :punk :punk

Обаче не сте ли забелязали, че тия, които слишат чалга са толеранти към всички стилове и не се нахвърлят да обиждат хората, слушащи другите стилове.

Само факта,че някой слуша чалга ми е ясно колко разбира от музика.За това и не навлиза в разни излишни спорове.

Докато при другите стилове е точно обратното, особено при метълите и рапърите. Всеки се изрежда и се стреми да пусне по-голяма обида по адрес на 'чалгарите'.

Първо ми кажи ти кво разбираш като чуеш рап и метъл,за да знам дали да си търкам клавиатурата

В музикалните среди "Чалга" наричаме ориенталски инструментални изпълнения изсвирени най-често на зурна или кларнет. Кючеците в ритъм 9/8 (широка девятка) също влизат в категорията Чалга - такива са най-често циганските и турските инструментали, някой път и песни. Думата "Чалга" идва от инфинитива на турския глагол "Calmak /Чалмак/", което на български значи "Свиря на инструмент". До тук мога да кажа само едно голямо "НЕ" - Чалгата НЕ е част от националната ни култура. По скоро е част от културата на етническите турци и цигани.

Имаше един лаф "не ми задавай отговор" , така стоят нещата и с въпроса "Какво е Поп-Фолк". Но все пак ще се опитам с по прости думи да ви обясня долу горе как стоят нещата. Българският поп-фолк черпи основните си идеи от народния ни фолклор(хармоника, такт итн), само че аранжиментите са далеч по-различни и съвременни. По-рядко се използват гайди, акардеони, тамбури итн. вместо тях преобладават доста електронни инструменти, ел.барабани и най-различни щури семпли. Диапазона от ритми е много по-широк от колкото мозже да си представите и ако се ослушате, ще усетите, че на някои от песните може да играете "Дайчово хоро" и други наши народни танци. Бързите игриви ритми са в кръвта на българския народ, не го отричайте. Тези, които слушат поп-фолк, са забелязали, че много често след втория куплет на дадена бърза песен (4/4) се включва кларнет/бузуки, което импровизира в границите на тоналността на песента - точно тази импровизация е типична чалга/чалгия и именно за това много често хората си задават въпроса дали тая песен е поп-фолк или е чалга ??! Ами аз ще ви кажа най-лесно - тфа е Българския Поп-Фолк :D Мешена салата с богато съдържание (фолк, поп, денс, рок, "чалга") Слагам кавички, защото чалгата не е официално "приет" музикален стил. Тва сме го научили от турците, с които съжителствуваме вече няколко века. За край ще ви кажа едно голямо "ДА" - Българският Поп-Фолк Е част от нацианалната ни култура.

Поздрави

DJ MatriX

Рано, рано едно въпросче, към тези които казват "не чалга, поп-фолк". На колко завекения пише поп-фолк и на колко чалга-бар? Чакам отговор.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...