Jump to content
BulForum.com

frist certificate level test booklet

icemann

Recommended Posts

Zna4i tva e Test predstaven ot angliiskoto pravitelstvo do kolkoto znam. Ima tri niva kato First e nai lesnoto.Struva okolo 70 paunda. Knijkite gi vidia.Uspeh! (az ne sam se iaviaval no v daskalo praim testove i ne sa mnogo lesni)

така..малко повече инфо да ви дам:значи има три нива на сертификатите на Кеймбридж:First Certificate of English,Cambridge Advanced of English и на третия не му знам цялото наименование.така,по отношение на FCE:

самият изпит се състой от 2 части:устен и писмен изпит.при устния има 3 секции:описване и сравнение на картинки,диалог с втори човек и разговов с проверяващия.за описването на картинките се дават 5 минути,за разговора с другия човек-от 5 до 10 минути...и за разговора с проверяващия-15 минути.също така има управнение за слушане,което е около 30 минути.

за писмения изпит:състои се от 5 части:така..четене:4 дълги текста..или 3 дълги и 2 по-къси/най-често това всичкото са параграфи на един текст/.към тези текстове има 35 въпроса.време за правене на тази секция-1 4ас и 15 минути.секция 2-писане:има 2 части.в първата има задача за точно определена тема,за която трябва да се пише съответното писмо.във втората част се пище из между 2 поставени теми,която си избереш.време за писане-1 4ас и 30 минути.3-та секция:use of english...състои се от 5 упражнения,всяко с по 65 въпроса.упражненията са на основата на граматиката и лексиката.време за изпълнение 1 час и 15 минути.4-та част-слушане,но то дефакто се отнася към първия/устния/изпит...и 5-та част-говорене...то също се отнася към устния изпит.

изпитът се провежда през Юни или през Септември.стува 220 лева,за да може да се явиш на него.

надявам се информацията да е била полезна.в монента се готвя за изпита...и за това сметнах че малко по-подробна информация няма да е от вреда ;)

TOEFL от скоро мисля,че дори се подновява и на 1 година.и той ти важи само за Америка,SAT също.мисля че е по смислено човек да се яви на FCE.

Мисълта ми беше, че не е важно как се казва сертификата, а колко научаваш езика. Пък с TOEFL поне можеш да кандидатстваш тук-там. Всъщност, с този FCE какво можеш да правиш?

значи аз това лято взех първия сертификат. Не е кой знае колко сложно. Частите са 4- reading, writing, listening и use of english. Това е на писмения. Устния е отделно като е по двойки и не продължава повече от 15 минути. Изпитващия е англоговорящ. Първия сертификат значи че човекът който го има владее свободно английски език. Втория сертификат на Кеймбридж помага много за намирането на работа в Европа. Зачитат го навсякъде, като както каза някой по-горе е за цял живот. Третия сертификат вече е много сложен. Той ти дава право да преподаваш английски навсякъде по света. И освен цената за самия изпит, която е 220 лева, е нужно да се покрие един минимум от учебни часове.

Мисълта ми беше, че не е важно как се казва сертификата, а колко научаваш езика. Пък с TOEFL поне можеш да кандидатстваш тук-там. Всъщност, с този FCE какво можеш да правиш?

с този CFCE аз лично съм кандидатствал в няколко чужди университета за програми на наглийски език 5 години след като съм го взел и съм бил приет. а след този изпит мога когато си поискам да се явя на ТОЕФЛ с двуседмична подготовка ако много държат на някое място. Проблем?

ТОЕФЛ е почти същата версия само дето граматиката повече набляга на американския вариант, докато в Кеймбридж държат на британското.

с този CFCE аз лично съм кандидатствал в няколко чужди университета за програми на наглийски език 5 години след като съм го взел и съм бил приет. а след този изпит мога когато си поискам да се явя на ТОЕФЛ с двуседмична подготовка ако много държат на някое място.

Като си кандидатствал и си бил приет, отишъл ли си да учиш по някоя британска програма? Или американските са някакси по-достъпни?

Проблем?

Елате ми повече :P

ТОЕФЛ е почти същата версия само дето граматиката повече набляга на американския вариант, докато в Кеймбридж държат на британското.

Не отричам изпита, стана ми интересно младите на какво се явяват уж да си прокарат пътеки насам - натам.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...