Optimus Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Под DOS пише - Windows Protection Error. You Must Restart Your Computer. Restart или не - нищо не помогна и само Safe Mode ми остана. Качих набързо пак един гол Windows само с драйвери за видеокартата и едно Nero, изпозаписах де що имаше филми и други работи по харда, и останалите неща, които ми трябваха, разни проекти от училище, документи, сайтове и музика преместих на по-малката част от харда - D: и форматирах C: където беше Windows-а. След една безсънна нощ в качване на необходимите драйвери и софтуер се радвам, че PCто ми е ново-новеничко и бачка идеално... Да... ама не! Заби ми най-новата версия на проклетия WinAmp и след няколко сини екрана и 2 рестарта, реших да си сложа пак старата версия, с която си карах. Оставям Scan Disc-a да си направи проверката, не че върши кой знае каква работа, ама си викам, айде, нов ми е още Windows-а, нека да си проверява. Накрая на скан-а ми казва "бла-бла-бла, мой човек, имаш грешка в регистрите, цъкни Антре и ша я опрайм!" И как мислите скапаното Microsoft-ско отроче оправи грешката в регистрите?!!? ВЪРНА МИ ГИ СЪС ЗАДНА ДАТА!!! - За който не знае какво означава това ще кажа с 2 думи - НИЩО КАЧЕНО НЕ РАБОТИ! И какво... Айде пак качвай всичко на ново! Представете си кошмара ми когато след няма и 48 часа ми заби нещо, традиционния син екран, рестарт и... Windows Protection Error. You Must Restart Your Computer. По това време бях качил NORTON ANTIVIRUS 2005 и го бях UPDATE-нал максимално, сканира ВСИЧКО и НЯМАШЕ И ПОМЕН ОТ ВИРУСИ. Преди всичкото това да се случи бях с AVG и той също не беше засякал никаква гадина. И така, пуснах пак гадния Safe Mode, но Norton-а упорито отказваше да завърши сканирането, което ме наведе на мисълта за нова ужасяваща гад, която ми прецаква всичко и за сега е неуловима за антивирусните. Зарязах компютъра за около седмица... оправих ПАК и качих F-Prot, най новата версия, update-нах я и сканирах всичко - пак няма вируси. Сега просто стискам палци и се кръстя и се моля да не вземе след някой рестарт да се покаже един надпис, че вече ще му вкарам шутовете на тоя компютър и ще го метна през терасата! 1 week later... WINDOWS PROTECTION ERROR!!! Umiram!!! AVG, Norton 2005, F-Prot i Kaspersky NE OTKRIVAT virusi. Kyde moje da e problema??? Edinstvenoto koeto mi idva na um - driverite na nVidiata koito si svalih (napravo ot oficialniq im sait) da pravqt nqkakav problem. Tova e edinstvenoto novo koeto sam ka4val otpredi problema. Imate li ideq kakvo stava ili kak da go opravq??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Това ми мирише на хардуерен проблем, например лош или прецакан РАМ модул. Или захранване. Или хард. При всички случаи като качиш нов Виндовс след форматиране и основните драйвери (с които си карал и досега) не би трябвало да прави проблеми. Има се предвид че досега си нямал тези проблеми. Наистина гадно, ако можеш пусни си един тест на рама, на диска, имаше една прогамка BurnIN Tests, има и други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 според мен Хдд-то ти може да изпуска нещо сканирай го с някаква програма за Bad sectors Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodo Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Пробвай да направищ следното: разглобяваш си компа махаш RAM,LAN,VIDEO и каквото още имаш като разшерителни карти и IDE кабелите на харда cd и т.н. взимаш си прахосмокачката и почистваш хубао на всякъде и най вече по слотовете за паметта и разширителните карти кабелите аве всичко, след това зглобяваш и дано се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Пробвай да направищ следното:разглобяваш си компа махаш RAM,LAN,VIDEO и каквото още имаш като разшерителни карти и IDE кабелите на харда cd и т.