bate_pesho Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 И аз имам голям проблем с изкарване на образ на тв-то затова пиша тук с надеждата някой да ми помогне.Значи имам 2 вида кабели,но и с двата не ми изкарва образ.Единият е Scart и с него тв-то абсолютно не реагира-няма смущения дори,синия екран си стои непокътнат.Другия го взех преди 2 дена откъм видео картата е s-video,а към тв-то е с букси,обаче са 2-едната черна,а другута червена-и с двете не дава никакъв сигнал.Успявал съм да изкарам образ единствено(беше преди няколко месеца) с подобен,но беше с една букса-жълта,както би трябвало да е,но го дадох на приятел и него кабела му дал на късо,така че вече е неизползваем.В магазинчето откъдето взех този с двете букси нямаха с една и ме уверяваха,че и този ще ми свърши работа.Иначе звук си изкарва на аудио входовете,но картина никаква.Имам и преходник от скарта към нормални букси-там е същото звук има,но картина не.Пробвах дори с 2 видео карти-едната Radeon 7000,другата GeForce 4 MX400-един и същ резултат.Дали има вероятност проблема да е в тв-то?То е Еlite 28 инча.Имам даже даже и s-video кабел от двете страни,но на тв-то не са му изкарали такъв вход за съжеление,макар че има изкарана дупка отпред. Ще съм благодарен ако ми дадете някой съвет,макар че почти съм се отчаял вече... Виж приятел .... сия ще ти обясня как съм направил мойто .... и аз имах много проблеми преди , но се опраих .... да започнем най-напред с това дали ти изобщо си направил някви настройки ?!? Ако не си пипал настройките изобщо не очаквай какъвто и да е ВИДЕО сигнал НАСТРОЙКИТЕ:Десен бутон(на мишката) в/у десктопа >Properties>Setings>Отново десен бутон в/у мониторчето на което пише 2 и след това Attached и тва е .... ако не се оправи значи проблема може да е .... 1.В кабела 2.Може да ти е изгорял тв-изхода , което става многооооо лесно .... Първия проблем се решава МНОГОООО лесно ..... както казах в първия пост се надявам да можеш да запояваш .... НАЙ-ДОБРЕ е да си направиш сам кабела , защотото тъкмо ще ти стигне по дължина и мисля , че това е най-доброто решение .... Аз съм си го направил чрез чинчове или така нареченото S-Video , но поради тъпата причина , че телевизорат ми няма изкарани входове (чинчове) трябваше да зема един обикновен кабел за видео , който влиза в буксата на телевизора (една трапецообразна) отзад и чрез която излизат 4 чинча ..... които са следователно тв-ин/оут и соунд-ин/оут тъъъ купуваш си кабел с 2 проводника колкото метра ти трябват .... купуваш си също и 2 чинча ... в моя случей са мъжки , защото и от видео картата ми трябва такъв и от трапецообразния кабел за който споменах .... запояваш ги по хубавичко , защото се пак става въпрос за видео връзка колкото по хубаво го направиш толкова по хубав образ ... и след като си направиш кабелчето си го свързваш следователно ... единия край отива в видео картата в тв-ота в S-Videoto (ако трябва да се оточня) , а другия отива в каблеа , който споменах от тв-то в буксата с надпис тв-ИН .... Правиш си настройките , които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и ако сичко си направил добре и по план трябва да тръгне , ОСВЕН ако не е проблем НО:2 демек ти е изгорял тв-оута ..... ПРОБЛЕМ НО 2:Може да е резултат от това да си вклиучил кабела от тв-оута в телевизора по време на работа на компа , което е довело до резаултата на изгоряването на тв-оута , но аз лично съм го правил десетки пъти и ми е оцелявал слава богу , но съм чувал , че има доста такива случеи .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
