Jump to content
BulForum.com

Kakvo stava s interneta?

fon_tomov

Recommended Posts

Kwo losho ima da hwanesh pyrwiq swoboden xterm i da pusnesh traceroute be gybko?

ami, na men ne mi se e sluchvalo da mi se motae "nqkakyv si tam terminal, s pravata na nqkoi si user root", normalno e, sled kato si svurshish rabotata na superusera, da se logoffnesh ottam, :))

P.S. molq te, samo ne mi kazvai che si puskash X-windows s administratorski prava

btw.. toq mesec mnoo se razbyrzahte za parite be :) neshto da ne ste q zakysali? da dadem po edna ryka ako trqbva...

---edit---

abe baq se zamislih, ama she mu teglq edin edit :)

kato si pravim taka analogiiki...

Ako si tolkoz kadyren i za neshtata ot BuK.... mozhe da si umrem ot zhazhda

...abe ne go priemai lichno.. ama ako supporta na vodosnabdqavne beshe kato vashiq.. hele pa ako spiraha vodata taka, kakto vie spirate interneta.. toq grad shteshe da umre ot sobstvenite si laina... hubavo che uslugata e eftina i sa malko horata, na koito im e sprqna poradi neplashtane.. inache mykata shteshe da e naistina golqma v plovdiv :)

P.P.S. dai da piem po edna bira nai-nakraq, che mi e lubopitno da te vidq najivo, ne te byzikam :)

---edit---

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Edno ne6to mi e mnogo interesno - za6to kato se poiavi problem s interneta i tel 635063 zapo4va da dava postoianno zaeto? Za da ne mojem da se oplakvame li???

На мен друго ми е интересно, защо след като дава постоянно заето, после дава свободно без никой да вдигне и като набереш пак - пак заето :)))))) Ама аз съм тъп и упорит, набирам докато има резултат ;р

... normalno e, sled kato si svurshish rabotata na superusera, da se logoffnesh ottam, :)) ---

otkyde znaesh, che ne sym naprawil tochno taka? :P

otkyde znaesh dali w onzi moment ne sym puskal task s root prava, prochel sym nowoto iz foruma sled koeto "Ctrl-Z; bg; traceroute, copy-paste, logoff", a?

btw.. toq mesec mnoo se razbyrzahte za parite be :) neshto da ne ste q zakysali? da dadem po edna ryka ako trqbva...

Ami dokolkoto te poznawam (zadochno razbira se) predpolagam, che rykata ti i zaeta s.... No nishto, ne se pritesnqwaj, maaj si... losho nqma... majtap, ne se wyrzwaj....

...abe ne go priemai lichno.. ama ako supporta na vodosnabdqavne beshe kato vashiq.. hele pa ako spiraha vodata taka, kakto vie spirate interneta.. toq grad shteshe da umre ot sobstvenite si laina... hubavo che uslugata e eftina i sa malko horata, na koito im e sprqna poradi neplashtane.. inache mykata shteshe da e naistina golqma v plovdiv :)

Ha kato si naprawite wodomerite "inteligentni" devices ( IP wodomeri :) ), a wodata q dokarwate ot cql swqt (mozhe i ot peering-a) - spored URL-to na klienta, eh, togawa ela da si goworim pak. Ili pyk naprawete si protokol - "water-over-IP" :P . A bez majtap - ne zabrawqj, che i predi evrocom, i predi BuK, pak sa zhiweli hora; ne se wzemaj tolkoz naseriozno - stawa dosadno...

P.P.S. dai da piem po edna bira nai-nakraq, che mi e lubopitno da te vidq najivo, ne te byzikam :)

Pishi na PM. She se razberem...

Malko e offtopic, ama moje li niakoi da mi kaje kak to4no moga da ping'na Warez.ru (na evrocom a ne onzi ruskia)... i dali vuobshte moje da stane ot moito PC?

Може. Изпращаш TCP SYN пакет към www.warez.ru като destination port трябва да е 80 (или 8080 или 8081) за да сработи DNAT схемата и пакета да отиде към "нашия", а не към оригиналния руски сайт. След това чакаш да получиш SYN+ACK пакет от сървъра и изчисляваш времената. Това е теорията. На практика това става най-лесно с hping под *nix ;) :beerchug

Lele male cjalata tegka artileria w edin topik.

Da im se chudish zashto v neformalen forum tolkova za6titavat Evrocom.

...........

Taka e mom4eta , dage i v Bullshitz ne moge da se pishe svobodno

Da vi se 4udi 4ovek ne go li razbrahte i prodalgavate da si gubite vremeto.

