Jump to content
BulForum.com

подкуп

miro-

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Оперира ме д-р Минков младши стар семеен приятел и съученик на баща ми. Резна ме без никакви изследвания и естествено операцията беше неспещна (друге въпроса, че не ми действат почти никаки болкоуспокояващи поради прекомерна употреба, такаче ми беше много весело) дад някакви келяви обяснения и докатосе усетим, още преи да изпишат, замина загермания-горките.

Е тоя ако го видя на улицата ще му видя сметката без да ми мигне окото.

@LPFC

1 - леко с думите

2 - в момента съм в Австрия, а не като теб в Столипиново. Тук като студент плащам здравна застраховка от 50 евро на месец. Прави сметка колко плащат работещите, колко има в здравните фондове тук и колко има в България със здравните осигуровки от по 10 лева (които се вкарват от 20 процента от населението и то от няколко години). Няма пари в здравните фондове и това е главният проблем.

3 - не съм нито сноб, нито богаташ, който не иска да ходи на лекар и да плаща колкото се полага да не ходи. Майка ми е лекарка и знам колко е учила, но не взима по 500 лева подкупи.

Приемате значи автомонтьорът да ви вземе 200-300 лева за труд за разбитата кола, но щом е за здраве трябва да се стискаме.... Чудо.

Да приемам го защото лекаря за работата си взима заплата, защото е подписал Хипократова клетва. И хайде не ми обяснвай как това било начин да се справи майка ти с несъвършенната здравна система. Абе чудя се изобщо защо ли си правя труда да ти отговарям. Да има свястни доктори които наистина са ХОРА. За съжаление останаха много малко. Противна ми е само мисълта за повечето лекари защото е отвратително да си играеш със здравето на хората.

Освен това кажи ми бе синко майчин, ако работиш за 300лв. заплата (повечето хора работят на подобна или по-ниска) и всичките ти пари отиват за издръжката на семейство, собствена и......как аджеба да изжадиш 500лв. за доктор щото не ще да ти гипсира крак или ръка, или щото дъщеря ти ражда и......откъде един пенсионер да извади 150-300лв. за кръв или пък за операция и......Бе да им е** м****а на докторите. Освен това хората внасят здравни осигуровки и си има регламент за кое се заплаща и за кое не. И ммммм да най-вероятно и аз съм ти батко и то с доста. И все пак да кажа и по нещо хубаво за докторите, благодаря на лекарския екип когато баба ми беше приета по спешност в болницата и претърпя доста тежка операция на главата, след няма и месец и друга тежка операция претърпя. Благодаря и когато на мен ми се наложи да ида за няколко шева (дребна работа) но пък бях благодарен за отношението на лекаря. Има, има и свястни хора, не оплювайте всички. Но, че лекарското съсловие в момента е сравнимо с МАФИЯ си е истина. Жалко и трагично е.

Не само лекарите и сестрите са големи хиени (някои), ако не ги черпиш та ползват като дартц :cry .

Абе за трепане са аз съм пресен случай.Вмомента съм болен от бронхотпневмония,имало едно време някой си не внесъл осигуровки.Отивам при д-р Димов в Тракия и се почна дай 10 за преглед дай 12 за снимка дай за кръв дай,дай и аз давам ама ако нямах.Обаждах се по разни минестерство на здравеопазването и пр.Ами такъв бил закона да ама ако се случи на някой който няма пари познавам много такива хора които работят буквално за хляба.И тогава какво?Ами ако плъзне епидемия в махалата където никой не е осигурен?

ХаХ  :lol:

И като престанеш да си учтив : какво ще стане ?  :lol:  :lol:

Слагам всички под общ знаменател : и аз познавам доста такива наречени "доктори" драги ми смехурко.

Я се жиж какво пишеш :сигурен съм че част от тях никога не са взимали подкуп !

ЧАСТ ОТ ТЯХ Смешно просто ! Няма някой от тях на когото да се е отдало да вземе пари и да не ги е взел.Тия ги разправяй на накой дето не е имал вземане-даване с тях,или недай си Боже да му се е случило да лежи в болница! Я се разкарай смешник!

Lan, нека да кажа какво имах впредвид...

Част от лекарите, които познавам са ми много близки и мога да съм на 100% сигурен, че никой от тях не е взимал подкупи!

Я се жиж какво пишеш :

Не е лошо първо ти да "Жидиш", какво си написал, а след това да говорим.

Я се разкарай смешник!

