Jump to content
BulForum.com

Mandrake 10.0-LILO

Frost

Recommended Posts

Ot skoro sam s Linux(Mandrake 10.0) i ne znam kak da copna lilo-to na disketa.Rovih se po vsi4ki meniuta no taka i ne mojah da nameria tazi opcia.Ako niakoi moje da mi kaje s kakvi komandi da konfiguriram prez obvivkata pak stava.Sa6to ako niakoi moje da mi dade link za hubav antivirus 6te sam mu mnogo blagodaren.

1. Lilo:

1) Insert an empty floppy 
2) Format the floppy: fdformat /dev/fd0H1440 (if necessary) 
3) Create an ext2 file system on the floppy: /sbin/mke2fs /dev/fd0 
4) Mount the floppy device: mount /dev/fd0 /mnt/floppy 
5) Copy the boot files: 
- cp /boot/boot.b /mnt/floppy 
- cp /boot/vmlinuz-2.version /mnt/floppy
- cp /boot/initrd-2.version /mnt/floppy (if you have one) 
6) Create a copy of /etc/lilo.conf 
7) cp /etc/lilo.conf /etc/lilo.floppy 
8) Modify /etc/lilo.floppy
9) Run LiLo: /sbin/lilo -C /etc/lilo.floppy 
10) Unmount the floppy drive: umount /mnt/floppy 
11) Reboot the computer using the newly created floppy

2. Antivirus :confused ...q ne se izlagai be tva e linux! :punk

Да бе .. като стана въпрос .. до сега на някой някога трябвала ли му е антивирусна ?

Да, на мен. Сега е време на вируси и бактерии. Иначе, най-много ми помага Fervex (вътре, като четох readme-то има доста голямо съдържание на парацетамол). Струва по 60ст. пакетчето - не е free ("безплатен != "свободен"). Вече го има в две версии - едната е "детска" другата е за "възрастни".

Също така, доста ми помага и греяно вино - него го ползвам в различни версии - важното е да е спазено howto-то. Иначе се получават нежелани ефекти, като допълнително главоболие и болки в стомаха. Става и с греяна ракия, пипер и някакво мезе (какво да е, все тая, то и без това нищо не се усеща от него).

п.с. иначе, ако питаш за Линукс-а - за какво ще ти е там антивирусна? Че там не върви IE. Нито има експодер, който е неделима част от ОС-а, та да го хакат разни разбирачи.

Е, има Konqueror, дето на някой му прилича на експлодер-а ама и той от какво да се зарази?!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...