rider Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 awe pi4ove nqkoi 6te mi kaje li kakvo to4no ozna4ava bootvaneto za6toto se mu4a da si napravq image na c: -to i ne moga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Znachi vaprosa mi e slednia...ako naprimer sam si napravil image na C i sam go slojil na D kato boot-na ot disketata na GHOST-a moga li da zaredq image-a ot D ako D e NTFS ? <{POST_SNAPBACK}> Дали е NTFS или FAT, нямя никакво значение! И точно това е смисълът на GHOST-а, да си направиш имидж и да го върнеш при нужда. Можеш да върнеш готов имидж и на друг (нов) хард, което също е интересна опцийка. Или пък да копираш един хард върху друг, когато ъпгрейдваш! Това са му възможностите. А, на rider, дето не знае какво е буутване, ще препоръчам да попрочете малко теория! Все пак, да не знаеш какво е това и да искаш да правиш каквото и да било, е просто нелепо. Ще ти кажа какво е, ама със сигурност ще има още цял куп неща, които не знаеш, а са необходими! Не се обиждай от това, че не знаеш! Просто има много по-важни неща (в случая!) от това да си направиш имиджа на С-то. Без да претендирам за точност на определението, ще ти кажа, че буутването е най-обикновено палене на компютъра и зареждане на операционна система! От което и да е устройство! В случая се иска да буутнеш (заредиш) от дискета. А със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 Първо посочваш какво ще правиш.Ако ще правиш имидж фаил, посочваш С-то и после мястото, на което ще поставиш имиджа -партишън, -то имидж, -място. Ако ще възстановяваш С-то -партишън, -фром имидж, -файл и посочваш мястото на имиджа. Бе, доста е елеминтарно, ама трябва да се чете кво пише там. <{POST_SNAPBACK}> To4no tva info go bqh zabrail.To4no sq si napraih image!Marvin mersi mnogo, maina! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted December 12, 2004 Share Posted December 12, 2004 <!--QuoteBegin-Marvin+Dec 12 2004, 19:01 А, на [b--><div class='quotetop'>QUOTE(Marvin @ Dec 12 2004, 19:01 А, на [</div><div class='quotemain'><!--QuoteEBegin-->rider[/b], дето не знае какво е буутване, ще препоръчам да попрочете малко теория! Все пак, да не знаеш какво е това и да искаш да правиш каквото и да било, е просто нелепо. Ще ти кажа какво е, ама със сигурност ще има още цял куп неща, които не знаеш, а са необходими! Не се обиждай от това, че не знаеш! Просто има много по-важни неща (в случая!) от това да си направиш имиджа на С-то. Без да претендирам за точност на определението, ще ти кажа, че буутването е най-обикновено палене на компютъра и зареждане на операционна система! От което и да е устройство! В случая се иска да буутнеш (заредиш) от дискета. А със здраве! <{POST_SNAPBACK}> ne e mnogo vajno no nali 4ovek vse se u4i i za men e vajno da nau4a kak da si napravq image na c-to pravq go do momenta kogato cukna na ghost.exe i mi vadi please boot system into a dos mode i neznam kak da go bootna ot tazi disketa i az kato @rider ne moga da go bootna ot tazi disketa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasko90 Posted January 6, 2005 Share Posted January 6, 2005 dnes re6ih da si preinstaliam windowsa no se 4udia koi ot vsi4kite ka4eni v wareza windowsi e nai-noviat pomognete mi pls 10x @redvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasko90 Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 dobre de preinstalirah go ama ne moga slu6am muzika kakav e problema dokolkoto si spomniam triabva6e da izteglia ne6to no kakvo pls help 10x predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Виж си драйверите за звуковата карта,както и DirectX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 8, 2005 Share Posted January 8, 2005 Варианта който е дал valbg54 е доста безполезен, поради простата причина, че Image разгънато на РС с чипсет различен от този на source PC, дава екран с мек и приятен син цвят и нищо повече. Освен това при различен хардуер много често стават доста неприятни майлфънкшъни от всякакъв род. Иначе идеята му е благородна и не трябва да се порицава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demisa Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Imam mnogo vajen vapros.Zna4i izpolzvah Norton Ghost i si napraih image na C: kato go zapisah na boot-vashti cd-ta do tyk vsi4ko OK.reshavam da probvam kakvo se e poly4elo samo4e si zakaram samo vtoriq hard za da ne si otzapam istinskoto XP vsi4ko zapo4va kakto trqbva razarhivirva 3-te cd-ta restartirvam zapo4va da zarejda novoto XP izliza siniq edkan kadeto pishe WELCOME na windolsa to4no predi da izleze desktopa i tova e krai do tyk.Kakav moje da e problema 4e ne go probvam na sashtiq hard ili zashtoto vsi4ko si e nared i to4no na samiq krai spira.Ako nqkoi moje da kaje