Jump to content
BulForum.com

Zvukov problem

Recommended Posts

Naskoro se sdobih s nova ma6inka zarqzah dvupotopniq seleron i se ka4ihme na Atlon4e , za sujalenie trqbva6e da se primirq s vgradeniq mi zvuk , ok no vuznikna interesen problem koito nemoga da si obqsna . PC-to mie vurzano kum uredba sony 2x80 s 4in4ove , no otkakto smenih ne6tata zabelqzvam ogromna zaguba na mo6nost v zvu4enie i nai strannoto ednata tonkolona sviri po slabo ot drugata . Puskam cd na uredbata bez grejka puskam mp3 ot pc-to su6tata ideq auditoto e Realtek , dunoto ECS kt600-a . Ka4ih nai novi draiveri ne6te nqkakva ideq ?!

ами най-вероятно е от звуковата карта. при мен се получи същото, само че аз бях с вградена звукова, след това сложих друга Има голяма разлика в качеството и силата на звука. те май се водят нещо като усилватели ли, незнам точно.

Да, вградените звукови възможности на дъната хич не блестят с качество, така че не се учудвай. Аз никога не съм разчитал на звука на дъното ми, дори не съм го и тествал дали работи :D .

Между другото още отначало ли ти прави тези мизерии, или първоначално си работеше добре?

И аз не разчитам на него с Креатив 128 съм и съм доволен уредбата ми е също сони 2х50 или 2х85 музикална и мога да кажа че колоните ми не издържат към края. Разликата в двата канала е нормална дори съм забелязал, че и на уредбата като че ли има такава разлика. Не се притеснявай нали имаш баланс.

Problema naistina ne sum siguren otkoga e , po princip zagubata na mo6t v zvuka be6e pri smqna na pc-to , oba4e tova v kolonata e otskoro imam test softuer kum draiverite i toi otkazva da prosviri vtorata kolona neznaino za6to , 6te pogledna kabela ,no me sumnqva da e toi po princip pc-to ne se vadi bara i tnt :)

Аз като зи взех това дъно 7VT600 инсталирам всичко и звука пращи. Смених няколко драйвъра все тая. Чипа е на realtek. И накрая си взех една C-Media CMI8738 и сега всичко си е наред

• 4 months later...

Гледам че има темичка свързана с звуков проблем та и аз да питам:

Имам звукова карта на c-media и по-точно модел cmi8738 която е 4-канална но работят само 2 канала.Свалих си и най-новите драйвъри,но и с тях така.

Също и volume control-а не излиза като за C-Media ами стандартния панел на win-бозата,а той няма 4-канална поддръжка :angry1

Нещо да предложите?

Аз ще кажа че драйверите за C-Media са много хубави или много добри не знам кое от двете е по-точно. Някъв ми се обажда и вика че няма микрофон картата му беше с драйвери за звук за ESS явно XP такива е разбрал че има и ги е сложил и има звук няма микрофон, но реших да експериментирам с други драйвери и се сетих за тези на C-Media и стана микрофона проработи. Има много други драйвери за звукови карти(и всякави други де) в интернет които вършат различна работа. Препоръчвам да пробваш с други драйвери освен ако проблема не е механичен(случвало ми се е някой да си мисли че тъй като звука на колоните не се чува силно значи е от драйверите оказа се че е от кабела и се вижда като се размести и като се слуша едновременно съвсем леко на входа към компютъра)

Аз ще кажа че драйверите за C-Media са много хубави или много добри не знам кое от двете е по-точно. Някъв ми се обажда и вика че няма микрофон картата му беше с драйвери за звук за ESS явно XP такива е разбрал че има и ги е сложил и има звук няма микрофон, но реших да експериментирам с други драйвери и се сетих за тези на C-Media и стана микрофона проработи. Има много други драйвери за звукови карти(и всякави други де) в интернет които вършат различна работа. Препоръчвам да пробваш с други драйвери освен ако проблема не е механичен(случвало ми се е някой да си мисли че тъй като звука на колоните не се чува силно значи е от драйверите оказа се че е от кабела и се вижда като се размести и като се слуша едновременно съвсем леко на входа към компютъра)

Сигурен съм че не е механичен защото когато отварям сайт например звука от windows-а се чува частично и от 4-те колони,на двете за около 1/4 секунда а другите две си работят безупречно

Как мога да изкарам C-Media панела а не стандартния?

Пробвах и с изтриване на Mixer.exe от c:\windows директорията и copy/paste от инсталационната папка на миксера и при старетирането пак ми излезе гадния стандартен панел

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...