Jump to content
BulForum.com

Spartacus - mnenia

Nas

Recommended Posts

A kakvo 6te kajete za poslednata gavra s istoriqta,koqto be6e "Spartacus".Ako nqkoi e 4el knigata 6te razbere za kakvo govorq,puk i da ne si i fen pak 6te osuznae6 4e Rim edva li e bil sustaven ot vsi4ko na vsi4ko 30 ku6ti.Su6tata glupost nabliudavahme i v "Atilla the Hun",kudeto puk Atilla prevzema6e stepite na Aziq,a po-kusno i Panoniq(grani4na provinciq na Rimskata imperiq)s okolo 100-150 konnici :angry1 :angry1 :angry1

Да,относно Спартак си много прав-книгата е велика,наистина страхотна...филма...нищо общо :angry:

Бе най добрият Спартак каквото и да си говорим си е Кърт Дъглас. :punk

абе филм, ама правен в БГ.

то хубаво наемаха статисти - ами да им бяха сменили обувките. половината от онези дет ги заклаха при "децимацията" носеха старите си български военни кубинки с бели връзки по пънкарската мода. или пък тоз лошиа кат настъпваше пръстите на негъра що носеше червени кожени (даже лъскавки) ботуши с гумена подметка? и още куп простотии. ама тоя път май нямаше електронен часовник сред Аспаруховите конници ;-)

а колкото до истарическата истина - в подобна тема вече се обсъждаше че в Холивуд не обичат да четат истовия освена ко не е американска (щото е кратичка) пък дори и нея изопачават до безобразие.

Филма за хора не прочели книгата е интерсен но спрямо нея има много преиначени неща които често дразнят и по това филма ми напомня на Троя където действието се развива за 2 седмици а в книгата за над 7 години.

Правен е в БГ щото тука са станали нещата, кубинките са били много популярни сред траките, а гладиаторите един шут с една подкована и гледай какво става. :D

Parvo na men ne mi haresa glavniat geroi.Liopnali mi niakakav animichen pich,70 kila Spartak da mi igrae.Vtoro izobshto ne razkazaha istoriata kakto triabva.Scenarista da beshe prochel knigata.Otnovo sashtata prostutia kakto s Troy i tn.Voinicite na rim vse edno biaha izvadeni ot rimlianite ot Asterix i Obelix,niakvi plasmasovi...Obshto vzeto ne mi haresa.! :bgrin: :pirate

Филма е боза. :sick

И ако трябва да бъдем точни,това е римейк на по-старата версия,правена през 70-те,която е много,ама много по-добра.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...