Turanagasan Posted November 11, 2004 Author Share Posted November 11, 2004 Абсолютно щастие има само ако си надрусам с твърда дрога. Това което говорят някои наизуст че ако си беден и щастлив ти е достатъчно са елементарни даже непрогледнали човеци. Никой не може да докаже че бедния колкото и да е щастлив няма да завижда на богатия, който също е щастлив. Не говорим дали имат избор, а за това как ще се чувстват ако им дадем право на такъв. <{POST_SNAPBACK}> Глупав е човекът който завижда на птиците,като знае че не може да лети.аз си мисля че нашите баби и дядовци са били доста по щастливи от нас ,макар и по бедни Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Глупав е човекът който завижда на птиците,като знае че не може да лети.аз си мисля че нашите баби и дядовци са били доста по щастливи от нас ,макар и по бедни Пак пояснявам за упорито неразбиращите: Ще ползувам твоя пример белким ме разбереш. Ако ти дадат крила за 3 месеца и си летиш безгрижен и после ти ги вземат, няма ли да завиждаш на птиците. Освен това примера ти е неудачен защото Бангладешеца може да живее като нормален човек, но човек по принцип не може да лети. Уморявам се да обяснявам на всички как да си построяват логически вярно изреченията, може би затова и рядко се вкючвам в теми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Значи щом за теб няма значение ако ни предложат аз и ти да си изберем кой да бъде Беден и щастлив и кой Богат и щастлив ти великодушно ще ми отстъпиш богатството нали Понеже за теб и без това няма значение, нали поне ще си щастлив ако не друго... <{POST_SNAPBACK}> S udovolstvie, obache samo, ako ma cherpish edna bira posle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 според мен там хората са щастливи,зашото с малкото,което имат те успяват да живеят и да изпитват някакво удовлетворение от това.ако погледнем от друга страна...това,което ние имаме ни се струва малко,а те какво ли си казват като ни погледнат нас"леле тия колко са богати".и аз мразя до някаква степен парите,защото те могат да променят човек до неузнаваемост,те изтриват от човека хубавите черти в характера му.или както някои хора са казали"по-добре здрав и без пари заедно с приятелите,отлколното болен и с много пари,но без тях". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 11, 2004 Author Share Posted November 11, 2004 Пак пояснявам за упорито неразбиращите:Ще ползувам твоя пример белким ме разбереш. Ако ти дадат крила за 3 месеца и си летиш безгрижен и после ти ги вземат, няма ли да завиждаш на птиците. Освен това примера ти е неудачен защото Бангладешеца може да живее като нормален човек, но човек по принцип не може да лети. Уморявам се да обяснявам на всички как да си построяват логически вярно изреченията, може би затова и рядко се вкючвам в теми... <{POST_SNAPBACK}> Ти май избиваш комплекси като се заяждаш?Не съм молил никой да ме учи как се построяват логически изреченията.Но да се върна на темата .Как мога да съм щастлив,ме ми пиши щуротии защото това е все едно да искам да имам хотели на Ведко,Чилингира,Цеко или Милен Велчев примерно.Говорим за реалноста .Знаеш ли моето мнение е че човек ще е щастив когато гледа реално на нещата.Не казвам да не се развиваме и да не гледаме напред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Това което говорят някои наизуст че ако си беден и щастлив ти е достатъчно, са елементарни, даже непрогледнали човеци. Като те гледам от къди си, по добре се друсай със Дороти и страхливия лъв и не давай оценки за другите, защото от прикаските ти си личи кой е елементарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 все по-често и по-често я чувам,за съжаление) ..Ще ти дам един елементарен пример,щото изказването е елементарно ( и пак нищо лично ) представи си си бол с кинти,караш хубава кола и имаш уж 'много приятели' и в един момент затъваш,а приятелите изчезват. <{POST_SNAPBACK}> и аз ще дам елементарен пример...ако имаш "бол" кинти иса твои няма къде да затъваш и за това никой няма да изчезне.Виж за приятелите е съвсем друга тема,това кой как те оценява е твой и техен проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Aбе не е баш така. Не знаеш кво може да стане след време. Т'ва че кинтите са 'мои' не ми дава гаранция,че утре по стечение на обстоятелствата може и да остана без тях. Сеш' ли се? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Aбе не е баш така.Не знаеш кво може да стане след време. Т'ва че кинтите са 'мои' не ми дава гаранция,че утре по стечение на обстоятелствата може и да остана без тях. Сеш' ли се? <{POST_SNAPBACK}> не!...