icemann Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 nqkoi 4uval li e za tova, i ako znae da mi kaje kade moga da namerq test booklet answers Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 тук !!! ти качих малко книжки ... дано да са това което търсиш. Успех !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 Zna4i tva e Test predstaven ot angliiskoto pravitelstvo do kolkoto znam. Ima tri niva kato First e nai lesnoto.Struva okolo 70 paunda. Knijkite gi vidia.Uspeh! (az ne sam se iaviaval no v daskalo praim testove i ne sa mnogo lesni) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 така..малко повече инфо да ви дам:значи има три нива на сертификатите на Кеймбридж:First Certificate of English,Cambridge Advanced of English и на третия не му знам цялото наименование.така,по отношение на FCE: самият изпит се състой от 2 части:устен и писмен изпит.при устния има 3 секции:описване и сравнение на картинки,диалог с втори човек и разговов с проверяващия.за описването на картинките се дават 5 минути,за разговора с другия човек-от 5 до 10 минути...и за разговора с проверяващия-15 минути.също така има управнение за слушане,което е около 30 минути. за писмения изпит:състои се от 5 части:така..четене:4 дълги текста..или 3 дълги и 2 по-къси/най-често това всичкото са параграфи на един текст/.към тези текстове има 35 въпроса.време за правене на тази секция-1 4ас и 15 минути.секция 2-писане:има 2 части.в първата има задача за точно определена тема,за която трябва да се пише съответното писмо.във втората част се пище из между 2 поставени теми,която си избереш.време за писане-1 4ас и 30 минути.3-та секция:use of english...състои се от 5 упражнения,всяко с по 65 въпроса.упражненията са на основата на граматиката и лексиката.време за изпълнение 1 час и 15 минути.4-та част-слушане,но то дефакто се отнася към първия/устния/изпит...и 5-та част-говорене...то също се отнася към устния изпит. изпитът се провежда през Юни или през Септември.стува 220 лева,за да може да се явиш на него. надявам се информацията да е била полезна.в монента се готвя за изпита...и за това сметнах че малко по-подробна информация няма да е от вреда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Poslednoto se naricha proficiency.Izpita se provejda 2 puti v godinata - iuli i dekemvri.Predi beshe samo v Sofia no veche go ima i v Plovdiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 А защо не се подготвяте направо за TOEFL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Zavisi za kakvo ti e tozi izpit.FCE i ostanalite izpiti na Cambridge vajat za cql jivot , a TOEFL se podnovqva na vseki 2 godini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iv4ity Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 TOEFL от скоро мисля,че дори се подновява и на 1 година.и той ти важи само за Америка,SAT също.мисля че е по смислено човек да се яви на FCE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Мисълта ми беше, че не е важно как се казва сертификата, а колко научаваш езика. Пък с TOEFL поне можеш да кандидатстваш тук-там. Всъщност, с този FCE какво можеш да правиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 значи аз това лято взех първия сертификат. Не е кой знае колко сложно. Частите са 4- reading, writing, listening и use of english. Това е на писмения. Устния е отделно като е по двойки и не продължава повече от 15 минути. Изпитващия е англоговорящ. Първия сертификат значи че човекът който го има владее свободно английски език. Втория сертификат на Кеймбридж помага много за намирането на работа в Европа. Зачитат го навсякъде, като както каза някой по-горе е за цял живот. Третия сертификат вече е много сложен. Той ти дава право да преподаваш английски навсякъде по света. И освен цената за самия изпит, която е 220 лева, е нужно да се покрие един минимум от учебни часове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Мисълта ми беше, че не е важно как се казва сертификата, а колко научаваш езика. Пък с TOEFL поне можеш да кандидатстваш тук-там. Всъщност, с този FCE какво можеш да правиш? <{POST_SNAPBACK}> с този CFCE аз лично съм кандидатствал в няколко чужди университета за програми на наглийски език 5 години след като съм го взел и съм бил приет. а след този изпит мога когато си поискам да се явя на ТОЕФЛ с двуседмична подготовка ако много държат на някое място. Проблем? ТОЕФЛ е почти същата версия само дето граматиката повече набляга на американския вариант, докато в Кеймбридж държат на британското. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 с този CFCE аз лично съм кандидатствал в няколко чужди университета за програми на наглийски език 5 години след като съм го взел и съм бил приет. а след този изпит мога когато си поискам да се явя на ТОЕФЛ с двуседмична подготовка ако много държат на някое място. Като си кандидатствал и си бил приет, отишъл ли си да учиш по някоя британска програма? Или американските са някакси по-достъпни? Проблем? Елате ми повече ТОЕФЛ е почти същата версия само дето граматиката повече набляга на американския вариант, докато в Кеймбридж държат на британското. <{POST_SNAPBACK}> Не отричам изпита, стана ми интересно младите на какво се явяват уж да си прокарат пътеки насам - натам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.