vasil088 Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Exelstor mnogo evtini bezshumni i nadejdni.Az sam zel 5 dosega i nai staria e na 1 godina i ne e imalo problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Exelstor mnogo evtini bezshumni i nadejdni. <{POST_SNAPBACK}> на един познат са му се скапали 2 такива за отрицателно време :о) Електрониката била много проблемна. Аз съм с Western Digital - 120 gb. Вече почти година работи денонощно и съм много доволен :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Кажете ако занете магазин, от където да си взема Хитачи без ДДС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Имам един Maxtor 40G/2MB/ATA133/7200, от 3 години и засега не е мръднал, работи безотказно, да чукн ана дърво. А първия ми хард беше Seagate 20 MB, с ST506 контролер, вече антика, какво да говорим, Seagate са едни от пионерите в дисковете. Иначе вероятно бих се спрял на Hitachi or Seagate. И разбира се ако дъното има САТА и съответния сата контролер няма проблеми (защото не всички сата контролери са безпроблемни, както знаем АТА са по-съвместими с хардуер и софтуер) за препоръчване е сата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgorro Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 s 2 ruce sum za Seagate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Абе хора, има и други марки освен Seagate и Maxtor! В момента съм със SAMSUNG SP1614C 160GB SATA 8MB и съм доста доволен. http://www.digit-life.com/articles2/samsun...gpp/index2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 За 160GB Seagate и Hitachi чувам лоши неща от познати в една компютърна фирма. Много гърмят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 За 160GB Seagate и Hitachi чувам лоши неща от познати в една компютърна фирма.Много гърмят! <{POST_SNAPBACK}> и същите тея хора са ти препоръчали Samsung Аз съм с Western Digital - 120 gb. Вече почти година работи денонощно и съм много доволен :о) WD1600JB - те та тва е диска, за една година не е спирал (за повече от 30 мин(на месец)) в чекмедже - при вадене температурата е телесна, шум - no comment Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Не съм казвал такова нещо! Аз сам се "набутах" с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_net Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 От досегашните резултати разбирам, че Seagate са по-предпочитани (надявам се и наистина по-добри). От 4 години имам Maxtor 15 GB без да се развали (сега е на един друг компютър, но още работи).След това си купих Maxtor 60 и се развали на третия месец, но ми го смениха и вече повече от година нямам проблеми. Все пак SATA по-шумни ли са и има ли смисъл от тях. Доколкото знам дъното ми поддържа SATA (ASUS P4P800) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Както сам разбираш и Макстор да си вземеш, и Сийгейт, ако не случиш на бройка, може да се развали на третия ден. Така че може би по-важното е да избереш фирмата, от която да го вземеш отколкото модела. Ако вземеш SATA, ще е малко по-бърз разбира се, но не кой знае колко. А за това дали са шумни не се притеснявай. Ако можеш взимай САТА, никой хард не работи (чете/записва) нон-стоп, освен в система с 64 РАМ, а и новите дискове са все по-безшумни. Едва ли ще усетиш голяма разлика в шума. Самата спецификация САТА се отнася до трансфера между контролера и паметта, и не влияе пряко върху механичните особености на диска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_net Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Така че може би по-важното е да избереш фирмата, от която да го вземеш отколкото модела. <{POST_SNAPBACK}> Ти коя фирма предлагаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Ти коя фирма предлагаш? Фирми много....Питай ги за гаранцията. По гаранцията ще се ориентираш. Аз имам 3 години за цялата конфигурация. Пробвай : D&E, RESET, SMART SYSTEMS, Jar Computers И отново съм за Seagate просто нямат грешка . За мен са най-надеждните. Нали аз съм с Seagate SATA . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 От досегашните резултати разбирам, че Seagate са по-предпочитани (надявам се и наистина по-добри). От 4 години имам Maxtor 15 GB без да се развали (сега е на един друг компютър, но още работи).