Radvajte se ako kape po njakoj kb i "blagoslavjate" , kojto trjabva za dorinata i blagovolenieto mu

da ni spusne NET svi6e

P.S. taka s kavi4kite pove4e mi haresva

....Taka e mom4eta , dage i v Bullshitz ne moge da se pishe svobodno

Samiq fakt, che ima post kato twoq, oprowergawa tezata ti. Logicheski paradoks, a? :woot

AAAAAAAAAA NE E TAKA

AZ SRE6TU EK I VENO,DREAMER I Co NE PISHA

NJAMA SMISAL

Malko e offtopic, ama moje li niakoi da mi kaje kak to4no moga da ping'na Warez.ru (na evrocom a ne onzi ruskia)... i dali vuobshte moje da stane ot moito PC?

[root@furiozo /]# perl -MNet::Ping -e '$p=new Net::Ping("tcp");$p->hires;$p->{port_num}=8080;do{print (($p->ping("warez.ru"))[1]);print " sec\n";sleep 1}while 1'

this seems to do the trick ;S

root@

хе-хе, абе аз вече почнах да се съмнявам, че на линукс дистрибуциите са почнали да разрешават команди като пинг и трейсруут само за root акаунти :)

[root@furiozo /]# perl -MNet::Ping -e '$p=new Net::Ping("tcp");$p->hires;$p->{port_num}=8080;do{print (($p->ping("warez.ru"))[1]);print " secn";sleep 1}while 1'

this seems to do the trick ;S

um, mai za tva mi triabva perl?

Може. Изпращаш TCP SYN пакет към www.warez.ru като destination port трябва да е 80 (или 8080 или 8081) за да сработи DNAT схемата и пакета да отиде към "нашия", а не към оригиналния руски сайт. След това чакаш да получиш SYN+ACK пакет от сървъра и изчисляваш времената. Това е теорията. На практика това става най-лесно с hping под *nix ;) :beerchug

a vuv windows xp?

a vuv windows xp?

Не се сещам за подобен инструмент в Windoze :wacko: Ако си добре с Visual Studio, хващаш някое примерче и го преправяш за да ти изпраща TCP SYN пакети и да прослушва за отговорите ;)

root@

хе-хе, абе аз вече почнах да се съмнявам, че на линукс дистрибуциите са почнали да разрешават команди като пинг и трейсруут само за root акаунти :)

weasel, specialno za teb include-nah prompta za da te draznq

moje i da prozvucha patetichno no izpolzvaneto na ICMP protocol iziskva root prava

i v gorniq primer ako zamenish "tcp" s "icmp" (za da pingnesh istinskiq warez.ru) shte ti dade greshka ako ne si root

Кода на furiozo е итересен, но за да е всичко наред трябва да се има в предвид следното:

1. Трябва да се използва в комбинция с tcpdump.

2. По default едва ли е инсталиран Net::Ping, затова свалянето му става (от CPAN, командите са bold) с:

[root@...;)]# perl -MCPAN -e shell

cpan> install Net::Ping

...

cpan> quit

malko po kysno se setih che tva vsyshnost ima poveche obshto s temata otkolkoto pyrvonachalno osyznavah

traceroute syshto polzva ICMP i sledovatelno tq syshto e SUID root, koeto pravi zabelejkata che nqkoi e runval traceroute kato root leeeeeeekichko konfuzna ;S

abe shte se izrazq bukvalno, che qvno ne se razbirame :)

polzvaneto na root account, kogato ne e nalojitelno, go namiram za nepravilno(da ne kaja glupovato), moje da zvucha kato typ paranoik i mrynkalnik, no sym se ubedil, che e taka ;)

no pyk qvno za dneshnata mladej, nivoto na dostyp ne e ot znacheie... pyk i za linux.. localniqt user mnogo lesno se prevryshta v root pri dobro jelanie :)

Az se chudq kakvo mu e na neta. Za tiq kinti koito plashtate mislq che zimate nai dobroto v momenta. Ima neshta koito ne zavisqt ot evrocom. No tova trudno seobisnqva :punk

Az se chudq kakvo mu e na neta. Za tiq kinti koito plashtate mislq che zimate nai dobroto v momenta. Ima neshta koito ne zavisqt ot evrocom. No tova trudno seobisnqva :punk

Ale vruzkata ne e mnogo dobre ama kakvo da se pravia.Evrocom si e monopolist i kakvoto iska si pravi.Triabva da doide druga firma i tia da pusne podobna usluga s po-dobur transfer i togava shte vidim dali evrocom shte si pozvoli tova udobstvo-1 ponedelnik se popraviat traseto 1-2chasa,2 sushtoto,5kabilnata izkluchva i pak niamash internet.emi taka shte dokato ne vleze pone oshte edna firma

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...