nasco Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 10x SET, az sam go pusnal na DualView ne na Clone, no na Clone pak ne wadi kartina, a i na DualView e po dobre zashtot si izliza na fullscreen na TVto. No i problema se okaza drug - izpolzwah BSPlayer a toi iawno ima problemi s overlay-a. Kogato pusna MediaPlayer-a ili WinAmp-a wsi4ko si e nared. 4etoh w niakakaw forum 4e i drugi imat podoben problem s BSPlayer-a, niakoi niamat kartina drugi samo sutitrite iavwno toia Player si ima problemi. Mnogo sajaliawam zashtoto ina4e mi beshe mnogo udoben za polzwane :-( da se nadiawame 4e niakoia sledwashta wersia shte e po hubawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Sori, ako se povtariam s podoben topic no ne mojah da otkria takava diskusia. Niakoi znae li s kakvi kabeli triabva da svyrja tv-out na video kartata mi s televizor, koito e dosta star i ima izhod samo za antena (toest niama onzi shirok izhod kato na po-novite televizori). Na edno miasto mi kazaha chrez video, no pak ne razbrah... Tozi vypros e v sekcia movies poneje reshenie na problema mi triabva za da gledam filmi... Blagodaria predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 темата е обсъщдана в секция Hardware. не мисля че през вход за антена може да се направи такава връзка. през видео става лесно. сигнала от компютъра идва във видеото, но сега като се замисля не ми е ясно как този сигнал ще излезе от видеото и ще иде в телевизора. Видео на този телевизор можеш ли да гледаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Видео на този телевизор можеш ли да гледаш? <{POST_SNAPBACK}> Da moje da se gleda video. Tova dali oznachava che shte moje da se gleda prez video. A ako stane s video, otkyde mogat da se kupiat kabeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 в такъв случай.. просто намери къде е входа на видеото който ти трябва и вкарай там кабела от видеокартата (S-Video или Composite). допълнителен кабел освен този който върви с видеокартата няма да ти трябва. освен ако не ти трябва за преход от S-Video към Composite. Незнам къде продават. на мен баща ми ми ги носи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 в такъв случай.. просто намери къде е входа на видеото който ти трябва и вкарай там кабела от видеокартата (S-Video или Composite). допълнителен кабел освен този който върви с видеокартата няма да ти трябва. освен ако не ти трябва за преход от S-Video към Composite. Незнам къде продават. на мен баща ми ми ги носи. <{POST_SNAPBACK}> Mersi zasega...Utre shte si vzema otniakyde kabeli i shte probvam... ako ne stane pak shte pitam Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 значи аз имам един проблем. Картата е Радеон 9800 Про производство на ATI. кабелът с нея е S-Video --> Composite. имам и S-Video ---> S-video купуван. проблема е че на телевизора нямам S-Video. имам 2 SCART-a и отпред имам Video и Аудио входове (Ляв и Десен). пробвах с какви ли не преходници, но не става. картината излиза разкривена и черно бяла. някой по-горе беше дал един руски сайт. доколкото разбрах трябва да имам изкаран S-Video през SCART и тогава няма проблем с картината, но проблема е че явно аз нямам. декодера за HBO си върви, видеото също. някой има ли някаква идея как да направя прехода без загуба на сигнал? през видеото сигнала също не може да се прекара. като прехвърля кабела на другия телевизор който има S-Video.. проблем няма. даже и на стария телевизор който имах .. нямаше проблем през S-Video. на тоя новия нещо му става. май не е с нашите стандарти. незнам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 w00x, пробвай през Видео входът.Най-доброто решение да ти направи някой нужният кабел.Моят го направиха в Адроид,казаха ми какво да си купя.Кабелът ми е 6 метра дълъг,свързан е през видео входът и нямам никакви проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Az moga da go naprava,i az sam s radeon.Triabva samo da si kupish materialite koito sa kam 2ili3 leva.Ako ne namerish drug obadi mi sa.I niama da imash nikvi problemi s TV-OUT-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Аз също се извинявам предварително,ако е малко off-topic или е вече дискутирано,но съм го изпуснал докато чета темата...Та въпросът ми е следният:Може ли (примерно казано) сестра ми да си блъска на mIRC пред компа,а аз в хола да си гледам някой филм от TV-Out-а?Принципно ми се струва невъзможно,ама кой знае,може пък да става... P.S:Имам Ati Radeon 9200 64 DDR TV-Out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Аз също се извинявам предварително,ако е малко off-topic или е вече дискутирано,но съм го изпуснал докато чета темата...Та въпросът ми е следният:Може ли (примерно казано) сестра ми да си блъска на mIRC пред компа,а аз в хола да си гледам някой филм от TV-Out-а?Принципно ми се струва невъзможно,ама кой знае,може пък да става...P.S:Имам Ati Radeon 9200 64 DDR TV-Out. <{POST_SNAPBACK}> Разбира се, че е възможно! Аз лично само така гледам филмите. Просто настройваш от драйвера за видеокартата Full Screen Device/Video - Secondary display или нещо подобно, аз съм с GF и при тях е така. Също се активира опция Clone за дисплея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 tedy,айде,ако ти се пише,малко по-подробно по темата... И още нещо:на каква резолюция да настроя видео картата-има ли режим 16:9,защото ми е такъв телевизорът? Link to comment Share on other sites More sharing options...
