frodo Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 тука вече изменяме темата-значи аз съм убеден че ти ще си на минимална.да те видя дали изобщо ще си купиш скутерче пък за кола-добре...иначе твоя брачевчед е изкарал китап,което в чужбина за разлика от българия се цени и за тва зима хубави кинти.ако се умен и амбициозен може и да успееш и ти някой ден ама с разнасяне на пици далеч няма да стигнеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 ми аз не съм говорил за мен, просто ти казах наблюденията ми от фактите. Даже се учудих, че имало българи, които тук са взимали 1000 лв заплата и са отишли там. Аз при 1000 лв тук никога няма да отида да живея извън България Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 ми аз не съм говорил за мен, просто ти казах наблюденията ми от фактите. Даже се учудих, че имало българи, които тук са взимали 1000 лв заплата и са отишли там. Аз при 1000 лв тук никога няма да отида да живея извън България Ми иди в София тогава. Там заплатите са такива на повечето места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 а пък за тоя колеж направо ми вдигна настроението-смях се със глас...къв колеж,кви 5 лева- ти знаеш ли колко е на семестър образованието в щатите? Точно майка ми завърши такъв колеж докато работеше(разнасяше поща). Посредата на втората година кандидаства за чертожник на аутокад (това и учеше). Освен, че и плащат здравна и пенсионна осигуровка, плащаха и колежа докато завърши. Заплатата и е 28 долара на час. Купиха си къща и две коли(едната чисто нова) още докато работеше в пощата, а там си плащаше осигоровките от заплатата. Имаш ли акъл в главата, ще се реализираш навсякъде в чужбина, разбира се ако неискаш цял живот да работиш на 2-3 места и да се оплакваш колоко хубаво в българия. За тук нещата са съвсем различни, ако искаш да водиш посредствен живот, воала ... България. Толкова са малко хората, които наистина си обичат професиите и то наистина, а не да се замозалъгват. Ще дам един пример. Двама познати учеха анимация в София. Единия още втори курс замина за щатите. Сега има къща, две коли, а работата му в студиото въобще не е кой знае колко важна. Когато замина беше на 18. Другия завършва тази година и се чуди какво да прави. Патриотчетата нека си пият ракийка всяка вечер, да се радват на животеца си и на дребното/едрото си бизнесче. Който знае какво иска... знае и как да го постигне. Още един пример: отивам като доброволец в софийския зоопарк, получавам следния отговор "невзимаме инвалиди на работа". Преди три години в щатите, след няколко часов разговор със завеждащия секция влечуги-нощни животни във филаделфийския зоопарк, получих едномесечна работа лично при него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted June 16, 2006 Share Posted June 16, 2006 Frodo батка толкова си наясно, че чак няма нужда да ти обяснявам... Някой си сменял работите и бачкал в Tijuana (Welcome to Tijuana, tequila, sexo y marihuana) и сигурно е весел и незаконен и е също от типичните български емигранти, дето все всичко не им е наред, но си налягат парцалите и разбира се вече всичко ти е ясно за щатите... Колко типично... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 между май и юли ли се избират кандидатите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 То там... освен повече пари друго няма. А за какво са ти пари ако нямаш с кого да си ги изхарчиш. А ако мечтаеш да ги изхарчиш с някого, а нямаш пари? Ако искаш да живееш нормален живот? Късмет на участвалите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Само ще кажа на студентите, който ги мързи да се напънат да идат малко на вън, че не знаят какъв шанс пропускат!! До като е млад човек има много по-голям шанс да пътува и не трябва да го пропуска! Кога за 24 ч. ще летиш с 4 самолета, ще се шматкаш из NY, и ще си печеш задника на източното крайбрежие? Това е един от най-добрите ми спомени и не съжалявам, че съм мил чинии и правил пици с месните олигофрени. Сега пък смятам да поживея в центъра на Европа, после не знам.....