GeorgiK Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Не ме интересува че до някаква степен тази дата се оказа илюзия защото пак "те" си я направиха. За мен падането на комунизма(не ми обяснявайте че не е и какво е) си е знаменателно събитие. За жалост май не 10ти Ноември ами 11ти Януари трябва да е истинският празник защото оттогава тръгнаха нещата да се случват в България. И то със скорост завидна за повечето европейски страни. Така или иначе днешната дата си остава важна - след 45 години най-накрая някаква свобода. Е да ви е честито на всички вас които празнувате. А тези които ще ми говорят колко беше хубаво преди...недейте. Да не превръщаме една поздравителна тема в глупава караница. Същото е като да обяснявате на немците че при Хитлер е било супер. Еми икономиката е била желязна, имали са най-добрите учени в света но системата е порочна и никой не си отваря устата да каже че е била хубаво. Такова наследство трябва да бъде погребано завинаги. И ако 10ти Ноември не успя съвсем надявам се с времето да го сторим ние. Да ви е честито! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 оттогава тръгнаха нещата да се случват в България. И то със скорост завидна за повечето европейски страни. Да никоя друга европейска страна не е затъвала в калта толкова бързо и толкова на дълбоко. И е малко смешно да обсъждаме събития случили се когато сме били в детската градина . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 да найстина и какво ?! от тогава нататък държавата ни е свободна за да може хората да емигрират в други държави и в България да останат само цигани ?! е тва е празник ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Ха да е честито на всички и от мен. Спомням си много добре как празнувахме...вървяхме по улиците и се поздравявахме. Поне около нас беше така. Даже се снимахме с брат ми по този случай, знаехме, че ще се запомни тази дата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 И е малко смешно да обсъждаме събития случили се когато сме били в детската градина . <{POST_SNAPBACK}> Imenno! Za tova nek da se izkazvat samo hora koito sa bili na nad 14g togava, shtoto mi se struva che svobodata/lipsata na svoboda pochva da se useshta tochno na tazi vyzryst i nqma kak hora kato GeorgiK, Aquila i men da mogat da kajat sys sigurnost kvo e, shto e! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Добре си спомням събитията оттогава. И мисля, че бях на над 14 Що се отнася до 'празника', честит да ни е! Естествено не мога да не изкажа и мнение, че от една злина отидохме в друга. Поне засега е така, но ми се струва, че за в бъдеще имаме шанс да се оправим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 10, 2004 Author Share Posted November 10, 2004 То пък има достатъчно източници. И не е като да не съм бил там... Не е като да не си спомням опашките за банани, и лафове от сорта на "докараха кремвиршите". Да, определено не съм най-компетентния човек по темата но тъй като достатъчно съм се интересувал имам някаква представа по думите на хора чийто цял живот е минал по това време. Става дума и за двете мнения. Моето съм си го формирал сам от това което помня, това което съм разбрал от тия хора и разбира се от мнението вкъщи. И се като разумни хора ако ми кажете че по-добре.... Aquila можеш ли да ми посочиш държава която да има такъв ръст като България след 97ма? Лесно е да се оплаквате само но фактите са си факти и е много странно че го забелязват само отвън - или чужденците или българи върнали се от чужбина... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Повече от тово дето ни "оправят" няма на къде. Има светлина в тунела, викат и чужбина. Който му се живее тука да седи и да гледа ръст като България след 97ма и в бъдеще имаме шанс да се оправим Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Aquila можеш ли да ми посочиш държава която да има такъв ръст като България след 97ма? Лесно е да се оплаквате само но фактите са си факти и е много странно че го забелязват само отвън - или чужденците или българи върнали се от чужбина... <{POST_SNAPBACK}> Ще кажеш ли по конкретно в какво се изразява този "РЪСТ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Лесно