Jump to content
BulForum.com

подкуп

miro-

Recommended Posts

арестуваха пловдивски доктор(хирург),обвинен в подкуп!Мнението ми за българските медици е много добро и мисля,че в случая има някакво недоразумение!ВИЕ КАК МИСЛИТЕ?

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

първо - новината е стара, от миналата седмица.

второ - не се съмнявам че е взел пари. на мен също са ми зимали и то точно в същата клиника, а думите "фактура" или "касова бележка" за докторите са като тамян за дявола. първоначално ги съжалявах, защото наистина мислех че заплатите са им ниски. разбрахме се колко пари ще вземат за мойте операции. обаче после почнаха издънките. не искам да говоря лошо за докторите които все пак са ми помогнали, ама може още да се иска от тях.

това е от мен.

:devil еее че вземат пари няма съмнение,ама пак не си вършат работата като хората :angry1 :angry1 Най-добре да си отидеш на часно ,тм си плащаш ама знаеш за какво ;) А иначе дай за това ,дай за онова и пак си идва толкова :confused :angry1 :angry1 :excl:

da znam baq slu4aq za zimane na podkup ot doktori no nai presen e na edin priqtel koito mu se s4upi rakata i sled tova edin doktor mu vze 600 leva za nqkav zlaten piron koito mu stoi v rakata 1 mesec i sled tva se maha ne6to podobno i sled tva toq piron se vra6ta na doktora v posledstvie se razbra 4e vsa6nost za tozi piron v drugi polikliniki ne se pla6ta no obiknovenno taka sa se razbrali doktorite 4e vseki iska pari :angry1

Майка ми е доктор от 30 години, и мога да ви кажа, че никой от вас, който не е бил в 'тези неща' не знзае за какво става дума. Вярно, че има някои доктори, които са много алчни и ламтят като невидели, но за други това е начина да се справят с многото недостатъци на т.нар. здравна реформа.

Мнението ми за българските медици е много добро и мисля,че в случая има някакво недоразумение!
:cry :lol:

Смях през сълзи. Единственото недоразумение, ече такива боклуци са "лекари" положили хипократовата клетва.

Лежал съм общо повиче от година в болници, най вече Пирогов и мога да ти кажа, че честните лекари са толкова малко, че ги е страх да кажат нещо за да не оперират само салатката вкъщи.

da znam baq slu4aq za zimane na podkup ot doktori no nai presen e na edin priqtel koito mu se s4upi rakata i sled tova edin doktor mu vze 600 leva za nqkav zlaten piron koito mu stoi v rakata 1 mesec i sled tva se maha ne6to podobno i sled tva toq piron se vra6ta na doktora v posledstvie se razbra 4e vsa6nost za tozi piron v drugi polikliniki ne se pla6ta no obiknovenno taka sa se razbrali doktorite 4e vseki iska pari  :angry1

аз пък имам един старичък опел кадет в краката. даже може да се съберат за два (не знам колко вървят в момента - ама тогава си беше точно една кола на старо).

после след изваждането не се връщат на докторите а се продават! щото съм им взел фактури.

Пироните наистина са златни/платинени с титанова основа. по спешност ако те приемат и се наложи шиниране с подобни елементи се вграждат стари руски, които са доста тънички и мекички. аз изкривих един такъв и ми се наложи да мина на по-едрички - американски - срещу пари естествено. за спешните не се плаща обаче. въпроса е дали "ще имат в момента". обикновено като се появят 500 лева в джоба на лекаря веднага се открива някой "забутан в ъгъла" и незабелязан досега. абе кво да ви говоря - мафия.

има доста брутални случаи. няколко пъти съм бил на ръба да престъпя пацифистките си убеждения и да смачкам някой особено алчен, но за сега съм се сдържал. тях има кой да ги накаже - пък и не се знае дали един ден няма да дойдат при мен :)) и тогава - охх кво дялкане ще им приложаааааа. Както пее Руши: Всичко се връщаааа!

