Jump to content
BulForum.com

Лотарията за зелена карта

fox

Ще се регистрирате ли за участие?  

235 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

ako si COOL  B)  6te imash priateli navsqkude ... vuprosa e dali si gotov da se razdelish s horata tuk zaradi parite i lifestyle-a v US ... :confused

На тъпотията и скуката вече lifestyle ли се казва! В някой голам град може (и то в случай че не работиш по 14-16 часа дневно!), ама в някоя ферма /гора /пустиняи пр., на 100 мили от най-близкия супермаркет, малко ме съмнява че lifestyle-ът ще е на ниво!

• Replies 169
  • Created
  • Last Reply
2 sedmici godishno li? Mi che toi za 60 godini vse edno izjivqva 2  ! Az ne iskam da jiveq 2 godini!!!

Начи , за да се върне му трябват кинти освен това той замин преди 6 месеца и престоя му там беше с образователна цел.

ako si COOL  6te imash priateli navsqkude ... vuprosa e dali si gotov da se razdelish s horata tuk zaradi parite i lifestyle-a v US ...

Ако си намериш приатели , добре...

Избора е ясен , но ако си н 20 и се срещаш само с някви изруди...

Там работата хич не е като по филмите...

До скоро атентати - 30сек след като излиза от метрото се е взривила бомба

Единствените познати са му от мястото дето работи,някви негри,там всички по млади са дилари и има супер много дрога и оръжия и т.н.

Така че има много неща за коитотрябва да се помисли

Единствените познати са му от мястото дето работи,някви негри,там всички по млади са дилари и има супер много дрога и оръжия и т.н.

Да не се казва Стивън Сигал :P :D

На който не му харесва да не кандидатства ,аз лично смятам ,че хората там все пак са малко по-добре от тук ,поне финансово ;)

Кажи че държавата с най-висок стандарт в света е малко по-добре от нас и после ми се оплаквай колко е зле в България. Пичове обичам ви....

Тук имах предвид онзи дето написа преди малко ,че било кофти там имах предвид ,следното :Колкото и да е зле и от социалните помощи пак ще живееш по-добре отколкото работещ човек в България :)

това за атентатите може да се случи навсякъде по света,никоя държава не е застрахована!що се отняся со lifestyle-a ако си отишъл там с някаква цел,била тя да работиш или учиш едва ли ще успееш да му се насладиш.но много си зависи и от самия човек дали ще може там да си намери приятели,защото все пак ние българите сме хора с малко особен характер,поне така им се стува на чужденците.за себе си мога да кажа че ако имам право да избера между България и САЩ,бих избрала България естествено,защото именно ниския стандарт на живот те кара да се бориш всеки ден.стимулира те по някакъв начин да покажеш че си човек.колкото до човешките качества..те ги има навсякъде по света,при различните народи те са по-малко или повече. :)

Кажи че държавата с най-висок стандарт в света е малко по-добре от нас и после ми се оплаквай колко е зле в България. Пичове обичам ви....

Явно не си много наясно с понятието "стандарт на живот" а й не си си направил труда да потърсиш. За миналата година с най-висок стандарт на живот беше Финландия. Също и със най-висок процент самоубийства и с контрол на алкохола :-) За това явно в петък бившите 'съветски' републики се пълнят с пияни финландци.

По темата : едва ли.

Не бих отишла където и да е извън България.

Тук си ми е перфектно.

П.П-В отговор на поста на trent бих казала,че донякъде е прав.

А и,за да се защитя ще кажа,че съм излизала извън България .. и верно е,че сме доста зле,но въпреки т'ва ще си остана тука,поне засега

Незнам какво разбираш под стандарт на живот но по БВП на глава от населението USA не е първа, мястото е заето от Лихтенщаин(около 50 000$ ако не бъркам)

Най-интересното е, че тук се изказват хора които никога не са и стъпвали в САЩ, а иначе са много компетентни!

А иначе по темата - Да - за пореден път.

А отговор на това какви са ми мотивите е, че вече съм ходил и живял съответно за известно време, така че ми харесва.

Хмм ... доста мои приятели заминаха за УСА и никой нито се оплаква нито мисли да се връща ... Сигурно има някаква причина да е така ...

