weasel Posted July 7, 2003 Share Posted July 7, 2003 moje da vi zvuchi glupavo, no mnogo pyti se poluchavat takiva efekti ot nekachestveni video karti... opitai na po-niska rezoljuciq, da kajem 640x480@60Hz, ako ne e zamygleno, ima golqm shans problema da e vyv videoto(tova e edna ot prichinite da namrazq karti s nvidia chip, mnogo ot tqh, dori i nqkoi markovi go pravqt tozi nomer.. zabelqazva se samo na kachestven monitor... ne che ne sym go vijdal i s ati radeon VE na club3D) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 за да не пускам отделна тема, реших да пиша тук ..... аз съм с LG F710B и от един ден имам някакви черти на монитора, като от някакво ел. напрежение(отдолу и отгоре). сигурен съм обаче, че е не от тока. да е от картата също ме съмнява, въпреки че преди една седмица се прецака нещо tv out-a. пробвах на различни refresh rate - същата работа. някой има ли някаква идея от какво може да е това и как мога да разреша проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Probva li go ot drugo PC?I kakva ti e videokartata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Probva li go ot drugo PC?I kakva ti e videokartata? не, не съм го пробвал. картата ми е Gigabyte Radeon 9200SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Само да добавя нещичко. Аз съм с 700Р и е 'ПЪЛЕН БОКЛУК'. Явно има много дефектни бройки които ни пробутват. Имам същите проблеми. Съгласен съм 100% с GIO!. samkijot: Да не би да виждаш две тънки сиви чертички? Просто предполагам защото много пъти се оказва че хората не знаят за 'технологияния недостатък' на Тринитрон технологията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 samkijot: Да не би да виждаш две тънки сиви чертички? не, точно такива са, като от ел. напрежение или от някакви радио вълни. сега позачезнаха, но пак се явяват от време на време Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 По принцип всички тринитрони имат 1/15 инчовите/ или 2 /17 и нагоре мисля/ тънки сиви лентички които държат маската на кинескопа, но сега се вгледах в моето LG700P и нещо не ги виждам ! А би трябвало да е подобно на тринитрон технологията ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 но сега се вгледах в моето LG700P и нещо не ги виждам ! А би трябвало да е подобно на тринитрон технологията ?!? Закрепването на апертурната решетка в LG не е със нишки като при Trinitron. Ако погледнеш с лупа и пикселите са с по три лентички една до друга, значи си е 700P Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 Az sashto sam saglasen s GIO-i az varnah parvia za kriva geometria.Sajaliavam che ne si vzeh CTX s trinitron traba i vse oshte gi ima 17 incha na 1024 na 768 praska na 120Hz-ubiec-no 250$.I Basten e prav bokluci sa da mu eba maikata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 1, 2004 Share Posted July 1, 2004 за да не пускам отделна тема, реших да пиша тук .....аз съм с LG F710B и от един ден имам някакви черти на монитора, като от някакво ел. напрежение(отдолу и отгоре). сигурен съм обаче, че е не от тока. да е от картата също ме съмнява, въпреки че преди една седмица се прецака нещо tv out-a. пробвах на различни refresh rate - същата работа. някой има ли някаква идея от какво може да е това и как мога да разреша проблема. Това е доста срещан проблем при ниския клас монитори и се получава, когато някой от кондензаторите започне да съхне в началото ту се появяват ту изчезват и в един момента остават за постоянно и то на целия екран но не е фатално дефекта е лесно отстраним А по въпроса дали по горе изброените монитори са боклуци или не вие какво очаквате от монитори възможно най нисък клас с цена на класен монитор втора употреба да има и монитори от тях, които работят перфектно но в повечето случаи дават дефекти но както се казва за толкова пари толкова PS:Хубави монитори под 300$ визирам 17" а за 19" поне 350-400$ са ряадкост(става въпрос за нови) Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 little nedei taka. Tova tuk e za dosta po-malko ot 300$, no e neveroqten monitor. Da ne govorim za 19' monitori na sushtata firma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 И кво като е 250 или 300$ 17"-ката? Имам MITSUBISHI най-скъпия 17" който имаше...има синьо петно в ъгъла и това е ТРЕТИЯ монитор който взех от Вали. Почнах от най-евтиния и свърших с най-скъпия, всички имаха проблеми. Е съгласен съм че е на светлинни години от LG-то ама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 little nedei taka. Tova tuk e za dosta po-malko ot 300$, no e neveroqten monitor. Da ne govorim za 19' monitori na sushtata firma. Извинявай ама какво му е доброто 1280 x 1024 / 65 Hz с тези 65Hz ще ходиш като заварчик това е точно от мониторите за които говорех. И кво като е 250 или 300$ 17"-ката? Имам MITSUBISHI най-скъпия 17" който имаше...има синьо петно в ъгъла и това е ТРЕТИЯ монитор който взех от Вали. Почнах от най-евтиния и свърших с най-скъпия, всички имаха проблеми. Е съгласен съм че е на светлинни години от LG-то ама... Лош късмет плюс това не съм казвал, че при по високия клас няма дефекти(и там също се случва самоче по рядко ) те хората за това дават гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 2, 2004 Share Posted July 2, 2004 Ako si go puskash na tazi rezoluciq da. Kakto i da e...ne mi zarejdashe site-a i karah po spomen modelite im. Obshto vzeto misleh za drug model...a imenno tozi. Samo edno mu e krivo, 4e nqma HighBrightness. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.