и точно за тоя случай се радвам че са го хванали. все е някакво начало. сега остава да мине през съда и да го осъдят както подобава.

@ aquila: totally agreed! :punk особено за страха от опериране на салатки.

Kvo dobro mnenie we hora vie ne ste li 4uvali za operacii izvur6vani vurhu po4inali hora(vode6ti se pacienti na konkretniq lekar) nezavisimo stomatologi4ni ili hirurgi4ni...vsi4ko v taq strana e idiot6tina ne moga da razbera za6to vseki se opitva da prekara durjavata i nakraq vsi4ki sme "prekarani"(da ne kaja po-silna duma)

Вижте какво момченца и младежи.

1. Говорите само за хирурзи, като ще ги плюете - плюйте тях.

2. Един лекар си е култивирал доста повече време знанията (учил е поне 15 години, за да е тесен специалист) от бай Пешо плочкаджията, който ще ви вземе 200 лева за банята.

Ако се стискате за сметка на здравето Ви - прав ви път. Но само да плюнчите ей така за спорта е кофти.

ami az sa6to sam bil na kosam da naperda6a nqkolko osobenno nagli lekari no misalta mi e za drugo

nqkoy kaza "idi si na 4asno za da ti e mirna glavata" ili ne6to v toq duh.....

ami kak da ti e mirna glavata kato toq 4asten lekar e sa6tiq koyto e v poliklinikata bolnitsata i t.n.

da ne si mislite 4e 4asnite lekari se izdarjat samo s 4asnata praktika ???

na kuma mi ednata da6terq e s izkriveno glezen4e na ednoto kra4e po rojdenie

kuma mi i toy taka misle6e za 4asnoto i dade nad 3000 leva i rezultata ot 2 operatsii be6e to4no nulev kragla nula s dupka

v posledstvie vze pravilnoto re6enie za 4asnoto oba4e 4astnoto v germaniq kadeto horata svar6iha rabota ot raz

kakvo hodene po makite be6e za vsi4ki nas i za men v tova 4islo dokato saberem parite nqma da obqsnqvam no 4asnoto v balgariq ne e nukakva garantsiq za ka4estvo

P.S. Voodoomen ne si pozvolqvay luksa da darji6 takav ton v foruma za6toto az ne sam nito mom4entse nito mladej , ni6to 4udno da sam i po golqm ot teb taka 4e tona ti e meko kazano neumestan i neopravdan a ako pita6 men edinstvenata pliunka v temata e tvoeto mnenie

za hirurzi nay 4esto stava duma za6toto kogato opre do operatsiq zna4i 4ovek e na zor a nali znae6 4e bolen na leglo se e..........

А какво ще кажете за това :

Доктор прави операция на момче, и след като вече му е отворил коремчето, излиза при родителите и иска 3000 за да го затвори ??? :(

Ето заради това имаме основание да се ядосваме! :angry:

А има и много добри лекари... ;)

VooDooMan, ти за някакво гуру ли се мислиш?Що трябва във всяка тема да се правиш на най-велик?Гледай си работата,младежо,щото си младичък.Ако искаш дай доброволно да вляза в лекарски кабинет с хилядарка в ръката,за да ми сложат гипс.Нали не трябва да се стискаме

Не говоря само за хирурзи. А за парите, доволно взимат. Не съм видял в Пирогов до сега някой лекар да не е получил възнаграждение (за моята операция с продължение 11 часа, нащи дадоха 300$ и не защото е искал, а защото е супер къдърен) за труда си и то от благодарност, защо тогава повечето искат предварително.

Вижте какво момченца и младежи.

1. Говорите само за хирурзи, като ще ги плюете - плюйте тях.

2. Един лекар си е култивирал доста повече време знанията (учил е поне 15 години, за да е тесен специалист) от бай Пешо плочкаджията, който ще ви вземе 200 лева за банята.