е да се оплаквате само но фактите са си факти и е много странно че го забелязват само отвън - или чужденците или българи върнали се от чужбина... <{POST_SNAPBACK}> чичо ми който живее в Америка е заминал 97 за там дойде 2000-та година ,тази година като си дойде и видя каква мизерия каза " по-добре ,че не останах тук от година на година всичко става по-зле " както искаш го разбирай . Да те питам с какво се е повишил твоя стандарт на живот от съответната 97-ма година ? какво имаш ли пари да си купиш нова кола или да си помислиш за правенето на къща или купуване на апартамент ? Правиш ли си сметката изобщо ,че ако стандарта на живот се покачваше (както каза това било факт) ,хората щяха да си седят в България !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Какво толкова стана на 10-и ноември бе, братчета !???? И какво толкова стана след него ? Какъвто ни беше социализма, такъв ни е и капитализма - ерзац. Аз лично тая дата а честитя само на един приятел , който има рожден ден днес. Помежду си си я честитят само тия, дето си напълниха гушите и погребаха бъдещето на не едно поколение. За останалите от нас - R.I.P . Или one way ticket . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Какво трябва да правим в тази тема да се поздравяваме послучаи "ПОБЕДАТА" ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Aquila, не съм казал, че сме добре (цитат: от една злина в друга!), просто изразих мнение и пожелание, че в бъдеще може и да се оправим, на това му се вика оптимизъм, на повечето хора им липсва това, и затова излизат навън. Но наистина стандартът на живот не се е покачил, да се НАДЯВАМЕ че някой слънчев ден да осъзнаем, че е по-добре да останем тук, отколкото да работим на половин цена като роби някъде из чужбина, въпреки, че е ясно, че е за предпочитане, отколкото да го правим в България. Темата наистина се превърна в караница. GeorgiK, ти засягаш тънка струна в душата на българина, може би не беше добре да я подхващаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Ееей...някои хора освен да мрънкат друго немогат. Вие слепи ли сте...или късопаметни та не си спомняте какво беше преди. Точно когато беше най-зле аз бях в чужбина и като се прибирах се депресирах ужасно. Така че съм съгласна с GeorgiK...тръгнали сме да се оправяме, верно, бавно става, много хора страдат, но все пак минахме без войни като в Сърбия. Друг е въпроса колко западни дупета сме излизали, за да сме това, което сме, ама няма как...навсякъде е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 10, 2004 Author Share Posted November 10, 2004 Темата наистина се превърна в караница.GeorgiK, ти засягаш тънка струна в душата на българина, може би не беше добре да я подхващаш <{POST_SNAPBACK}> Аз затова бях малко резервиран ама... Затова казах и още в заглавното мнение че просто искам да поздравя тези които празнуват а не да се обсъждат други неща. По тоя повод аз лично ще си трая вече. Вие си се карайте. И се надявайте аз да се окажа прав накрая щото така ще е най-добре за всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Какво трябва да правим в тази тема да се поздравяваме послучаи "ПОБЕДАТА" ли То тея дето наистина победиха и спечелиха на 10-и ноември едва ли са във вареза . Абе за прекалено кратко живеем, че да си губим времето в чакане на хубавото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Аз затова бях малко резервиран ама... Затова казах и още в заглавното мнение че просто искам да поздравя тези които празнуват а не да се обсъждат други неща. По тоя повод аз лично ще си трая вече. Вие си се карайте. И се надявайте аз да се окажа прав накрая щото така ще е най-добре за всички. <{POST_SNAPBACK}> И кои са тези които празнуват днес нека кажат да почерпят Link to comment Share on other sites More sharing options...
