Jump to content
BulForum.com

За Монитор LG F700B

Recommended Posts

moje da vi zvuchi glupavo, no mnogo pyti se poluchavat takiva efekti ot nekachestveni video karti...

opitai na po-niska rezoljuciq, da kajem 640x480@60Hz, ako ne e zamygleno, ima golqm shans problema da e vyv videoto(tova e edna ot prichinite da namrazq karti s nvidia chip, mnogo ot tqh, dori i nqkoi markovi go pravqt tozi nomer.. zabelqazva se samo na kachestven monitor... ne che ne sym go vijdal i s ati radeon VE na club3D) :)

• 11 months later...

за да не пускам отделна тема, реших да пиша тук .....

аз съм с LG F710B и от един ден имам някакви черти на монитора, като от някакво ел. напрежение(отдолу и отгоре). сигурен съм обаче, че е не от тока. да е от картата също ме съмнява, въпреки че преди една седмица се прецака нещо tv out-a.

пробвах на различни refresh rate - същата работа.

някой има ли някаква идея от какво може да е това :confused и как мога да разреша проблема.

Само да добавя нещичко. Аз съм с 700Р и е 'ПЪЛЕН БОКЛУК'. Явно има много дефектни бройки които ни пробутват. Имам същите проблеми. Съгласен съм 100% с GIO!.

samkijot: Да не би да виждаш две тънки сиви чертички? Просто предполагам защото много пъти се оказва че хората не знаят за 'технологияния недостатък' на Тринитрон технологията?

samkijot: Да не би да виждаш две тънки сиви чертички?

не, точно такива са, като от ел. напрежение или от някакви радио вълни. сега позачезнаха, но пак се явяват от време на време :(

По принцип всички тринитрони имат 1/15 инчовите/ или 2 /17 и нагоре мисля/ тънки сиви лентички които държат маската на кинескопа, но сега се вгледах в моето LG700P и нещо не ги виждам ! А би трябвало да е подобно на тринитрон технологията ?!? :zzz

но сега се вгледах в моето LG700P и нещо не ги виждам ! А би трябвало да е подобно на тринитрон технологията ?!? :zzz

Закрепването на апертурната решетка в LG не е със нишки като при Trinitron. Ако погледнеш с лупа и пикселите са с по три лентички една до друга, значи си е 700P B)

Az sashto sam saglasen s GIO-i az varnah parvia za kriva geometria.Sajaliavam che ne si vzeh CTX s trinitron traba i vse oshte gi ima 17 incha na 1024 na 768 praska na 120Hz-ubiec-no 250$.I Basten e prav bokluci sa da mu eba maikata.

за да не пускам отделна тема, реших да пиша тук .....

аз съм с LG F710B и от един ден имам някакви черти на монитора, като от някакво ел. напрежение(отдолу и отгоре). сигурен съм обаче, че е не от тока. да е от картата също ме съмнява, въпреки че преди една седмица се прецака нещо tv out-a.

пробвах на различни refresh rate - същата работа.

някой има ли някаква идея от какво може да е това  :confused и как мога да разреша проблема.

Това е доста срещан проблем при ниския клас монитори и се получава, когато някой от кондензаторите започне да съхне :angry1 в началото ту се появяват ту изчезват и в един момента остават за постоянно и то на целия екран :cry но не е фатално дефекта е лесно отстраним :)

А по въпроса дали по горе изброените монитори са боклуци или не :confused вие какво очаквате от монитори възможно най нисък клас с цена на класен монитор втора употреба ;) да има и монитори от тях, които работят перфектно но в повечето случаи дават дефекти :angry1 но както се казва за толкова пари толкова :bgrin:

PS:Хубави монитори под 300$ визирам 17" а за 19" поне 350-400$ са ряадкост(става въпрос за нови)

И кво като е 250 или 300$ 17"-ката? Имам MITSUBISHI най-скъпия 17" който имаше...има синьо петно в ъгъла и това е ТРЕТИЯ монитор който взех от Вали. Почнах от най-евтиния и свърших с най-скъпия, всички имаха проблеми. Е съгласен съм че е на светлинни години от LG-то ама...

little nedei taka. Tova tuk e za dosta po-malko ot 300$, no e neveroqten monitor. Da ne govorim za 19' monitori na sushtata firma.

Извинявай ама какво му е доброто :confused 1280 x 1024 / 65 Hz :confused с тези 65Hz ще ходиш като заварчик :bgrin: това е точно от мониторите за които говорех.

И кво като е 250 или 300$ 17"-ката? Имам MITSUBISHI най-скъпия 17" който имаше...има синьо петно в ъгъла и това е ТРЕТИЯ монитор който взех от Вали. Почнах от най-евтиния и свърших с най-скъпия, всички имаха проблеми. Е съгласен съм че е на светлинни години от LG-то ама...

Лош късмет :cry плюс това не съм казвал, че при по високия клас няма дефекти(и там също се случва самоче по рядко ;) ) те хората за това дават гаранция :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...