Ако се стискате за сметка на здравето Ви - прав ви път. Но само да плюнчите ей така за спорта е кофти.

айде леко с обръщенията да не те накарам да ме титуловаш "батко" вс ки път като се видим :) ама иначе - благодаря за комплимента.

И не говорим САМО за хирурзи, аПРЕДИМНО за тях. аз мога да ти разкажа доста и за анестезиолози, и за рентгенолози, и за стоматолози, и за обшопрактикуващи, и за хиляди други специализации.

не ми обяснявай колко са учили повече от мен - знам го. имам 3ма такива познати и съм си позволил да им обещая тържествено чупене на ръцете ако ги видя да вземат пари от закъсали хора.

не ми говори за скръндзене относно здравето. аз парите съм ги дал. но когато от икономия ми забият по-ефтина упойка, към която съм алергичен и после по чудо съм събуден, мисля че има какво да искам за парите си. А това не е бил спешен случай - за такива операции които в общи линии не са наложителни нямам нищо против да плащам, но ако си вършат добре работата.

А ако влезе облян в кръв човек в спешното придружен от жена му и санитаря й поиска веднага на ръка 50 лева за да го прекара по бързата процедура през кабинетите мисля че е малко нахално. А после доктора да й иска 100 лева за настаняване докато през тва време на човека кръвта му тече. Това са истински случаи. не мога да ги докажа, но съм запомнил добре участниците и ако ми се отдаде случай ще им сипя от същото.

Разбери - има разлика от взимане на пари за козметични операции и взимане на пари от умиращи хора. второто си е мародерство а то никога никъде не е толерирано.

разбра ли малкия?

арестуваха пловдивски доктор(хирург),обвинен в подкуп!Мнението ми за българските медици е много добро и мисля,че в случая има някакво недоразумение!ВИЕ КАК МИСЛИТЕ?

Сега 1во позволете ми да ви обясня случая,тъй като съм отлично запознат с него по простата причина,че бащами е счетоводителя на въпросната фирма,в която работи пострадалия.Случая е следния: На 01.11.2004г. След работен ден тръгва за вкъщи с велосипед Петър Серкеджиев (по прякор Петьо Черния) и по пътя пада от колелото и си чупи крака (това се случва на около 200-300 метра от работното място - малко извън Пловдив ) На място се извиква линейка и пострадалият е откаран в болницата където е посрещнат от лекаря,който е искал 650 за операция ( операцията представлява слагане на златен пирон по дължината на костта на крака).Тъй като пострадалият няма възможност да заплати сумата,той се обажда на работодателя си и му споменава сумата.След това на счетоводителя (бащами) му идва идеята да маркират парите и да кажат на полицаите (Това нямаше да се случи ако той не познаваше шефа на 2ро РПУ ) Взимат се 4 банкноти по 100 лв. и 5 по 50лв. които се снимат и се носят в полицията,където се разписва работодателя и счетоводителя (няк'ви си вътрешни мерки ) и банкнотите се маркират.На другия ден колега на бащами заедно с 1 цивилна полицаика (играе ролята на братовчедка на пострадалия) отиват в болницата да видят пострадалия.Пред кабинета на доктора чакат още 2ма цивилни полицаи.Колегата влиза в кабинета заедно с полицаиката и доктора прави жестове,че парите трябва да бъдат предадени,след което 650 лв. се подават в ръката на доктора и той ги прибира в чантата си.В този момент полицайката изважда GSM и праща стрела на другите 2ма полицаи отвън.Колегата и полицаиката излизат от кабинета.След това двамата полицаи влизат и слагат белезници на доктора,светят му по рацете и виждат,че той е пипал парите и е обвинен в подкуп.Това е цялата история.Даже днес видях пострадалия,който също потвърди тази история.