н. взимаш си прахосмокачката и почистваш хубао на всякъде и най вече по слотовете за паметта и разширителните карти кабелите аве всичко, след това зглобяваш и дано се оправи. <{POST_SNAPBACK}> интересен трик ... само да не засмучи някое болтче или някой куулер ,че ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Imah go sustiaz problem i zatova smiatam che moga da pomogna Ima niakolko veroiatnost 1 kaji mi kakuv ti e RAM-a . Ako raboti na 333 go napravi da raboti na 266. A ako e na 400 go napravi na 333.Poraboti taka i ako ti napravi pak mizeria ste ti kaja i edna druga vuzmojna prichina. No tova e nai veroiatnata (i dano da e tova che niama da iskash da chuesh drugata ) 99.9% sum siguren che ne e softweren problem Kato imah sustia problem instalirah 12 puti windows v ramkite na 1 sedmica i vse s razlicni draiveri i.......nisto. Taka che probvai purvo s rama i posle kaji produljava li da ti dava sin ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 "нова ужасяваща гад" shto be - koe mu e novoto na Norton-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Много често съм срещал този проблем когато се опитвам аз или някой познат да си оправя комп-а като пестя формат и това най-често при мен се случва когато ШОФЬОРИТЕ се угелпят при UPGRADE на някой компонент или при слагане на погрешни ШОФЬОРИ. С 1 формат и нов Виндовс ще се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Chovekut ti kazva che e probval vsicko. Spored men problemut ne e v Windowsa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Chovekut ti kazva che e probval vsicko.Spored men problemut ne e v Windowsa <{POST_SNAPBACK}> i kvo da si sloji linux li Link to comment Share on other sites More sharing options...
777 Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 i kvoda si sloji linux li <{POST_SNAPBACK}> Брао ве пич лудата логика вкара .... айде пропоръчайте на Optimus програма с която може да си тества RAM -a примерно ,че и аз имам подобни проблеми edit: сега забелязах ,че някой е дал вече една - BurnIN Tests ... ще я пробвам(дано да става с нея ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 И според мен проблемът е хардуерен! На мен вече ми се е случвало. Беше скапана RAM паметта Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 99% e hardueren problem Gotov sum da se obzaloja daje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 26, 2004 Author Share Posted October 26, 2004 Sega se setih - o6te edno ne6to be6e novoinstalirano malko predi poqvata na problema. Direct X 9c. I driverite na nVidia nai-novite. Moje bi te mi pravqt nqkakav problem. 80% moje bi ot sinite ekrani koito mi dava6e predi da se poqvi samoto Windows Protection Error bqha sas saob6teniq za gre6ka pri VxD Sega 6te probvam slednoto - po4istvam kompiutara. Formatiram C: (kadeto sa Windows-a i ostanaliq Software) i 6te ka4a pak WIN 98, 6te mu ka4a vsi4ko kakto si mu e reda, 6te sloja DIrect X 9a i potari draiveri, 6te napravq Image s Norton Ghost ili ne6to ot sorta i 6te se molq da ne se polu4i pak tova. Bih zanesal PCto na serviz, ako znam 4e nqma da mi smaknat kojata ot garba i naistina 6te OPRAVQT problema, bez format i bez da mi kazvat da si kupq nov hard, ram i t.n. No silno se samnqvam 4e izob6to moje da se kaje kade to4no i kakav e problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 da spodelq i az ne6to na edno priqtel4e tova ne6to mu go dava6e ot cd to kogato ima cd ima error kato nqma cd nqma: microsoft kakvo kazvat po vyprosa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dodo Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 da spodelq i az ne6to na edno priqtel4e tova ne6to mu go dava6e ot cd to kogato ima cd ima error kato nqma cd nqma: microsoft kakvo kazvat po vyprosa? <{POST_SNAPBACK}> това ми го даваше и на мен на записвачката, първо помислих че е някъв вирус , сканирам с всичко възможно и не открива нищо, след това решавам, че е някъв нов вирус където антивируса не го лови и правя format c: и след преинсталацията пак същото и си викам ми проблема ще е в записвачката, обаче като я свалях да нося на ремонт (още е в гаранция ) и гледам буксата за захранването нещо много хлабава и я по свих от тук от там и сега е като куршум. така че провери да не би да става въпрос за същото Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 27, 2004 Author Share Posted October 27, 2004 Ka4i6 Windows XP i za sega se darji o4udva6to dobre v sravnenie s 98 Dano ne mi pravi pove4e problemi! Blagodarq na vsi4ki za savetite. Otvorih kutiqta i po4istih tov-onova. Moje bi 6te si vzema o6te edin ventilator... