Aquila Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Мнението ми за българските медици е много добро и мисля,че в случая има някакво недоразумение!ВИЕ КАК МИСЛИТЕ? Хайде стига сме писали, че така наплашихме момчето, че сигурно никога повече няма да стъпи на лекар . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Това си е жив подкуп и мястото му е в панделата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anarxiq_99 Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Вижте какво момченца и младежи. 1. Говорите само за хирурзи, като ще ги плюете - плюйте тях. 2. Един лекар си е култивирал доста повече време знанията (учил е поне 15 години, за да е тесен специалист) от бай Пешо плочкаджията, който ще ви вземе 200 лева за банята. Ако се стискате за сметка на здравето Ви - прав ви път. Но само да плюнчите ей така за спорта е кофти. <{POST_SNAPBACK}> da ama NE trqbva da vzimat parite na horata za 6tqlo i ne6tqlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Вижте какво момченца и младежи Vij sq moito mom4e ne ti otiva to4no ti da ni vika6 mom4enca pri polojenie 4e moje bi si nai malkiq v tozi forum.Lekarite sa naistina gadno pleme i sa mnogo malko svestnite takiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Ima lekari , koito sa zlato , no sa malko. Povecheto sa bokluk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VKK Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 За причините , че и за следствията .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Не знам за подкупи, обаче ... Преди половин година бях свидетел на една адски грозна случка. Поради некадърно лечение един човек беше загубил половината си бял дроб , което според НК си е тежка телесна повреда - Чл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години. (2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. И понеже това е престъпление от общ характер (сиреч дори и потърпевшият да не предяви обвинение, държатата преследва дееца на общо основание), прокурорът е поискал експертиза. Вещото лице по експертизата - лекар, е казал, че колегата му си е свършил идеално работата. Прокурорът е поискал тройна екпертиза - на нея трима лекари са заявили същото. После е поискана петорна - петте говеда в престилки ПАК са потвърдили. Тогава прокурорът е поискал СЕДМОРНА (аз, да си призная, нямах представа, че такава може да се иска, пък съм в правния бранш уж) . И познайте какво станало!??! Седморката на Блейк Е ОПРАВДАЛА ИЗЦЯЛО КОЛЕГАТА СИ !!! С това възможностите на прокурора се изчерпват и делото е прекратено . Сега така нареченият лекар си е на свобода, човекът не е получил обезщетение и нещата са меко казано несправедливи. Въобще бялото съсловие се псува и си прави номера помежду си, но в такива моменти са единни като рицари-тамплиери. Та така ... Ако нямаме познати лекари, които биха ни лекували старателно, ни остава само да се молим да не се разболяваме. Да си пожелаем здраве !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Та така ... Ако нямаме познати лекари, които биха ни лекували старателно, ни остава само да се молим да не се разболяваме. Да си пожелаем здраве !!! Амин!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Амин я! То както е тръгнало, май като я закъсаме, ще ходим при попа да ни чете за здраве В това отношение асеновградчани са най-добре - в града има към 30 черкви и стотина параклиса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 zdraweopazwaneto trqbwa da e napulno bezplatno i da e za smetka na durjawata wsqko 4owe6ko su6testwo ima prawo na lekarska pomo6t Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Що само човешките??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Що само човешките??? <{POST_SNAPBACK}> jiwotnite se lekuwat za smetka na sobstwenika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Mechka ти да не си брат на голямата Червена мечка ве Безплатно вика. От тва безплатно на мене сега единия крак ми е за операция. Щото безплатно ми наместиха коляното в ортопедията. VooDooMan хуу се дървиш тука на хората, майка ти била лекарка едно друго. Лошо няма братле и аз понзавам много свестни и кадърни доктори. Тука не става дума, че майка ти взима подкупи и че не трябва да си плащаме за здравеопазването. Става дума за лекари и сестри и санитари които се гаврят със хора в изключително тежко положение. За такива "лекари", кво ще кажеш. Или искаш да ми кажеш, че всичките са света вода ненапита. Или искаш да ми кажеш, че трябва просто да си траем щото сме зависими от докторите. Или пък щото майка ти е лекарка не трябва да отваряме дума за тази жестока корупция. Или пък искаш да ми кажеш, че подарените на всички джипита, с над 1000 пациента, компютри са дошли от въздуха. Или пък новия офис на Здравната каса, не е по як и от на Майкрософт офиса. Щото сигурно тея парички падат от небето, не ги плащаме ние. Не говора за служебни коли, не говора за лични коли на лекари, на шефове разни т.