fluffy Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Mnogo moi poznati spe4eliha zelena karta.Vsi4ki sa hora,4iito jivot tuk e pulna mizeriq,vsi4ki sa hora,koito ostavaha bez duh ot rabota.........Vsi4ki iskat da se vru6tat i sa gotovi otnovo za na6iq mizeren na4in na jivot-edinstvenoto,koeto gi zadurja tam e pone da si izbiqt sumata pari,koito hvurliha za zaminavane.Jivota tam hi4 ne e lesen... Edinstvenata pri4ina,zaradi koqto moga da zamina navun e za da polu4a obrazovanie ili na ekskurziq.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Изказване на някой,който не е бил отвъд океана...Защо смятате ,че задължително сменяйки държавите и...хоп всичко ще е супер! Без да прикривам типичните БАЛКАНСКИ явления тук,не мислете ,че всичко,което лети,се яде навън.Защото има толкова реални имигрантски трагедии,но хората нямат очи и уши за тях, а си съчиняват гл.роля от сапунен сериал... <{POST_SNAPBACK}> Никой не е казал, че навън е рай. Но можеш ли с ръка на сърцето да кажеш, че и там ги има всичките абсурди, с които се сблъскваме всеки ден, и че образованието не е със светлинни години напред от нашето ? А трагедиите, на които сме свидетели тук повече ли са, или по-малко ? Изобщо не си правя илюзии, че ако отида в чужбина ще ми е лесно, или че там парите растат по дърветата, въпроса е съвсем друг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Простотии ... оставам си в България и се надявам никога да не я напусна ... който я напуска за постоянно е предател и трябва да се разстреля още на границата ако опита да се върне !!! Разбирам хората които отиват да работят там за определено време в това лошо няма но някои след изтичането на дадения им срок остават там и не се връщат повече в родината си ... на такива не трябва да се дава право да се наричат Българи .... с камъни по главата да се посрещат от далече !!! <{POST_SNAPBACK}> ай стига глупости. България не може да стъпе и на малкия пръст на САЩ. За това хората предпочитат да живеят там, особено ако имаш образование, което се признава ще печелиш 100 пъти повече пари от тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 особено ако имаш образование, което се признава ще печелиш 100 пъти повече пари от тук <{POST_SNAPBACK}> Това важи и за прасетата, отглеждани за угояване.. ядат 100 пъти повече храна от дивите такива... и сугурно живеят доста по-щастливо от горските си братовчеди.. ама дали си струва, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Няма как да знаеш дали си струва или не. Трябва да опиташ. Пък и за всеки е различно. Зависи колко е пробивен човек и какви умения има, как е с езиците, има и голяма доза късмет според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Няма как да знаеш дали си струва или не. Трябва да опиташ. Пък и за всеки е различно. Зависи колко е пробивен човек и какви умения има, как е с езиците, има и голяма доза късмет според мен. <{POST_SNAPBACK}> Да, ако е много пробивен, ако знае език.. ако има умения.. може спокойно да се квалифицира за самодоволна и угоена свиня в кочината на САЩ Всички от вас са гледали силно нашумялия и комерсиален филм "Матрицата".. поне да го бяхте разбрали Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 образованието не е със светлинни години напред от нашето ? <{POST_SNAPBACK}> За кое образование говорим там? За 12 г. детска градина ,след което детето ти е пълен олигофрен! Виж, в университетите им е друга работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 ще печелиш 100 пъти повече пари от тук <{POST_SNAPBACK}> Умножи и разходите по толкова приятелю Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 и там ги има всичките абсурди, с които се сблъскваме всеки ден, <{POST_SNAPBACK}> Абсурди има,но много по-рафинирано направени оттук. Бедна ти е фантазията,какви задължителни застраховки ще плащаш и нищо няма да видиш от тях при нужда! Припомни си от казармата лафа "старшината да те "гони " по устава". Не можеж да гъкнеш! И за да не смятате ,че се мъча да ви откажа-Идете,вижте и решете сами. Ще се разделите с минимум една гарсониера в "Тракия" за "удоволствието". Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 За кое образование говорим там?За 12 г. детска градина ,след което детето ти е пълен олигофрен! Виж, в университетите им е друга работа. <{POST_SNAPBACK}> И как собствено всички са олигофрени преди университета, а като идат там стават хора на високо ниво? Нещо май не се връзва схемата... И откъде се взимат всички тия учени, изобретатели или дори преподавателите? Изобщо защо работи цялата им система, щом са олигофрени? И не ми пробутвайте теорията, че се пълнели с чужди мозъци, щото първо прехвалените международни студенти (като мен може би...), които уж отиват и им взимат акъла на "тъпите американци, обикновено са с доста по-ниски възможности и дори са с по-ниски резултати на тестовете, на които уж сме най-големите... Всичко това го говоря от опит. И второ, след като се пълнят с мозъци отвън...