Jump to content
BulForum.com

Кои са най щастливите хора?

Turanagasan

Recommended Posts

представи си си бол с кинти,караш хубава кола и имаш уж 'много приятели' и в един момент затъваш,а приятелите изчезват.

Стой си тогава с кинтите и бъди щастлив и ела да ми кажеш как е.

няма нищо по-лошо от т'ва да имам кинти,а в същото време да ме тресе няква самота.

a koi e kazal 4e ako si beden i 6tastliv si zastrahovan ot nqkoi moment v koito "priqtelite ti" te napuskat? tva e glupavo. 4ovek moje da e ne6tasten i beden, i bogat. vaprosa e 4e e po-dobre bogat i 6tastliv, otkolkotot beden i 6tastliv.

btw, hi4 ne e priqtno da nqma6 pari, dori i da ima6 priqteli (te si xodqt na disko i kupon4eta, a ti ne 6tot nqma6 pari) i t.n.

az li4no sam stavala i svidetel na semeini skandali zaradi lipsa na pari (ujasno no fakt), puk posle mi kazvai, 4e bez pari moje da si hiper 6tastliv. (primer: ne vijdam kak moje da si 6tastliv ako nqma6 pari da si naxrani6 decata, i gi gleda6 kak boleduvat ot GLAD.. osven ako ne si ot Banglade6 i drugo ne si vidql).

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Нещата са по-прости. Усещането за щастие се определя от нивото на ендорфините в мозъка. Това са хормони, които способстват за провеждането на мозъните импулси. Ето някои по-известни начини за стимулиране синтеза на ендорфини:

- алкохол;

- никотин;

- наркотици;

- секс;

- спорт;

- слънчева светлина върху кожата;

- повишаване нивото на кръвната захар (шоколадче :)

- сугестивни методи, самовнушения, работохолизъм и др.

Както виждате, има много начини и всичко опира до индивидуалност. Така че няма смисъл да спорим за вечните теми като пари, приятели, здраве и т.н.

Eлектронните игри също са доказан фактор. Всеки спечелен гейм (фраг) дава краткотрайно, но мощно усещане за успех. To стимулира центъра на удоволствието. Затова игрите са толкова опасни, човек привиква и става зависим. За съжаление станем ли от компютъра и вече не сме победители.

Колкото до сладкото, има един хубав афоризъм, че лекарството на стреса е пак стрес но прочетен обратно (но на английски). Read "stressed" backwards and you get a "dessert" :-) Така че не се поколебавайте да си лекувате лошото настроение с нещо сладко.

Поздрав

Чавдар

• 1 month later...

Християните са по-щастливи от атеистите, сочи проучване

Християните са по-щастливи от атеистите – такъв е изводът от изследване, проведено от изданието «National Church Life» и цитирано от Седмица.Ру. В изследването се отбелязва, че вярващите намират смисъл от живота, настроени са по-оптимистично и бележат по-голямо развитие. Вярващите също са готови да окажат помощ на другите, склонни са към благотворителност и изпълнение на доброволни работи. «Омаловажаването ролята на Църквата в Австралия и секуларизацията на такъв празник като Рождество водят до снижаване ръста на благополучие на обществото», отбеляза доктор Джон Белами – участник в изследването. «Без съмнение религията и духовността са символи на надеждата за човека», добави той. Вярващите също са по-здрави физически и психически, обладават по-високо самоуважение и са по-удовлетворени от живота, сочат още резултатите.

Как мислите защо индийците са най щастливите хора според последните изследвания.Точно те за които скоро гледахме предаване,че някои спят по рикшите ,на земята,че се радват на купичка ориз забележете НА ДЕН.

Защото се раждат в нищетата, имат по-малко желания, имат съвсем различни цели, по-висши, ако мога така да ги нарека, материалнто за тях не е от значение, развиват духа си и се стремят да са част от природата. Всичко това разбира се идва от учението, което се е зародило в Индия, много много много отдавна.

