Lame_0ne Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 Сложих си Up-time Project на линукс-а, в текстова среда но не се update-ва изобщо, само когато пусна yasuc, тогава отчита в сайт-а. Някой ако може да ми обесни от къде да го конфигна че да се ъпдейтва без да пускам този файл. 10x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 В общия случай пишеш в console : crontab -e И въвеждаш : 50 * * * * /bin/yasuc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lame_0ne Posted October 24, 2004 Author Share Posted October 24, 2004 В общия случай пишеш в console :crontab -e И въвеждаш : 50 * * * * /bin/yasuc <{POST_SNAPBACK}> ще ми обесниш ли какво точно прави втората команда и точно както си ми я дал ли трябва да я напиша или трявбва да промена "*" с нещо друго # Run hourly cron jobs at 47 minutes after the hour: 47 * * * * /usr/bin/run-parts /etc/cron.hourly 1> /dev/null # # Run daily cron jobs at 4:40 every day: 40 4 * * * /usr/bin/run-parts /etc/cron.daily 1> /dev/null # # Run weekly cron jobs at 4:30 on the first day of the week: 30 4 * * 0 /usr/bin/run-parts /etc/cron.weekly 1> /dev/null # # Run monthly cron jobs at 4:20 on the first day of the month: 20 4 1 * * /usr/bin/run-parts /etc/cron.monthly 1> /dev/null това ми излиза като напипа crontab -e Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 блях, е това не ми се обясняваше ... Значи crontab -e би трябвало да ти стартира Vi text едитора с който да редактираш crontab листа си . Сега натискаш i след него enter и въвеждаш 50 * * * * /bin/yasuc след което натискаш ESC и натискаш :x и enter /двуеточието също се въвежда/ ... След което ще се върне предишната конзола и ще има текст от типа : crontab: installing new crontab Ам дано си ме разбрал...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 ПРОЧЕТИ СИ README-TO! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 Хм, ми че ти за да ти uptdate-ne status-а там тряа да пуснеш бинарито бе. Къф е проблемът да си го пускаш и да си гледаш uptime-a. Няма на сяка секунда да ти е вързан линукса с uptime-project я. Или си го сложи в rc.local ко щи върши работа. README-то и аз не съм го чел ама не виждам смисъл .. аз обикновено инсталирам програмите и ако нещо не стане тогава четъ Тая тръгна и то достатъчно добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 Хм, ми че ти за да ти uptdate-ne status-а там тряа да пуснеш бинарито бе. Къф е проблемът да си го пускаш и да си гледаш uptime-a. Няма на сяка секунда да ти е вързан линукса с uptime-project я. Или си го сложи в rc.local ко щи върши работа. README-то и аз не съм го чел ама не виждам смисъл .. аз обикновено инсталирам програмите и ако нещо не стане тогава четъ Тая тръгна и то достатъчно добре. <{POST_SNAPBACK}> argh! Бива, бива.. ама толкова неграмотност рядко се намира Чувствам се като МАУГЛИ Верно ви ка'ам.. Uptime-project не стои постоянно вързан БЕ, той се свързва със сървъра когато се пусне бинарния файл (yasuc), и тогава се предава колко uptime има машината.. Ако се пуснe във rc.local.. (ти мислиш ли въобще ) как ще предаде uptime, като тя машината току-що е пусната... АМАН Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rangy Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 argh!Бива, бива.. ама толкова неграмотност рядко се намира Чувствам се като МАУГЛИ Верно ви ка'ам.. Uptime-project не стои постоянно вързан БЕ, той се свързва със сървъра когато се пусне бинарния файл (yasuc), и тогава се предава колко uptime има машината.. Ако се пусна във rc.local.. (ти мислиш ли въобще ) как ще предаде uptime, като тя машината току-що е пусната... АМАН <{POST_SNAPBACK}> Ми що бе? Човека иска да предава нули?! Ти какво имаш напреки? Иначе тренда си го бива - мноооо се смях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.