н. Или пък да не говорим за 11 000$ платени от държавата за първата "програма" за джипитата, която беше скалъпена точно за два дена. Или да поговорим може би, що офиса на ЗК е толкова як, пък болниците и поликлиниките са супер насрани. Или искаш да ми кажеш че всичко това е в реда на нещата. Може би гледано от Австрия с на мама парите всичко е нечестно спрямо докторите, но ако майка ти не е лекарка и няма връзки в тези среди, и ако може би минеш през целия тоя зор, може би няма да си толкова надъхан да защитаваш корумпираните изверги, които се гаврят с живота и здравето на много хора. Не знам, много можебита станаха, може би ти ще внесеш яснота по въпроса, все пак майка ти е лекарка ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Mechka ти да не си брат на голямата Червена мечка ве Безплатно вика. От тва безплатно на мене сега единия крак ми е за операция. Щото безплатно ми наместиха коляното в ортопедията. <{POST_SNAPBACK}> towa 4e durjawata e bokluk i ne wuznagrajdawa lekarite kakto trqbwa e drug wupros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Хаха. Много вярно, ама невсички хаха. А междо другото ветеринарите (държавните естествено) са по съвестни от хуманните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 KILLERINCHO е прав. Безплатно нещо няма на тоя свят. Лошото е, че преди време лекарите ги лъжеха, че им плащат, а те лъжеха, че лекуват. Сега всички си плащаме като попове, а насреща няма нищо (или почти нищо, айде, случва се и да поработват докторите). Истината според мене една - ако от разните му там здравни каси и Лекарски съюзи , не си правеха офиси , по-луксозни от банковите, а парите отиваха наистина при лекарите.(Между другото членството Лекарският съюз е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, както бяха задължителни разни членства по Тошово време. Баси вица дето е това - задължителен профсъюз) Всички знаем, че когато те мотивират, работиш по-добре. Лекарите не са марсианци, и те са хора като нас, това за мотивацията и за тях важи. Морално етическата страна на въпроса въобще не я пипаме. Тя просто вече не е модерна. EDIT. Друг е въпросът, че подкуп не се взима от недоимък, а от алчност. Вервайте ми, виждал съм ги тия неща, преди време работата ми беше такава, че се сблъсквах с корупционни ситуации ежедневно ... Просто докторята са видели в някой филм, че колегата ДеБейки е по-богат от президентите на САЩ, които оперира, и са хукнали да забогатявот и те. Ама разлика между тях и него все пак има ... Ако не друго, то поне човекът си избира по-добре костюмите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 towa 4e durjawata e bokluk i ne wuznagrajdawa lekarite kakto trqbwa e drug wupros <{POST_SNAPBACK}> Тва според тебе да не би да оправдава действието на готиния чичко доктор. Щото не му плащала добре държавата, дай на тва момченце да му прецакаме крачето та да почне държавата да ми плаща по-добре. Леко и ти не знаеш кво приказваш ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Още една заблуда, приятелю Mechka!!! На лекарите не им плаща държавата, плащаме им аз и ти. Лошото е, че го правим чрез посредник, а както се казваше в един много сладък детски филм - посредникът ни е лайно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Видяли сте сигурно софтуера на личните лекари. На кой ли с платили или са роднини тия "програмисти" хем са се нагушили хем са си оставили ръцетеа тия по подръжката направо..., в сравение с тях съм като карамана в сравнение с мен. Отивам на преглед и понеже ме познават в три кабинета ме викат за помощ, аз да не съм вълшебник, нит съм го правил нито знам как работи, поне им помогнах повече от тия по подръжката, абе пълна мизерия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 А какво ще кажете за това : Доктор прави операция на момче, и след като вече му е отворил коремчето, излиза при родителите и иска 3000 за да го затвори ??? Ето заради това имаме основание да се ядосваме! А има и много добри лекари... <{POST_SNAPBACK}> [/quoНаправо му слагам пистолета на челото..........не се шегувам.Имам приятел заради подобен случай му умря бебе на 2,3 години.Ще им затрия целия род Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Аа, за такива грозни картинки като последно описаните - само линч, мамка им! Рязана пушка, ситни съчми и сол , и почваш наред! