Jump to content
BulForum.com

Kakav model hard disk da si vzema?

Kakav model hard disk e nai ka4estwen?  

227 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Взех си скоро един Seagate 160GB и съм страшно доволен.... ;)

IDE ili SATA :confused

Edit:Питам, защото бях взел няколко хард-а САТА и на всички при четене се чува едно леко хъркане, което ми лазеше по нервите, но като взех IDE всичко заспа :zzz и се питах дали е ставало дума за кофти партида или всички си похъркват лекичко :confused

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

да се говори за разлика в шума между ATA и SATA е много несериозно... да си кажа глупаво...

предпочитам да чуя коментари за включен/изключен акустичен контрол на Seagate моделите и промяна в скоростта - как се променя seek времето...

Вземете новите Баракуди и ги сравнете със Баракуда IV - открийте 10те разлики... (общо взето 'надолу')

Имам и Баракуда IV 40gb и нова Баракуда 120gb SATA - не ги плюя, но май май си има занижение на качеството

за 60 месеца гаранция - мечта... гаранцията си е 3г - след това си е тока както вече са споменали, а за фирмите и търговците мога да кажа, че циганките като искат да продадат нещо дават и по-големи гаранции lol

спомнете си само как беше наскоро смъкната гаранцията от самите производители на 1г... после си я дигнаха... не ми се мисли - мафиоти...

кой каза, че IBM първи са пуснали флуидните лагери, аз мислех че са Seagate... ?

За разлика в скоростта м/у ATA и SATA дисковете - пак няма смисъл да говорим осен ако не си правите raid sata...

все същите плочи с иглички са си засега и няма диск да прави 100мб/сек ... просто няма и няма как да се запълни капацитете на ATA100...

• 2 weeks later...
Sega polzvam IBM dovolen sam no iskam ne6to po-golqmo.I se 4udq kakwo da e

mi vzemi si Hitachi za6toto hitachi prez 2002/3 luje me pametta kupiha 4asta na ibm za proizvodstvo na diskove i vsu6tnost hitachi se proizvejdat v biv6ite zavodi na ibm

Някой каза, че ако до няколко месеца диска не се скапе, ще работи още много. Е, съгласен съм донякъде.

Напоследък стоките се 'развалиха', не е като едно време, нямаше толкова лошокачествени дискове и на всеки втори мой приятел да му се е налагало да сменя хард в гаранция.

Това дали е Seagate или Maxtor, вече почти няма такова значение, в нашата страна вече е по-важно да имаш и да се молиш за късмет, купувайки каквото и да било.

Това е много жалко.

Е, има и изключения като това, че някой каза, че имал 15 макстора, и само един не бил ходил на доктор.

Да не забравяме, че в много случаи захранването е причина за изгаряне на дисковете, които са доста чувствителни към него.

Аз съм с Maxtor от 2-3 години и слава богу засега съм много доволен, никакви проблеми.

Ми пичове в нашата кумпутарджиийница максторите 80гб вървят като топъл хляб. Не са много евтини но пък са доказани и са ата 133. Но лично аз предпочитам сата. Но виж един сата за малко повече парички си струва енвистицията.

Весела коледа и наздраве.

S Maxtorka sum....harda ne e mrudnal ot 3 godini...

e sega vqrno che na edin frd maxtora zamina za 2 meseza

So ako iskash maxtor 100% s fan

Az ti preporu4vam Seagate 160 ATA100 8mb pone kupuvash sigyrnost i dovolna burzina

ako dunoto ti poddarja SATA vzemi si hard koito sasto poddarja SATA stoto e 50% po barz ot ATA133

Много си странен бе, Stranger....това на калкулатора ли го сметна....ама 50% на 133 прави към 200, а не 150....карай....сега ще чакаме следващото поколение S-ATA, та да си имаме 300% по-бързи дискове.....

А относно моделите....имам 10-тина бр.....няколко SCSI...доста стари, но работещи безотказно....2 Maxtor-а UATA, на около 3 години (в последните 2 - работещи почти без прекъсване по 24 часа/365 дена в годината)...отново без проблем....2 бр. S-ATA Seagate (160 Gb)....сега правят точно една година....товарени много активно по 15 часа на ден....и от тях нямам оплаквания (пу..пу...да не ме чуе дяволът :P ) Като чета някои от постовете, оставам с впечатление, че или аз съм късметлия, или тези с развалените са куцузлии....а пък знам ли....захранвания...клок на системна шина....ударни въздействия(докато работи)....дори неправилно действие с power-копчето....всичко може да го прецака повече или по-малко....

• 3 weeks later...

