Jump to content
BulForum.com

силата на аналогиите

valbg54

Recommended Posts

Стана ми смешно, зашото fuck /знаете какво е/, си е фак. Обаче FAQ, което английско говорящите произнасят еф,ей,кю, за българина-фонетик си а пак "фак", което и става понякога, ако търсиш отговор на въпрос.

Обаче, фонетично прочетено fuck, демек фук, става още по-добре. Ние си имаме дума "фукна" . "Накъде фукна"- демек, къде тръгна. Ама казваме и: "Да ти го фукна...незнам къде си". А човек, който е "фукня", по горната аналогия излича, че просто вече му е фукнато някъде...Абе, англичаните и американците, да не са заели fuck от "да ти го фукна.."?. Ама си го четат както им дойде...

Стана ми смешно, зашото fuck /знаете какво е/, си е фак. Обаче FAQ, което английско говорящите произнасят еф,ей,кю, за българина-фонетик си а пак "фак", което и става понякога, ако търсиш отговор на въпрос.

Обаче, фонетично прочетено fuck, демек фук, става още по-добре. Ние си имаме дума "фукна" . "Накъде фукна"- демек, къде тръгна. Ама казваме и: "Да ти го фукна...незнам къде си". А човек, който е "фукня", по горната аналогия излича, че просто вече му е фукнато някъде...Абе, англичаните и американците, да не са заели fuck от "да ти го фукна.."?. Ама си го четат както им дойде...

Mi da ti kaja 4estno nz ot kade sa go zeli amerikancite! :) Oba4e edno e sigurno razsajdeniqta ti mnogo mi dopadnaha :punk Ve4e 6te zema da si mislq 4e sa go otkradnali ot nas :)

Не са го взели от нас, вервай ми ;) FUCK е абривиатура от "For Unlawful Carnal Knowledge" - в тази категория попадали преспалите с чужди жени мъже - нещо което се е наказвало с денонощие в ареста (ако те хванат). Дали това е истина или поредният мит не се знае.

Of , v tozi red na misli - na kakvi li ne prevodi moje da se natukne chovek:

You are such a jerk - Ti si takuv chikidjia !!! |8

Like father ,like son - Xaresvam bashtata ,xaresvam i sinut !!!

What's up dawg - kvo stava kuche... ;)

Не са го взели от нас, вервай ми  ;)  FUCK е абривиатура от "For Unlawful Carnal Knowledge" - в тази категория попадали преспалите с чужди жени мъже - нещо което се е наказвало с денонощие в ареста (ако те хванат). Дали това е истина или поредният мит не се знае.

Не вервам. И в Англия са си го фуквали далече преди някой да измисли арестите. Па иначе как щяха да се родят англичанчета. А знаете как е в езиците. Щом някой извършва нова дейност, другите сядат да го гледат и мислят, докато измислят дума /глагол/ за тази дейност...

Олеееее и тука ли избихте на историческа граматика и сравнително езикознание? :sick

Стига бе хора!!!Мизерник е прав.

valbg54 на староанглииски повечето думи се четат фонетично.

Т.е. fuck --> [fuk].]

Уфффф писнало ми е от тия филологически л-на. :sick

fuck, etymology

Early ModE - fuck, fuk, < ME *fuken < Gmc: akin to MDu fokken, to strike, copulate, Swedish dial. - fock, penis

Дори и да му е било прикачени значение на "For Unlawful Carnal Knowledge", вероятно е станало по-късно.

И Agarvaen-е, не оплювай филолозите така злобно, борим се за световен мир и прекратяване на глада в Африка! :P

И Agarvaen-е, не оплювай филолозите така злобно, борим се за световен мир и прекратяване на глада в Африка!  :P

Щото аз не съм филолог,нали :tongue

Да няма профсъюз на филолозите? Да не ме биете сега че не членувам? :lol:

Освен това не обичам да признавам, че съм филолог, защото съм такъв само наполовина (влизам в категорията "барабар Петко с мъжете"...дълга история), а и често фрапирам с незнание. Затуй най-често си трая. ;)

====================================

I'll be right back! - Ще бъда десен гръб!

====================================

PS: А в северозападна Англия (т.нар. Scouseland - бел.ред.) fuck често се произнася като [foh], както look се произнася [l'u:h] и п.р. Много е забавно, честно! :tongue За Шотландия да не говорим.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...