Marvin Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 ako si COOL 6te imash priateli navsqkude ... vuprosa e dali si gotov da se razdelish s horata tuk zaradi parite i lifestyle-a v US ... <{POST_SNAPBACK}> На тъпотията и скуката вече lifestyle ли се казва! В някой голам град може (и то в случай че не работиш по 14-16 часа дневно!), ама в някоя ферма /гора /пустиняи пр., на 100 мили от най-близкия супермаркет, малко ме съмнява че lifestyle-ът ще е на ниво! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vastril4o Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 2 sedmici godishno li? Mi che toi za 60 godini vse edno izjivqva 2 ! Az ne iskam da jiveq 2 godini!!! Начи , за да се върне му трябват кинти освен това той замин преди 6 месеца и престоя му там беше с образователна цел. ako si COOL 6te imash priateli navsqkude ... vuprosa e dali si gotov da se razdelish s horata tuk zaradi parite i lifestyle-a v US ... Ако си намериш приатели , добре... Избора е ясен , но ако си н 20 и се срещаш само с някви изруди... Там работата хич не е като по филмите... До скоро атентати - 30сек след като излиза от метрото се е взривила бомба Единствените познати са му от мястото дето работи,някви негри,там всички по млади са дилари и има супер много дрога и оръжия и т.н. Така че има много неща за коитотрябва да се помисли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 До скоро атентати - 30сек след като излиза от метрото се е взривила бомба Единствените познати са му от мястото дето работи,някви негри,там всички по млади са дилари и има супер много дрога и оръжия и т.н. Да не се казва Стивън Сигал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 На който не му харесва да не кандидатства ,аз лично смятам ,че хората там все пак са малко по-добре от тук ,поне финансово Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Кажи че държавата с най-висок стандарт в света е малко по-добре от нас и после ми се оплаквай колко е зле в България. Пичове обичам ви.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Ще се регистрирам, ей така, да си пробвам късмета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Тук имах предвид онзи дето написа преди малко ,че било кофти там имах предвид ,следното :Колкото и да е зле и от социалните помощи пак ще живееш по-добре отколкото работещ човек в България Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Az bih otishal no samo za edna godina.Ne bih izdarjal poveche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 До скоро атентати - 30сек след като излиза от метрото се е взривила бомба това за атентатите може да се случи навсякъде по света,никоя държава не е застрахована!що се отняся со lifestyle-a ако си отишъл там с някаква цел,била тя да работиш или учиш едва ли ще успееш да му се насладиш.но много си зависи и от самия човек дали ще може там да си намери приятели,защото все пак ние българите сме хора с малко особен характер,поне така им се стува на чужденците.за себе си мога да кажа че ако имам право да избера между България и САЩ,бих избрала България естествено,защото именно ниския стандарт на живот те кара да се бориш всеки ден.стимулира те по някакъв начин да покажеш че си човек.колкото до човешките качества..те ги има навсякъде по света,при различните народи те са по-малко или повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Кажи че държавата с най-висок стандарт в света е малко по-добре от нас и после ми се оплаквай колко е зле в България. Пичове обичам ви.... <{POST_SNAPBACK}> Явно не си много наясно с понятието "стандарт на живот" а й не си си направил труда да потърсиш. За миналата година с най-висок стандарт на живот беше Финландия. Също и със най-висок процент самоубийства и с контрол на алкохола :-) За това явно в петък бившите 'съветски' републики се пълнят с пияни финландци. По темата : едва ли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Не бих отишла където и да е извън България. Тук си ми е перфектно. П.