DREBNIA Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 И е малко смешно да обсъждаме събития случили се когато сме били в детската градина . <{POST_SNAPBACK}> Краман сега носиш последствията на този момент в който си бил в детската градина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Ами, да му е честито, на който празнува. Аз повод за празнуване не виждам... освен че на 10-ти дават аванса -поредното подаяние. Мизерията е повсеместна. И който не го вижда, да си свали (сложи!) очилата! Сега чакаме да станем европейци! При тая беднотия кви европейци, бе? Някой хора си бяха "европейци" и преди 10-ти, и след това пак си ги има. Хич не се оплаквам и не мрънкам, ама не я разбирам тази еуфория! Помня го 10-ти, горе-долу съм бил пълнолетен, не казвам, че преди това е било по-хубаво, ама няма да кажа и че сега е! Просто промените, които са настъпили от тогава насам си бяха неизбежни и за тях не смятам, че е виновен нито 10-ти, нито партиите, нито политиците, а като се замисля, май и ние не сме! Ама, явно сме били много богата страна, щом вече 15 години се краде и изнася, и като гледам още има кво да се отмъкне, а и се намират такива, които го правят. Айде да сравняваме компютрите преди и след 10-ти и да цъкаме с език! А пък, ако някой определя за празник края на опашките за кренвирши и банани, да си го празнува. За мен има по-важни неща! Айде да не ви пълня темата с глупости! Може би трябваше да напиша само :smile: и други в този дух! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Za men 10-ti noemvri ne e nikakav praznik!!Tva si e prosto edna data v koqto nastypva promqna i tova e!!!Rano ili kasno tova 6te6e da stane no 4ak da go praznuvame mislq 4e e nelepo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Tva si e prosto edna data v koqto nastypva promqna i tova e!!!Rano ili kasno tova 6te6e da stane no 4ak da go praznuvame mislq 4e e nelepo <{POST_SNAPBACK}> По тази логика,скъпи ми дървен философе,да не празнуваме и 3-ти март.Да не празнуваме Нова година,Коледа,рожденните дни,именните дни и всички други дати,в които настъпва някаква промяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Agarvaen, ами дай по тази логика да празнуваме през ден, понеже все стават разни промени освен рожденни, именни, женски, мъжки и други празници и да го обърнем на вечен празник. За част от хората и 9 септември сигурно все още е ден на промяна, ама вече не се празнува официално, нали? А и не виждам какво толкова се случи на 10-ти....Аз като всички бях много ентусиазиран по онова време (тогава течеше Пловдивския панаир и на телевизорите там предаваха пленума.....не можех да повярвам, че тези неща се случват пред очите ми). Впоследствие записах на видео всички значими неща, които се случиха през следващите 2-3 години(още си пазя архива, има сигурно десетки часове). Обаче малко по малко ми мина ентусиазмът, като гледах накъде се обръщат нещата, кой идва на власт, кои се пребоядисаха от червени на сини, времето на голямото крадене, огромната, организирана от самите тях инфлация, когато $ стигна 3000 лв., по едно време заплатата ми даже беше стигнала $15 - аз за разлика от някои съм доста възрастен и помня времето доста преди 1989, а и много внимателно следях развитието на събитията тогава. Не съжалявам за онова време, освен може би само за това, че можех да ходя по цели нощи из тъмниците без да се притеснявам, че ще ми се случи нещо и не си слагах решетки на вратите и прозорците. А след 10-ти нещата както винаги бяха чудесни на хартия и идеи, но отново опорочени от неподходящите хора, които винаги и по всяко време успяват да извлекат лична полза от положението, но най-лошото е, че нямат спиране - да хапнат малко и стига....да дадат и на останалите....ама не....докато не се пръснат спиране няма. Тъй че не виждам защо трябва да празнуваме тази дата...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Чакахме благоденствие , получихме бандитизъм и мизерия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 По тази логика,скъпи ми дървен философе,да не празнуваме и 3-ти март.Да не празнуваме Нова година,Коледа,рожденните дни,именните дни и всички други дати,в които настъпва някаква промяна. <{POST_SNAPBACK}> Az kazavam 4e samo za tazi data mi e takova mnenie!!Te moje komunistite da sa slezli ot vlast ama sled tova idva Petyr Mladenov i kvo se promenq ni6to! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Следващото ти изречение беше доста обобщаващо,ама не дръж на тия неща.Така или иначе,няма смисъл да се караме за глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.