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 ЮА и по темата познавам лично д-р Дочев младши той е гинеколог.За баща му ми е думата правили сме купони на вилата им,не знаете за какво става дума,нищо не се купуваше отиваш и пиеш и няма свършване Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Цялата тая работа с GP-тата си е насрана, това е истината. При 2000 пациента те взимат по лев от пациент ей така щото си имат бройката (сега може и да го вдигнаха, беше нещо вързано с 1 процент от минималната работна заплата, но не съм сигурен, потребителската такса със сигурност е 1 процент). GP-тата са перфектни, взимат >1000 кинта чисто при всички случаи, че и повече. Само че младите лекари без практика се хващат при GP-тата, които хванаха пациенти преди няколко години, и бачкат за 200 лева. @KILLERINCHO - говориш за кинтите дето си разпределят в Здравната каса - да е само там - добре. Пред всичките министерства в София са наредили едни нови джипове и БМВ-та, депутатите си сменят Мерцедесите на 2 години. Същевременно в повечето болници няма пари за лекарства и вечно са на минус. Корумпирани лекари има и то доста - все пак лекарите не са никак малко като бройка. По-горе писах - хирурзите като цяло взимат яко кинти, но там щеш не щеш даваш. При ражданията е същото - там обаче с кеф ще си дадеш след самото раждане ако всичко е ОК. Да се слагат всичките лекари обаче под един знаменател е гадничко. Защото всеки от нас в даден момент от живота си е зависел от тях и му е било помогнато. Само че някои хора предпочитат да наблягат на лошото, а не да гледат и на хубавото. Взел пари някой, хванали го - да хвърчи от работа и това е. Това не значи, че няма лекари в Бърза помощ например, които всеки ден спасяват хора. И не значи, че всички са "изроди". Пък и няма какво да се лъжем - корупцията ни е главният проблем и то не само при лекарите. Навсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Тук като студент плащам здравна застраховка от 50 евро на месец. Прави сметка колко плащат работещите, колко има в здравните фондове тук и колко има в България със здравните осигуровки от по 10 лева (които се вкарват от 20 процента от населението и то от няколко години). Няма пари в здравните фондове и това е главният проблем. Да, при всички случаи в австрийските фондове има доста повече пари. Това обаче въобще не е най-главния проблем. Да знаеш случайно дали парите в австрийските фондове могат да бъдат похарчени за офиси, скриващи шапката на всяка австрийска банка? Или пък дали австрийските фондове биха похарчили милиони за сключване на договор със (вече) "световно" известната софтуерна компания Аремиссофт за някаква информационна система, която така и не се разбра каква е? Дори и след такава грандиозна афера, дали в Австрия виновниците ще продължат да се разхождат като божи кравички - ни лук яли ни мирисали? Мдам, ако в Австрия си имаха "управници" като Илко Семерджиев и компания какво щеше да им се случи (както и на техните покровители). Корумпираните доктори само допълват тази жалка картинка. Ето това е съществената разлика между нашата система и тяхната. Здравното ни осигуряване щеше да си е прилично, ако не беше измислено и направено като пирамида, чийто връх се намира в правителството, а в основата му са всички корумпирани "медицински" кадри. Голяма част от парите за здравно осигуряване не отиват за покриване на необходимите услуги, а за най-обикновени далаверки на тези, които се разпореждат със "системата". Това можеш да чуеш от устата на доста лекари, които не искат да се примирят с реалностите. Като прибавим и чистата бюрокрация, която създава постоянно опашки от припадащи хронично болни хора пред лъскавите офиси на т.нар. НЗОК, картинката съвсем заприличва на екшън-хорър. Виновниците за този екшън, вместо да бъдат натирени в най-тъмните зандани, се изявяват като "спасители" на държавата и "мъдри управници". Ето върху това си струва да се замисли човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeStath Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 samo taka dano da go osudat i da mu zabranqt praktika za nqkolko godini puk i pari4na globa nema da e zle da lepnat a kolkoto do dva deto ni6to ne se kopuvalo na kupon- oD kade misli6 sa parite za tva a?? pove4eto sa ot izstradali hora koito sa gi dali za podkupi. Predstavi si ti ne6to da ti se slu4i i da ti iska nqkav guz pari za da ta lekuva( a ako nqma6 6a mre6 li ne 6te zeme6 zaem a posle kak 6te go vra6ta6 ???) Puk i toj ne e samo edin pone 70% ot lekarite go pravqt (iskat pari) i kolkoto pove4e sa hvanati i osadeni tolkova po- dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.