fox Posted December 8, 2004 Author Share Posted December 8, 2004 Спасявай се народе! Това е истината. И след сто години няа да се оправим, така че какъв е смисъла да живееш до края на дните си като "скот"!? Не че лотарията е единствения вариант, но е един добър вариант. Не че там някъде ще е много лесно, но поне ще живееш като човек и ще бъдеш човек. Нито да имаш кола ще е проблем, нито да имаш собствено жилище ще е проблем. Ехх, качествен живот, какъвто тук няма и няма и да има, освен ако не се захванеш с далавери, подкупи, съмнителни познанства и т.н. Това е действителността тук. Не желая такава действителност. Не желая такива политици. Не желая такава държава. Хората са обезверени, от всякъде струи злоба, агресия. Не желая ежедневно да се сблъсквам със студени и озлобени лица. Да не ти се налага да направите нещо, да предприемете нещо - навсякъде срещаш спънки, неразбиране, бюрокрация, увъртане. Не, не съм песимист. Оптимист съм. Въпреки, че трябва да работя на няколко места, въпреки, че не помня от кога не съм се наспивал, аз съм сигурен, че рано или късно ще се спасим, ще се измъкнем от калта. В крайна сметка свиква се. Но аз не искам да свиквам... За това ще направя всичко възможно да се махна от тук, по възможност за постоянно. Стига с тоя патриотизъм. Държавата ме прецаква отвсякъде, всеки, ден всеки час. Е, не искам повече да търпя... дано на някой му е просветнало пред очите не, аз нямам никаква изгода вие да се махнете от тук всеки решава сам своето бъдеще Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Ок, ако ги нямаще тези 'шубета' и всички имахме възможност да си търсим късмета другаде, какво щеше да стане!? Тогава ТИ американец ли ще се наричаш!? Понеже, ако всички мислят като теб (вас) България ще изчезне от картата!!! К'во да ти кажа, който иска ще ме разбере накъде бия, който неможе, наистина по добре да се чупи от тук! Ти сам каза - 'въпреки, че незнам точно какви предимства ми дава...' - ами вземи се осведоми, щото такива като тебе отиват в чужбина и после защо ни мислели за такива и онакива! Замисли се за хората които блъскат по 12 часа за тези пари, които ТИ вземаш! Защото в момента тези хора градят нашата (твоя не знам дали е) държава, а такива като тебе...пробвай сам да си отговориш.....айде със здраве и дано те изберат! <{POST_SNAPBACK}> хуу де...кво е направила тая държава за теб? кво са направили управляващите за теб/нас... освен тва тея пари в чужбина се изкарват за 3 дни...тук работиш като луд и там работиш като луд ама там поне ти плащат като на човек Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 ......Нито да имаш кола ще е проблем, нито да имаш собствено жилище ще е проблем. Ехх, качествен живот, какъвто тук няма и няма и да има, освен ако не се захванеш с далавери, подкупи, съмнителни познанства и т.н........ fox, айде моля ти се....да слезем на земята....ще е по-добре, това ясно, но ти летиш....или ми говориш за 20 години напред.... хуу де...кво е направила тая държава за теб? кво са направили управляващите за теб/нас...освен тва тея пари в чужбина се изкарват за 3 дни...тук работиш като луд и там работиш като луд ама там поне ти плащат като на човек Какво е направила държавата за нас.......хмм...много повече отколкото ние за нея! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kvist Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Accel, много огън има в теб, гледай да не се запалиш Има много причини да се махнеш от тука, и за съжаление парите не са от най най важните.... абе чесно да ти кажа иска ми се да почна отнякъде ама то всичко бе човек .. както да го погледнеш.. незнам няма смисъл да пиша, късмет на теб и всички като теб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dare_Devil Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 accel, в много отношения мисля като теб, но все пак ще кандидатствам и ще ти обясня защо - със знанията и уменията, които имам, тук вадя чисто 250 кинта месечно. Със същите знания и умения там ще вадя многократно повече. Аз обаче нямам никакво намерение децата ми да живеят сред тъпи американци (и съответно да станат като тях), а смятам да изкарам там година, две, три, докато понасъбера кинти с които да мога да се върна тук и да започна бизнеса, който съм замислил отдавна и за който на този етап ми липсва единствено капитал. Именно по този начин ще помогна на България, а не просто оставайки тук. Ще помогна вкарвайки ресурс в нея, създавайки работни места и продължавайки да наливам средства именно тук - тъй като така или иначе основният пазар на замисленият от мен бизнес е навън. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 accel, в много отношения мисля като теб, но все пак ще кандидатствам и ще ти обясня защо - със знанията и уменията, които имам, тук вадя чисто 250 кинта месечно. Със същите знания и умения там ще вадя многократно повече. Аз обаче нямам никакво намерение децата ми да живеят сред тъпи американци (и съответно да станат като тях), а смятам да изкарам там година, две, три, докато понасъбера кинти с които да мога да се върна тук и да започна бизнеса, който съм замислил отдавна и за който на този етап ми липсва единствено капитал. Именно по този начин ще помогна на България, а не просто оставайки тук. Ще помогна вкарвайки ресурс в нея, създавайки работни места и продължавайки да наливам средства именно тук - тъй като така или иначе основният пазар на замисленият от мен бизнес е навън. <{POST_SNAPBACK}> Уважавам решението ти! А тези от Вас, който искат/смятат да напуснат България завинаги....незнам....мисля че е под достойнството ми дори да Ви напсувам....но все пак вървете на майната си, ако щете! П.