но ако дойде заветният плик от Кентъки, няма да му се чудя много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Frodo батка толкова си наясно, че чак няма нужда да ти обяснявам... Някой си сменял работите и бачкал в Tijuana (Welcome to Tijuana, tequila, sexo y marihuana) и сигурно е весел и незаконен и е също от типичните български емигранти, дето все всичко не им е наред, но си налягат парцалите и разбира се вече всичко ти е ясно за щатите... Колко типично... еми айде обясни ми щото аз съм тъпо копеле и не разбирам и не е незаконно а напълно легално...и изобщо кво си казал в поста си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Казал съм това, че ми е писнало от българи (пък и други европейци впрочем), които без да са стъпвали и без реално нищо да знаят за щатите, да плюят ей така...щото така се прави. И дори не ми е писнало толкова а плюят, повече ми е писнало от тия, на които им е ясно... Ми то тая държава има 50 щати...ама само ние си я измислихме тая дума "щат". Има 50 държави вътре. И как собствено ги познаваш всичките, та ще кажеш какво е? Аз от личен опит мога да ти говоря за 2 щата. Не се наемам да ти обяснявам какво е някъде, за където само са ми казали нещо си. И особено да ми го е казал някой си недоволен от Tijuana. Не те карам да харесваш Америка, нито те карам да ти пука изпбщо. Обаче никак не ти е ясно нищо относно тая страна или поне това личи от думите ти. И единственото, против което съм, е изказванията от типа "на мен Америка ми е ясна" при положение, че Бутан ти е малко по-ясен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 20, 2006 Share Posted June 20, 2006 Стига сте спорили! Да пожелаем успех на Botev1912 в САЩ! Желая му лек път, много успехи и когато може да пише по някой друг ред! Успех баце Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 и аз преди време се бях надъхал за зелена карта обаче после размислих.имам 4 приятели-2 в сащ и 2 в англия.двама са на бригада а другите 2 с работни визи и всички се оплакват че издивяват.само бачкане,бачкане и после още малко бачкане.на всичкото отгоре не се вадят чак толкова много парисъпруга на едно момиче от бившия ми клас спечели зелена карта.преди месец си беше в българия и се видяхме...каза че мъжа и работи на две места а тя на едно и са горе долу добре.еми не може ли да съм горе долу добре в българия и да не си скъсвам гъза от бачкане отколкото да хода да им робувам за жълти стотинки,щото тва плащат на емигранитите,на ония гадни експлоататори. които иска да заминава-прав му път.аз от българия не мърдам освен на екскурзия Недей си къса гъза от бачкане, лапай мухи по цял ден Тук работа има за всички и имаш шанс да се докажеш, стига да си кадърен. След известно време тук, естествено ако не е прекарано сред българи не мисля, че някой ще може да каже дали си емигрант или не, особено ако си със зелена карта. А пари дали се правят или не зависи от човека и какви са му целите и възможностите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Отклоняваме се от темата, иначе и аз бих писал доста, кой колко работи, на колко работи и къде. Не прави хубаво впечатление млади хора да ги е страх "да си скъсват гъзът от бачкане", ако бяха на 40+ бих го разбрал...... Иначе по темата, както се вижда от forum.all.bg, хората си печелят и за неполучилите има още някакъв минимален шанс. Като знам нашите пощи и все си мисля, че нещо може и да не се получи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Аз лично познавам доста хора, на които са им "загубили" писмата добросъвестните служители на Български Пощи... Но и от това има измъкване. Те да те изберат, пък ще намерят начин да се свържат с теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Аз лично познавам доста хора, на които са им "загубили" писмата добросъвестните служители на Български Пощи... Но и от това има измъкване. Те да те изберат, пък ще намерят начин да се свържат с теб. Изглежда нашите пощи живеят още във времето, когато отваряха писмата и колетите и си взимаха каквото си искат. Трябва да получавам писмо за състоянието на банковата ми сметка ( -$5 ) от една американска банка всеки месец, а ги получавам през месец два, понякога мязащи на парцал! Представям си ако трябва нещо ценно и важно да се пусне по тях? Друг е въпроса, че има твърдения (не знам до колко са вярни), че нарочно отсяват тези писма.