П-В отговор на поста на trent бих казала,че донякъде е прав. А и,за да се защитя ще кажа,че съм излизала извън България .. и верно е,че сме доста зле,но въпреки т'ва ще си остана тука,поне засега Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Кажи че държавата с най-висок стандарт в света е малко по-добре от нас и после ми се оплаквай колко е зле в България. Пичове обичам ви.... <{POST_SNAPBACK}> Незнам какво разбираш под стандарт на живот но по БВП на глава от населението USA не е първа, мястото е заето от Лихтенщаин(около 50 000$ ако не бъркам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trent Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Най-интересното е, че тук се изказват хора които никога не са и стъпвали в САЩ, а иначе са много компетентни! А иначе по темата - Да - за пореден път. А отговор на това какви са ми мотивите е, че вече съм ходил и живял съответно за известно време, така че ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baron Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Хмм ... доста мои приятели заминаха за УСА и никой нито се оплаква нито мисли да се връща ... Сигурно има някаква причина да е така ... по темата : да ще пусна за пореден път И пак извън темата ... Седя си и си мисля .. защо Българинът не иска да замине в Америка ... можеби го е страх - все пак се сблъскваш с нещо много ново ... може би го мързи да работи (знаем че трудолюбието ни е един доста голям МИТ) ... Може би не иска да си остави скапаната работа от която получава пари колкото да си купи едни цигари и да пие една бира ... и куп такива неща ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Бях там и искам пак да ида! За това участвам за 5-ти пореден път в лотарията......тука (форума) повечето хора говорят на изуст колко било зле..........нека да е зле! <{POST_SNAPBACK}> Братче, не ме разбирай погрешно - думите ми не са поредната изцепка в стил "Гроздето е кисело" . И моето семейство хваща пътя, но според нас САЩ просто не е вярната държава, това е. Другаде сме се прицелили Иначе на всички, които тръгват да си търсят късмета другаде, пожелавам УСПЕХ, кодето и да е това другаде !!! Дано успеят и дано са щастливи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PePfx Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 v USA e mn dobre, jalko 4e nema demokraciq, tuka si pravim kakvoto iskame ama tam ne stafa taka moje da pusna zastoto e bezpari i nisto ne gubia, az li4no poznavam hora koito sa pe4elili i ne sa zaminavali Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted November 14, 2004 Author Share Posted November 14, 2004 Добре! И други държави имат подобни програми за емиграция: Канада, Австралия и т.н., но защо тази на САЩ е най-популярна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 Добре! И други държави имат подобни програми за емиграция: Канада, Австралия и т.н., но защо тази на САЩ е най-популярна? Защото американската програма е единствената, която подбира "на късмет", т.е. може да се скласират всякакви мераклии. Докато за държави като Канада, Австралия и Нова Зеландия е всила подбор по т.нар. точкова система, която основно означава поне висше образование, търсена професия и задължително отлично владеене на английски език. Аз лично предпочитам точковата система, защото това е единствения сигурен (макар и доста продължителен) начин за легална емиграция на способни хора, на които им е писнало от простотията в милата ни татковина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasco Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 ne zashtoto tam tribwa da zpo4na pak otna4alo. I sahtoto USA ne e towa koeto se gowori 4e e Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox Posted December 7, 2004 Author Share Posted December 7, 2004 Почти всичките ми познати вече се регистрираха Жалко за песимистите Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Тези които не искат да ходят никъде, според мен или са шубета и предпочитат да стоят на сигурно на мама и тати на гърба вместо да предприемат нещо по различно, което може да ги направи малко по-независими, или вече са станали баровци и са си осигурили живота за напред. Аз ще се регистрирам, въпреки че незнам точно какви предимства ми дава и въпреки че нямам познати които живеят там, защото ми писна да блъскам по 8 часа за някви керливи 250 лева. П.П. всичко е съдба Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Тези които не искат да ходят никъде, според мен или са шубета и предпочитат да стоят на сигурно на мама и тати на гърба вместо да предприемат нещо по различно, което може да ги направи малко по-независими, или вече са станали баровци и са си осигурили живота за напред.Аз ще се регистрирам, въпреки че незнам точно какви предимства ми дава и въпреки че нямам познати които живеят там, защото ми писна да блъскам по 8 часа за някви керливи 250 лева. П.П. всичко е съдба <{POST_SNAPBACK}> Ок, ако ги нямаще тези 'шубета' и всички имахме възможност да си търсим късмета другаде, какво щеше да стане!? Тогава ТИ американец ли ще се наричаш!? Понеже, ако всички мислят като теб (вас) България ще изчезне от картата!!! К'во да ти кажа, който иска ще ме разбере накъде бия, който неможе, наистина по добре да се чупи от тук! Ти сам каза - 'въпреки, че незнам точно какви предимства ми дава...' - ами вземи се осведоми, щото такива като тебе отиват в чужбина и после защо ни мислели за такива и онакива! Замисли се за хората които блъскат по 12 часа за тези пари, които ТИ вземаш! Защото в момента тези хора градят нашата (твоя не знам дали е) държава, а такива като тебе...