4o4o Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Виж приятел .... сия ще ти обясня как съм направил мойто .... и аз имах много проблеми преди , но се опраих .... да започнем най-напред с това дали ти изобщо си направил някви настройки ?!? Ако не си пипал настройките изобщо не очаквай какъвто и да е ВИДЕО сигнал НАСТРОЙКИТЕ:Десен бутон(на мишката) в/у десктопа >Properties>Setings>Отново десен бутон в/у мониторчето на което пише 2 и след това Attached и тва е .... ако не се оправи значи проблема може да е .... 1.В кабела 2.Може да ти е изгорял тв-изхода , което става многооооо лесно .... Първия проблем се решава МНОГОООО лесно ..... както казах в първия пост се надявам да можеш да запояваш .... НАЙ-ДОБРЕ е да си направиш сам кабела , защотото тъкмо ще ти стигне по дължина и мисля , че това е най-доброто решение .... Аз съм си го направил чрез чинчове или така нареченото S-Video , но поради тъпата причина , че телевизорат ми няма изкарани входове (чинчове) трябваше да зема един обикновен кабел за видео , който влиза в буксата на телевизора (една трапецообразна) отзад и чрез която излизат 4 чинча ..... които са следователно тв-ин/оут и соунд-ин/оут тъъъ купуваш си кабел с 2 проводника колкото метра ти трябват .... купуваш си също и 2 чинча ... в моя случей са мъжки , защото и от видео картата ми трябва такъв и от трапецообразния кабел за който споменах .... запояваш ги по хубавичко , защото се пак става въпрос за видео връзка колкото по хубаво го направиш толкова по хубав образ ... и след като си направиш кабелчето си го свързваш следователно ... единия край отива в видео картата в тв-ота в S-Videoto (ако трябва да се оточня) , а другия отива в каблеа , който споменах от тв-то в буксата с надпис тв-ИН .... Правиш си настройките , които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ и ако сичко си направил добре и по план трябва да тръгне , ОСВЕН ако не е проблем НО:2 демек ти е изгорял тв-оута ..... ПРОБЛЕМ НО 2:Може да е резултат от това да си вклиучил кабела от тв-оута в телевизора по време на работа на компа , което е довело до резаултата на изгоряването на тв-оута , но аз лично съм го правил десетки пъти и ми е оцелявал слава богу , но съм чувал , че има доста такива случеи .... Ами с настойките съм си играл по всякакъв начин,после и рестарт съм правил и не ще.А за изгорелия тв-аут точно за тва пробвах и с друга видео карта,понеже г-форската която по принцип си е на тоя комп я взех за 5 лв от един приятел,на който не му бачкала,ама при мен си бачка идеално.Така че и двата проблема ги смятам за почти невъзможни,освен ако и 2та тв-аута не са изгорели .Ще пробвам оба4е накрая сам да си направя кабел наистина.Някой ако може да каже дали е пробвал с SCART и дали му се е получило образ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Ами с настойките съм си играл по всякакъв начин,после и рестарт съм правил и не ще.А за изгорелия тв-аут точно за тва пробвах и с друга видео карта,понеже г-форската която по принцип си е на тоя комп я взех за 5 лв от един приятел,на който не му бачкала,ама при мен си бачка идеално.Така че и двата проблема ги смятам за почти невъзможни,освен ако и 2та тв-аута не са изгорели .Ще пробвам оба4е накрая сам да си направя кабел наистина.Някой ако може да каже дали е пробвал с SCART и дали му се е получило образ Еми добре , обаче закво толкова държиш да го правиш със SCART много по лесно е със S-VIDEO ... Както ти обясних праиш си го с два чинча .... зимаш кабела от видеото или си купуваш отиаш викаш един кабел за видео .... ръгаш един чинч в картата , а другия в ВИДЕО ИН на видео кабела , който е закачен за тв-то ти и получаваш идеален образ за филми .... Аз съм си го направил така и съм доволен въпреки , че кабела ми е 10 метра пак получавам доста добър образ на който си гледам идеално фими Link to comment Share on other sites More sharing options...
4o4o Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Е определено ще пробвам по твоя начин,защото искам да изкарам картина най-накрая Със SCART съм чувал, че е по ка4ествен сигнала,понеже май си остава дигитален,а не се образува в аналогов,както при tv-in ,но след като не става нямам избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted March 15, 2006 Share Posted March 15, 2006 Имам следния проблем - в менюто на GeForce-a нямам опция Nview display mode и следователно няма откъде да го накарам да детектне телевизора. Защо??? Whatever, оправих се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.