Какъв е извода: Ако работодателя не познаваше шефа на 2ро РПУ цялата операция щеше да пропадне,тъй като никой нямаше да обърне внимание.А такива подкупи стават всеки ден в държавата ни.На мен също ми искаха подкуп,когато ми беше чупен крака.

Дано да съм ви изяснил положението ;) :P :D :lol:

без да бъда много брутален ,истината е една : докторите са едно от най-подкупните племена на тоя свят (не разбирайте "племена" буквално ) и са си така не само откакто започна здравната реформа да ви кажа .Възползват се от това че сме зависими от тях в дадени моменти от живота си мрасниц*те .Не арест : по-лошо трябва да се измисли за тях.Докаже ли се за някого че е взел подкуп ,или са се оплакали неведнъж от някого : в полицията и бой,бой,бой !!! После една година в карцера без да излиза на светло и само на хляб и вода на 2 дена ! Да ги вида дали след това ще са толкова алчни!! Ако някой се чуди защо съм така настроен ,ето : преди 2 години една моя братовчедка беше пред раждане.Датата се знае,тя е в родилното ,чака,текат и водите през ноща.Званат на лекаря който трябва да дойде да изварши раждането : той знате ли какво е казал : "абе какво ще идвам сега! Ша изтрае до сутринта!! Ако иска да дойда сега : кажете и да си приготви 700лв ." И така и не дошъл мръсника :sayjin :sayjin Появил се чак на сутринта ! :sayjin :sayjin :sayjin :sayjin Как е стискала братовчедката : само тя си знае,не искам и да се замислям.От това обаче сега има последствие : детенцето й следствие на забавеното раждане (тпва е установено от специалисти в София) сега неможе да си стиска дясната ръчичка,движи я ,но частично!!!! :sayjin :sayjin :sayjin :sayjin И не се знае ще може ли да се оправи ! И ми говорете за доктори с добро ли!!! Само калашник за тях мамиц*та им!!!!

без да бъда много брутален ,истината е една : докторите са едно от най-подкупните племена на тоя свят (не разбирайте "племена" буквално )  и са си така не само откакто започна здравната реформа да ви кажа .Възползват се от това че сме зависими от тях в дадени моменти от живота си мрасниц*те  .Не арест : по-лошо трябва да се измисли за тях.Докаже ли се за някого че е взел подкуп ,или са се оплакали неведнъж от някого : в полицията и бой,бой,бой !!! После една година в карцера без да излиза на светло и само на хляб и вода на 2 дена ! Да ги вида дали след това ще са толкова алчни!! Ако някой се чуди защо съм така настроен ,ето : преди 2 години една моя братовчедка беше пред раждане.Датата се знае,тя е в родилното ,чака,текат и водите през ноща.Званат на лекаря който трябва да дойде да изварши раждането : той знате ли какво е казал : "абе какво ще идвам сега! Ша изтрае до сутринта!! Ако иска да дойда сега : кажете и да си приготви 700лв ."  И така и не дошъл мръсника :sayjin  :sayjin  Появил се чак на сутринта ! :sayjin  :sayjin  :sayjin  :sayjin Как е стискала братовчедката : само тя си знае,не искам и да се замислям.От това обаче сега има последствие : детенцето й следствие на забавеното раждане (тпва е установено от специалисти в София) сега неможе да си стиска дясната ръчичка,движи я ,но частично!!!!  :sayjin  :sayjin  :sayjin  :sayjin  И не се знае ще може ли да се оправи ! И ми говорете за доктори с добро ли!!! Само калашник за тях мамиц*та им!!!!

Айде моля ти се, не слагай всички доктори под един знаменател!

Познавам доста доктори, и съм сигурен, че част от тях никога не са взимали подкупи...Така че, внимавай какво говориш...Докато съм учтив :angry:

ХаХ :lol:

И като престанеш да си учтив : какво ще стане ? :lol: :lol:

Слагам всички под общ знаменател : и аз познавам доста такива наречени "доктори" драги ми смехурко.

