levent_7 Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 Пиша ви с надеждата някой да ми даде обяснение или поне предположение какво става.А ето го и проблема. Почти една година вече имам едни и същи проблеми с Nero 6.3.15 Стартирам програмата nero burning rom и когато ме попита какво CD искам да направя и аз дам на някое си независимо какво Неро-то направо заспива край- not responding(само пясъчния часовник ) Опитвам се чрез task manager да дам end process , но без резултат не се маха програмата, след това се появява един прозорец и натискам бутона "end now" и пак без резултат,опитвам се от старт менюто да рестартирам компютъра, пак нищо не става, даже не се и рестартира компютъра и след като натисна копчето RESET всичко си идва на мястото, win-a зарежда наново.За уточнение със XP съм(и преди да стартирам Nero затварям всички останали приложения). Има моменти в които успявам да излъжа Nero, тогава съм много щастлив , а ето и как става това,отварям Nero express задавам какво CD ще правя (но това не винаги се получава, има моменти когато пак "заспива") и след това натискам бутона switch to nero burning rom и си свършвам работата, напоследък и Nero express взе да заспива. В моментите когато Nero е "заспал" компютърът си работи абсолютно нормално, не се товарят процесора и ram паметта, само лампичката на харда свети постоянно червено(но това не се отразява). Записвачката ми няма и година от как съм я взел ASUS е... Представете си как 1 час се мъчите да запишете диск хич не е приятно (доста изнервящо е, иде ми да фрасна монитора, но пък той горкия хич не ми е виновен) Предварително ви благодаря, надявам се да намерим решение на проблема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 Пробвал ли си с преинсталиране на Нерото? А преди това имал ли си проблеми някакви? Още откакто си взе записвачакта ли е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 По всяка вероятност е нерото.Ако е прецакана записвачката то тогава ще ти гори дисковете или няма да мжеш даже да четеш.Да си инсталирал някаква друга програма за писане на дискове?Понякога се получават конфликти. Моят съвет е да си деинсталираш нерото ,и да сложиш някоя друга програма за писане,да си дефрагментираш всички дялове на харда и да пробваш.Ако не стане преинсталирай ХР-то и пробвай с Неро пета версия. Ако го имаш този проблем още от начало може и да е от неправилно свързване.Записвачката ти трябва да е задължително secondary master (на primary по подразбиране се слага харда с ОС).Провери това ,и може да пробваш да изключиш устройството свързано с нея на кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 И според мен проблемът е софтуерен. Но това със secondary master е несериозно нали?! Аз съм я сложил на Primary Slave и си работи перфектно, интересно.. Иначе най-вероятно се е прецакало нещо по Виндовс, защото предполагам първото което си пробвал е преинсталиране на Нерото. А пробва ли с малко по-стара версия, например 6.0.х.х ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valesh Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 AZ NQMAM TAKIVA PROBLEMI ---mod note: Ти имащ друг проблем - спам. За нула време изписа 10-на мнения и всичките безмислени до н-та степен - като това тук. 7 дена без да постваш. Докато ти мине графоманския ентусиазъм за флууд на темите с безмислици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 @Nakata, kamyk mi padna ot syrceto, kato razbrah, 4e nqma6 takiva problemi! @levent_7, Opitaj da zapi6e6 fajlove na CD po standartniq za XP na4in - s copy->paste->Write these files on CD (ili kakto tam e). Ako uspee6, qsno - smenq6 Nero-to, no s po-gorna versiq. Ako ne - probvaj da deinstalira6 driver-ite na CD RW-to i zadaj da nameri promenite v harduera. Obiknoveno si namira CD tata korektno i si podkarva. Drug moment e, 4e nqkoi zapisva4ki moje da im se fla6va firmware-a i se dyrjat po-dobre. Probvaj taka, pyk posle 6te vidim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 Но това със secondary master е несериозно нали?! Аз съм я сложил на Primary Slave и си работи перфектно, интересно.. <{POST_SNAPBACK}> Не е несериозно,старата ми записвачка трябваше да е задължително мастер,а за новата ми Сони мсля,че е препоръчително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 Прав е @Naso, и аз съм се сблъсквал с подобен парадокс. Обаче така и не разбрах защо. Но мисля, че в случая това не е от значение, тъй като дали ще е мастър или слейв, това определя дали BIOS-а (съответно WIN-а) ще го разпознае като IDE устройство изобщо. Поне такива са ми наблюденията. А явно в нашия случай го разпознава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 Пробвай да пишеш със cdburnerxp pro, можеш да го намериш тук: http://www.cdburnerxp.se От както съм с нея.. използвам Нерото само когато пиша някакви BIN/CUE, иначе тази програма е перфектна.. Колкото до това за Master/Slave.. това са пълни глупости дето го говорите Link to comment Share on other sites More sharing options...
oTkopEMaHaMaMa Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Аз също имам един много гаден проблем.Когато пусна нерото да ми записва и много често ми дава Invalid Block address и не ми го записва, а когато ми стигне 100% и ми изпише всичко е минало успешно всъщностн не е така абсолутно нищо няма на диска. Вече няколко пъти пробвах. От записвачката ли ми е проблема? Много спешно трябва да си запиша едни работи и немога . Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Аз също имам един много гаден проблем.Когато пусна нерото да ми записва и много често ми дава Invalid Block address и не ми го записва, а когато ми стигне 100% и ми изпише всичко е минало успешно всъщностн не е така абсолутно нищо няма на диска. Вече няколко пъти пробвах. От записвачката ли ми е проблема? Много спешно трябва да си запиша едни работи и немога . <{POST_SNAPBACK}> Като изключим Invalid Block address проблема ми е подобен. С Неро не мога да записвам Аудио СД на дискове Princo. Иначе на LG си записва без проблеми. Препоръчвам ти да смениш марката дискове с друга и тогава може да стане. За тва тез подложки Princo сам ги намразил Edit: Това по вероятно е проблем на хардуера. Аз съм със писачка LiTeOn 16x10x40x Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Най - добре си преинсталирай windows-a . Щом и лампата на харда ти свети постоянно червено значи няма да е само от Nero-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 s kolko ram si tva svetene na harda pokazva che win pravi swap-file Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted October 22, 2004 Author Share Posted October 22, 2004 Най - добре си преинсталирай windows-a . Щом и лампата на харда ти свети постоянно червено значи няма да е само от Nero-то <{POST_SNAPBACK}> wina съм го преинсталирал 2 пъти нищо не се променя,така че тази версия отпада. Със 256Mb DDR/333 ram съм Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Ами на твое място просто щях да започна по метода на изключването. Едно по едно елиминираш съмнителните звена в проблема. Примерно носиш писачката при приятел, във познат, фирма и т.н. и я пробваш. Слагаш друг софтуер за запис и пробваш. Сменяш IDE канала/кабела и пробваш (имал съм проблем с кабел, след смяната му всичко се оправи), и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Опитай с друга версия на Неро, например: http://warez.ru:8080/OLD_FTP/Win_Appz/Nero...ng.ROM.v6.6.0.0 макар че от преди като бях на версия 5.5.10.15 ми хареса най - много. хем лека, хем същата работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted October 23, 2004 Author Share Posted October 23, 2004 кабела съм го сменял същата работа, нищо не се променя,ще опитам да занеса писачката при приятел Link to comment Share on other sites More sharing options...
levent_7 Posted October 26, 2004 Author Share Posted October 26, 2004 ами да ви кажа като флашнах firmware всичко се оправи. Много съм благодарен за помощта.Евалла на този който се е сетил да има форум... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.