Последното, което искам да ти кажа, е да прочетеш правилата на форума, защото е очевадно, че не си го направил.

Отворко :

аз мога да пиша прекалено добре мили ми смехурко . Просто тогава бях страшно ядосан от тъпото ти изкаване и почти откритата заплаха (яд щото не ми беше подръка в оня момент) и доста бързах,а все още не съм стигнал до момента в който да мога да пиша без грешки и да не си гледам в пръстите .Правилата на форума съм ги чел и сигурно ги знам по-добре от теб,но в моменти като този,когато тъпаци ми развиват тези колко "добри" и "неподкупни" били родните лекари,при условие че съм до болка запознат с тяхната алчност и комерсиализъм - хич не ме е еня че могат да ми лепнат предупреждение .Можеш да си познаваш и стотици лекари драги ми смешнико : и пак ако не опреш за нещо до тях да не им видиш оцапаните с мръсни пари ръце !

Казвам го пак : калашник пак за подобни мръсни*и ! Друго не ги оправя ! Неможе да се гавриш ти със здравето на хората!

Освен, че подкупи се зимат ежедневно, много от лекарите са немъливи. трябва някои да ги вкара в правия път :)

В общи линии да не им попадаш в ръцете , ще те изстискам като лимон , акогато немогат ще започнат да се учат в/у теб. УЖАС :angry1

нещто не се връзва-преди година бях пациент на същия доктор и в края на лечението,в знак на благодарност исках да му дам 100лв,но тои категорично отказа да ги вземе!ПИТАМ СЕ,ЗАЩТО СЕГА ВЗЕМА ПОДКУП,А НЕ ВЗЕ МОИТЕ ПАРИ!!!

нещто не се връзва-преди година бях пациент на същия доктор и в края на лечението,в знак на благодарност исках да му дам 100лв,но тои категорично отказа да ги вземе!ПИТАМ СЕ,ЗАЩТО СЕГА ВЗЕМА ПОДКУП,А НЕ ВЗЕ МОИТЕ ПАРИ!!!

Може да си е помислил, че искаш да го натопиш с белязани.

Понякога има акции, доста безсмислени щото всички лекари знаят, та може да не си улучил на момент ;)

Лекарите били корумпирани. Говорите за тях като за извънземни, а не като за хора. Всички, които пишете гадориите за тях сигурно сте най-съвестните граждани... Знаете ли, че един лекар учи 6 години за да завърши медицина. След това за да вземе специалност още 4-5. Без специалност не можеш да започнеш работа в болница. За да започнеш специализация, като дипломиран лекар, се явяваш на изпит за който плащаш, а след това в продължение на 4 години работиш без доход(специализираш...), но си плащаш по 800 лв. на година в продължение на тези години. Имайте предвид, че се касае за хора между 25-30 години без доход, които на всичко отгоре плащат и накрая като вземат специалност започват работа с огромната заплата от 220лв. Май най-голям рекетьор се явява държавата. Този доктор след като хубаво си е поучил и поплащал е оставен на произвола. Не става въпрос за Джипи, а за лекар в болница. Джипито не е задължено да има специалност, поне за сега. За това сумати новозавършили лекари станаха Джипита. Здравната реформа дефакто се направи за тях. В болниците – търговски дружества всичко е по старому. Хирург с 20 годишен стаж с две специалности, опериращ активно, ежедневно взима цели 500-600лв. С тях трябва да плати на доста рекетьори на първо място Енерго, ВиК, Топлофикация, автомонтьори, всякакви майстори, които не са корумпирани защото те си ги взимат директно парите без касови бележки, а повечето от тях се водят безработни. И еднa добра сутрин добрият доктор, който с най-чисти помисли е станал лекар, се събужда и си казва, аз ли съм най големия абдал, всички ме рекетират, а аз едвам свързвам двата края. Ей това е истината за лекарите. Мислите ли че ако лекарите са достойно заплатени, ще рискуват да попаднат в положението на този доктор или ще се унижават да искат пари, когато се занимават с нещо толкова хуманно, като здравето на хората.

П.П. В момента всички болници са търговски дружества, което прави лекарите търговци, а не държавни служители. Оттук и отпада задължителното увеличение на заплатите с 8% за първото и второто шестмесечие на годината. От години няма 13 заплата, макар че в медиите непрекъснато се тръби за тях. Интересно какви търговски дружества са болниците, като нямат право да вземат пари от пациентите, а получават парите от Общините, демек държавата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...