Я се жиж какво пишеш :

сигурен съм че [B][U] част от тях [/U][/B]

никога не са взимали подкуп !

ЧАСТ ОТ ТЯХ Смешно просто ! Няма някой от тях на когото да се е отдало да вземе пари и да не ги е взел.Тия ги разправяй на накой дето не е имал вземане-даване с тях,или недай си Боже да му се е случило да лежи в болница! Я се разкарай смешник!

Познавам доста доктори, и съм сигурен, че част от тях никога не са взимали подкупи...Така че, внимавай какво говориш...Докато съм учтив 

Какво ще ни искаш пари зада ни един теглиш бой ли.

Какво се оплаквате, като искате здравна помощ какво правите още в тая "страна", като знаете колко пари струва.

докторите са гадно племе.само че щем не щем зависим от тях... :angry: изроди са всички доктори,мръсни подкупни изроди.

едит:

@вудумен,сноб селски,дигни си богаташкия задник и иди малко поживей извън тая сбъркана държава да видим тогава как ще говориш.заблуден си.

@LPFC

1 - леко с думите

2 - в момента съм в Австрия, а не като теб в Столипиново. Тук като студент плащам здравна застраховка от 50 евро на месец. Прави сметка колко плащат работещите, колко има в здравните фондове тук и колко има в България със здравните осигуровки от по 10 лева (които се вкарват от 20 процента от населението и то от няколко години). Няма пари в здравните фондове и това е главният проблем.

3 - не съм нито сноб, нито богаташ, който не иска да ходи на лекар и да плаща колкото се полага да не ходи. Майка ми е лекарка и знам колко е учила, но не взима по 500 лева подкупи.

Приемате значи автомонтьорът да ви вземе 200-300 лева за труд за разбитата кола, но щом е за здраве трябва да се стискаме.... Чудо.

VooDooMaN , И преди имах съмнения за психическото ти състояние,но сега съм абсолютно сигурен.Ще го напиша много бавно,за да може да го разбереш дори ти :

С постъпването си на работа всеки подписва договор в който ясно и точно са указани условията на работа и ЗАПЛАТАТА му.Със съответният подпис постъпващият се СЪГЛАСЯВА СЪС НЕЯ и е длъжен да спазва условията по договора.Да иска пари на ръка е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА (иначе казано най-грозно изнудване),също така е престъпление по служба препращането от държавния в частния си кабинет,престъпление по служба е също и неоказването в пълен обем на съответните грижи,или проявяването на немърливост.Допустимо е ако аз съм доволен от работата му вече излекуван и изписан да му дам пари ДОБРОВОЛНО.По същият начин е престъпление по служба когато те спрат полицаите и ти искат п"пари за закуска".НИКОЙ НЕ Е ЗАДЪЛЖАВАЛ СЪОТВЕТНИТЕ ЛЕКАРИ ДА ПОДПИСВАТ ТОЗИ ДОГОВОР.

Не им оттърва - Купуват си сграда,обзавеждат я ,екипират я ,наемат си помощен персонал,пускат си реклами и си практикуват по установени свои цени.Ако и това не им оттърва - купуват си инструменти и отиват да лепат плочки.Или да ремонтират автомобили.

В разпределянето на парите участвува и Лекарският Съюз , и мога да ти кажа че парите не са чак толкова малко.Отделно законът за здравеопазването бе разработен и приет при участието на лекари членуващи в твоята любима партия СДС,при твоя "любим лидер" Костов :sick

Знаещ ли колко получава "Семеен лекар" с около 1500-2000 пациента ?

Знаеш ли че Съюзът на стоматолозите е въвел МИНИМАЛНИ ЦЕНИ ?В Пловдив има човек , който работи под тях и на излизане предупреждава "Ако те питет кажи ,че съм ти взел .... (съответната минимална цена)" ?

P.S. @LPFC да съм ти казвал,че си супер готин пич ? ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...