Jump to content
BulForum.com

Компютърът ми внезапно изгасна ?

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

На мен ми се случваше с старото ПЦ така. Както си бачка и гаснеше. Оказа се че перката на вентилатора не се завърта при включването и след към 30 минути прегрява и защитата го изключваше. Голям смях беше като при всяко включване на Пц-то завърташ перката с моливче :rolleyes:

Преди около 20 минути, към 16:45 компютърът внезапно ми изгасна, най-напред помислих че е спрял тока, ама тока не беше спирал изобщо, дори и лампата не премигна за секунди както понякога става. Друг път пак се е случвало така, като след това компа не може да се включи от power бутона ами трябва да се изключи първо нацяло от контакта и пак като се включи си тръгва без проблеми... Та искам да попитам дали знаете от какво може да е това, аз си мисля за токов удар, ама не разбирам как токов удар пък тока изобщо няма да спре  ? А на някой също да му се е случило това днес (аз съм в Кичука ) ?

Благодаря предварително !

Имаше токов удар, аз работя в една зала в кичука точно по същото време се изключиха всичките ПЦ-та, не се притеснявай повредата не е в твоя телевизор :))

EDIT:

А в смирненски там където живея аз цял ден тока спира и отделно спираще и към 10 пъти така за секунда, до блока ми беше спрял някъв бус от електроснабдяване и човъркаха нещо в един от трансформатоАите на блока, видях същия бус и в кичука до Събота пазара

Най-прецакани са хората които живеят близо да трафопостовете :D така,че да им е честито.Пък и сега е сезона за всички всевъзможни повреди по трасетата

• 9 months later...

И при мен напоследък се наблюдава този проблем. А днес вече за трети път ми гасне изненадващо компютъра. Просто се изключва изведнъж. Последния път беше 10 минути след като се изключи пред последния път. Някой може ли да ми каже дали не може да е нещо хардуерно, защото толкова токови удари за един ден аз не съм срещал.

И двата ми вентилатора си работят, но гледам, че харда (Maxtor) ми е горещ като акумулаторна печка, работила цяла нощ. Дали има някаква връзка с това?

И при мен напоследък се наблюдава този проблем. А днес вече за трети път ми гасне изненадващо компютъра. Просто се изключва изведнъж. Последния път беше 10 минути след като се изключи пред последния път. Някой може ли да ми каже дали не може да е нещо хардуерно, защото толкова токови удари за един ден аз не съм срещал.

И двата ми вентилатора си работят, но гледам, че харда (Maxtor) ми е горещ като акумулаторна печка, работила цяла нощ. Дали има някаква връзка с това?

Хардовете по принцип са си горещи, но ако беше там проблема - би трябвало да забие, а не да рестартира. можеби има нещо в захранването. виж дали не мирише в кутията на изгоряло.

Имам нужда от малко помощ, че не съм много навътре в софтуерните неща. Та значи компютъра ми се рестартира сам през около 40мин. Касперски не хвана нищо при сканирането,Ad Aware също. Някой имал ли е подобен проблем, знае ли за какво става дума и как се оправя ?? Вероятно нещо ми се лепнало на компа,ама незнам какво и къде. Ще съм благодарен ,ако някой ми помогне.

Това отгоре го постнах в една друга тема ,ама като гледам тука имате подобни проблеми. Аз съм в Кичука,някой от там да има подобен проблем.

ЕДИТ:

И така днес 3 пъти (от 14:00-16-30)

И при мен в този период и също три пъти ,само че се рестартираше... :wacko:

Хардовете по принцип са си горещи, но ако беше там проблема - би трябвало да забие, а не да рестартира. можеби има нещо в захранването. виж дали не мирише в кутията на изгоряло.

А бе ужким не мирише на изгоряло. Иначе компютъра ми се не се рестартирва, а се изключва изведнъж. Все едно че е изгаснал тока. След което изваждам щепсела от контакта и го включвам на ново. И така днес 3 пъти (от 14:00-16-30). За това ми стана странно. Но да се надявам, че наистина е от токов удар.

Pepe Lopez Пробвай да сканираш с панда онлайн от тук:

http://www.pandasoftware.com/products/acti...n_principal.htm

Имаше и една команда за спирането на рестарта от команд промпта, обаче я забравих. Ако си я спомня ще ти я напиша. Провери си и вентилаторите дали работят.

И на мен ми изгасна 3 пъти за час и половина.Явно е имало токови удари.А аз простака си смених антивирусната,защото помислих,че е от вирус.А NOD32 не хващаше нищо!! :cry

Pepe Lopez Пробвай да сканираш с панда онлайн от тук:

http://www.pandasoftware.com/products/acti...n_principal.htm

Имаше и една команда за спирането на рестарта от команд промпта, обаче я забравих. Ако си я спомня ще ти я напиша.