освен ако не ти отвлекат детето или някой близък и не ти искат всичко тогава вече се сеш`ам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Оф както и да е. Нямам намерение да те убеждавам,че както имаш много пари може да дойде момент,в който е възможно да фалираш Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 и аз ще дам елементарен пример...ако имаш "бол" кинти иса твои няма къде да затъваш и за това никой няма да изчезне.Виж за приятелите е съвсем друга тема,това кой как те оценява е твой и техен проблем <{POST_SNAPBACK}> Ne moje chovek da zabogatee bez da riskuva, a kogato riskuva vinagi ima nachin da zagubi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Ти май избиваш комплекси като се заяждаш?Не съм молил никой да ме учи как се построяват логически изреченията.Но да се върна на темата .Как мога да съм щастлив,ме ми пиши щуротии защото това е все едно да искам да имам хотели на Ведко,Чилингира,Цеко или Милен Велчев примерно.Говорим за реалноста .Знаеш ли моето мнение е че човек ще е щастив когато гледа реално на нещата.Не казвам да не се развиваме и да не гледаме напред. Ами факта че ти отваряш темата за комплекси показва че теб те вълнуват тия неща. по темата: Щом искаш да гледаш напред, защо изключваш да приемеш че човек може да стане повече от колкото е. Много песимизъм лъха от теб... А, и говориш за комплекси, което е още по-показателно. Като те гледам от къди си, по добре се друсай със Дороти и страхливия лъв и не давай оценки за другите, защото от прикаските ти си личи кой е елементарен. За директна обида тука се наказва или ако не друго то поне се излага обиждащия (Aquila) пред всички, показвайки колко струва. За индиректна обида, показвам кой почна първи: За, който щастието е в парите е за съжаление, на това се казва елементарен човек. <{POST_SNAPBACK}> И не казвай че не си визирал мен в този пост, защото и аз мога да кажа че не съм визирал теб в моя. По-добре се извини, защото премина границата на добрия тон. Ако не го направиш значи си от графата тийн, които само плещят глупости и не могат да говорят сериозно на дадена тема без да обиждат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Ne moje chovek da zabogatee bez da riskuva, a kogato riskuva vinagi ima nachin da zagubi! <{POST_SNAPBACK}> в БГ начинът води ди следствие..или 2 метра под земята или много напред,но после пак първото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 11, 2004 Author Share Posted November 11, 2004 Оф както и да е.Нямам намерение да те убеждавам,че както имаш много пари може да дойде момент,в който е възможно да фалираш Поздрави. <{POST_SNAPBACK}> Да ви кажа истина за 4г.доста мои парньори и клиенти фалираха, а някои бяха доста добре финансово .А и не съм хич песимист иначе отдавана да съм излетял за някъде,навън.Ама тука е супер купон,ние ковем историята Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 И не казвай че не си визирал мен в този пост, защото и аз мога да кажа че не съм визирал теб в моя. Ако забелязваш никой несъм посочил или цитирал, прекалено много са сребролюбците в тоя варез (отново нищо конкретно), а личните обиди започна първо ти. По скоро ще видиш обратната страна на луната отколкото да ме видиш да се извинявам. И ми кажи с какво съм "премина границата на добрия тон", като не съм обидил никой (освен теб, по незнайни от мен причини) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 не съм обидил никой (освен теб, по незнайни от мен причини) Като те гледам от къди си, по добре се друсай със Дороти и страхливия лъв и не давай оценки за другите, защото от прикаските ти си личи кой е елементарен. Е това ако не е обида значи не си искал да ме обидиш, ок благодаря за извинението. Приема се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Това което говорят някои наизуст че ако си беден и щастлив ти е достатъчно, са елементарни, даже непрогледнали човеци. А какво да обърна и другата буза ли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 от прикаските ти си личи кой е елементарен. е много по-директно третото лице което аз съм използувал. И като говориш за това кой е елементарен, съвсем приятелски, без лоши чувства бих ти препоръчал да погледнеш елементарните граматически правила. Все пак Прикаските не изглежда много правилно написано така нали? No offense Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Ни ми се спори с толкова предубедени хора които защитават сляпо една идея, като (това вече е пряка обида) "кон с капаци" До нови (надявам се не много