tox1c_blitz Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 смятам да си взимам любителски цифров фотоапарат, но все още не мога да се ориентирам. ще съм много благодарен на всеки, който успее да ми помоне с нещо. ката цяло търся опсссс....без да искам постнах темата по-рано от предвиденото - SORRY. та значи търся си фотоапарат за около 400 лв. и около 4 мегапиксела. какво бихте ми препоръчали? 10x предваретелно на всички!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DANKO Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Аз много не разбирам от тези неща,та затова съм се допитвал до хора,които разбират!Та те ми препоръчаха следното: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pana...nic_dmclc50.asp Има го в Техномаркет Европа-379 лв. май беше!Поне това аз бих си взел!Айде жив и здрав!И успех в избора Или: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pana...nic_dmclc70.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 смятам да си взимам любителски цифров фотоапарат, но все още не мога да се ориентирам. ще съм много благодарен на всеки, който успее да ми помоне с нещо. ката цяло търся <{POST_SNAPBACK}> Panasonic Lumix с "Leica" обектив, или Sony с обектив "Carl Zeiss". Другите просто не си заслужават. :ph34r: Ако си решил да си взимаш нещо от сорта на Photoclip или разни такива типове фотоапарати, по-добре се откажи... P.S. Ползвай ЕДИТ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkWish Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 и аз съм на мнението на simbata просто засега Panasonic са си най-добрата марка техники. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alukard Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Pitai dreamer to po ednoto vreme se be6e zaribil.Mislia 4e 6te dade otgovor na vaprosa ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Pitai dreamer to po ednoto vreme se be6e zaribil.Mislia 4e 6te dade otgovor na vaprosa ti <{POST_SNAPBACK}> Vladko choveka iska lubitelski a na Dreamer e profesionalen.A moeto mnenie aparata ti da ima 2 megapiksela i 3x optichno priblijenie-tva e dostatachno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Абе чесно Photoclip -a си е много добро апаратче за паричките си.Не само аз ,но и доста приятели имат подобни.Виж ако искаш нещо по-добро това е друг въпрос.Обаче за любителски снимки си е съвсем приличен Link to comment Share on other sites More sharing options...
nibelungen Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Абе чесно Photoclip -a си е много добро апаратче за паричките си.Не само аз ,но и доста приятели имат подобни.Виж ако искаш нещо по-добро това е друг въпрос.Обаче за любителски снимки си е съвсем приличен <{POST_SNAPBACK}> ako iskash naistina svesten - prodavam moja - canon ixus 2v za 450 kinta, snimkite sa brillant, na 4 meseca e + 32 mb karta Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Ас съм с SONY DSC P93 и съм много доволен ако можеш да зи вземеш на sony фотоапарат няма да имаш проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 na Dreamer e profesionalen. Не е професионален, но засега е най-добрия показан във форума. Повече за това кой какъв има и мнения за тях тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Аз си купих цифров фотоапарат миналата седмица и цял месец се чудех какъв точно да си взема. Имах същите изисквания като тези в темата. Доста страници в нета прегледах и навсякъде по класациите Канон са на първо място, следвани от Никон, след това Минолта. От там нататък няма толкова отчетлива разлика в качеството. Така че ако парите са без значение взимай канон. В моя случай си взех Sony-P73. Ето линк. Апарата е чудесен, има достатъчно функции за ръчна настройка за който разбира, както и напълно автоматичен режим. Има зарядно в комплекта и 2 NiMH батерии по 2100mAh. Издържа ми доста време с тях Ас съм с SONY DSC P93 и съм много доволен ако можеш да зи вземеш на sony фотоапарат няма да имаш проблем. И аз съм на това мнение. Този P93 е абсолютно същия като P73. Само разделителната способност е 5mpix, в место 4.1 при P73. От там идва и разликата в цената, която е около 100лв Sony P73 е най-евтин в Метро и Техномаркет Европа -480лв. Има го в Технолукс 500лв и Технополис 490лв. Аз го взех от Декома за 460лв понеже са ми познати Също виж това. Един перфектен фотоапарат на цена много по ниска от тази по магазините. Остава и да не е чупен нещо ще е чудесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Ако ти трябва любителски апарат всеми си някой Cannon IXUS, ако ще е pro - Cannon EOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Абе чесно Photoclip -a си е много добро апаратче за паричките си.