georgi_bg Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Predvaritelno se izviniavam ako ima podobna tema. Imam Asus Ati Radeon 9550. Kogato pusna televizora(TVaot-a) otdolo mi ostava 3-4 sm. cheren ekran,a ot gore i otstrani e plutno. Imam priatel s sustata karta i sustia problem. Ne e ot draiverite. Probval sum pone 5-6. Ot kakvo moje da e i kak da go opravia. Mersi predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted November 2, 2004 Author Share Posted November 2, 2004 Nikoi li ne se sesta otkade moje da e problema. Naistina mi e spesno i zatova molia da pomognete. Ako triabva da vrustam kartata ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Nishto niama da vrashtash.Kato otidesh na displayes klikni varhu TV-to i tam sa nastroikite za razpavane na kartinata.Pochovarkai se che sia ne mi se pishe podrobno.Are ne e koi znai kvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Predvaritelno se izviniavam ako ima podobna tema. Imam Asus Ati Radeon 9550. Kogato pusna televizora(TVaot-a) otdolo mi ostava 3-4 sm. cheren ekran,a ot gore i otstrani e plutno. Imam priatel s sustata karta i sustia problem. Ne e ot draiverite. Probval sum pone 5-6. Ot kakvo moje da e i kak da go opravia. Mersi predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> Ами като 4ета това и се сещам ,4е още не съм пробвал ТВ- то на Асуса,а толкова минаха ,през ръцете ми ....просто бях 4ел някъде ,4е е перфектен ТВ-аута им и не се усъмних и не съм и го тествал ,но мисля 4е проблема ти ще се реши с настройки ...настройки ,,,настройки Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Почти няма карта с перфектен ТВ аут, а тези ивици, за които говориш се дължат на някои понятия като overscan, scale factor, и други, но основно както каза и Foxy - настройки. Пробваш различни формати на видео-сигнала (PAL/D/M....), различни резолюции за тв аута, ето ти един адрес с повече инфо по въпроса, същия линк го дадох и в другата подобна тема тук: Тук В статията има линк и за GF карти, а въпроса за ивиците е засегнат някъде към средата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Тази "ивица" не можеш да е избегнеш,колкото и да регулираш картината. Нещата могат да се "пооправат "малко ако маркираш OVERSCAN-а. Плътна картина можеш да получиш само с външно устройство не и със стандартния тв-изход на (АТI) картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted November 2, 2004 Author Share Posted November 2, 2004 Тази "ивица" не можеш да е избегнеш,колкото и да регулираш картината.Нещата могат да се "пооправат "малко ако маркираш OVERSCAN-а. Плътна картина можеш да получиш само с външно устройство не и със стандартния тв-изход на (АТI) картата. <{POST_SNAPBACK}> Naistina vsiakvi nastroiki probvah i nisto ne se promenia. A normalno li e da ima takova cherno pole(spored men ne) Vijdal sum drugi Radeoni i pri tiah niama podoben problen! A sega ot dva Asus-a - 2 ednakvi problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Imah absolutno sa6tiq problem s Asus 9550 i Omega driver...s katalist nqmah problem no nqma i klok...sega sam s softmod driver koito e 1;1 s katalista s razlika 4e e otklu4en za klok,i kato preinstalira6 driveri 4isti6 li starite... s Driver Cleaner primerno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted November 2, 2004 Author Share Posted November 2, 2004 Imah absolutno sa6tiq problem s Asus 9550 i Omega driver...s katalist nqmah problem no nqma i klok...sega sam s softmod driver koito e 1;1 s katalista s razlika 4e e otklu4en za klok,i kato preinstalira6 driveri 4isti6 li starite... s Driver Cleaner primerno... <{POST_SNAPBACK}> da chistia gi v momenta sum s originalnite, koito biaha v kutiata niakakva ideia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Омега слагал ли си някаква при мен 4.7 омаца Тв то,като изключиш оверскан трябва черното да ти е еднакво отдолу и отгоре ,ако не си сбозил Уиндоус от толкова преинсталиране на драйвери -5-6 пъти...100%картата си е читава,след като си я купих бяха излезнали тези Омеги 4.7 и аз се бях видял в чудо..Сега нямам проблеми с Софтмод 4.9 съм картината си е плътна отвсякаде...Дръпни си тая програмка за чистене и я пусни в Сейв Мод задължително (там така и си пише) ако не стане преинстал Уиндоус......... Това е Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted November 2, 2004 Author Share Posted November 2, 2004 Омега слагал ли си някаква при мен 4.7 омаца Тв то,като изключиш оверскан трябва черното да ти е еднакво отдолу и отгоре ,ако не си сбозил Уиндоус от толкова преинсталиране на драйвери -5-6 пъти...100%картата си е читава,след като си я купих бяха излезнали тези Омеги 4.7 и аз се бях видял в чудо..Сега нямам проблеми с Софтмод 4.9 съм картината си е плътна отвсякаде...Дръпни си тая програмка за чистене и я пусни в Сейв Мод задължително (там така и си пише) ако не стане преинстал Уиндоус.........Това е <{POST_SNAPBACK}> Ako moje dai mi link za draivera,che ne moga da go nameria. Mersi za pomosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Tuk Drapni si 4.9 s 4.10 imah nqkoi problemi s igri... za klok polzvai Ati Tool i zadaljitelno programkata Driver Cleaner v Safe Mode.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted November 2, 2004 Author Share Posted November 2, 2004 Tuk Drapni si 4.9 s 4.10 imah nqkoi problemi s igri... za klok polzvai Ati Tool i zadaljitelno programkata Driver Cleaner v Safe Mode.... <{POST_SNAPBACK}> Tuk ima dva vida: original(26mb) i softmodded(25.8mb) Kakva e razlikata (otskoro sum s Ati,drugo si beshe s GeForce-to ) Koi ot dvata da izteglia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Softmodded Link to comment Share on other sites More sharing options...
batmirko Posted November 6, 2004 Share Posted November 6, 2004 aз съм със софтмоднатите 4.10.... положението е същото...не е разпънат на целия екран,да не говориме 4е е накривен целия екран под лек ъгъл и леко заоблен от двете страни... Абе на гигабайта 9000про беше доста по-добре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted November 6, 2004 Author Share Posted November 6, 2004 Vse pak niakoi znae li razreshenie na problema? I s drugite draiveri ne stava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.