DarkElf Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Та въпроса ми е дали мога да си оverclock-на кеша или от някакви настройки да го кача, защото в евереста пише, че може максимум до 2048 КБ ! Сега ми е 128 КБ ! Откачена работа Ако знаете казвайте ! P.S : Извинявайте, че правя нова тема, но трябва ми спешно Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 хахаха много смешно наистина ! Ами аз съм начинаещ и незнам колкото теб, така че ми "прости" !!! Искам само да се информирам, а не да правя някакви тапи теми Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 е айде сега, човека съвсем културно пита, а вие право през кръста еми кажете му не става и толкова ще го изплашите и утре ще го е страх да попита каквото и да е, а и м/у другото е прав, не длъжен да знае всичко, а пък и си мисля, че форума е затова като незнаеш питаш, а като знаеш какзваш на този който не знае Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 благодаря ти много little, че ме подкрепи !! Просто погледнах в евереста и така ми пишеше и се реших да пусна една тема да питам дали може или неможе ! ТВА Е ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 абсолютно съм съгласен с Little Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 аре де кажете може или не може ???!!!??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 аре де кажете може или не може ???!!!??? <{POST_SNAPBACK}> http://www.google.com/search?hl=bg&q=unloc...D0%BD%D0%B5&lr=/a> И ако сега пак сте недоволни. DarkElf, сега само да не кажеш, че и англ. не знаеш. Ако е така да ти потърся в bg страници. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 благодаря ти много !!! Ще потърся, а па може да се натъкна на нещо !!! ) а ето ви снимка от евереста : "http://free.bol.bg/funsoftbg123/eto.JPG" ами незнам, аз по горе нали казах, че съм начинаещ , ама с програма ли се "unlock-ва" или от някъде другаде ?? А за въпроса дали знам Англииски - знам ! Така че недей се безпокой няма да те занимавам !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 ами незнам, аз по горе нали казах, че съм начинаещ , ама с програма ли се "unlock-ва" или от някъде другаде ?? А за въпроса дали знам Англииски - знам ! Така че недей се безпокой няма да те занимавам !! <{POST_SNAPBACK}> http://forum.pcstats.com/archive/index.php/t-24237.html Значи на горепосочения адрес става въпрос за отключване на заключения cache на Duron процесорите. За съжаление не става с програмка, ако ставаше би било хубаво, но де този късмет. За съжаление на процесора, с който си в момента (Celeron, нали?), няма такива възможности и екстри. Това е. Ако те интересува още нещо питай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 няма нищо повече ! Благодаря ти много и така също и на всички !!! Ако има нещо друго ще се свиржа с теб ОКИ ама ми беше интересно, защо така пише и за тва драснах тази тема ! Ти видя ли снимката ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 http://forum.pcstats.com/archive/index.php/t-24237.htmlЗначи на горепосочения адрес става въпрос за отключване на заключения cache на Duron процесорите. За съжаление не става с програмка, ако ставаше би било хубаво, но де този късмет. За съжаление на процесора, с който си в момента (Celeron, нали?), няма такива възможности и екстри. Това е. Ако те интересува още нещо питай. <{POST_SNAPBACK}> това е отключване ,а до колкото аз разбрах той говореше за добавяне на още кеш ! кеша отключен или не си го има ... ,но да добавиш кеш не може .. да ма извинявате много П.П. @DarkElf стига си писал тема след тема .. ползвай го малко тоя бутон Edit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 не и аз не знам , ама пишеше така в евереста и попитах ! Ти погледна ли снимката ? Виж я ПЛС ОКИ няма проблем !! Снимката аре кажете нещо, ако знаете !!!???!!?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 аре кажете нещо, ако знаете !!!???!!?? <{POST_SNAPBACK}> Абе пич, ти сега със 128 рам ли си ??? СДРАМ или ДДР ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Има L1/L2/L3 cache, и програмируем такъв, който се организира софтуерно, шерване на конвенционална РАМ за хардуерен кеш е ... безсмислено. А колкото до Евереста, пича (ката?) явно се е заблудил/а , стойността 2048 явно е максимума, който може да бъде намерен в подобни процесори, т.е. , DarkElf, забрави за това което си видял в евереста и си работи спокойно с компютара Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkElf Posted November 8, 2004 Author Share Posted November 8, 2004 благодаря ви много ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 това е отключване ,а до колкото аз разбрах той говореше за добавяне на още кеш ! кеша отключен или не си го има ... ,но да добавиш кеш не може .. да ма извинявате много П.П. @DarkElf стига си писал тема след тема .. ползвай го малко тоя бутон Edit ! <{POST_SNAPBACK}> НЕ СЕ ОБИЖДАЙ , но искам да те попитам ,какво те бърка 4е не ползваме бутона едит ?!? да не би да се плаща на ред4е за този форум или нешо друго ,кажи ако набутваме някой да знаем ,а то не пишете ,та не пишете -къде е проблема ?!? на мен ми е по удобно без бутона едит ,а и така по-лесно се разбира кое ,за кое се отнася , НО ако ви е голям проблем мястото ще го ползвам бутона едит ,..... МИСЛЯ , 4Е НАЙ-МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ НА ТОЗИ ФОРУМ Е 4Е НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА БУТОНА "ЕДИТ" !!!!!!!!!! Сори за оффтопика,но ми писна от забележките ти , така 4е се обоснови и ще го ползвам тоя "Едит " и без това май 4е само на теб пре4и!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Ами например ще ти кажа две причини: 1. Например ако хората използваха ЕДИТ когато трябва, половината постове във форума нямаше да ги има. При положение, че има около 200 хиляди поста, направи сметка колко по-малко натоварване щеше да има на сървъра. Защото за постовете се правят заявки в база данни, и т.н. 2. Защото правилата и модераторите така казват Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 ....................... Сори за оффтопика,но ми писна от забележките ти , така 4е се обоснови и ще го ползвам тоя "Едит " и без това май 4е само на теб пре4и!! <{POST_SNAPBACK}> Правилата са еднакви за всички и след като останалите ги спазваме не виждам причина ти да не го правиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Ами например ще ти кажа две причини:1. Например ако хората използваха ЕДИТ когато трябва, половината постове във форума нямаше да ги има. При положение, че има около 200 хиляди поста, направи сметка колко по-малко натоварване щеше да има на сървъра. Защото за постовете се правят заявки в база данни, и т.н. 2. Защото правилата и модераторите така казват <{POST_SNAPBACK}> ОК - ясно ! първта при4ина я приемам ,но втората ,ако някой се събразяваше с нея и следеше за нея то едва ли ще има проблема с първата ,но както и да е щом така трябва ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.