Jump to content
BulForum.com

двоен Boot CD

the_net

Recommended Posts

Възможно е, но трябва и системния BIOS да поддържа тази екстра.

Потърси в добрия стар гугъл за нещо като dual boot CD / multi boot CD и ще се изненадаш колко резултати ще получиш ;)

Bios-a трябва да може да зарежда от ЦД. Друго не е нужно да може!

Останалото зависи как си направиш Бутцдто. Трябва да му сложиш някъв буут менаджер и готово.

При цялото ми уважение, karaman, не е точно така. Самата спецификация El Torito указва начина за multiboot от CD, ако BIOS не поддържа това, най-много да зарежда само първия boot image. Господин Google може да каже доста по въпроса ;)

Няма к'во да се карате.

Дърпай си PartitionMagic 8.0 и PowerQuest BootMagic.

С тези две програмки можеш да направиш такова чудо, че да имаш WINDOWS и LINUX на една машина и при рестарт да те пита коя ОС искаш да заредиш.

Ако искаш инфо как става тая работа прати ми PM.

Няма к'во да се карате.

Дърпай си PartitionMagic 8.0 и PowerQuest  BootMagic.

С тези две програмки можеш да направиш такова чудо, че да имаш WINDOWS и LINUX на една машина и при рестарт да те пита коя ОС искаш да заредиш.

Ако искаш имфо как става тая работа прати ми PM.

zashto sa ti takiva slojni programi :)

kato si instalirash linux toi si slaga kvoto triabva

i pak te pita koe iskash da zaredish ;)

zashto sa ti takiva slojni programi :)

kato si instalirash linux toi si slaga kvoto triabva

i pak te pita koe iskash da zaredish ;)

Ами защото the_net не е споменавал нищо за LINUX, аз просто го дадох като пример. Мисля, че той говореше за различни версии на ДОС.

И тези сложни програмки имат голямо предимство пред LINUX в отношение на зареждане на различни ОС, но сега ме мързи да давам инфо. :P

Ами защото the_net не е споменавал нищо за LINUX, аз просто го дадох като пример. Мисля, че той говореше за различни версии на ДОС.

И тези сложни програмки имат голямо предимство пред LINUX в отношение на зареждане на различни ОС, но сега ме мързи да давам инфо. :P

Edva li naistina znaesh vyzmojnostite na lilo i grub, no tova e druga tema zashtoto choveka pita za Boot CD

• 3 months later...

zna4i da ne puskam nova tema 6te pitam tuka 6toto v google ne namiram tova koeto tyrsq pone za sega :unsure:

znam kak da napravq boot cd izpolzvajki drugo takova ili disketa pravq si tam img fail s boot sektora posle s neroto

znam kak stava i multy boot

iskam oba4e da pitam v tozi img fail toi e 1.44M primerno iskam da promenq autoexec.bat kojto e v nego kak da stane s kakyv soft moga da otvorq tozi fail da promenq i posle pak da si syzdam img faila :confused

nqkoi pravil li e ne6to podobno :(

....

iskam oba4e da pitam v tozi img fail toi e 1.44M primerno iskam da promenq autoexec.bat kojto e v nego kak da stane s kakyv soft moga da otvorq tozi fail da promenq i posle pak da si syzdam img faila  :confused

nqkoi pravil li e ne6to podobno :(

Аз в този случай бих записал имиджа на дискета, редактирал каквото трябва и създал наново имиджа. Може и да има софт за директно боравене, но ако веднъж в годината ми се наложи да го правя, не мисля, че е удачно да слагам програма за това.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...