Jump to content
BulForum.com

up-time

Lame_0ne

Recommended Posts

Сложих си Up-time Project на линукс-а, в текстова среда но не се update-ва изобщо, само когато пусна yasuc, тогава отчита в сайт-а. Някой ако може да ми обесни от къде да го конфигна че да се ъпдейтва без да пускам този файл.

10x.

В общия случай пишеш в console :

crontab -e

И въвеждаш :

50 * * * * /bin/yasuc

ще ми обесниш ли какво точно прави втората команда и точно както си ми я дал ли трябва да я напиша или трявбва да промена "*" с нещо друго

# Run hourly cron jobs at 47 minutes after the hour:
47 * * * * /usr/bin/run-parts /etc/cron.hourly 1> /dev/null
#
# Run daily cron jobs at 4:40 every day:
40 4 * * * /usr/bin/run-parts /etc/cron.daily 1> /dev/null
#
# Run weekly cron jobs at 4:30 on the first day of the week:
30 4 * * 0 /usr/bin/run-parts /etc/cron.weekly 1> /dev/null
#
# Run monthly cron jobs at 4:20 on the first day of the month:
20 4 1 * * /usr/bin/run-parts /etc/cron.monthly 1> /dev/null

това ми излиза като напипа crontab -e

блях, е това не ми се обясняваше ... :(

Значи crontab -e би трябвало да ти стартира Vi text едитора с който да редактираш crontab листа си . Сега натискаш i след него enter и въвеждаш 50 * * * * /bin/yasuc след което натискаш ESC и натискаш :x и enter /двуеточието също се въвежда/ ...

След което ще се върне предишната конзола и ще има текст от типа : crontab: installing new crontab

Ам дано си ме разбрал......

Хм, ми че ти за да ти uptdate-ne status-а там тряа да пуснеш бинарито бе. Къф е проблемът да си го пускаш и да си гледаш uptime-a. Няма на сяка секунда да ти е вързан линукса с uptime-project я. Или си го сложи в rc.local ко щи върши работа. README-то и аз не съм го чел ама не виждам смисъл .. аз обикновено инсталирам програмите и ако нещо не стане тогава четъ :) Тая тръгна и то достатъчно добре.

Хм, ми че ти за да ти uptdate-ne status-а там тряа да пуснеш бинарито бе. Къф е проблемът да си го пускаш и да си гледаш uptime-a. Няма на сяка секунда да ти е вързан линукса с uptime-project я. Или си го сложи в rc.local ко щи върши работа. README-то и аз не съм го чел ама не виждам смисъл .. аз обикновено инсталирам програмите и ако нещо не стане тогава четъ :) Тая тръгна и то достатъчно добре.

argh!

Бива, бива.. ама толкова неграмотност рядко се намира :)

Чувствам се като МАУГЛИ ;) Верно ви ка'ам..

Uptime-project не стои постоянно вързан БЕ, той се свързва със сървъра когато се пусне бинарния файл (yasuc), и тогава се предава колко uptime има машината..

Ако се пуснe във rc.local.. (ти мислиш ли въобще :confused ) как ще предаде uptime, като тя машината току-що е пусната...

АМАН :angry1

argh!

Бива, бива.. ама толкова неграмотност рядко се намира :)

Чувствам се като МАУГЛИ ;) Верно ви ка'ам..

Uptime-project не стои постоянно вързан БЕ, той се свързва със сървъра когато се пусне бинарния файл (yasuc), и тогава се предава колко uptime има машината..

Ако се пусна във rc.local.. (ти мислиш ли въобще :confused ) как ще предаде uptime, като тя машината току-що е пусната...

АМАН  :angry1

Ми що бе? Човека иска да предава нули?! Ти какво имаш напреки? :)

Иначе тренда си го бива - мноооо се смях...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...