Сега в момента сканирам онлайн с McAfee , нищо няма до момента...

EDIT: Онлайн сканирането нищо не откри.Вентилаторите си работят ,не мирише на изгоряло. Предполагам някакви колебания в тока през мрежата са причина за изгасванията/рестартирането.

А бе ужким не мирише на изгоряло. Иначе компютъра ми се не се рестартирва, а се изключва изведнъж. Все едно че е изгаснал тока. След което изваждам щепсела от контакта и  го включвам на ново. И така днес 3 пъти (от 14:00-16-30). За това ми стана странно. Но да се надявам, че наистина е от токов удар.

Щом като извадиш щепсела и после като го включиш компа тръгва значи проблема си е от токов удар няма от какво да се притесняваш :) Аз като си зех компа преди 2 години редовно ми правише тоя номер и аз бая се шашках ама от 1 година няма такъв проблем пък по хардуера не съм сменял нищо освен че добавих още един хард :)

Имам нужда от малко помощ, че не съм много навътре в софтуерните неща. Та значи компютъра ми се рестартира сам през около 40мин. Касперски не хвана нищо при сканирането,Ad Aware също. Някой имал ли е подобен проблем, знае ли за какво става дума и как се оправя ?? Вероятно нещо ми се лепнало на компа,ама незнам какво и къде. Ще съм благодарен ,ако някой ми помогне.

Това отгоре го постнах в една друга тема ,ама като гледам тука имате подобни проблеми. Аз съм в Кичука,някой от там да има подобен проблем.

ЕДИТ:

И при мен в този период и също три пъти ,само че се рестартираше... :wacko:

щом рестартва директно, без съобщения, значи не е никакъв вирус

EDIT: Онлайн сканирането нищо не откри.Вентилаторите си работят ,не мирише на изгоряло. Предполагам някакви колебания в тока през мрежата са причина за изгасванията/рестартирането.

Явно си е от тока, защото и аз съм от кичука. А щом и в този интервал ти се е рестартирвало...

Imash problem sus zahranvaneto spored men.Imah to4no su6tiq problem.Gaseshe se samo kogato my skimne(po 1-2 puti na den).Posle edinstveniq na4in da se vklu4i beshe unplug i plug zahranvashtiq cabel.4ak togava trugvashe.

Smenih zahranvaneto i se opravi.

E и при мен го има същото, пък аз съм с UPS. Понякога рестартира, понякога директно се изключва. Възможно ли е да ми прегрява процесора (Athlon 2200+)?

И ...ако е от това, как да съм сигурен. :confused

E и при мен го има същото, пък аз съм с UPS. Понякога рестартира, понякога директно се изключва. Възможно ли е да ми прегрява процесора (Athlon 2200+)?

И ...ако е от това, как да съм сигурен.  :confused

Ако ти прегрява процесора ще можеш да го включиш от копчето след това(на каква температура работи.Моя Атлон 2200+ бачи на 56~59).

Според мен това е токов удар.

БТВ в 16 и 45 лампа ли ползваш.

Електроснабдяването ни е гола вода, както всичко останало. Или по-точно казано големината и мощността на тока не варират пропорционално и затова стават такива изпълнения.

Аз мамка им ша ..а!

И аз съм в Кичука, и при мен имаше такива изпълнения.

Вече става належащо да довършвам самоделката UPS, който е в процес на изпълнение..

Ама аз ша му шибна един акумулатор от 300-400Ah от онея за големите електрокари дето два дена ша забрава че нямам ток хаха :D

Тъпо енерго! :angry1

Да и моя комп е спрял ама аз не разбрах какво е станало, защото не бях у нас ама тр да се е случило някъде към 14-15 часа според моите изчисления.

Като чета тази тема, се сещам че и на мен ми се случи това,ама за капак на всичко ми се случи 2 пъти за 1 ден или по точно за 1 следобед...

ама като си пусна ПЦ-то пак си работи без проблем...явно енергото е п******о ...

междудругото и аз съм в Кичука :blink:

Като чета тази тема, се сещам че и на мен ми се случи това,ама за капак на всичко ми се случи 2 пъти за 1 ден или по точно за 1 следобед...

ама като си пусна ПЦ-то пак си работи без проблем...явно енергото е п******о ...

междудругото и аз съм в Кичука  :blink:

Ами явно много късно си се сетил да четеш темата!! :D Да наистина в Кичука имаше подобни аномалии,но те бяха преди доста време! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...