DEVIL_in_PLD Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Sega polzvam IBM dovolen sam no iskam ne6to po-golqmo.I se 4udq kakwo da e Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_petrov Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 spored men Хард Диск 160GB Seagate ATA100 , 7200 rpm , 8M -5 години гаранция ,109.00 usd Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 spored men Хард Диск 160GB Seagate ATA100 , 7200 rpm , 8M -5 години гаранция ,109.00 usd <{POST_SNAPBACK}> да ама точно така просто ... ATA 100 ще си вземеш .. вземи си 1 200Гб Seagate SATA 7200 rpm 8mb да ти е мирна главата .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Spored men Seagate,Spored men e po-dobre da izchakash malko za da mojesh da si vzemesh SATA 2,no ako burzash vzimai SATA. offtopic: pishe se seagate,a ne siagate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 I az sum na mnenie da si vzeme6 160GB Seagate ATA 100 8MB bufer!Az si vzeh takav predi mesec nqkade.Zasega se darji otli4no, ne bih te posuvetval da si vzima6 SATA-mnogo sa 6umni, predi IDE-to purvo vzeh posledovatelno pak Seagate-edin 200GB i edin 160GB, no SATA.Mnogo hurkaha, kato 4etat, a az mrazq ne6to da mi 6umi, vurnah ediniq, posle drugiq i nakraq vzeh IDE-to.No ako 6uma ne ti pre4i si vzemi SATA i ako dunoto ti go podurja estestveno.Ina4e razlika v burzinata ima, no ne e tolkova golqma i osezaema!Uspeh v pokupkata! @Sevil In Pld-Opravi imeto v anketata-Seagate!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 щом си доволен от IBM би трябвало да знаеш, че те вече не произвеждат харддискове, а са продали заводите си на Хитачи. Така че предишните IBM сега са Хитачи. В момента съм с Хитачи 160Г/7200/8МБ САТА и съм много доволен. тишина и спокойствие, а в кутията имам достатъчно празно място да си вентилирам на спокойствие ЦПУто, кат ги няма онез широки ленти на ИДЕ-то. За прословутата гаранция на Сийгейт от 5 години би трябвало да знаеш че реално е 3 годишна, като последните две години са само от завода - в смисъл трябва сам да си пратиш диска до Малайзиа, или където там трябва, и да чакаш няколко месеца да ти пратят друг обратно, защото от БГ няма фирма която да тия поеме гаранцията. а след 3 години този диск според мен ще струва доста по-малко от споменатите пощенски разходи по подмяната му. затова и не се спрях на тях и се задоволих с "кратката" 3-годишна пълна гаранция на Хитачи. IBM си е класика. все пак те първи вкараха флуидните лагери и накараха дисковете да мълчат. не знам за какви шумове говорят в предишните постове, но аз не съм забелязал такива, а определено не съм глух. Избора си е твой в крайна сметка. Тук всички рекламират Сийгейт, макар че не виждам за какво трябва да се дават 10 долара повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 За прословутата гаранция на Сийгейт от 5 години би трябвало да знаеш че реално е 3 годишна, като последните две години са само от завода - в смисъл трябва сам да си пратиш диска до Малайзиа. I na men kato si zimah harda mi kazaha za garanciqta ot 5 godini, 4e poslednite 2 sa za smetka na klienta, no ot ADROIT mi garantiraha, 4e ne6to ako se precaka i sled tretata godina vednaga mi davat nov i v garanciqta mi pi6e 60 meseca garanciq!A ADROIT e firma na koqto az imam doverie!A 4e HITACHI naistina sa dobri hardove nikoi ne e osporil(ili pone ne az), no ne6toto, koeto mi se vijda stranno e 4e poslednite 2 harda na HITACHI, koito sum vijda, bqha 6umni, no dopuskam su6to, 4e moje da sa bili ot kofti partida!Re6avai sam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ico_manekena Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 maxtor ve4e 6ta godina sam s nego i nikvi problemi Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 За прословутата гаранция на Сийгейт от 5 години би трябвало да знаеш че реално е 3 годишна, като последните две години са само от завода - в смисъл трябва сам да си пратиш диска до Малайзиа, или където там трябва, и да чакаш няколко месеца да ти пратят друг обратно, защото от БГ няма фирма която да тия поеме гаранцията. и ти искаш да ми кажеш, че ако ми се развали 4-тата година, ще ида до фирмата и те ще ми кажат "ами тази гаранция не можем да ви я покрием". а? за Компютър + става въпрос. хората си дават 5 години. никъде не пише за чия сметка е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Взимай Hitachi без да се замисляш,най-добрите хардове в момента са те. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilios Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 ,Nov 7 2004, 10:43 AM]Взимай Hitachi без да се замисляш,най-добрите хардове в момента са те. <{POST_SNAPBACK}> Ne mislq taka.Nai-dobrite sa Seagate Baracuda Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 и ти искаш да ми кажеш, че ако ми се развали 4-тата година, ще ида до фирмата и те ще ми кажат "ами тази гаранция не можем да ви я покрием". а? за Компютър + става въпрос. хората си дават 5 години. никъде не пише за чия сметка е. <{POST_SNAPBACK}> точно това ще ти кажат. много е сладурско. ако искаш пробвай след третата година пък дали изобщо тази фирма ще съществува дотогава също не се знае. чети внимателно какво си пише. те кат ти издават "5 години" гаранция си слагат и условията. а на Lucki Luciano с "Адроит" - от тях съм ял големи дървета и дори не искам да ги