coyote Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Незнам дали това е мястото но така мисля. Абе трябва ми някво инфо за тия GPS-и.Ходя по планини,напред-назад и се замислям за такава риба,обаче незнам има ли карти за БГ,продават ли се или има някво място от дето хората си ги разменят или нещо подобно.Бях в магазина на Aнтим I,от кадето си купих обувки и се надявах да знаят нещо,но се оказа,че те ги продават ,но си нямат хал хабер как бачка туй чудо.Ако някой може да ми даде линк да се просветя Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 http://www.mobilebulgaria.com/gpss/index.php?producer_id=1 Има и кратко описание на продуктите не знам дали точно това търсиш, но тези с вградените карти ще са доста скъпи. A series of 24 geosynchronous satellites that continuously transmit their position. Used in personal tracking, navigation and automatic vehicle location technologies. What is GPS? пълно разяснение на това какво представлява и как работи Глобалната Система за Позициониране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted October 25, 2004 Share Posted October 25, 2004 Аз съм ползвал нещо от тази серия: Garmin ETREX Нужно му е да намери поне 4 сателита в небето над теб и работи с точност до 1 метър. При първите ми проби усети и изчерта на екрана разходка 6 на 4 метра на покрива на едно здание. Предишният собственик беше купил и заредил в GPS-а много подробна карта на България, без имена на улици в градовете. На картата се виждаха дори и язовирните стени на реките. В уреда има вграден компас със спидометър; помни стотици точки, на които можеш да даваш произволни имена (trakijska mogila 5; bar na hija Rosica, например, ха ха..); изчертава в реално време маршрута, който следваш (с кола е много ефектно) и така нататък. Батериите бяха акумулаторни и свършваха за един ден и половина. Не губи данни при смяна на батериите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyote Posted October 27, 2004 Author Share Posted October 27, 2004 Tanko,kak da se sdobia i az s kartata za koiato govorish ili druga Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 абе tanko111, сигурен ли си че има карти за БГ. Аз имам доста вземане даване с Garmin морско оборудване, ама достатъчно подробна карта на тази част от източна европа не съм видял. coyote, има комплекти GPS receiver + software за компютър около 100-150$. Единствения въпрос са картите. Виж за САЩ - има такива с точност 8 инча (20-тина см). Ама за при нас... поразпитай. Иначе най-евтините GPS-и (автономни) са ок. 90-120$. Те ти казват само координати, скорост, посоките на света и други работи. Ако си имаш нормална (хартиена) карта и знаеш как пак може да се ориентираш доста добре. Издържат до 24 часа не един комплект батерий. Повечето производители ползват платки на една и съща фирма, само възможностите са малко по-различни. Почти всички са водонепромкаеми. Има и такива с подобрена защита от удар. Като цяло от това което виждам най-читави и популярни са Raytheon и Garmin. Картите са им скъпи както и паметта. едит: а да - не е като с програмите на pc - не може да си копираш просто картите (освен ако не ползваш pc). често са заключени към един уред, а и различните уреди ползва и различни карти заради различната им сложност - някой не могат да показват детаилни карти или какви ресторанти има около теб. още едит: някой не могат да показват посоките ако не се движеш (по-евтините разбира се) Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Tezi ustroistva, za koito pita6 se kazvat "Magellan" i rabotiat s direktna satellitna vruzka. No ne znam da li 6te ti xaresa cenata ot 700 - 1000lv. edit: Ob6to vzeto rabotiat na principa na triangola4nata sistema. Tova 6te re4e, 4e sa nujni min tri sputnika, za da upredeliat mestonaxojdenieto na ustroistvoto v rukata ti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tixop Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Za notebook [probvano i na PC i na Mac-a] az polzvam Deluo GPS USB "mishka" [vizh Deluo website - struva[she?] 75$ i dostavia[ha] i vyv BG predi tri godini] sys Route 66 Route 2003 [zadylzhitelno verzia 2003 - sled tova se skaraha sys niakakva druga firma ot koiato kupuvaha karti za CEE i vyv 2004 Istochnata Evropa veche ne "syshtestvuva"]. Probval sym i MS MapPoint [verzia 2002 ne 2004 po syshtata prichina ] ama Route 66 e dosta po dobre [skorosta, estimated time of arrival, ....] Stava za kolata - ne e mnogo detailna [niama detailni karti na gradove - ima samo osnovni bulevardi] ama mozhe da ti pokazhe kyde si i otkyde da minesh i mnogo li si ubrkal pytia Mislia che preciznost [na kartata] e okolo 100m. [Offtopic] [Ne izdrzhah: Karam az i proveriavam izmervane na skorosta i tykmo se radvah na tochnosta na GPS'a pri 152 Km/h kogato me spirat policai : - Tova kakvo e? Pokazva kyde e policia? - Ami ako pokazvashe shteshe li da me hvanesh s takava skorost? [...] "dogovorihme se" i na trgvane policai kazva: - Ajde, lek pyt i da kupish ot tezi deto pokazvat i policiata kyde e [/Offtopic] Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Питах за картата на България в GPS-a, който ползвах и се оказа, че при закупуването на уреда, картата му е дадена на CD и се инсталира в уреда на място с интерфейсен кабел. Не питах за цената, че човекът беше в роуминг (пък и едва ли ще се сети), но от две години до сега сигурно има вече големи промени. За България фирмата е: Sofia Geotrade Co 80A Vasil Levski Blvd Sofia 1000 Phone: 02 986 45 18 Fax: 02 980 40 04 E-mail: office@geotrade.bg Garmin in Sofia Garga, картата не беше много подробна, но за моите изисквания е предостатъчна. Не може да се ползва за навигация в град, например. За запознаване с уреда, ето ти и инструкцията: eTrex Manual Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Имам един приятел, който монтира GPS на коли. Ако някой иска инфо да пише...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Скоро се бъзиках с едно джобно PC на ТСМ (MEDION), с доста приличен дисплей с тъчскрийн и пр., което, като джобен органайзер с интернет, месинджер, Word, Excel и др. не беше нещо особено, ама си работеше прилично -нещо като модерен телефон с много екстри, ама без телефона! . В оригиналната му окомплектовка беше включено пълно оборудване за кола -поставка, кабели и приемник за GPS. Естествено, че в комплекта имаше и диск с карти, но за Германия, които зе зареждат от РС-то към джобното РС. Проблем няма да си качиш всякакви карти, стига да се намерят. Най-интересна ми се видя цената -цялото нещо, с USB кабели, захранвания, поставки, докинг стейшън и GPS око, човекът го беше взел за 120 лева! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefankm Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 А има ли някой модеб който да мери до 0,5 метра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Намерих подробна GPS карта на България. Мога да я кача ако на някой му трябва, след като се поосвободи малко място. А дали някой ще помогне и да се кракне, че серийният номер на програмата много ще се размножи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.