Dreamer Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Наскоро се сдобих със сравнително хубав фотопарат (Panasonic FZ20 - снимка в края на поста) и понеже много обичам да снимам редовно запечатвам залезите, на които се радвам от моята тераса. А и не само тях, но най-вече За съжаление мръсния въздух оказва влияни на гледката и поради това знаете, че гледката не е толкова "чиста" колкото би ни се искало, а изглежда лека замъглена. Снимките са големи - по 1-2 мегабайта понеже са с разделителна способност 2560 x 1920 (~5 мегапиксела). Заснети са с оптично увеличение вариращо от/до 1-12x. Много малка част от снимките използват и дигиталното увеличение (над 12x), но заради влошаването на качеството не си струва да се използва (тези снимки са под 1мб). Линк: http://warez.ru:8080/FTP/Pictures/Dreamer/ Имената на директориите обозначават датата, на която са заснети (yymmdd). Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 браво снимките са много яки ... благодаря, че ги сподели а btw за колко пари си закупи тази машинка ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 22, 2004 Author Share Posted October 22, 2004 Брат ми го взе за ~600$ от USA. http://www.dcresource.com/reviews/panasoni...iew/index.shtml ^^ ревю и цени. Иначе за снимките само трябва да се понауча малко да снимам т.е. да открия кои опции са най-подходящи за различни моменти и обекти/пейзажи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Браво, Кире! Изби рибата с този апарат! Открай време съм го забелязъл този модел, и съм го харасал, ама кво от това -пари нема! Пък и си имам апарат, който ми върши работа, де. Честито! Мисля, че и тук цената му е около 1000 лева, но май варира според окомплектовката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Ex na men super mnogo mi haresaha snimkite!! EVALA Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Честито за фотоапарата. Снимките са жестоки. P.S. Ако го продаваш - предлагам ти 20 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Мда, определено изби рибата с този апарат Аз си мислех че имам супер як, но като видях този и ... вече не мисля така Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharky88 Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 ноо яки снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 Честито Кире, със здраве да си снимаш! Много яка машинка, има и жестоки обективи като опция. Сега е момента да направиш някоя и друга снимка сред природата, цветовете в момента са невероятни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 24, 2004 Author Share Posted October 24, 2004 Днес сутринта брат ми снима... мъглата лол. Ако са готини снимките ще кача някоя макар да ме съмнява да има какво да се види. А за планината... хмм. Първо трябва да се иде до планината, но нещо не го виждам скоро да се случи този момент ;( Но ще стане. Аз лично чакам да завали сняг за да снимам дърветата окичили се със снежния килим. http://warez.ru:8080/FTP/Pictures/Dreamer/041024/ Но не са нищо особено. Довечера ще видим залеза дали ще е нещо необикновенно ама с тая мъгла... sux. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest liquid Posted October 24, 2004 Share Posted October 24, 2004 N/A Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 На първо време като снимаш залезите нагласи ISO-то на 50 или 100, най-малкото което имаш ;-) А колкото до "сравнително хубав"....мисля даже че е ХУБАВ! И аз искааам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Много хубави снимки, апаратчето е супер, кога е купен т.е. на колко е години. Взимаш ли поръчки за снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted December 20, 2004 Share Posted December 20, 2004 баси снимките тая машинка си е заслужават уе моя фото-апарат е пален БОКЛУК снимки те са супер Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 true,true qki sa snimkite parvite sa s nqkvi lampi snimani i si vikam ibasi zaleza ama posle nabarah istinata Link to comment Share on other sites More sharing options...
SomeoneElse Posted February 13, 2005 Share Posted February 13, 2005 Е хубаво де...защо всички фотографи с дигитални фотоапарати (и не само...) са толкова жестоки към юзърите с бавен нет...? Искам да разгледам залезите и лампите и ... и... Ама...как като чакам по 2-3 минути на снимка да ги видя всичките...? Имайте милост! Това си е чисто хабене на материяла (в случая свободното място на сървъра...) Ако въпроса е да се похвалите колко мегапиксела са ви фотоапаратите, изберете най-добрите според вас снимки и си ги оставете големи, но така е...ЖЕСТОКО... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.