didotk Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 wo00x izklu4i kabelnata ot tv-to i nqma da ima6 problemi s kartinata tq pravi smu6teniq Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 tedy,айде,ако ти се пише,малко по-подробно по темата...И още нещо:на каква резолюция да настроя видео картата-има ли режим 16:9,защото ми е такъв телевизорът? <{POST_SNAPBACK}> Ами вместо да пиша, ето ти един линк с инфо по въпроса и въобще по свързване на ATI карти към ТВ. Малко е дълго, но има доста скрийншоти и е доста подробно, мисля, че ще ти свърши работа, а и не само на тебе, ами мисля и w00x може да си реши проблема лесно. Въпрос на правилно свързване Composite and S-Video Connection of RADEON Cards to TV and Movie Playback Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Thanks Tedy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Някой може ли да каже как се пуска TV-out на лаптоп. Защото няма как да изгася монитора, а ако го забраня от options дали ще мога да го пусна пак. А пък и в desktop->properties->settings->и там къде по-точно да натисна, защото не мога да намеря онова, което е написано по-нагоре. Та някой може ли да каже въобще как изцяло да го настроя? Мерси предвърително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 И аз имам въпрос.Видеото ми е FX 5200 64MB DDR 128bit AGP8x TV out & DVI и искам да си пускам филми на телевизора.Но понеже изобщо не разбирам ще ви питам.Телевизора е от по старите как да разбера дали ще мога да си пускам филми.Какъв кабел да си купя, настройки на видеото?И може ли при неправилно свързване да стане нещо на компа или на ТВ-то?Абе ако може възможно най подробно да ми обясните как става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Аре де хора, никой ли не знае. Поне някой да ми обясни точно как да свържа с компютър, пък аз ще гледам да се оправя след това. Онова от 3-4 постове не ми върши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Golqmhaker виж тази тема може да помогне аз сега я гледам http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=61502&start=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Здравейте! Значи един приятел е с ATI Radeon 9000 MOBILITY и иска да си пусне tv-out. Но когато влезе в cotrol panel->display->settings->advanced и там ги няма бутончетата, на които има логото на ati. Има само general, adapter, monitor,troubleshoot и color managment. Някъде прочетохме, че трябват най-новите драйвери от сайта на ATI. Когато свалихме това, което е само с control panel и почнахме да го исталираме на компа му, изкочи съобщение, че не е намерен видео драйвер. Аз се учудих как така не му засича без драйвер, ама явно може. Та някой може ли да ми даде линк, не към тази програма, която update-ва драйвера, а към някой, дори стар драйвер, а пък той ще си го update-не. А и да кажа, че картата се разпознава всъщност, даже и версия на драйвера има 6 и нещо, ако не се лъжа, като се влезе в monitor, ама като почна да ъпдейтвам и вика, че няма видео драйвер. Та може и проблема да не е в драйвера, ама, ако е там, ако можете кажете какво да направя, че да ги има там тези бутончета с логото на ATI. Мерси предвърително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 Някой може ли да каже как се пуска TV-out на лаптоп. Защото няма как да изгася монитора, а ако го забраня от options дали ще мога да го пусна пак. А пък и в desktop->properties->settings->и там къде по-точно да натисна, защото не мога да намеря онова, което е написано по-нагоре. Та някой може ли да каже въобще как изцяло да го настроя?Мерси предвърително! <{POST_SNAPBACK}> A какъв е лаптопа има ли тв аут каква му е видеокартата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 В настройките на картата от менюто OVERLAY CONTROLS трябва да има един ред с падащо меню (мисля че беше нещо с Full screan) от което да изберете Secondary chanel. И тогава филмите си тръгват без грижи на ТВ-то на цял екран дори ако на монитора са на прозорец. Благодаря Това ми помогна! Ето конкретно какво направих: Видео картата е Радеон на АТИ; Display properties->Settings->Advanced->Overlay->Clone mode options->Theater mode И това е. Сега работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
