Jump to content
BulForum.com

Проблем с Nero burning rom

levent_7

Recommended Posts

Пиша ви с надеждата някой да ми даде обяснение или поне предположение какво става.А ето го и проблема.

Почти една година вече имам едни и същи проблеми с Nero 6.3.15

Стартирам програмата nero burning rom и когато ме попита какво CD искам да направя и аз дам на някое си независимо какво Неро-то направо заспива край- not responding(само пясъчния часовник :) ) Опитвам се чрез task manager да дам end process , но без резултат не се маха програмата, след това се появява един прозорец и натискам бутона "end now" и пак без резултат,опитвам се от старт менюто да рестартирам компютъра, пак нищо не става, даже не се и рестартира компютъра и след като натисна копчето RESET всичко си идва на мястото, win-a зарежда наново.За уточнение със XP съм(и преди да стартирам Nero затварям всички останали приложения).

Има моменти в които успявам да излъжа Nero, тогава съм много щастлив :D , а ето и как става това,отварям Nero express задавам какво CD ще правя (но това не винаги се получава, има моменти когато пак "заспива") и след това натискам бутона switch to nero burning rom и си свършвам работата, напоследък и Nero express взе да заспива. В моментите когато Nero е "заспал" компютърът си работи абсолютно нормално, не се товарят процесора и ram паметта, само лампичката на харда свети постоянно червено(но това не се отразява).

Записвачката ми няма и година от как съм я взел ASUS е...

Представете си как 1 час се мъчите да запишете диск :wacko: хич не е приятно (доста изнервящо е, иде ми да фрасна монитора, но пък той горкия хич не ми е виновен)

Предварително ви благодаря, надявам се да намерим решение на проблема...

Пробвал ли си с преинсталиране на Нерото? А преди това имал ли си проблеми някакви? Още откакто си взе записвачакта ли е така?

По всяка вероятност е нерото.Ако е прецакана записвачката то тогава ще ти гори дисковете или няма да мжеш даже да четеш.Да си инсталирал някаква друга програма за писане на дискове?Понякога се получават конфликти.

Моят съвет е да си деинсталираш нерото ,и да сложиш някоя друга програма за писане,да си дефрагментираш всички дялове на харда и да пробваш.Ако не стане преинсталирай ХР-то и пробвай с Неро пета версия.

Ако го имаш този проблем още от начало може и да е от неправилно свързване.Записвачката ти трябва да е задължително secondary master (на primary по подразбиране се слага харда с ОС).Провери това ,и може да пробваш да изключиш устройството свързано с нея на кабела.

И според мен проблемът е софтуерен.

Но това със secondary master е несериозно нали?! Аз съм я сложил на Primary Slave и си работи перфектно, интересно.. :P

Иначе най-вероятно се е прецакало нещо по Виндовс, защото предполагам първото което си пробвал е преинсталиране на Нерото. А пробва ли с малко по-стара версия, например 6.0.х.х ?

AZ NQMAM TAKIVA PROBLEMI

---mod note:

Ти имащ друг проблем - спам. За нула време изписа 10-на мнения и всичките безмислени до н-та степен - като това тук. 7 дена без да постваш. Докато ти мине графоманския ентусиазъм за флууд на темите с безмислици.

@Nakata, kamyk mi padna ot syrceto, kato razbrah, 4e nqma6 takiva problemi!

@levent_7, Opitaj da zapi6e6 fajlove na CD po standartniq za XP na4in - s copy->paste->Write these files on CD (ili kakto tam e). Ako uspee6, qsno - smenq6 Nero-to, no s po-gorna versiq. Ako ne - probvaj da deinstalira6 driver-ite na CD RW-to i zadaj da nameri promenite v harduera. Obiknoveno si namira CD tata korektno i si podkarva. Drug moment e, 4e nqkoi zapisva4ki moje da im se fla6va firmware-a i se dyrjat po-dobre. Probvaj taka, pyk posle 6te vidim.

Но това със secondary master е несериозно нали?! Аз съм я сложил на Primary Slave и си работи перфектно, интересно..  :P

Не е несериозно,старата ми записвачка трябваше да е задължително мастер,а за новата ми Сони мсля,че е препоръчително.

Прав е @Naso, и аз съм се сблъсквал с подобен парадокс. Обаче така и не разбрах защо. Но мисля, че в случая това не е от значение, тъй като дали ще е мастър или слейв, това определя дали BIOS-а (съответно WIN-а) ще го разпознае като IDE устройство изобщо. Поне такива са ми наблюденията.

А явно в нашия случай го разпознава.

Пробвай да пишеш със cdburnerxp pro, можеш да го намериш тук: http://www.cdburnerxp.se

От както съм с нея.. използвам Нерото само когато пиша някакви BIN/CUE, иначе тази програма е перфектна..

Колкото до това за Master/Slave.. това са пълни глупости дето го говорите ;)

Аз също имам един много гаден проблем.Когато пусна нерото да ми записва и много често ми дава Invalid Block address и не ми го записва, а когато ми стигне 100% и ми изпише всичко е минало успешно всъщностн не е така абсолутно нищо няма на диска. Вече няколко пъти пробвах. От записвачката ли ми е проблема? Много спешно трябва да си запиша едни работи и немога :cry .

Аз също имам един много гаден проблем.Когато пусна нерото да ми записва и много често ми дава Invalid Block address и не ми го записва, а когато ми стигне 100% и ми изпише всичко е минало успешно всъщностн не е така абсолутно нищо няма на диска. Вече няколко пъти пробвах. От записвачката ли ми е проблема? Много спешно трябва да си запиша едни работи и немога :cry .

Като изключим Invalid Block address проблема ми е подобен. С Неро не мога да записвам Аудио СД на дискове Princo. Иначе на LG си записва без проблеми.

Препоръчвам ти да смениш марката дискове с друга и тогава може да стане.

За тва тез подложки Princo сам ги намразил :angry1

Edit: Това по вероятно е проблем на хардуера. Аз съм със писачка LiTeOn 16x10x40x

Най - добре си преинсталирай windows-a :) . Щом и лампата на харда ти свети постоянно червено значи няма да е само от Nero-то

Най - добре си преинсталирай windows-a  :) . Щом и лампата на харда ти свети постоянно червено значи няма да е само от Nero-то

wina съм го преинсталирал 2 пъти нищо не се променя,така че тази версия отпада.

Със 256Mb DDR/333 ram съм

Ами на твое място просто щях да започна по метода на изключването.

Едно по едно елиминираш съмнителните звена в проблема.

Примерно носиш писачката при приятел, във познат, фирма и т.н. и я пробваш.

Слагаш друг софтуер за запис и пробваш. Сменяш IDE канала/кабела и пробваш (имал съм проблем с кабел, след смяната му всичко се оправи), и т.н.

Опитай с друга версия на Неро, например:

http://warez.ru:8080/OLD_FTP/Win_Appz/Nero...ng.ROM.v6.6.0.0

макар че от преди като бях на версия 5.5.10.15 ми хареса най - много. хем лека, хем същата работа

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...