те тия мозъци стават американци... И дали си второ или седмо поколение американец е все тая, щото всички са отнякъде. И на всичкото отгоре го знаят и се гордеят с това, че са някакви. Тоя номер с американския патриотизъм е малко измишльотина. Повечето хора с гордост казват, че са сърби или холандци или италианци, че се срещат и българи, които са вече от 5-6 поколения там и изобщо не знаят, къде е България, но се чувстват българи. Та цялата теза нещо не ми е ясна... Принципната омраза на света към американците не ми е ясна...а те са такива душички...ама кой ги пита - то щом е американец, значи е зло... Ех тая завист е голяма работа... Умножи и разходите по толкова приятелю <{POST_SNAPBACK}> Грънци ще умножаваш. Почти всички неща са на цените, на които са и тук, а някои са по-евтини. Големите пари, които се дават там са за застраховки и изплащане на жилище примерно, но в крайна сметка остават пари за всичко по много. Просто така им е конструирана икономиката - всичко да ти е достъпно и ти да си купиш от всичко, макар и да има малка печалба от единица нещо си... И не знам, дали Стефан е бил, но аз пък съм бил в щатите и мога да потвърдя думите му. Истината за Америка е, че ако си направиш нещата, както трябва, имаш голям шанс. Ако си ебаняк, няма значение, къде си... И да, трудно е, адски трудно е, но е възможно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Няма кво да говорим. България е на светлинни години зад САЩ. Цените са почти еднакви, а заплатите се различават с около 10-15 пъти. Имам роднини там и за това знам как стоят нещата Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddy_g Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Е ? Някой не удари ли джакпота ? <{POST_SNAPBACK}> Да - аз Те наградите май започваха да се раздават от средата на август ако нв се лъжа и нещо и за септември имаше. Вече съвсем забравих. <{POST_SNAPBACK}> От Септември започват интервютата Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Честито... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddy_g Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Зависи от case number-а който са ти дали кога ти е интервюто. И дали ще има интервю И да ти е честито ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 teddy_g- qpoznavam i i pojelavam uspeh.(v koito ne se samnqvam ) po temata: zelena karta na zemqta iztarvana ot nqkoi da q vidq nqma da se naveda da q vzema. vseki si teji na mqstoto. za ni6to ne bih napusnal BG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 teddy_g- qpoznavam i i pojelavam uspeh.(v koito ne se samnqvam )po temata: zelena karta na zemqta iztarvana ot nqkoi da q vidq nqma da se naveda da q vzema. vseki si teji na mqstoto. za ni6to ne bih napusnal BG <{POST_SNAPBACK}> ми ти и да намериш зелена карта на земята няма да ти послужи за нищо Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 ми ти и да намериш зелена карта на земята няма да ти послужи за нищо <{POST_SNAPBACK}> za6to pak ne.ako q po razma4kam malko moje pak i da si izpalni prednazna4enieto. P.S. da vmetna 4e sam zapoznat sas unizitelnata protzedura po glupavata karta .taka.4e ne si mislete 4e padam ot mars. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 И какво и е унизително на процедурата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 И какво и е унизително на процедурата ? <{POST_SNAPBACK}> stefane ,20 miniti pi6a i triq sled tova,gledah da sam kratak ama ne stava i zatova se otkazah da pi6a. otgovora 6te si go nameri6 na turskata granitza,na promahon,na kulata,na malpensa v milano,na dunav most....za tova pone ti garantiram. nikoi ne ni brasne za slivi. no iskreno vqrvam 4e tazi tova sas zelenata karta 6te stane istoriq. mi da si vzemat zaselnizi ot afrika,vsa6tnot te i za takiva ni imat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Ами нормално е да не ни бръснат, особено по европейските граници, нали се сещаш, че като чуе "българин" европееца си представя един черничък, опърпан, мирише и много краде. В щатите до колкото съм чувал не знаят нищо за България, което си е хубаво. Но пак трябва да се доказваш де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirrro Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Да - аз От Септември започват интервютата <{POST_SNAPBACK}> Може ли да ми кажеш кога получи писмото(или каквото се получава,за да се разбере ,че си одобрен) и дали си самичък,т.е самостоятелно ще заминаваш евентуално . Имам много добър приятел ,който очаква и нещо вече се е примирил ,че тая година няма да стане. Аз знам че до края на м.Август можеш да получиш известие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Май приключи вече изпращането на известия. Получава се един голям плик, адреса е от канзас.Който не е спечелил не му пращат нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Да - аз От Септември започват интервютата <{POST_SNAPBACK}> И даряването на зелени пачки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Май приключи вече изпращането на известия. Получава се един голям плик, адреса е от канзас.Който не е спечелил не му пращат нищо. <{POST_SNAPBACK}> Изък. Значи поне 2 години ще кисна още тука. Ама поне си пробвах късмета, после да не съжалявам цял живот че не съм опитал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.