Jump to content
BulForum.com

Lite-on CD-RW SOHR5238S

Recommended Posts

Значи в петък си я купих тая записвачка - Lite-on CD-RW SOHR5238S, чистак бърсак. Преди това имах TEAC 4X. Пуснах я и записах едно CD Princo на 48Х без проблем. Държа да отбележа че от тея същите принковци съм записал около 70 без да се преебе нито едно, на скорости от 4Х до 52Х. После започна интересното - общо взето всеки втори диск се прецаква (дори ако не го пускам на 52Х или 48Х а на 32Х да речем). Ползвам Nero 6.6.0.1 (първо си мислех че е от него нещо и го update-нах до тая версия). Някакви идеи от какво може да е ? Възможно ли е да е от нестабилно захранване? Или просто тоя модел си е нашит (щото аз не знам, просто отидох и си го купих). Айде моля някой ако е имал проблеми с такава записвачка или ако има идея какъв може да е прблема да драсне два-три реда.

10Х предварително.

Аз съм с няколко записвачки от тези и проблеми нямам и не съм имал, така че едвали е от записвачката, пробвай с друг модел дискове и ще се разбере ;)

Именно аз за тва си я купих защото в офиса имаме 4-5 такива (lite-on ама са други модели) и си работят добре, ще пробвам утре с verbatim дискове.

Последните две са ми точно този модел и единствената разлика от предишните модели, която открих (ако изобщо може да се нарече разлика) е ,че лампичката не свети червено когато пише а си остава зелена все едно си чете, но това не е свързано с качеството на писане, така че реално разлика няма ;) само да добавя, че още като ги купих им смених фирмуера с последният от сайта и незнам дали ако го направиш и ти проблема ти няма да изчезне

Абе и на мен ми минаха такива мисли за firmware-a та ще пробвам вариантите и дано се оправят нещата.

tova sa nai dobrite be pi4 ne6to sa te precakali s defektna

Дали :wacko:

И при мен се получи същия проблем.Смених софтуера за записвачката и вече нямам никакви проблеми вече 3 месеца ;)

Опитай с Win on cd :punk

Абе днеска я носих в един приятел и я пробвахме с verbatim ЦД-та работеше си чудно, значи и няма нищо и проблем е в принковците явно или в моя си комп. Иначе за софтуер - пробвах я с x-cd roast под linux пак ми правеше проблем, дава medium error понякога.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...