Jump to content
BulForum.com

Imam edin problem

Recommended Posts

Zna4i kakav e problema slagam na edno PC P2 RAM HDD CD FDD VIDEO svalqm gi ot tova pc ot koe to pi6a v momenta i zana4i vkly4vam go i dava mi 4e misli harda to4no 1 dve sek monitora ne se vkly4a i PC_TO si ba4ka zahranvaneto e ok sa6to na procesora ventolatora raboti i procesora ba4ka probval sam go na edno drygo pc ot kakvo moje da idva problema

На мен ми се е случвало точно това, няколко пъти и се оказа, че обикновено видео картата е виновна, не прави добър контакт със слота, или в редки случаи рам-а, пак контакта, и един път като следствие ми се повреди CMOS-а та трябваше да го изчиствам ръчно с батерията и т.н.

Т.е. провери си всичко ли е закрепено добре, също изчисти праха.

Zna4i kakav e problema slagam na edno PC P2 RAM HDD CD FDD VIDEO svalqm gi ot tova pc ot koe to pi6a v momenta i zana4i vkly4vam go i dava mi 4e misli harda to4no 1 dve sek monitora ne se vkly4a i PC_TO si ba4ka zahranvaneto e ok sa6to na procesora ventolatora raboti i procesora  ba4ka probval sam go na edno drygo pc ot kakvo moje da idva problema

Ако дъното ти е Acorp по-добре си намери ново. Това им е редовния номер и даже и да ти проработи пак няма оправия. Това си е ясен знак че ти отива. Мога и повече да ти обясня по въпроса, но няма смисъл. Мисля че съм достатъчно ясен. Ако пък дъното ти не е Acorp тога незнам. Успех :)

Zna4i kakav e problema slagam na edno PC P2 RAM HDD CD FDD VIDEO svalqm gi ot tova pc ot koe to pi6a v momenta i zana4i vkly4vam go i dava mi 4e misli harda to4no 1 dve sek monitora ne se vkly4a i PC_TO si ba4ka zahranvaneto e ok sa6to na procesora ventolatora raboti i procesora  ba4ka probval sam go na edno drygo pc ot kakvo moje da idva problema

Спазил ли си мастер слейв на кабелите и съответно на харда. В биоса кво ти пише? Как го вижда харда?

problema e 4e izom6to monitora ne se vku4va

Чакай сега. Дай а почнем от начало. Имаш включен спийкър нали ???Той какво прави?? писка...неписка???

От думите ти разбрах, че монитора ОТ САМОТО ВКЛЮЧВАНЕ ДО КРАЯ Е ВСЕ ТЪМЕН нали ???

1. предположение:

Ако писка спиикъра то колко пъти писка ??

8 дълги звука, 8 къси , 1 продължителен и 5 къси ????

2. предположение:

Спиикъра изобщо не е обажда

причина 1

ЦПУ-то не е разпознато

а) ако е цпу-то значи нещо не си нагласил .Примерно честотата или множителя са по-големи от тези на които самото ЦПУ пали ;)

причина 2

дъното непали

Тук вариантите не са чак толкова много обобщават се до дефектирало или изгоряло дъно

това мога да предположа от ДОСТАТЪЧНО точните ти обяснения около проблема ти. Ако благоволиш да дадеш още подробности "отговори на моите въпроси" мисля , че може да се стигне до по-добър или по-точен резултат.

zna4i spekara ne piska i sigyrno danoto ne s vky4va

A успя ли да РЕСЕТ-неш БИОС-а ??? Между другото дай малко инфо какво ТОЧНО е дъното и какъв процесор се опитваш да му боднеш :)

На мен на дъно със Slot-I за PII (Acorp при тва) ми се е случвало същото,оказа се че процесора не дава добре контакт. След почистване на контактите и многократно слагане и махане на CPU-то се оправи и повече не е правил така.

danoto e pentiym 2

добре де хора не разбрахте ли че дъното му е "pentiym 2" :confused

вие за кви ресетвания на биос-а и т.н. му говорите?

аз ти предлагам да извикаш някой приятел той да види ква е работата :punk

добре де хора не разбрахте ли че дъното му е "pentiym 2" :confused

вие за кви ресетвания на биос-а и т.н. му говорите?

аз ти предлагам да извикаш някой приятел той да види ква е работата :punk

Не се базикай с момчето.

Имал съм колежка която УСПЯ да бодне на Интел-ско дъно АМД ТБ1800 :blink: "жалко за ЦПУ-то" . "шеф инж. К. Гешев ....фирмата неказвам" :P

Случай 2:

Мой предишен началник/ шеф правеше поредната оферта за клиент....

..... ЦПУ Интел .... дъно сокет "А", СДРАМ........ :devil ....."шеф инж. В. Калчев ...фирмата няма да я споменавам".

Не се базикай  с момчето.

Имал съм колежка която УСПЯ да бодне на Интел-ско дъно АМД ТБ1800 :blink:  "жалко за ЦПУ-то" . "шеф инж.  К. Гешев ....фирмата неказвам"  :P 

Случай 2:

Мой предишен началник/ шеф правеше поредната оферта за клиент....

.....  ЦПУ Интел .... дъно сокет "А", СДРАМ........ :devil ....."шеф инж.  В. Калчев ...фирмата няма да я споменавам".

Важното е да влиза "мъжко в женско", :D както казва един мой приятел :woot

не не се базикам. говоря напълно сериозно! "...предлагам да извикаш някой приятел...."

ако послуша другите може да са развали ПЦ-то само, ако не го е направил вече :blink:

и вземи прочети нещо първо на теория и тогава преминавай към практиката(хардуера).. не че трябва да знаеш кой знай си кво да си сглобиш пц, ма и не да пъхваш всичко там където може да се навре :devil

Не се базикай  с момчето.

Имал съм колежка която УСПЯ да бодне на Интел-ско дъно АМД ТБ1800 ...

брееей ти колежка хардуериска си имал? такова чудо не съм виждал още :wub:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...