Един въпрос.Скоро някой да е купувал Hitachi 160GB SATA?Айде някой ако е купувал да каже доволен ли е и най-вече тих ли е харда, че ми се налага да купувам и незнам дали да взема Hitachi.Чух доста противоречиви мнения и искам да чуя някой, който има такъв.

Един въпрос.Скоро някой да е купувал Hitachi 160GB SATA?Айде някой ако е купувал да каже доволен ли е и най-вече тих ли е харда, че ми се налага да купувам и незнам дали да взема Hitachi.Чух доста противоречиви мнения и искам да чуя някой, който има такъв.

И аз съм решил да си купувам същия(чакам само да отминат "специалните новогодишни цени). Моето мнение беше повлияно от тази статия - Tom's Hardware Guide Mass Storage. Но наистина ще е полезно някой горд собственик да сподели опита си B)

ами аз съм горд собственик на такова животно. Харда ми е вече на 3 месеца и е тих като планинско поточе. даже изобщо не го чувам, заради вентилаторите си по кутията и кат ми трябва да знам дали бачка се оглеждам за светенето на диода :punk . единствените ми проблеми с него бяха при инсталиране на ХР докат намеря работещо флопи за да пусна драйверите на САТА-та. то даже този проблем не е негов, а на дъното. като цяло много съм доволен от избора си и ти го препоръчвам.

предполагам обаче че сега ще скочат 20-тина души да ме оброват, защото в този форум всички са пристрастни фенове на Seagate, но за мен Хитачи са си върхъ!

ами аз съм горд собственик на такова животно. Харда ми е вече на 3 месеца и е тих като планинско поточе. даже изобщо не го чувам, заради вентилаторите си по кутията и кат ми трябва да знам дали бачка се оглеждам за светенето на диода :punk . единствените ми проблеми с него бяха при инсталиране на ХР докат намеря работещо флопи за да пусна драйверите на САТА-та. то даже този проблем не е негов, а на дъното. като цяло много съм доволен от избора си и ти го препоръчвам.

предполагам обаче че сега ще скочат 20-тина души да ме оброват, защото в този форум всички са пристрастни фенове на Seagate, но за мен Хитачи са си върхъ!

Мерси много за инфото!Ще го имам предвид :punk :punk :punk

Досега съм имал няколко Maxtor-a и все с проблеми.Преди година и нещо напук си взех отново Maxtor 80GB/7200/8MB и нямам никакви проблеми,но е шумен.Всъщност моделите над 80GB на тази марка са още по-шумни.В момента наистина на "мода" са Seagate и Hitachi.Лично аз чувам доста добри отзиви за вторите,като дори ако се разровите из българските хардуерни сайтове, ще забележите,че грабнаха бая награди за издръжливост,шум и т.н.Като четях темата видях,че някой от вас са казали "Всичко е механика,така че всичко може да се случи независимо от марката.".От една страна са прави,но все пак има значение от какво е направена механиката,нали?По принцип при хардовете части не се пестят,но има изключения.Същата работа е и със другите механични компоненти като CD/RW/Floppy и др. Вземете в ръце например обикновенна писачка LG 52x32x52 и един малко по-стар модел NEC 32x10x40 и преценете кое е по-тежко.Ако нямате под ръка ще ви кажа,че NEC-а тежи поне колкото две LG-та,просто защото механиката му е от по-здрави материали.При LG-то всичко е пластмаса и още със първият бърн който направих,замириса именно на изгоряла пластмаса.Миризмата не отмина докато най-накрая го продадох.Същатата работа и с хардовете - новите са по-леки познайте защо :). И при хардовете се усеща тази разлика за която говоря понякога.Все пак това не изключва възможноста от прецакване,но вероятноста е много по-малка.Изградил съм и много лошо мнение към SATA.Доста капризни и не толкова ефективни колкото се очаква,да не говорим за минимум 10-те долара отгоре. Лично аз сериозно се замислям дали да не си бучна един 250GB Hitachi,но нямам никакви впечатления от хардове с толкова голям обем,защото малко хора ги ползват.Нека ако някой има тук 200 или 250GB-ов модел да шерне малко инфо.

• 6 months later...

И аз си купих един Maxtor 7200 и година по-късно взе да се попрецаква :)

Продадох го, и си купих Seagate B)

Сега нямам никакви проблеми B)

P.S.Малко като реклама на тантум-верде се получи, ама какво да се прави... :P

Аз също ще си зимам хард и гледам има некви кутиии за ХДД-та.Струват ли си? А също гледах и охладител с пайпове на Залман? Решил съм Сиигейт 160ГБ САТА

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...