Не само аз ,но и доста приятели имат подобни.Виж ако искаш нещо по-добро това е друг въпрос.Обаче за любителски снимки си е съвсем приличен <{POST_SNAPBACK}> Ако ще струва 50-60 лв. Photoclip-a, може, но трябва да съм много на зор kotapah : Не си много прав! Незнам какво си чел, но "Panasonic Lumix", е с един от най-добрите обективи! На "Nikon" дигиталните им апарати леко куцат, но са добри.За "Cannon" няма спор - много добри апарати. И все пак, за мен най-качествените обективи си остават Lumix и Carl Zeiss ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted November 3, 2004 Share Posted November 3, 2004 Още един глас за SONY. Имам Р52 от април месец тази година и съм страшно доволен ... Само че е 3.2 Mpix, но честно казано щом е за любителски цели не виждам за какво са ти 4 ... ти си знаеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasco Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Olympus polzwam 2.1 MPix takaw i niamam nikakwi zabelejki Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Аз ползвам това и съм много доволен. Може да погледнеш това и това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Щом ще купуваш дигитален фотоапарат, тъй като съм сменил няколко, нещо поизстрадах и имам няколко съвета: 1. Да има optical zoom /Carl Zeiss обективите са много добри/. Digital zoom само размазва снимките. Може да се използва при оглед на детайли на вече направени снимки. 2. Разделителна способност над 3.0Мpxl, ako искаш добри снимки. 3. Да има акумулаторна батерия със зарядно устройство. Много по-удобно е. 4. Възможност за memory card /memory stick/. 16Мб карта при 4.0МPxl съхранява 20-на снимки само. Някои вече са с 32Мб карта 5. Клиповете на дигиталните апарати са във формат 320Х240Pxl/кадър. Твърде малко за качествено видео. Понеже са в apple quick time, не е необходимо да се "захващат" от kепчър, но не си струва от тях да се сглобява видео. Ако разчиташ на това, по-добре си купи видеокамера /или и двете, тогава кефа е пълен/ 6. Kaмери, които имат "екстри", като МП3 плеър, радио, диктофон и т. н., чето са пълен боклук. Ето и едно предложение, като добро съотношение качество/цена Link to comment Share on other sites More sharing options...
izverga Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Ми аз наскоро си взех Sony DSC-P93 и съм страшно доволен.5.1 мега пиксела е и вади супер качествени снимки и клипчета.Много е добър!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted November 5, 2004 Share Posted November 5, 2004 Значи - в никакъв случай не си взимай апатар, на който батерията е вградена (като в мобилен телефон) ! Някой ден ще ти свърши в най-неподходящия момент, и като не може да я извадиш и да я смениш, пиеш една студена вода. Или, ако си на сватба вапример, учтиво помолваш младоженците и гостите да направят втори дубъл следващата събота Батериите трябва да могат да се сменят задължително! Друго важно - при положение, че можеш да отделиш малко повечко пари, вземи си апарат с широк обектив (аз например ползвам това - http://www.dpreview.com/reviews/specs/HP/hp_850.asp , и съм повече от доволен) . Не обръщай внимание толкова на разделителната способност, гледай обективът да е добър. За домашен апарат повече от 4 Мп не ти трябват. Освен това апаратите тип "сапунерка" имат малко обективче, съответно с малка светлосила. При положение, че обективът е колкото една стотинка, зад него и 20 Мп матрица да сложиш, той реално не може да я "насити" и снимките ти ще са далеч под обявената разделителна способност. Не си купувай апарат с Мр3 плейър, диктофон, миксер, кафемашина и прочее Фотоапаратът трябва да снима и нищо повече. Такива машинарии пет в едно са грешка. Това от мене. Докато стигна до тия изводи, смених три апарата ... Скъпичко ми легна, но човек се учи от грешките си Успех!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
November Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 Е, снимките няма да са под обявената разд.способност, но е вярно, че по-голямата оптика действа по-добре на качеството. Не надъхвайте човека за Сони, те хич не са евтини, а и гадните им Мемори Стик са възможно най-скъпите флаш карти на пазара. Все пак едва ли ще го ползва с вградената памет, 16/32МБ не стават за нищо. За тези пари най-доброто, което може да се вземе, май е Nikon Coolpix 3200 или 3100. Първият е със СД карти, втория с Компакт Флаш, и двата са с акумулаторни, но заместими 1.5 волта АА размер батерии. Иначе ако ти се трошат повече пари, няма някой да е останал недоволен от Канон. Аз лично имам три Канон-а: Digital Ixus i, Digital Ixus II, и точно вчера си взех Digital Ixus 40. И трите апарата правят снимки, сравними само с по-големите класове на конкуренцията, а се побират в задния джоб. Освен това последните два са едни от няколкото субкомпактни апарата, които правят клипове с VGA резолюция. EDIT: Извинявам се, забравих за А-серията на Канон, мисля че за тези пари се намират 3.2 мегапикселови, а тази А-серия са най-продаваните цифрови камери в света по данни на не-знам-си-кой и са определено най-добрите в класа си. Стига да не търсиш субкомпактен, А-серията ще ти дойде идеално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 А серията на Canon, и то мисля че А60 е избора. По някакви статии четох че този размер на обектива най-добре пасва на 2мпх матрица. Лошото е че в БГ се уливат с цените на Канон, ама много. За Сони казаха вече по-горе, много им е скъпа паметта. А това дето наякой беше постнал линк за Сонито с 2,5 инчовия дисплей с две АА батерийки....ми май 15-на минути ще може да снимаш с един комплект батерии :-) Иначе в полупрофесионалния клас до тази година лидер беше Sony DSC-F707/F717/, обаче вече има Panasonic FZ10 i FZ20 да не говорим за Канон ЕОS 300D. Лично аз не съм видял 'сапунерка' да прави добра снимка на лоши светлинни условия. Някой ако има такава снимка искам да я видя на full size естествено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 Глупости. В момента цените на Compact flash i memory Stick са почти едни и същи. За 128 МВ съответно - ~80, ~90 лв! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 Глупости. В момента цените на Compact flash i memory Stick са почти едни и същи. За 128 МВ съответно - ~80, ~90 лв! <{POST_SNAPBACK}> 128 CF i SD карти са по 20-на $ !!!! И то с една година гаранция... Compact Flash Card 128MB, 40x 18 16.4 Memory Stick 128MB 39.5 35.9 за справка www.reset.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 ХАХАХА ти луд ли си бе?!?! 128 CF i SD карти са по 20-на $ !!!! И то с една година гаранция...Compact Flash Card 128MB, 40x 18 16.4 Memory Stick 128MB 39.5 35.9 за справка www.reset.bg <{POST_SNAPBACK}> Може и така да е. Ако е вярно, приемам че съм сбъркал :о)) В момента бързам и нямам време да се поразровя. Понеже мене ме касае само MS не следя цените на CF. Май месец, тази година, мой приятел си взе 128-мица CF за 80 лева ... от тогава ако цените са паднали ... Лично бях с него, когато си я закупи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 имам pentax optio s40 и съм много доволен. Камерата е супер-миниатюрна ... събира се в ръката, спокойно в джоб. Където и да я сложиш ще си намери място. Взех я за 470 лева от метро преди един месец, но навън е 530 /незнайно защо/. Пикселите са 4.1 mp :] Прави страхотни снимки на 3 ... максимална резолюция е 2304х1728 ... Вградена памет 16 мб много съм доволен, препоръчвам ти я горещо, но ако имаш малко повече пари, нищо не ти пречи да си вземеш canon powershot a75 или някое sony cybershot няма да сбъркаш, но в никакъв случай не си взимай фотоклип! успех в търсенето! като си купиш драсни един пост... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.