След това си купих Maxtor 60 и се развали на третия месец, но ми го смениха и вече повече от година нямам проблеми.Все пак SATA по-шумни ли са и има ли смисъл от тях. Доколкото знам дъното ми поддържа SATA (ASUS P4P800) <{POST_SNAPBACK}> Da i moito duno e takova i poddurja SATA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Твърдо съм за Seagate. Имал съм възможноста да пробвам почти всички модели HDD които се внасят в БГ и смея да отбележа,че Seagate е фирмата П.С. Малко едитнах анкетката, да е по пълна и с правилно написана марката Seagate Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 А защо в анкетата присъства Quantum - така фирма мисля че не съществува вече, апак и също трябваше на напишеш IBM/HITACHI - щото това си е една фирма - всичко им е едно също (говора за ХДД) Ако греша - моля да ме поправите със факти Също така и защо присъства Exelstor като това е модел на Maxtor, т.е. всичко е едно и също, мисля че анкетата трябваше да бъде само с: Maxtor/Quantum/Exelstor Seagate Hitachi/IBM Western Digital Samsung По темата, аз съм твърдо за макстор, с подходящ контролер ХДД е много бърз. Писането на Максторите от ХДД на ХДД е много по бързо от останалите им конкуренти говора за 7200 2/8МБ САТА/ПАТА хдд а не за "ненормалните" Партори на Western Digital. Ако някой има съмнения в Макстор да погледне темата в която меко казъно се получи ревю тук може да се прочете. Също така и Макстор са много по добри за РАЙД масив, докато Сеагейй се дънат нещо - нищо лично. А и кой ХДД грее повече? След малко ще покажа снимка, искам да вида от ХДД тач снимка на някой сеагате 7200 8мб сата. И найстина ако е по добър ще призная Все пак човек се учи от грешките си. А аз когато греша признавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 А не купиха ли HITACHI подразделението на IBM за HDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ето снимка от моя МАКСТОРА ми ХДТАЧ 3.0. Ако искате и вие да пуснете тестове на ХДД-си може да видите в тази тема от каде да си изтеглите. Междо другото този резолтат е със старото ми дъно, на новото ми резолтата на ХДД е 52.9МБ/с и Burst Speed е 115МБ/с . Междо другото разликата междо макстор и сеегей(т) мисля че е много малка поради причината че структората им е еднаква. Дори новите сеегей(т)и са шуми колко макстор и също толкова горещи (даже малко повече). Чакам резолтати от сеегей(т) за да докажа твърденията си или да преглътна загобата си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Максторче на две години дъното също е на толкова. Мокстора е доста тих, поне не се чува от вентилатора на процесора, температурата също е добра на пипане Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_net Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 На SATA може ли да се инсталира Linux и Windows 98? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 14, 2004 Share Posted November 14, 2004 На SATA може ли да се инсталира Linux и Windows 98? <{POST_SNAPBACK}> Linux - da! Az lichno win98 ne sym uspql(moje i da moje)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Julined Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 az polzvam Seagate Baracuda 80GB 7200,7 7200PRM mnogo zdravo varvi ne e shumen awe obshto vzeto dovolen sym ina4e sym po4itatel na IBM zashtoto tiq diskove potpalat li vednaj moje da ne gi spira6 s meseci i nqmat nikav problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRAGLYAR Posted November 20, 2004 Share Posted November 20, 2004 Abe az do kolkoto sym razbral edin hard ako ne se precaka do nqkolko meseca, zna4i 6e se dyrji o6te mnogo, taka 4e garanciqta dali 6e e 3 ili 5 ne mislq, 4e ima golqmo zna4enie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 Марката е само една и това е Seagate в момента имам няколко(SATA и PATA) и нямам оплаквания нито от трансфера, нито от загряване и най малко от шум, а относно Макстор изобщо неискам и да ги чуя вече, от последните 15 диска Макстор само един още не е ходил на сервиз не че Seagate не се развалят, но определено процента не е толкова голям Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 Взех си скоро един Seagate 160GB и съм страшно доволен.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.