ili pomogne she my blagodarq mnogo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Imam mnogo vajen vapros.Zna4i izpolzvah Norton Ghost i si napraih image na C: kato go zapisah na boot-vashti cd-ta do tyk vsi4ko OK.reshavam da probvam kakvo se e poly4elo samo4e si zakaram samo vtoriq hard za da ne si otzapam istinskoto XP vsi4ko zapo4va kakto trqbva razarhivirva 3-te cd-ta restartirvam zapo4va da zarejda novoto XP izliza siniq edkan kadeto @ishe WELCOME na windolsa to4no predi da izleze desktopa i tova e krai do tyk.Kakav moje da e problema 4e ne go probvam na sashtiq hard ili zashtoto vsi4ko si e nared i to4no na samiq krai spira.Ako nqkoi moje da kaje ili pomogne she my blagodarq mnogo ... <{POST_SNAPBACK}> Всички пътища са му все едно е на стария хард а дефакто е на D: a не на C: и като търси нещо-не го намира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
demisa Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Dobre ne malko ne sam saglasen zashtoto parviq hard sam go izkly4il i formatirvam vtoriq taka 4e sled formata toi si stava mastar i si e samo toi i e 1 i e kato C: taka 4e edva li she e tova no nemoga da si pozvole da proverq s istinskoto C: tvarde vajni programi imam a image-a mi e na bootvashti cd-ta taka 4e bi trqalo da nema zna4enie na koi hard se instalva (i konkretno v sly4eq e samo 1 koito e kato C: sled formata Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 19, 2005 Share Posted January 19, 2005 Значи Може 1-вия хард да ти е бил разцепен на дялове и да търси дял, от 1-я хард. Абе объркани са ти буквите и търси нещо, не може да е от друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 имам един въпрос как с Acronis True Image да си направя копие на цялото C:\ на CD-та и после да го слагам чрез тях аз си направих копие но незнам дали е боотабал и как се записват такива файлове с неро става ли? я обяснете направо цялата изтория 10х предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 имам един въпрос как с Acronis True Image да си направя копие на цялото C:\на CD-та и после да го слагам чрез тях аз си направих копие но незнам дали е боотабал и как се записват такива файлове с неро става ли? я обяснете направо цялата изтория 10х предварително Не ти трябва CD-то да е bootable. Щом си се справил с копието на C(браво ) значи единственото, което ти трябва е да си направиш дискетите за екстрено стартиране на Акронис-а. От там нататък, като ти се прецака системата, просто трябва да я върнеш със снимката, която си успял да направиш. По този начин отново ще получиш 100% копие на това, което си имал в момента на правене на копието (един вид C отново ще си е bootable). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 да но има един проблем аз нямам флопи затова искам да си направя направо ЦД-тата и с тях да действам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 да но има един проблем аз нямам флопи затова искам да си направя направо ЦД-тата и с тях да действам Добре де...какъв е проблемът...избираш "Create bootable rescue media" от менюто вляво и после вместо флопи избираш CD-RW и си правиш диск, а не дискети. Още повече, че при по-леки фалове в операционната система спокойно можеш да минеш и без този диск - работата става направо от Windows, като имаш само един междинен рестарт. Този диск ти е за по-тежките случаи, когато операционната изобщо не ще да се зареди. Едит: Не бъркай emergency диска, с диска(дисковете)-огледало на C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Добре де...какъв е проблемът...избираш "Create bootable rescue media" от менюто вляво и после вместо флопи избираш CD-RW и си правиш диск, а не дискети. Още повече, че при по-леки фалове в операционната система спокойно можеш да минеш и без този диск - работата става направо от Windows, като имаш само един междинен рестарт. Този диск ти е за по-тежките случаи, когато операционната изобщо не ще да се зареди. Едит: Не бъркай emergency диска, с диска(дисковете)-огледало на C. <{POST_SNAPBACK}> да направих сичко по план само че когато го ресторвам от харда става а кокато се опитам да го ресторна от ЦД-тата на тях съм записам имайджовете и ми казва че били повредени кофти е тва щото ако искам да ги делна от харда и се едно нищо несъм направил Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Аз с Symantec Ghost 8, което като дос-ка програма е 2 МБ, записвам направо тази програмка на първото CD от имиджите, заедно с първата част на имиджа. Съответно записвам и буут имидж на тоя диск, взет от системна дискета от Уин98. Стартирайки от него, за секунда копираш 2-МБ-овия ghost на виртуалния диск, създаден при зареждането от системния имидж, и си готов да действаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.