Според мен истински щастливите хора не са кой знае колко.Неможе да се определи със статистика или нещо подобно.Всеки разбира понятието "щастлив" по свой начин.За това къде и колко са щастливите хора неможе да се определи.

Тфа е.

Хмм събувам си дънките,клякам,напъвам се и да видим какво ще родя по темата...

Разписали са се разни хора гледам.Прочетох им мненията от до.Някак си се опитват да намерят универсална формула за нещо супер относително и то чрез услугите на множество клишета,все от рода на..."не е важно бла бла,а е важно бла бла".

Щастието се намира вътре в нас,дами и господа.То е израз на нещо извън нас,но се намира вътре в главите ни,а всички се различаваме в това отношение(за главите става въпрос).За мен щастието е едно,за съседа е друго,за наркомана е трето,за пияндето е четвърто и всичко това,защото имаме различия в Главите.Не е до потребности,до светоусещане е.Всички имаме потребност от щастие,но усещаме света по различен начин.Наркомана усеща удоволствие от наркотиците и следователно неговото щастие се крие в тях...на материалистта удовоствие му доставят парите,от което следва,че неговото щастие се крие в тях...end of story!Приказки противопоставящи "беден,но щастлив" и "богат,но нещастен" си мисля,че са за детската градина.Парите правят някой човек щастлив и вие веднага дръзвате да се опълчите срещу него и му заявявате,че видите ли неговото щастие не било правилно,а вашето.Кои сте вие,че да мислите вместо някои друг?

За, който щастието е в парите е за съжаление, на това се казва елементарен човек. Когато си постигнал личното щастие за какво са ти  пари.

Тоз пък?!Личното щастие да кажем е да се ожениш и да имаш 3 деца примерно.До тук добре,но с какво ще ги изхранваш,а?Ако ходиш да пазаруваш в магазините и не ти искат да си плащаш ще приема изказването ти като приемливо.Но защо ми се струва,че искате да превърнете темата в спор между богати и бедни?Ясно е на теб какво ти липсва и че си го изкарваш на хората,на които това нещо не им липсва.ОК де,но поне някой аргумент изкарай,че така много постно...то клише,след клише,след клише,че то на човек му идва да си каже..."ааааа тоя филм съм го гледал...многократно"....един вид не казвай,кое е правилно и кое-не,а го докажи...

Уморявам се да обяснявам на всички как да си построяват логически вярно изреченията, може би затова и рядко се вкючвам в теми...

Добре си го казал...

Как мога да съм щастлив,ме ми пиши щуротии защото това е все едно да искам да имам хотели на Ведко,Чилингира,Цеко или Милен Велчев примерно.Говорим за реалноста .Знаеш ли моето мнение е че човек ще е щастив когато гледа реално на нещата.

Коя е Реалността?Твоята?На Чилингира?На американеца?На бангладешеца?Разбираш ли,че визираните живеят в различни "светове",в различни "реалности"?Или твоята реалност е по-реална от на бангладешеца,защото познаваш прогреса и имаш джиесем,а?Светоусещането,за което вече споменах,до голяма степен зависи от средата на живот и ако ти се беше родил в Бангладеш и ти щеше да се радваш на тази купичка ориз на ден...

от прикаските ти си личи кой е елементарен.

Ти го казаааа...но по този начин се самообиждаш...хмм ще го приемем като един вид публична самокритика...

Тоз пък?!Личното щастие да кажем е да се ожениш и да имаш 3 деца примерно.До тук добре,но с какво ще ги изхранваш,а?Ако ходиш да пазаруваш в магазините и не ти искат да си плащаш ще приема изказването ти като приемливо.Но защо ми се струва,че искате да превърнете темата в спор между богати и бедни?Ясно е на теб какво ти липсва и че си го изкарваш на хората,на които това нещо не им липсва.ОК де,но поне някой аргумент изкарай,че така много постно...то клише,след клише,след клише,че то на човек му идва да си каже..."ааааа тоя филм съм го гледал...многократно"....един вид не казвай,кое е правилно и кое-не,а го докажи...

