valbg54 Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Стана ми смешно, зашото fuck /знаете какво е/, си е фак. Обаче FAQ, което английско говорящите произнасят еф,ей,кю, за българина-фонетик си а пак "фак", което и става понякога, ако търсиш отговор на въпрос. Обаче, фонетично прочетено fuck, демек фук, става още по-добре. Ние си имаме дума "фукна" . "Накъде фукна"- демек, къде тръгна. Ама казваме и: "Да ти го фукна...незнам къде си". А човек, който е "фукня", по горната аналогия излича, че просто вече му е фукнато някъде...Абе, англичаните и американците, да не са заели fuck от "да ти го фукна.."?. Ама си го четат както им дойде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Стана ми смешно, зашото fuck /знаете какво е/, си е фак. Обаче FAQ, което английско говорящите произнасят еф,ей,кю, за българина-фонетик си а пак "фак", което и става понякога, ако търсиш отговор на въпрос. Обаче, фонетично прочетено fuck, демек фук, става още по-добре. Ние си имаме дума "фукна" . "Накъде фукна"- демек, къде тръгна. Ама казваме и: "Да ти го фукна...незнам къде си". А човек, който е "фукня", по горната аналогия излича, че просто вече му е фукнато някъде...Абе, англичаните и американците, да не са заели fuck от "да ти го фукна.."?. Ама си го четат както им дойде... <{POST_SNAPBACK}> Mi da ti kaja 4estno nz ot kade sa go zeli amerikancite! Oba4e edno e sigurno razsajdeniqta ti mnogo mi dopadnaha Ve4e 6te zema da si mislq 4e sa go otkradnali ot nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Не са го взели от нас, вервай ми FUCK е абривиатура от "For Unlawful Carnal Knowledge" - в тази категория попадали преспалите с чужди жени мъже - нещо което се е наказвало с денонощие в ареста (ако те хванат). Дали това е истина или поредният мит не се знае. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Of , v tozi red na misli - na kakvi li ne prevodi moje da se natukne chovek: You are such a jerk - Ti si takuv chikidjia !!! |8 Like father ,like son - Xaresvam bashtata ,xaresvam i sinut !!! What's up dawg - kvo stava kuche... Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 9, 2004 Author Share Posted November 9, 2004 Не са го взели от нас, вервай ми FUCK е абривиатура от "For Unlawful Carnal Knowledge" - в тази категория попадали преспалите с чужди жени мъже - нещо което се е наказвало с денонощие в ареста (ако те хванат). Дали това е истина или поредният мит не се знае. <{POST_SNAPBACK}> Не вервам. И в Англия са си го фуквали далече преди някой да измисли арестите. Па иначе как щяха да се родят англичанчета. А знаете как е в езиците. Щом някой извършва нова дейност, другите сядат да го гледат и мислят, докато измислят дума /глагол/ за тази дейност... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Абе, англичаните и американците, да не са заели fuck от "да ти го фукна.."?. Ама си го четат както им дойде... <{POST_SNAPBACK}> ми освен така да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Олеееее и тука ли избихте на историческа граматика и сравнително езикознание? Стига бе хора!!!Мизерник е прав. valbg54 на староанглииски повечето думи се четат фонетично. Т.е. fuck --> [fuk].] Уфффф писнало ми е от тия филологически л-на. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 http://flashgames.hit.bg/Proper_Use_Of_English.swf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 fuck, etymology Early ModE - fuck, fuk, < ME *fuken < Gmc: akin to MDu fokken, to strike, copulate, Swedish dial. - fock, penis Дори и да му е било прикачени значение на "For Unlawful Carnal Knowledge", вероятно е станало по-късно. И Agarvaen-е, не оплювай филолозите така злобно, борим се за световен мир и прекратяване на глада в Африка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 И Agarvaen-е, не оплювай филолозите така злобно, борим се за световен мир и прекратяване на глада в Африка! <{POST_SNAPBACK}> Щото аз не съм филолог,нали Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Оoo, brothers in arms, etc. И ние с Мизерник сме в съюза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mu3epHuK Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Да няма профсъюз на филолозите? Да не ме биете сега че не членувам? Освен това не обичам да признавам, че съм филолог, защото съм такъв само наполовина (влизам в категорията "барабар Петко с мъжете"...дълга история), а и често фрапирам с незнание. Затуй най-често си трая. ==================================== I'll be right back! - Ще бъда десен гръб! ==================================== PS: А в северозападна Англия (т.нар. Scouseland - бел.ред.) fuck често се произнася като [foh], както look се произнася [l'u:h] и п.р. Много е забавно, честно! За Шотландия да не говорим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.