обсъждам. то ми стига забавянето от половин година и скандалите за подмяната на един диск. Наложи ми се едва ли не да се сбия с тях за да ми сменят изгорял ХДД на 4 месеца преди много години. е мерси съм от тях. хайде да не го обръщаме на реклами на тази или онази фирма - има си тема за това. А гаранцията след третата година дори и да ти се навият да ти я вземат от фирмата -продавач, няма да ти дадат веднага друг диск, а ще чакаш да мине разправията с разходката на ХДД до завода и обратно, когато пък може от завода вместо нов ХДД да получиш писъмце "ми има механична повреда и не се приема за гаранционно обслужване". както и да е. на мен си ми стигат 3 години стабилна гаранция и Хитачи са си тихи и безпроблемни хардове. Точно на моя му е спирал тока по време на дефраг и единствения резултат беше - няколко загубени клъстера, които на всичкото отгоре са били сигурно празни щото нямам липсваща инф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 Mersi mnogo za pomo6tta mislq 4e re6ix.6te vzema SEAGATE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 а бе момчета айде стига сте се излагали с тая Ata 100 .ако имаш контролер на дъното Sata си взимай Sata и това е И престанете с тая гаранция само флуудите темата ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 и ти искаш да ми кажеш, че ако ми се развали 4-тата година, ще ида до фирмата и те ще ми кажат "ами тази гаранция не можем да ви я покрием". а? за Компютър + става въпрос. хората си дават 5 години. никъде не пише за чия сметка е. <{POST_SNAPBACK}> И аз ти казах нещо подобно, ама не ми повярва. Обаче е точно така! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Mersi mnogo za pomo6tta mislq 4e re6ix.6te vzema SEAGATE. <{POST_SNAPBACK}> Dobur izbor, mnogo sa tixi. Poniakoga se 4udia raboti li vuob6te... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 точно това ще ти кажат. много е сладурско. ако искаш пробвай след третата година пък дали изобщо тази фирма ще съществува дотогава също не се знае. чети внимателно какво си пише. те кат ти издават "5 години" гаранция си слагат и условията. фирмата ще съществува. доста е голяма. това дето казваш да чета внимателно, няма какво да му чета. пише 60 месеца. нищо друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Stanno do sq s Adroit sum nqmal nikfi griji, vinagi sa bili mnoo korektni s men!Za tova govori i fakta, 4e vzeh za 2 dni 2 HDD-ta,na purviq instalirah Win, vidq mi se 6umen, obadih se na 6efa im, otidoh vzeh vtori(i dvata bqha SATA) i s nego taka ka4ih win trugnah da formatiram D-to i toi zahurka, otidah i vzeh IDE-to i zaspa-koq dr firma 6te ti dade ot 3 harda da si izbere6 1.Sq da ne si pomisli nqkoi, 4e posle sa gi prodali-to4no obratnoto, obadiha v sofiq(pred men) i im gi pratiha, kato defektni!Imal sum i dr ne6ta v garanci koito sa se skapvali, otivam i vednaga mi go smenqt(stava duma za edna karta na 11 meseca)E kak da ne sum dovolen i da ne vqrvam na Adroit? A i ne mislete, 4e im pravq reklama ili ne6to takova, prosto kazvam kvo otno6enie sa imali vinagi kum men! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted November 7, 2004 Author Share Posted November 7, 2004 Az sa6to sam 4uval samo dobri ne6ta za ADROID (tova be6e tam v ednata uli4ka sre6tu PUto nali??)A specialno za garanciite imam dvama priqteli koito sa si nosili ne6tata v garancionen srok i sa im gi podmenqli momentalno.No ako obi4ate nese otdale4evaite tolkova mnogo ot temata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Az sa6to sam 4uval samo dobri ne6ta za ADROID (tova be6e tam v ednata uli4ka sre6tu PUto nali??)A specialno za garanciite imam dvama priqteli koito sa si nosili ne6tata v garancionen srok i sa im gi podmenqli momentalno.No ako obi4ate nese otdale4evaite tolkova mnogo ot temata. <{POST_SNAPBACK}> Da to4no tam e! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilko_Rock Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Пролетта се взех Seagate 160GB ATA100 8mb cashe и ми изгоря след месец. Разбира се смениха го, но информацията още не мога да си я възстановя. Сега съм със същия и работи добре, макар че ми се струва мъничко по бавен от стария maxtor 80GB. Но за сметка на това е изключително тих. Ако сега си взимах хард щеше да е Hitachi сигурно. Не съм ги пробвал, но впечатленията на хората са добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Така и аз ще си взимам 160ГБ (най-вероятно) хард тия дни, но и аз се чудя дали Хитачи или Сийгейт. Предполагам, че ще е Хитачи, малко по-евтино ми идват, но... Въпроса е такъв: има ли смисъл да си взимам САТА в далчна преспектива, скоро няма да правя ъпгрейд, а дъното няма сата. Другия въпрос е: вярно ли е, че Хитачи има ДДС, а Сийгейт - не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Другия въпрос е: вярно ли е, че Хитачи има ДДС, а Сийгейт - не? <{POST_SNAPBACK}> Tova zavisi ot firmata ot koqto kopuvash! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Нямам представа от кое зависи, но си мисля, че ако вносители те го продават с ДДС, то няма да зависи само от фирмата, която ще го продаде на мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Аз съм със Сийгейт 120ГБ САТА.Твърдо съм за Сийгейт. По-молко греят от MAXTOR и според мен са по-надеждни. Така че купувай си Сийгейт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.