П. Само не ми казвайте, че съм шубе, че живея на гърба на мама и тате и тем подобни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Не е задължително да оставаш там за винаги. Смятам че ако там изкарам някви пари с тях ще живея тук много по - добре и да създам някакъв собствен бизнес отколкото да работя тук и накрая на месеца, пак нищо и айде отначало. Смятам че за сега помагам на България (поне от мен), като бачкам по цял ден като луд най-малко по 8 часа и то за к'во . А бе както и да е... Всеки решава все пак какво да прави с живота си. Честит празник на всички студенти Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 30, 2004 Author Share Posted December 30, 2004 Остават броени дни - 7 Януари е последен ден, така че... който е чакал последния момент - ай арива, арива, аривааааа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 fox, ти май нямаш търпение да станеш хамериканец И аз ония ден пуснах, ей така, за тотото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted January 7, 2005 Share Posted January 7, 2005 Въобще не ми се занимава с подобни неща.Преди дни в 1 зала гледах няква жена се регистрираше с платен "преводач" да и превежда какво е написано(не по-зле от мен).Както и да е-срокът май изтече,но ще има и друи възможности не само за Америка Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Жестоко се лъжеш Was Ist??? след още една година няма да ги има тези неща и то точно защото ще сме влезли в европейския съюз, за това използвай момента Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 И като сме в ЕС какво ,няма да мога да се регистрирам за Зелена Карта ли ???Защо Европейците немогат ли да живеят в САЩ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Не, но не вярвам да има друг път такава голяма лотария като тази, която току що свърши На номинираните честито, а на закъснелите... следващия път Link to comment Share on other sites More sharing options...
FORCEBYTE Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 I kvo kato otidete tam da ne 6trakate s prasti po cql den kakto pravite tuka.6te vi se skasa gaza ot ba4kane tam za da jivurkate v US of A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Az dokato se nakania i to svarshi. Are dogodina ste se probvam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 като влезнем в ЕС още по-хубаво!! аз предпочитам ако ще е чужбина да е Европа. в САЩ Всичко е прекалено голямо. цените им са големи. хората са много. сградите са големи. градовете са големи. престъпността е голяма. между различните населени места има големи пустини. какво да ви говоря... голяма работа. то щото в САЩ е толкова хубаво.. затва всеки американец мечтае за екскурзия в Европа и само на богатите се отдава. пък на нас тука право ще ни дадат да се разхождаме из Европа ей така... само бензин в колата да имаме и ние ще ходим от другата страна на Океана. я стига... най-много да ида на екскурзия или студентска бригада. друго не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kvist Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Айде от мен късмет на всички подали, стискайте палци, палете свещи, църкви, квото намерите под ръка.. и догодина на тоя ден среща в 13:30 на статуята на свободата.. и да не ми закъснявате Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 I kvo kato otidete tam da ne 6trakate s prasti po cql den kakto pravite tuka.6te vi se skasa gaza ot ba4kane tam za da jivurkate v US of A <{POST_SNAPBACK}> Ами нали за това отива всеки със зелена карта там. За да му се скъса гъза от бачкане, а не да щрака с пръсти. И на края като хвани парата както казва Woox да си сипе бензин в таратайката и да отиде на екскурзия в Европа Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Е ? Някой не удари ли джакпота ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Те наградите май започваха да се раздават от средата на август ако нв се лъжа и нещо и за септември имаше. Вече съвсем забравих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Един приятел замина вече.Пожелавам му успех,където и да отиде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Простотии ... оставам си в България и се надявам никога да не я напусна ... който я напуска за постоянно е предател и трябва да се разстреля още на границата ако опита да се върне !!! Разбирам хората които отиват да работят там за определено време в това лошо няма но някои след изтичането на дадения им срок остават там и не се връщат повече в родината си ... на такива не трябва да се дава право да се наричат Българи .... с камъни по главата да се посрещат от далече !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Ок оставай си, обаче недей да съдиш другите, незнаеш какви са техните причини. Аз лично не искам детето ми да получи българско образование, нито тъпия български манталитет. Има още хиляди причини, но и заради тези две си струва. Човек колкото повече се сблъсква с реалността толкова повече патриотизма му се изпарява Преди година и аз ги разправях тия същите.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Аз лично не вярвам, че това наистина е лотария, а има сериозен подбор на кандидатите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Аз лично не искам детето ми да получи българско образование, нито тъпия български манталитет. <{POST_SNAPBACK}> Изказване на някой,който не е бил отвъд океана... Защо смятате ,че задължително сменяйки държавите и...хоп всичко ще е супер! Без да прикривам типичните БАЛКАНСКИ явления тук,не мислете ,че всичко,което лети,се яде навън.Защото има толкова реални имигрантски трагедии,но хората нямат очи и уши за тях, а си съчиняват гл.роля от сапунен сериал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.