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Щом едно писмо с пощенско клеймо на подателя от София с дата 09.06.2006 има в Пловдив клеймо с дата 14.06.2006, а аз го получавам на 16.06.2006 от пощальона какво да говорим! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 Пристигнах. Първите впечатления са страхотната чистота и супер любезните хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 За любезността не се лъжи много, просто така е прието. Бившият ми шеф все ни се хилеше с 24 каратова усмивка, а след 2 кракчи разправяше "fucking bulgarians".... Само успехи ти желая! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 е това е ясно, но в България никой не се държи така, всеки се зъби. Имам предвид, че в САЩ винаги хората ще ти помогнат, дори да не им е приятно, но те го правят. Дори да не искат те се държат добре с непознатите. Най-често използваните изрази са как сте, извинете, благодаря, съжелявам, желаете ли помощ Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Я стига бе. Кой те излъга. Америка е една от страните, в които се знае че хората са студени. Всеки както го гледаш че ти се усмихва, през това време се чуди как да ти забие нож в гърба. Ти какво предпочиташ? Фалшиви усмивки или реални чувства. Не че който отива там, отива точно заради усмивките де. Иначе желая ти голям успех там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Може и да са студени, но не го показват и винаги помагат, което е по-важното. На летището в Прага хората бяха само намръщени и никой не ти помага. Само като стъпах на летището в Ню Йорк и се видя съвсем друг свят. Питаш къде да отида и веднага някой от работниците те води до мястото където трябва да отидеш. А пък един познат ми разказа как се изгубил с колата преди, щото не познавал още града. Спрял при един полицай. Питал го къде му е улицата. Полицая му казал карай след мен и го завел, където трябва Пък дали в това време полицая си е мислил къде се захванах с тоя глупак едва ли има някво значение, след като ти е помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Я стига бе. Кой те излъга. Америка е една от страните, в които се знае че хората са студени. Май пак излъгани са неизлъганите... Мога да изброявам случаи до утре, но ето ти един ей така...примерен. Бащата кара на края на света в Монтана в една горичка и го затрупва сняг. Пристига един полицай и го води 200мили през гората, като не се вижда ни път, ни нищо, докато го изкара на чисто място. Полицайчето просто живее наоколо и гората я знае наизуст. И ей така от злоба...позанимавал се е. Да не говорим сестра ми колко пъти я черпят по баровете (айде щото си познавам балканския манталитет да кажа, че става въпрос за сестра ми и за съпруга й едновременно) разни хора, щото примерно е от Европа или щото за пръв път влиза на това място. И това пак...щото са злобари и щото само в България можем да се веселим... И защо аджеба не познавам нито един такъв "студен" американец (общо взето всички, които познавам са супер сърдечни, дори и официалните лица, които са задължени да имат определено поведение), нито пък който и да е друг, когото познавам живял там. Май пак говорим "онова, дето ми го каза един Кънчо" или пък просто това, дето си се говори принципно... И целият свят го знае... Ай сиктир... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Започвам да си мисля че не ми е мястото в България... @GeorgiK - в събота да ми припомниш да ги коментираме тия въпроси Ще ми е интересно да чуя още истории като тази... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Може и да са студени, но не го показват и винаги помагат, което е по-важното. Само като стъпах на летището в Ню Йорк и се видя съвсем друг свят. Питаш къде да отида и веднага някой от работниците те води до мястото където трябва да отидеш. А пък един познат ми разказа как се изгубил с колата преди, щото не познавал още града. Спрял при един полицай. Питал го къде му е улицата. Полицая му казал карай след мен и го завел, където трябва Пък дали в това време полицая си е мислил къде се захванах с тоя глупак едва ли има някво значение, след като ти е помогнал Eто го и обяснението.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 бре...до кога е срока за подаване на документите ? :Р Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.