Jump to content
BulForum.com

Компютърът ми внезапно изгасна ?

Recommended Posts

Преди около 20 минути, към 16:45 компютърът внезапно ми изгасна, най-напред помислих че е спрял тока, ама тока не беше спирал изобщо, дори и лампата не премигна за секунди както понякога става. Друг път пак се е случвало така, като след това компа не може да се включи от power бутона ами трябва да се изключи първо нацяло от контакта и пак като се включи си тръгва без проблеми... Та искам да попитам дали знаете от какво може да е това, аз си мисля за токов удар, ама не разбирам как токов удар пък тока изобщо няма да спре ? А на някой също да му се е случило това днес (аз съм в Кичука ) ?

Благодаря предварително !

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Сега работи ли?

Тва за контакта си е така. Случвало ми се е към 10 пъти сигурно, включва се няква защита на захранването. Трябва да го извадеш от контакта и го пускаш без проблеми

@dorina спокойно.Нищо му няма.Това за ресет на захранващият кабел е вярно.Навремето и аз го правих.Ама ся си имам бутон на кутията, който е като Он/ОФФ и само от там го правя.Иначе това е редовен номер в Каршака.Но не винаги ми гасне компа.Попринцип само се рестартира. Захранване какво искаш.Всичко можеш да очакваш от Енергото.Българска му работа...

Да, явно е нещо от захранването ама като не ми са ясни много-много нещата и се плаша. Сега вече съм по спокойна, макар че наситина се ядосвам на подобни изпълнения, точно щото са " българска работа "... Е ами благодаря за всичко !

явлението на което си била свидетел е бил рязък пик в напрежението от захранващата мрежа. тогава се е задействала защитата на захранването на ПЦто ти и са се запушили една камара тиристори там, монтирани точно за тази цел. обаче после при разряда са видяли нещо зор(предполагам филтриращите кондензатори са малко големи и не позволяват голям ток на разряд) и затова се е налагало да махаш щепсела от контакта. можело е и просто да изчакаш малко по-дълго време. не се притеснявай - това си е нормална работа на защитата на захранването - даже се радвай че го имаш иначе щеше да имаш едни щастливо пушещи въгленчета на мястото на чарковете в ПЦто :blink:

явлението на което си била свидетел е бил рязък пик в напрежението от захранващата мрежа. тогава се е задействала защитата на захранването на ПЦто ти и са се запушили една камара тиристори там, монтирани точно за тази цел. обаче после при разряда са видяли нещо зор(предполагам филтриращите кондензатори са малко големи и не позволяват голям ток на разряд) и затова се е налагало да махаш щепсела от контакта. можело е и просто да изчакаш малко по-дълго време. не се притеснявай - това си е нормална работа на защитата на захранването - даже се радвай че го имаш иначе щеше да имаш едни щастливо пушещи въгленчета на мястото на чарковете в ПЦто :blink:

Да иначе трябва да се чака около 5 минути. Между другото старите захранвания са по-издражлижи на подобни пикове. Имаме РС-та от преди 6-7 години - те не мърдат при токови удари докато новите захранвания правят мизерии.

Изгасна двапъти в Кършяка. Изгасна само компютъра монитора и модема си работиха :confused :allien

може нещо да са му се притоварили винтилаторите или да му се е загрял процесора и да се е самоизклиучил за да се охлади.И моя като не го изключвам няколко дена и ми го прави тоя проблем ;)

Тогава не бях пред компютъра бях го оставил да свдаля от какво ще се притоварят винтилаторите.

чудя се дали на някого му се е случвало подобно нещо:

преди извесно време имах много странен проблем с пц-то

седя си внас и прая някви глупости и по едно време имаше токов удар чу се някав гръм и лампите премигнаха след час някъде отивам на компа и гледам монитора и колонките бачкат а той само умрял натискам копчето нищо напомпих го още ама се не стаа после 2-3 дена не съм го гледал шото не ми са занимаваше накрая го нося на съседите те имат компютърна фирма

човека го слага включва кабелите натиска копчето и компа тръгва :P и си върви се 1 нищо не му е имало от фирмата човека ми вика да донеса кабела да не е пукясал той нося кабела мери го наред си е вика ми не нам за кво така

нося си обратно пц-то включвам кабелите и сичко си тръгва нормално :tongue

ей тва ми е най страния компютърен проблем който някога съм имал :blink: :ph34r:

ми при тва положение ... се вади захранващия кабел от PC-то и се вкарва наред. иначе и 5 дена да го гледаш.. няма се опрай :)

да и на мен ми се случи подобно нещо-седя и си цъкам и изведнъж кмпа изгасна...пробвам да го пусна не става...

след ч ден се оправи от фирмата казха че всичко е наред

А пък моя се забиваше ама след два шута не се е забивал от два дена ,не давам гаранция че работи навсякъде :)

Както си пишех във Форума и изведнъж PC-само се рестартира кажете що така, че много се притесних. :confused

Аз също имах подобен проблем със спирането на компютъра: Играех някаква игрица и изведнъж всичко угасна, гледам колонките - светят(лампичката де), мачкам копчето - нищо не става. Отворих го и гледам - като натисна копчето и перката на процесора врътва за 1 секунда и пак спира. Реших че захранването е умряло! Гаранцията на компютъра беше изтекла точно преди 1 седмица :rolleyes: . Нося го молейки се да е само захранването - ония пич видя че е наистина захранването - бръкнах се 30лв. и всичко се оправи!

Aquila - това може да се получи поради 100 различни причини! Може да е вирус, претоварване (примерно си отворил/ла един милион програми), моментно спиране на тока и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...