Jump to content
BulForum.com

Лотарията за зелена карта

fox

Ще се регистрирате ли за участие?  

235 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Изък. Значи поне 2 години ще кисна още тука. :) Ама поне си пробвах късмета, после да не съжалявам цял живот че не съм опитал.

Пий една студена бира и се радвай ,че не те посочи Чичо Сам,приятелю!

Щото му знам хватката,вервай ми...

И друг път внимавай какво си пожелаваш-може да се случи!

• 6 months later...
  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Ами нищо, трябваше да я прочетеш до долу:

Lottery program ended

The House also voted 273-148 to end the diversity visa lottery program that’s open to countries that send few immigrants to the United States. Opponents said it was susceptible to fraud and could be a way for terrorists to enter the country.

• 4 months later...
края на май месец 2005, тоест от същата лотария, за която става въпрос в темата :)

Успех в щатите :)

Спечелили и тази година залана карта има доста /справка форума на алл.бг / и не е спряна лотарията просто ще се гласува пред сената и т.н. има още време и не е сигурно дали ще я спрат изобщо.За тези които не им върви много по лотарии могат да видят подписа ми ;)

След 1 седмица заминавам за Seattle (зелена карта). Дано всичко по време на пътя е наред

Ей, да пратиш поздрави на любимия град! Някой ден и аз трябва да намина...

След 1 седмица заминавам за Seattle (зелена карта). Дано всичко по време на пътя е наред

Успех в Америка :) Не е лошо тук, но за съжаление парите не растат по дърветата ;) Или поне аз още не съм ги видял тия дървета.

ще те усведомя, че и там парите не растат по дърветата. За да успееш да се реализираш и да водиш нормален живот, първоначално трябва да си скъсваш за*ника от работа, да работиш двойно или тройно повече отколкото в милата ни родина, но естествено получаваш и заслуженото заплащане.

Баси мамата, това е единствената лотария (тото), в която съм участвал някога! Правя го упорито от 5-6 години и нищо!? Даже на студентска бригада ходих в Щатите и още повече се надъхах, ама няма.....

Баси мамата, това е единствената лотария (тото), в която съм участвал някога! Правя го упорито от 5-6 години и нищо!? Даже на студентска бригада ходих в Щатите и още повече се надъхах, ама няма.....

Ами то някъде си е написано дали ще стане или не. Аз имах и работна виза и на интервюто ме отрязоха. Такъв ни бил късмета! Оставаме завинаги в БГ!

Ами то някъде си е написано дали ще стане или не. Аз имах и работна виза и на интервюто ме отрязоха. Такъв ни бил късмета! Оставаме завинаги в БГ!

То там... освен повече пари друго няма. :)

А за какво са ти пари ако нямаш с кого да си ги изхарчиш.

Нека да нямам... Пък и никак не е номерът само в парите. Дори те са следствие , което само се ползва за средство, на другото. Уф...май тия юридически текстове ми действат зле...

То там... освен повече пари друго няма. :)

А за какво са ти пари ако нямаш с кого да си ги изхарчиш.

Освен "другото" тук и пари няма.

Аз не се предавам лесно, ще продължавам да пускам (ако има лотария де), а междувременно ще мигрирам към Чехия за 2 г., май-нещата ще стават стъпка по стъпка.....

и аз преди време се бях надъхал за зелена карта обаче после размислих.имам 4 приятели-2 в сащ и 2 в англия.двама са на бригада а другите 2 с работни визи и всички се оплакват че издивяват.само бачкане,бачкане и после още малко бачкане.на всичкото отгоре не се вадят чак толкова много пари

съпруга на едно момиче от бившия ми клас спечели зелена карта.преди месец си беше в българия и се видяхме...каза че мъжа и работи на две места а тя на едно и са горе долу добре.еми не може ли да съм горе долу добре в българия и да не си скъсвам гъза от бачкане отколкото да хода да им робувам за жълти стотинки,щото тва плащат на емигранитите,на ония гадни експлоататори.

които иска да заминава-прав му път.аз от българия не мърдам освен на екскурзия

Мда аз затова не искам да правя някакви фрапиращи изказвания. Ще изчакам да завърша пък тогава ще видим накъде ще задуха вятъра.

и аз преди време се бях надъхал за зелена карта обаче после размислих.имам 4 приятели-2 в сащ и 2 в англия.двама са на бригада а другите 2 с работни визи и всички се оплакват че издивяват.само бачкане,бачкане и после още малко бачкане.на всичкото отгоре не се вадят чак толкова много пари

съпруга на едно момиче от бившия ми клас спечели зелена карта.преди месец си беше в българия и се видяхме...каза че мъжа и работи на две места а тя на едно и са горе долу добре.еми не може ли да съм горе долу добре в българия и да не си скъсвам гъза от бачкане отколкото да хода да им робувам за жълти стотинки,щото тва плащат на емигранитите,на ония гадни експлоататори.

не знам за кой щат говориш, този в който ще ходя минималното е 7 $ на час (за разнасяне на пици, като има по-тежка работа за 9 $ минимум като се качва за 1-2 години до 11 $) при наем 750 $ (тристаен) и 600 $ (двустаен) и ако работят 2-ма човека за толкова се живее доста по-добре от България, можеш да си позволяваш много работи (чисто нова кола, да изплащаш къща), а ако работи един парите пак ти стигат, но като не си позволяваш екстри. Да не говорим, че ако завършиш някви колежи може да взимаш и 25 $ на час.

Например за Калифорния съм чувал (не мога да го твърдя) че минимума е 4 $ на час, а наема над 1300 $, което вече е доста зле

не знам за кой щат говориш, този в който ще ходя минималното е 7 $ на час (за разнасяне на пици, като има по-тежка работа за 9 $ минимум като се качва за 1-2 години до 11 $) при наем 750 $ (тристаен) и 600 $ (двустаен) и ако работят 2-ма човека за толкова се живее доста по-добре от България, можеш да си позволяваш много работи (чисто нова кола, да изплащаш къща), а ако работи един парите пак ти стигат, но като не си позволяваш екстри. Да не говорим, че ако завършиш някви колежи може да взимаш и 25 $ на час.

Например за Калифорния съм чувал (не мога да го твърдя) че минимума е 4 $ на час, а наема над 1300 $, което вече е доста зле

единия е в алабама и бачка на голф игрище а другия е в тихуана и сменя често работите...и двамата са си купили коли...ама чисто нови.аре стига бе,летиш в облаците.ти успял ли си да си купиш нова кола и да изплащаш къща/тва за къщата пък е абсолютна химера с 10$ на час :lol: /.а пък за тоя колеж направо ми вдигна настроението-смях се със глас...къв колеж,кви 5 лева- :wacko: ти знаеш ли колко е на семестър образованието в щатите?не си ли виждал по филмите че семейството спестява от както се роди детето им за да отиде в колеж?или ти може би ще хванеш пълна стипендия?но дори и тя няма да ти е достатъчна-пак ще трябва да работиш и същевременно да зубкаш за да не ти я спрат щото ако ти я спрат си заминаваш в къщи...абе надявайте се на американската мечта може и да се случи особено на великден щото съм чувал че тогава стават чудеса ;)

аз ти го казвам, защото имам братовчед, който изкара няколко колежа (не университети) и сега взима много като работи нещо с компютри в един университет. Купи си 3 чистак нови коли и изплаща къща. А вуйчо ми с мизерната заплата от 10 $ на час изплаща за 5 години чисто нова кола Хюндай като работи само той (жена му си почива в къщи)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...