по темата : да ще пусна за пореден път

И пак извън темата ... Седя си и си мисля .. защо Българинът не иска да замине в Америка ... можеби го е страх - все пак се сблъскваш с нещо много ново ... може би го мързи да работи (знаем че трудолюбието ни е един доста голям МИТ) ... Може би не иска да си остави скапаната работа от която получава пари колкото да си купи едни цигари и да пие една бира ... и куп такива неща ...

Бях там и искам пак да ида! За това участвам за 5-ти пореден път в лотарията......тука (форума) повечето хора говорят на изуст колко било зле..........нека да е зле!

Братче, не ме разбирай погрешно - думите ми не са поредната изцепка в стил "Гроздето е кисело" . И моето семейство хваща пътя, но според нас САЩ просто не е вярната държава, това е. Другаде сме се прицелили :D

Иначе на всички, които тръгват да си търсят късмета другаде, пожелавам УСПЕХ, кодето и да е това другаде !!! Дано успеят и дано са щастливи!

Добре! И други държави имат подобни програми за емиграция: Канада, Австралия и т.н., но защо тази на САЩ е най-популярна?

Добре! И други държави имат подобни програми за емиграция: Канада, Австралия и т.н., но защо тази на САЩ е най-популярна?

Защото американската програма е единствената, която подбира "на късмет", т.е. може да се скласират всякакви мераклии. Докато за държави като Канада, Австралия и Нова Зеландия е всила подбор по т.нар. точкова система, която основно означава поне висше образование, търсена професия и задължително отлично владеене на английски език.

Аз лично предпочитам точковата система, защото това е единствения сигурен (макар и доста продължителен) начин за легална емиграция на способни хора, на които им е писнало от простотията в милата ни татковина.

• 4 weeks later...

Тези които не искат да ходят никъде, според мен или са шубета и предпочитат да стоят на сигурно на мама и тати на гърба вместо да предприемат нещо по различно, което може да ги направи малко по-независими, или вече са станали баровци и са си осигурили живота за напред.

Аз ще се регистрирам, въпреки че незнам точно какви предимства ми дава и въпреки че нямам познати които живеят там, защото ми писна да блъскам по 8 часа за някви керливи 250 лева.

П.П. всичко е съдба

Тези които не искат да ходят никъде, според мен или са шубета и предпочитат да стоят на сигурно на мама и тати на гърба вместо да предприемат нещо по различно, което може да ги направи малко по-независими, или вече са станали баровци и са си осигурили живота за напред.

Аз ще се регистрирам, въпреки че незнам точно какви предимства ми дава и въпреки че нямам познати които живеят там, защото ми писна да блъскам по 8 часа за някви керливи 250 лева.

П.П. всичко е съдба

Ок, ако ги нямаще тези 'шубета' и всички имахме възможност да си търсим късмета другаде, какво щеше да стане!? Тогава ТИ американец ли ще се наричаш!?

Понеже, ако всички мислят като теб (вас) България ще изчезне от картата!!! К'во да ти кажа, който иска ще ме разбере накъде бия, който неможе, наистина по добре да се чупи от тук! Ти сам каза - 'въпреки, че незнам точно какви предимства ми дава...' - ами вземи се осведоми, щото такива като тебе отиват в чужбина и после защо ни мислели за такива и онакива! Замисли се за хората които блъскат по 12 часа за тези пари, които ТИ вземаш! Защото в момента тези хора градят нашата (твоя не знам дали е) държава, а такива като тебе...пробвай сам да си отговориш.....айде със здраве и дано те изберат!

П.П. Продължавай да се уповаваш на съдбата.....

Ето една от причините заради която всеки трябва да си пробва късмета. Естествено има и куп други и всеки си има своите. И е за 2003-та, за тази още няма статистика.

П.С. Това не е статистика за стандарт на живот, а бруто печалбата на човек за месец, според световната банка.

