Jump to content
BulForum.com

Pomosht nqmam zvuk

DELUXe

Recommended Posts

mi na4i sq si slojih mandreke 9.1 i si4ko si varvi super samo deto nqma zvuk

pls kajete kak moje da se opravi 4e sq za 1vi put podkarvam linux

proveri v nastroikite na kde i vij tam dali moje da se opravio nesto as bqh s mandrake 9.0 i nqmah svuk ta potarsih v internet i iimahse otgovor to4no sa moqta karta da vaveda dva reda v /etc/modules.conf

sega pak nqmah zvuk s tilixa i se porasrovih i nqkaksi stana

uspeh

Хм, и аз до слак 9.0 по default нямах звук и тряаше да прая някви мизерии. Но след това (9.1, 10.0) никакви проблеми вече няма. Точно пък мандрейка дето се води супер добър от мултимедийна гледна точка да няма звук .. интересно. Ми аз първо бих те посъвтвал да си сложиш по-нова версия - на уареза има. Пък ко си твърдо решен на тази .. Не знам на мандрейк как точно стоят нещата със sound server-ите ама си намери някъде (примерно в контролния панел) да изключиш звуковия сървър. Мисля, че това ще помогне. При мен става така: killall artsd Или пък си смени output plugin-а на програмата, която ползваш. Примерно на XMMS си сложи oss или esound, а не както е по default alsa (или поне при мен). Но по принцип да знаеш, че проблемът ти е в sound server-а. А и между другото такава .. да не кажа такИва теми вече има, search-ни си ги и почети там. А и също така виж как са ти драйверите на звуковата карта, в което се съмнявам да е проблемът ама знам ли я ква е ...

vij kakva ti e kartata [svukovata ] i potarsi v inter net google naprimer

kakto sam pisal po gore mislq[ne sam 100 procenta siguren men treti pat mi pomaga]

da si editnesh /etc/modules.conf s nqkakv textov editor

pri men e slednoto imam aztaech 2320

i otvarqm gore vavajdam

snd azt2320 snd-pcm-oss[sled tova na nov red]

alias sound-slot-0 snd azt2320

s edna duma kat zaredi linuxa ka4va moduli sa kartata mi

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...