Godfather Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Днес най-сетне успях да посетя скалното плато "Белинташ", намиращо се в едно от най-красивите и уникални кътчета на Родопите. Някои го определят като древно тракийско светилище, други като космодрум за извънземни, трети като огомен кондензатор на всякакви енергии. Каквото и да е това, то във всеки случай е нещо уникално и въздействието му може да се обясни само с една дума - магия. За голямо съжаление разполагах само с камерата на моята Нокия и снимките не са кой знае какво. Цялото плато е покрито с невероятни дупки, влъдбнатини, прорези и други образувания, някои от които са доста озадачаващи от гледна точка на произхода им. В отвесните скали, нависнали над пропастта също могат да се видят фигури, наподобаващи индиански тотеми, което просто е невероятно. Товя място наистина е невероятно - платото се намира на връх, който е обграден от всички посоки с корона от други върхове (например на юг се намира Кръстов връх и известната Кръстова гора) а между тях са пропасти и долини. Преживяването е просто неописуемо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Оле, това е невероятно. 100% ще отида да го видя. И ще взема подходящ фото апарат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Наистина е уникално красиво!Задължително ще ида да го видя наживо Снимките са станали доста добри,нищо че са правени с телефон Link to comment Share on other sites More sharing options...
velikiat Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 да ви предупредя, че до Белинташ(където съм ходил толкова пъти, че вече ми е писнало) може да се отиде и с колело(хубаво е обаче да имате и резервни лепенки и помпа ) под скалата има направен нещо като паметник, който показва че е намерена няква плочка от траките..а от южната страна има глава на фараон, само че не всеки може да я види Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 Тук качих още малко снимки от месността. Признавам, че ги заимствах от един байкърски форум (mtb_bg), но смятам, че никой няма да се сърди. Мисля, че колегата ми има повече снимки и с по-добро качество и няма да има нищо против да ги популяризирам тук. P.S. Наистина трябва да се види този феномен. Най-добре на живо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tantramantra Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 аз съм ходил няколко пъти пеша от Орешец до Белинташ защото там имаме вила,наистина е много яко http://www.planinari.org/Sn2_belintash2004.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlaa Posted November 18, 2004 Share Posted November 18, 2004 tiq plitki dupki v skalite mi prili4at na sledi ot nabivane na nqkvi prutove ili upori za ne6to, podobni dupki ima i na Madara, na tqh tova im e obqsnenito :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 19, 2004 Share Posted November 19, 2004 Kato gledam baq zor 6te vidq da stigna do tazi mesnost ama 6te si zaslujava na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted November 19, 2004 Share Posted November 19, 2004 В кабинета ни по Свят и личност има карта до Белинташ и снимки оттам. Доста пъти съм се заглеждала и съм си мислела да запомня къде се намира и все не става, щот даскала все ме хваща, че не внимаам и ме пита нещо Ама другия път ще си я прекопирам . Наистина изглежда страхотно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.