скоро) срещи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Ни ми се спори с толкова предубедени хора кой защитава сляпо една идея, като (това вече е пряка обида) "кон с капаци" До нови (надявам се не много скоро) среши. Еми като ще се отказваш и отстъпваш от спора, барем не го прави по грозния начин. Пак се изложи... Абе ти май освен с обиди по друг начин не можеш да си защитаваш тезите. Като не ти се спори бегай легай, пали и тръгвай и недей да ръсиш клишета че направо падаш надолу с всеки изминал пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Ха-ха Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Има една песен която доста подхожда на темата. Песента Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 15, 2004 Author Share Posted November 15, 2004 Ами сега? Българи, румънци и турци дават най-ниските оценки в класация сред европейските страни по отговор на въпрос дали са доволни от живота Гражданите на европейските страни дават различни оценки за качеството на живота си, сочи проучване на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд, цитирано от Радио България. Фондацията публикува в уебсайта си резултатите от проучване в 28 европейски страни - 25-те членки на ЕС и 3-те кандидатки България, Румъния и Турция. На въпроса: "Като цяло, до каква степен сте доволни от живота си напоследък", участниците отговарят с оценка от едно до десет. Средната оценка на участниците от България, Румъния и Турция е 5,6 - най-ниската в класацията. Най-висока оценка на качеството на живота дават австрийците - 7,7, а средната оценка на 15-те членки на ЕС до 1 май е 7,2. След тях се нареждат 10-те страни, приети на 1 май със средна оценка 6,1. В групата на 10-те, приети на 1 май, най-високо оценяват качеството на живота си чехите - с 6,5, а най-ниско - словаците с 5,7. Анкетата е извършена през лятото на 2003 г. с участието на 26 000 възрастни граждани на 28-те страни. Те са отговаряли на въпроси за качеството на живота, щастието, оптимизма за бъдещето, здравеопазването, заетостта, образованието и други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mstar Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Как мислите защо индийците са най щастливите хора според последните изследвания.Точно те за които скоро гледахме предаване,че някои спят по рикшите ,на земята,че се радват на купичка ориз забележете НА ДЕН. <{POST_SNAPBACK}> Въпрос на ценностна система. Аз например се радвам, когато изгрее слънце или на зелена поляна, а в комбинация няма по-щастлив човек от мен. Те просто са постигнали душевния мир, практикувайки йога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 абе изчетох темата и искрено се изненадах (ама съвсем искрено) че отново попаднах на пореднета междуличностна препирня, нямаща нищо общо с темата - поздрави на Aquila и умния бомбардьор. а сега по темата - не им се чудете що са най-щастливи бангладешците или индийците или които са там нещастници. Човекът е така устроен че е най-щастлив, когато е нещастен. има си специални науки по темата - психология, психиатрия, физиология. най-ми е занимателна последната и затова ще ви го обясня с нейната теория. съществуват определени химични елементи силно влияещи на настроението на индивида. общото им наименование е "ендорфини" към тях спадат няколко вида хормони и разни други вещественца. всички наркотици се базират на идеята на повишението на ендорфинното ниво в мозъка и оттам повдигането на доброто настроение. когато човек е нещастен и му се случват само хубави работи като естествена защитна реакция организма повишава отделянето по естествен път на тез вещественца. иначе казано "самонадрусваме" се за да избегнем параноята, депресията и други елементи които биха ни попречили да решим конкретните проблеми, считани за потенциално опасни за съществуването ни. При липсата на подобни "опасности" (в съвременното общество май е по-добре да се ползва термина "проблеми") - били те липса на пари, храна или вода, нивата на кефещие вещественца се снижават, поради липсата на стимул за въспроизводството им. тогава образно казано се "махат розовите очила" и света се възприема по-истински. това обаче не го прави по красив или дружелюбен. тогава забележка от приятел, на която не бихме обърнали никакво внимание, поради заетостта си с по-важните проблеми, бихме отдали огромно значение. и така лесно попадаме в състояние на подтиснатост и депресия. това е кратко обяснение по темата защо богатите са нещастни, а бедните щастливи. или казано по айнщайновски "всичко е относително". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.