пробвай сам да си отговориш.....айде със здраве и дано те изберат! П.П. Продължавай да се уповаваш на съдбата..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kvist Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Ето една от причините заради която всеки трябва да си пробва късмета. Естествено има и куп други и всеки си има своите. И е за 2003-та, за тази още няма статистика. П.С. Това не е статистика за стандарт на живот, а бруто печалбата на човек за месец, според световната банка. Gross Income USD 2003 per month -------------------------------------- 2003 per month COUNTRY_NAME 3662 Luxembourg 3613 Norway 3323 Switzerland 3134 United States 2876 Japan 2813 Denmark 2568 Iceland 2443 High income: OECD 2403 Sweden 2379 High income 2363 United Kingdom 2252 Finland 2247 Ireland 2227 Austria 2193 Netherlands 2152 Belgium 2119 Hong Kong, China 2104 Germany 2064 France 1994 Canada 1904 European Monetary Union 1804 Australia 1797 Italy 1769 Singapore 1416 Spain 1323 New Zealand 1143 Greece 1011 Portugal 1002 Korea, Rep. 986 Slovenia 773 Barbados 763 Antigua and Barbuda 625 Palau 623 Seychelles 605 Trinidad and Tobago 573 St. Kitts and Nevis 562 Czech Republic 528 Hungary 519 Mexico 458 World 446 Croatia 445 Upper middle income 439 Poland 413 Estonia 410 Slovak Republic 374 Lithuania 366 Chile 357 Costa Rica 354 Panama 341 Mauritius 339 Latvia 338 St. Lucia 337 Lebanon 316 Grenada 316 Uruguay 315 Malaysia 304 Argentina 298 Gabon 291 Venezuela, RB 286 Botswana 280 Dominica 275 St. Vincent and the Grenadines 272 Latin America & Caribbean 233 Turkey 232 South Africa 230 Jamaica 226 Brazil 226 Marshall Islands 218 Russian Federation 214 Europe & Central Asia 197 Fiji 193 Romania 192 Maldives 187 Tunisia 183 El Salvador 183 Thailand 179 Peru 178 Bulgaria 174 Micronesia, Fed. Sts. 173 Dominican Republic 167 Iran, Islamic Rep. 165 Macedonia, FYR 160 Middle income 159 Guatemala 159 Serbia and Montenegro 158 Algeria 156 Namibia 154 Jordan 151 Colombia 149 Ecuador 148 Kazakhstan 145 Albania 133 Samoa 133 Belarus 128 Bosnia and Herzegovina 124 Cape Verde 124 Tonga 123 Lower middle income 116 Egypt, Arab Rep. 113 Swaziland 110 Morocco 107 Low & middle income 98 Vanuatu 97 Syrian Arab Republic 93 Turkmenistan 93 West Bank and Gaza 92 China 92 Paraguay 90 East Asia & Pacific 90 Philippines 81 Honduras 81 Ukraine 79 Armenia 78 Sri Lanka 76 Djibouti 75 Guyana 74 Bolivia 73 Kiribati 69 Georgia 68 Azerbaijan 68 Indonesia 62 Angola 61 Nicaragua 55 Bhutan 55 Cote d'Ivoire 53 Cameroon 53 Congo, Rep. 50 Solomon Islands 49 Lesotho 49 Moldova 46 Senegal 44 India 43 Yemen, Rep. 43 Papua New Guinea 43 South Asia 41 Sub-Saharan Africa 40 Mongolia 40 Vietnam 39 Pakistan 38 Sudan 38 Comoros 38 Low income 37 Benin 36 Guinea 36 Mauritania 36 Timor-Leste 36 Timor-Leste 35 Uzbekistan 33 Bangladesh 33 Kenya 32 Haiti 32 Zambia 29 Heavily indebted poor countries (HIPC) 28 Kyrgyz Republic 27 Ghana 27 Lao PDR 27 Nigeria 27 Sao Tome and Principe 26 Cambodia 26 Gambia, The 26 Least developed countries: UN classification 26 Togo 25 Burkina Faso 24 Madagascar 24 Mali 24 Tanzania 22 Central African Republic 21 Chad 20 Nepal 20 Uganda 18 Rwanda 18 Mozambique 17 Niger 16 Eritrea 16 Tajikistan 14 Malawi 13 Sierra Leone 12 Guinea-Bissau 11 Liberia 8 Burundi 8 Congo, Dem. Rep. 8 Ethiopia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hitman-Dan4o Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 Tvurdo nie! ne 4e ne iskam da otida tam ama ne 4rez lotaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted December 7, 2004 Share Posted December 7, 2004 @accel много по-добре е да отидеш някъде да си опиташ късмета, да посъбереш някой долар отгоре поне (за няколко месеца там ще събереш колкото за няколко години тука) и след това да се върнеш, да си направиш някаква фирмичка и да си гледаш живота. Ако не стане почваш отначало, няма да изгубиш толкова много пари колкото може да спечелиш. Верно че стандарта е друг и сигурно няма да издържа дълго, но със сигурност тук от спестените ми пари не мога да направя нищо друго освен да си купя някоя дрешка или обувки и т.н. Така че няма да изгубя кой знае колко. П.П. Пък и прав си, трябва да има и хора, които да ти бачкат иначе как ще се оправят богатите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.