Shiro Posted October 30, 2004 Share Posted October 30, 2004 А бе имам един малко необикновен проблем. Като си направя шорткът към някое бинари и то не тръгва, а пък като го пусна от козола (Konsole) върви. При това не някакво конзолно, ами някой игри (за пример Racer) или графични програми (като ethereal и geotrace). За последните две оправих проблема като шорткъта го направих към един шел скрипт съдържащ следните сложнотии #!/bin/bash cd /home/shiro/geotrace ./geotrace Така geotrace тръгна, но Racer не ще! Цъкам два пъти на шорткъта, който съм си направил и ми излиза един черен екран и седи така. Ако я пусна от конзола обаче си върви чудесно. Защо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 А бе имам един малко необикновен проблем. Като си направя шорткът към някое бинари и то не тръгва, а пък като го пусна от козола (Konsole) върви. При това не някакво конзолно, ами някой игри (за пример Racer) или графични програми (като ethereal и geotrace). За последните две оправих проблема като шорткъта го направих към един шел скрипт съдържащ следните сложнотии #!/bin/bash cd /home/shiro/geotrace ./geotrace Така geotrace тръгна, но Racer не ще! Цъкам два пъти на шорткъта, който съм си направил и ми излиза един черен екран и седи така. Ако я пусна от конзола обаче си върви чудесно. Защо? <{POST_SNAPBACK}> Ами вероятно не си описал пълният път на линка в GUI-то. Там където е описанието на командата напиши пълният път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted November 2, 2004 Author Share Posted November 2, 2004 Ами вероятно не си описал пълният път на линка в GUI-то. Там където е описанието на командата напиши пълният път. Пълния път съм написал разбира се Нали ти казвам, че играта тръгва, ама дава само черен екран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.