Ти пък от къде знаеш какво е за мен щастието. Не разбрах само какво ми липсва.

Щастието се намира вътре в нас,дами и господа.То е израз на нещо извън нас,но се намира вътре в главите ни,а всички се различаваме в това отношение(за главите става въпрос).За мен щастието е едно,за съседа е друго,за наркомана е трето,за пияндето е четвърто и всичко това,защото имаме различия в Главите.Не е до потребности,до светоусещане е.Всички имаме потребност от щастие,но усещаме света по различен начин.

Иначе за това си абсолютно прав.

Купувайте си щастие на кило, а ние елементарните сами ще си го направим.

Не разбрах само какво ми липсва.

Купувайте си щастие на кило, а ние елементарните сами ще си го направим.

Човек...не ме интересува,какво имаш,какво ти липсва,в колко часа си станал днес,дали си се избръснал,дали си правил снощи секс.Не ми пука и ако имаш лилава коса и татус на лицето.Тук става въпрос за мнение,за теза,която ти не можеш да докажеш.Не става въпрос за това,какво имаш,колко го имаш и как си го придобил...

Дали ти липсва нещо?!Мнеее не ти липсва нищо...ти имаш всичко,което имаш,а нещата,които нямаш са лоши и непотребни.Дори и да спечелиш Хамъра на Слави...ти ще го върнеш,защото просто си си щастлив и без него.Издигаш в култ мнението,че да си богат е лошо и нещастно...тя и лисицата викала,че гроздето е кисело:)

Ти пък от къде знаеш какво е за мен щастието.

Аз пък съм написал,че "личното щастие да кажем е еди какво си примерно"...знаеш ли,че думите не се слагат случайно и всяка една си има точно определено значение и смисъл...

За да съм щастлив не ми трябват пари, това е лично мое мнение, който е доволен само на кинти, прав му път.

Тоя спор стана доста глупав, защото нито ти и още един човек можете да ме убедите, че да си щастлив ти трябват пари нито аз вас в обратното, а всички останали решават сами за себе си.

А това

Издигаш в култ мнението,че да си богат е лошо и нещастно...
не помня да съм го казвал.

Щастието е много относително понятие. Някой беше казал, че всички сме щастливи по равно, а нещастни по своему.

Темата я минах много диагонално и предварително се извинявам,ако не се вмествам. Но както бе казал някой по-нагоре щтастието е много (толкова много!!!) относително,че просто си е живо нещстастие да се пише по нея.Пиша тези редове,слушайки Anastacia и ми е кеф-щастлив съм(чувствам се добре).Утре ще имам друго виждане за света,ще ме дразнят разни други неща,което означава, че вече няма да съм в толкова добро разположение на духа и няма да съм щастлив!Но пък ако жената ме изнедана с някое ново изпълнение пак ще имам повод за радост!Обаче пък ако се замисля откъде, аджеба тя го знае това новото излълнение ... и пак съм загинал... , разбирай не съм "веке" щастлив...така, че онзи дето вика: "Живей за мига" май е най-щастлив...ама незмам, аз много не разбирам, така че good lock!

1) Zashtoto spored vqrvaniqta im bogatstvoto e losho. Vredi na teb kato 4ovek, razqjda te i te propiva s tuga, bolka, al4nost i t.n.

2) Zashtoto umstveniq im bagaj ne e mnogo.

3) Zashtoto tam e mn po-lesno da stanesh ot bogat beden otkolkoto obratnoto i zatova gi vazpitavat ot malki da cenqt malkotom, koeto imat.

Tova e moeto mnenie po vaprosa...

Gledam i sporite dovolno(nqma losho v spora e istinata)...nqkoi malko preminavat granicata i si izmivat racete s po-umniq otstupva...koeto predpolagam na praktika pokazva, 4e bulgariq e pulna s umni hora i obqsnqva zashto vlastvashtite sa takiva idioti.

Ти,ако вярва на тея от ДЕН..........

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...