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Начи да ти кажа и аз го имах до скоро тоя проблем и се оказа че Звуковата ми карта се ебава нещо така че проблема ти в нинанъв случай не е софтуерен а е от някой чаркалък на ПЦ-то ти се ебава Ся няям такива проблеми щото си купих new PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted October 28, 2004 Author Share Posted October 28, 2004 Moje i taka da e. No ve4e 2ri den XPto ne sam go spiral i varvipove4e ot idealno. Nqma sini ekrani, nqma takiva gadosti. Mislq si 4e driverite na 98 ne6t se precakvat qko, osobeno po-novite na nVIDIA + DirectX 9c. A moje i ne6to drugo da e bilo. Da ne se radvam predvaritelno i da ne dyrpam dqvola za opa6kata vse pak! 6te pojiveem i 6te vidim. A moje i nqkoi da mi e bazikal PCto i da se e ****** s mene... Znam li. Sega sam slojil AD Aware i go puskam po 1-2 pyti na den, redovno otkriva razni havi. o6te v samoto na4alo imah CyDoor i o6te nqkakav Spyware Link to comment Share on other sites More sharing options...
dok Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Prez izminalite 3 dni se borih tochno s toq problem. Napravih vsichko deto i Optimus go beshe pravil. Sled vtoriq format ne mojah da si ka4a daje win98 zaradi toq "Protection" Error. De da znam moje bi iskashe da me predpazi ot boklucite na Microsoft... Kakto i da e. I az reshih che e e hardueren problem i si izchistih pc-to 2 pyti. Nikakyv rezutat. Posle i az reshih che e nqkuv hardueren problem. Probvah RAM-modulite 1 po 1 no vinagi zabivashe. Posle reshih che she e ot nqkoi ot hardovete probvah da ka4a win98 i na dvata po otdelno kato predi tova izkluchvah drugiq no pak zabivashe. Nakraq reshih che sigurno shte da e ot interfeisniq kabel ili ot Sound Cartata, poneje mi se e sluchvalo da imam problemi kato i kachvam driverite. Snoshti v 2 polunosht otkachih sound cartata i ediniq interfacen kabel i uspqh da si instalna Win98 sled 3 dni mycheniq. Ot togava ne e pravil problemi s toq protection error i sinite ekrani. Utre she sloja sound cartatat da vidq dali e ot neq i ako ne e - znachi e ot kabela. Ta poukata ot cqlata rabota e che ako nqkoi ima takyv problem da si ostavi pc-to samo po 1 hard, cpu,ram i video karta, da si ka4i windowsa s nai-elementarnite driveri i da dobavq drugite platki i ustroistva 1 po 1 dokato razbere ot kade idva problema. PS: Sorry za shlokovicata ama oshte ne sym siguren dali nqma da mi izkara siniq ekran i pak da ckakam 2 dni za da si podkaram pc-to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 dok, има още една поука, която може да помогне в случая - просто да извади всички карти без да преинсталира и да види с коя ще му спрат забиванията и сините екрани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted October 30, 2004 Share Posted October 30, 2004 Значи ето и моя опит по въпроса: Преди една седмица и на мен ми я показа тая грешка. Непосредствено преди това бях слагал драйвери за новичкия ми ТВ тунер. И тъй като радиото нещо не работеше, реших да си поиграя ръчно с драйверите. Та какво ли не правих в тея папки system u system32. Рестартирах компютъра и... Windows protection error.... Влезнах си в сейф моуд, махнах всички файлове в system u system 32, които бяха свързани с тунера и всичко се оправи. Заключение: Проблемът при optimus също е бил софтуерен, най-вероятно в някои драйвери, но нямам представа в случая точно кои. Поуката: Никога не опитвайте да мамите Уиндоус като слагате ръчно драйвери, че после той като разбере - тежко ви! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.