genecatcher Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Искам съвсем сериозно да сондирам мнение от всички. Имате ли главоболие, когато слушате MP3 дълго време, и ако да на какво може да се дължи. На мен ми се случва понякога и си мисля, че може да се дължи на факта, че MP3 компресията е на психологическа основа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mstar Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Ако слушаш mp3kи усилени до дупка, задължително ще те боли главата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 ама само за мр3 или и wav?лично на мен никога не ми се е случвало Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted October 31, 2004 Author Share Posted October 31, 2004 Ако слушаш mp3kи усилени до дупка, задължително ще те боли главата! <{POST_SNAPBACK}> В случая изключвам силното слушане. То каквото и да слушаш силно, все ще те боли главата, така е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Neznam ot kakvo e, no men me zabolqva glava ako mnoo mi se spi i e usileno mnogo i predi tva sym slushal pone 5-6 chasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 немам такъв проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
BloodyAbortion Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Ne znam, men vechno me boli glava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Мен пък никога не ме боли глава от нищо Edit:само по някой път като съм болен ама трябва наистина да съм много зле за да ме заболи Link to comment Share on other sites More sharing options...
mstar Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 В случая изключвам силното слушане. То каквото и да слушаш силно, все ще те боли главата, така е. <{POST_SNAPBACK}> Значи слушаш продължително време Ако си минал през мОзикалното училище, където цари безобразен шум, значи няма да имаш проблеми с нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Никога не ме е боляла главата, освен като ме оцелиха с камък 1 път Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 мен лично не ми пречи и не ме боли глава но имам 1 пр. дето некво разпраа че го боли глава като слуашал мнооо мп3 но за него много е 1 4ас няма и толкова такаче нз ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Искам съвсем сериозно да сондирам мнение от всички. Имате ли главоболие, когато слушате MP3 дълго време, и ако да на какво може да се дължи. На мен ми се случва понякога и си мисля, че може да се дължи на факта, че MP3 компресията е на психологическа основа. <{POST_SNAPBACK}> Не бих казал, че мп3 компресията е на 'психологическа' основа.. Тя е като всяка друга компресия, MPEG, DivX, xvid и др. Базира се на несъвършенствата на човешките сетива. По същата причина не виждаме трептене, когато едн акрушка свети (трепти с 50 HZ, въпреки голямата латентност на крушката). Кодирай един WAV, после декодирай мп3-ката и сравни оригиналния и декомпресирания файл и виж разликите. Ако въведените артефакти в компресирания вариант са осезаеми, вероятно подсъзнателно това дразни мозъка, като всеки лошокачествен запис между другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Слушам музика почти през целия ден, на мп3 и досега не съм имал подобни главоболия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEKTIK Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Мен пък ме боли глава ужасно много,когато седя повече от 3 часа на компа,а ако през това време слушам и мп3 и нямам думи тогава.Друго си е с музичка от CD,съвсем сериозно!Има нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Досега не съм имал проблеми... а аз слушам mp3 по цял ден. И все пак препоръчвам да се придържаш към по-високия bitrate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Аз нон-стоп слушам музика на мп3 и не ме е боляло глава до сега.През ваканцията направих 1 тест-слушах една и съща песен в мп3 формат в продължение на 14 часа и ме заболя главата Link to comment Share on other sites More sharing options...
hEka Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 nadali e ot mp3-oikite .....mnoo visi6 pred kompa i ako naistina e taka ne samo 4e 6te te boli glava ami i 6te oslepee6 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Аз нон-стоп слушам музика на мп3 и не ме е боляло глава до сега.През ваканцията направих 1 тест-слушах една и съща песен в мп3 формат в продължение на 14 часа и ме заболя главата <{POST_SNAPBACK}> I az sym zabelqzyl che ima znachenie raznoobrazieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boev Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Tova spored men se dalji do psihi4nata nastroika i (v slu4aq) sluhoviat aparat na daden 4ovek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Не бих казал, че мп3 компресията е на 'психологическа' основа..Тя е като всяка друга компресия, MPEG, DivX, xvid и др. Базира се на несъвършенствата на човешките сетива. По същата причина не виждаме трептене, когато едн акрушка свети (трепти с 50 HZ, въпреки голямата латентност на крушката). Кодирай един WAV, после декодирай мп3-ката и сравни оригиналния и декомпресирания файл и виж разликите. Ако въведените артефакти в компресирания вариант са осезаеми, вероятно подсъзнателно това дразни мозъка, като всеки лошокачествен запис между другото. <{POST_SNAPBACK}> Тук нещо си в грешка мой човек.Ако говориш за луминисцентна лампа може,но ако става въпрос за обикновенна крушка много,ама мнооооого си далеч от истината двете работят на съвършено различен принцип. Аре със здраве Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Black Dragon Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Ми по принцип сяква музика като слушаш много дълго накрая ще ти бръмне главата.Независимо дали е mp3,CD или телевизора Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Аз мисля, че нама общо между главоболието и формата на песента, въпреки че е възможно да има някаква връзка! Аз до колкото знам, мп3-йката прилича (образно казано) на оная детска игра дето съединяваш точките и се получава нещо си, е та мп3-йката са самите точки и мозъка си ги съединява за да извлече максималната информация така че е възможно, защото той един вид се затормозява! Оффф стига съм ръсил глупости едва ли е така! Мен лично не ми се е случвало! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ra4eto Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 na men li4no nikoga ne mi se e slu4valo no problema moje da ne e v slu6aneto na mp3-ki Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 ми неее откакто съм с колонки, най много някой друг да го боли главата обаче като бях със слушалки след 3-4 часа и почваше не от звука а от това че ми натискаха глъвътъ Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 ne stradam ot podobni neshta.moje da se kaje 4e po4ti cql den slusham muzika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.