angela Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 Аз искам да ви разпитам малко за някои неща.Ще съм благодарна ако ми дадете отговори. 1-во-Тия дни ще си купувам видео карта с TV OUT.Ако можете да ми предложете някаква Радеонка около 80лв. 2-ро.Има ли значение Телевизора.Имам 2 SANGA единият е купен преди 2седмици?. 3-То. Какви кабели трябва да си взема и колко горе-долу струват? Благодаря предварително.За настройките ще ви питам когато си взема видеото и кабелите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 Аз искам да ви разпитам малко за някои неща.Ще съм благодарна ако ми дадете отговори.1-во-Тия дни ще си купувам видео карта с TV OUT.Ако можете да ми предложете някаква Радеонка около 80лв. 2-ро.Има ли значение Телевизора.Имам 2 SANGA единият е купен преди 2седмици?. 3-То. Какви кабели трябва да си взема и колко горе-долу струват? Благодаря предварително.За настройките ще ви питам когато си взема видеото и кабелите. Видео карта ASUS ATI Radeon 9250GE/TD, 128MB DDR, 128bit, AGP 8x, DVI-I, TV OUT( S-Video ), Mem. clock 400MHz ( 200MHz DDR ), DVI to 2nd VGA output adaptor, TV OUT adaptor 53.1$ (тва като видео карта за ~80 лева .... мога ти дам много по хубави ама казал си 80 лева тва е ... ) Доколкото кабела ... Те ще ти дадат кабел ама много къв ... така че ... сам ще си направиш Предполагам знаеш да запояваш (а пък и щом си зел тв-то преди 2 седмици значи със сигурност има изкарани чинчове) Тъ купуваш си кабел колко метра ти трябва ... купуваш 2 чинча ти ще си прецениш , но предполагам , че ще ти трябват 2 мъжки .... започваш ги от двете страни на кабела .... вързваш ги ... и накрая десен бутон на десктопа пропъртийс > сетингс > десен бутон с мишката на монитор но:2 и цъкваш Attached и тва е .... кабела като цена ..... 5 метра кабел и 2 букси не поече от 4 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
4o4o Posted February 16, 2006 Share Posted February 16, 2006 И аз имам голям проблем с изкарване на образ на тв-то затова пиша тук с надеждата някой да ми помогне.Значи имам 2 вида кабели,но и с двата не ми изкарва образ.Единият е Scart и с него тв-то абсолютно не реагира-няма смущения дори,синия екран си стои непокътнат.Другия го взех преди 2 дена откъм видео картата е s-video,а към тв-то е с букси,обаче са 2-едната черна,а другута червена-и с двете не дава никакъв сигнал.Успявал съм да изкарам образ единствено(беше преди няколко месеца) с подобен,но беше с една букса-жълта,както би трябвало да е,но го дадох на приятел и него кабела му дал на късо,така че вече е неизползваем.В магазинчето откъдето взех този с двете букси нямаха с една и ме уверяваха,че и този ще ми свърши работа.Иначе звук си изкарва на аудио входовете,но картина никаква.Имам и преходник от скарта към нормални букси-там е същото звук има,но картина не.Пробвах дори с 2 видео карти-едната Radeon 7000,другата GeForce 4 MX400-един и същ резултат.Дали има вероятност проблема да е в тв-то?То е Еlite 28 инча.Имам даже даже и s-video кабел от двете страни,но на тв-то не са му изкарали такъв вход за съжеление,макар че има изкарана дупка отпред. Ще съм благодарен ако ми дадете някой съвет,макар че почти съм се отчаял вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.