Gross Income USD 2003 per month
--------------------------------------
2003 per month   COUNTRY_NAME
3662   Luxembourg
3613   Norway
3323   Switzerland
3134   United States
2876   Japan
2813   Denmark
2568   Iceland
2443   High income: OECD
2403   Sweden
2379   High income
2363   United Kingdom
2252   Finland
2247   Ireland
2227   Austria
2193   Netherlands
2152   Belgium
2119   Hong Kong, China
2104   Germany
2064   France
1994   Canada
1904   European Monetary Union
1804   Australia
1797   Italy
1769   Singapore
1416   Spain
1323   New Zealand
1143   Greece
1011   Portugal
1002   Korea, Rep.
986   Slovenia
773   Barbados
763   Antigua and Barbuda
625   Palau
623   Seychelles
605   Trinidad and Tobago
573   St. Kitts and Nevis
562   Czech Republic
528   Hungary
519   Mexico
458   World
446   Croatia
445   Upper middle income
439   Poland
413   Estonia
410   Slovak Republic
374   Lithuania
366   Chile
357   Costa Rica
354   Panama
341   Mauritius
339   Latvia
338   St. Lucia
337   Lebanon
316   Grenada
316   Uruguay
315   Malaysia
304   Argentina
298   Gabon
291   Venezuela, RB
286   Botswana
280   Dominica
275   St. Vincent and the Grenadines
272   Latin America & Caribbean
233   Turkey
232   South Africa
230   Jamaica
226   Brazil
226   Marshall Islands
218   Russian Federation
214   Europe & Central Asia
197   Fiji
193   Romania
192   Maldives
187   Tunisia
183   El Salvador
183   Thailand
179   Peru
178   Bulgaria
174   Micronesia, Fed. Sts.
173   Dominican Republic
167   Iran, Islamic Rep.
165   Macedonia, FYR
160   Middle income
159   Guatemala
159   Serbia and Montenegro
158   Algeria
156   Namibia
154   Jordan
151   Colombia
149   Ecuador
148   Kazakhstan
145   Albania
133   Samoa
133   Belarus
128   Bosnia and Herzegovina
124   Cape Verde
124   Tonga
123   Lower middle income
116   Egypt, Arab Rep.
113   Swaziland
110   Morocco
107   Low & middle income
98   Vanuatu
97   Syrian Arab Republic
93   Turkmenistan
93   West Bank and Gaza
92   China
92   Paraguay
90   East Asia & Pacific
90   Philippines
81   Honduras
81   Ukraine
79   Armenia
78   Sri Lanka
76   Djibouti
75   Guyana
74   Bolivia
73   Kiribati
69   Georgia
68   Azerbaijan
68   Indonesia
62   Angola
61   Nicaragua
55   Bhutan
55   Cote d'Ivoire
53   Cameroon
53   Congo, Rep.
50   Solomon Islands
49   Lesotho
49   Moldova
46   Senegal
44   India
43   Yemen, Rep.
43   Papua New Guinea
43   South Asia
41   Sub-Saharan Africa
40   Mongolia
40   Vietnam
39   Pakistan
38   Sudan
38   Comoros
38   Low income
37   Benin
36   Guinea
36   Mauritania
36   Timor-Leste
36   Timor-Leste
35   Uzbekistan
33   Bangladesh
33   Kenya
32   Haiti
32   Zambia
29   Heavily indebted poor countries (HIPC)
28   Kyrgyz Republic
27   Ghana
27   Lao PDR
27   Nigeria
27   Sao Tome and Principe
26   Cambodia
26   Gambia, The
26   Least developed countries: UN classification
26   Togo
25   Burkina Faso
24   Madagascar
24   Mali
24   Tanzania
22   Central African Republic
21   Chad
20   Nepal
20   Uganda
18   Rwanda
18   Mozambique
17   Niger
16   Eritrea
16   Tajikistan
14   Malawi
13   Sierra Leone
12   Guinea-Bissau
11   Liberia
8   Burundi
8   Congo, Dem. Rep.
8   Ethiopia

@accel много по-добре е да отидеш някъде да си опиташ късмета, да посъбереш някой долар отгоре поне (за няколко месеца там ще събереш колкото за няколко години тука) и след това да се върнеш, да си направиш някаква фирмичка и да си гледаш живота. Ако не стане почваш отначало, няма да изгубиш толкова много пари колкото може да спечелиш. Верно че стандарта е друг и сигурно няма да издържа дълго, но със сигурност тук от спестените ми пари не мога да направя нищо друго освен да си купя някоя дрешка или обувки и т.н. Така че няма да изгубя кой знае колко.

П.П. Пък и прав си, трябва да има и хора, които да ти бачкат иначе как ще се оправят богатите ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...