Teddy-King Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 И такъв метал БЯЛО ЗЛАТО няма <{POST_SNAPBACK}> Платина по-правилно ли ти звучи? Бяло злато е тривиалното наименование на платинта! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Златото е по здравословноИ такъв метал БЯЛО ЗЛАТО няма <{POST_SNAPBACK}> Странно...защото имам един пръстен от бяло злато, но сигурно и него го няма. Сигурно само си въобразявам, че имам такъв пръстен. Сигурно и всички бижутери се заблуждават, и ценителите на бижутата също... Аз лично харесвам сребро. Веднъж пробвах да сложа златни обеци и ушите ми се възпалиха зверски. Просто кожата ми е ужасно чувствителна и всяка промяна я дразни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 На мен ми харесват всякакви бижута,които не са прекалено натруфени...Най-много си харесвам керамичните висулки,но иначе си падам и по всякакви уникатчета от сребро.Повече ми харесва цветът му Link to comment Share on other sites More sharing options...
blo0d_master Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 kefq se na platinata , no nosq 95 grama zlato na vrata Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 kefq se na platinata , no nosq 95 grama zlato na vrata <{POST_SNAPBACK}> zaribqva me taka nare4enoto bqlo zlato ili po skoro platina blo0d_master q pokaji tiq 95grama 6toto ne mi se vqrva Link to comment Share on other sites More sharing options...
PcG Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Среброто е най-яко според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOVANI Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Na men li4no pove4e mi haresva zlatoto makar 4e predi nosih srebro sega sam sas zlato ,no zavisi i ot 4oveka sa6to taka sam zabelqzal 4e kato 4e li pove4e momi4etata nosqt srrbro ,a majete si padame po zlatoto Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 ех ама сте сладки..... след всички други лични качества сега взехте да си определяте и любовта към благородните метали. аз не нося накити (часовника брои ли се за такъв?) и нямам предпочитания към металите - имам само подарени неща,които не нося. бих искал обаче да внеса малко уточнения преди да е дошъл някой по-компетентен химик. Т.нар. "бяло злато" не е платина. Вярно е че и платината е бяла и е благороден метал, но цената и е прекалено висока и не се употребява в масовата бижутерия. Това което виждате по бижутерските магазини и което наричате "бяло злато" си е злато. 14 каратово, т.е. само 60% от състава на въпросния метал е злато - другото са примеси. Сплавта на "бялото злато" не е с мед (която е с червен цвят - откъдето е и кичозно червено-оранжевия цвят на циганското злато с ниска проба) или месинг (стандартното по-жълтичко злато), а с никел (не съм сигурен) и/или сребро, откъдето е белия цвят. Златото се сплавя с други метали, тъй като в чист вид няма добри механични характеристики и прекалено бързо би се износило. Толкова от мен за "бялото злато". скоро сигурно ще се изкаже някой истински химик и ще внесе още яснота по темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Т.нар. "бяло злато" не е платина. Вярно е че и платината е бяла и е благороден метал, но цената и е прекалено висока и не се употребява в масовата бижутерия. Това което виждате по бижутерските магазини и което наричате "бяло злато" си е злато. 14 каратово, т.е. само 60% от състава на въпросния метал е злато - другото са примеси. Сплавта на "бялото злато" не е с мед (която е с червен цвят - откъдето е и кичозно червено-оранжевия цвят на циганското злато с ниска проба) или месинг (стандартното по-жълтичко злато), а с никел (не съм сигурен) и/или сребро, откъдето е белия цвят. Златото се сплавя с други метали, тъй като в чист вид няма добри механични характеристики и прекалено бързо би се износило.Толкова от мен за "бялото злато". скоро сигурно ще се изкаже някой истински химик и ще внесе още яснота по темата. <{POST_SNAPBACK}> Благодаря че внесе яснота за БЯЛОТО щото винаги има разбирачи от типа селски тарикати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 предпочитам златото по-актуално е среброто в момента и винаги е били...понеже струва доста по-малко от златото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorkie Posted October 27, 2004 Author Share Posted October 27, 2004 Досега злато и сребро вървяха наравно.......но среброто повежда!!! Това ми харесва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Honey Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 Аз лично предпочитам среброто.А пък и то повече ми отива от златото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_DeViL_F Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 ne e zle i dvete i zlato i srebro ama i az poveche haresvam srebroto.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didaaa Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 a srebro e po gotino zlato nosi maika mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 аз си нося само Gold тенекйй не слагам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 И такъв метал БЯЛО ЗЛАТО няма <{POST_SNAPBACK}> Maj nqkoj se izkaza nepodgotwen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 аз си нося само Gold тенекйй не слагам <{POST_SNAPBACK}> хаха добре бате , само златни ланци носим тирикатите Link to comment Share on other sites More sharing options...
_AUDI_A3_TURBO_ Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 I as Samo zlato nosa i noo me kefat lancite-kolkoto po debeli tolkova po dobre i prustenite i grivnite abe si4ko ot zlato si e qko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Abe bash kolko po-debeli tolkowa po-dobre ne .. Az nema ti se okichwam kato nekoq ciganka ot mahalata Zavisi,ako mu e dobra pletkata bih slojila po-golqm gramaj :> Poweche ot 30gr .. ne slagam,mnogo pretrufeno sedi Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOTTI Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Mi az nosya 25 grama zlato na vratleto,i za men zlatoto e nomer-1. A otnosno za srebroto i darveniite tva spored men sa bokluzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Az predi godina nosex zlato no re6ix malko da raznoobrazq sas srebro ida vi kaja i dvete mi xaresvat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Среброто рулз.Не искам да мязам на мангал с ланци и златни зъби. А среброто най-много си ходи с черно.Пък черното си е винаги на мода.Така че извода е ясен Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted November 4, 2004 Share Posted November 4, 2004 Обаче много се кефя на малки момченца,които си закачат на вратленцата приличен грамаж златце и си мислят,че са страшни,обаче повече харесвам същите такива момченца,които толкова се надуват със синджирчетата,че чак някой им го взима Аз пък днес носех 2 кила банани Link to comment Share on other sites More sharing options...
polq_92 Posted November 22, 2004 Share Posted November 22, 2004 az predpo4itam srebroto.no gore kadeto moje da se glasuva bih otgovorila tenekiiki!i za6to:ami za6toto mnogo me kefqt!obojavam obici(imam nad 20 4ivta)grivni4ki i kakvi li ne drankulki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venci_bg Posted November 22, 2004 Share Posted November 22, 2004 Silver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.