Jump to content
BulForum.com

имате ли принципи

Shalome

Recommended Posts

Дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб.

Помни цял живот направеното добро и не изпускай възможност да върнеш с лихвите всяка направена ти добрина.

Ако те предаде приятел - прости му, и му тегли майната.

Не таи злоба в себе си - тя изяжда предимно теб.

Ако някой те нарани истински - потърси проблема в теб. Потърси го дълго.Ако не го намериш - отмъсти му жестоко!

Забравяй причинените ти злини.

Бъди добър към хората.

Търси доброто в хората.

Ако обичаш някой - обичай го всеки божи ден, сякаш ви е последен заедно.

Живей днес - утре може да те няма, може да няма утре.

Обичай себе си...

Това са част от законите ми :)

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Не прави това,което не искаш да ти направят! Не си мисли,че си вечен-всичко е преходно и тленно!!!

1.Nikoga ne otlagai dne6nata rabota za utre,ako moje da bude otlojena za drugiden!

2.Nikoga ne vqrvai na jena-predatelka izmennica e tq...(tova v kruga na 6egata)

3.4ovek se rajda umoren i jivee,za da si po4iva!

4.Nikoga ne vdigai ne6to po-tejko ot butilka,vilica ili jenska kulka!

P.S.Vnimanie!

Spazvaneto na tezi pravila moje da dovede do golemi li4ni,semeini,zdravoslovni i finansovi problemi!

Otgovornostta e izcqlo va6a!

Всеки има принципи,но е много по лесно е да се бориш за тях и да ги защитаваш,отколкото да живееш според тях. Трябва да правиш изключения,а не да живееш според глупави правила които си създал за себе си,защото рано или късно човек се променя. :)

Guest Phoenix

Имам - давам, нямам - взимам! Това е главното ми "правило" в живота, другите играят по-второстепенна роля B)

Много основен принцип... не си лягай да спиш, ако те сърби г****! защото те мъдрите хора са си го казали: Който си ляга със сърбящ г**, се буди със смрадлив пръст!!! :P

Забравих най-важния си и задължителен "закон".

"Избери най-правилния момент, за да нарушиш някой от своите закони."

1. Никога не е късно да станеш за резил

2. Хората не са дрехите им, нито грима, нито това което работят, нито думите им, те са постъпките им

3. Никога не взимай възможността за избор на другите

4. Идвайки на този свят плачем... компенсирай с повече смях докато си на него

5. Прощавай, за да ти простят

• 11 months later...
Много интересни принципи прочетох :)

Моят принцип е : Не чакай да ти дават , а взимай

Не съм го измислил аз, но все пак. "По-добре на хората в устата от колкото в краката."

ако се чудиш дали да направиш нещо - по добре го направи,

ако си сбъркал ще съжеляваш известно време и ще ти мине, (,а ако не си сб. very happy :smile:)

ако не го направиш ще съжеляваш винаги.

Тоя принцип не ми се вижда много правилен в някои ситуации....особено когато "няма да ти мине" например самоубийство :pirate

По-добре да съжаляваш за нещо, което си направил, отколкото за нещо, което не си направил.

А този принцип страшно много ме кефи :laughing: :lol: :laughing: :

По-добре да паднеш духом, отколкото да духаш паднал.

Или пък:

Не е важно кой ти духа, важното е да се води духовен живот. :laughing: :lol: :laughing:

По-добре да съжаляваш за нещо, което си направил, отколкото за нещо, което не си направил.

А този принцип страшно много ме кефи :laughing: :lol: :laughing: :

По-добре да паднеш духом, отколкото да духаш паднал.

Или пък:

Не е важно кой ти духа, важното е да се води духовен живот. :laughing: :lol: :laughing:

хахаха

По-добре да ти духнат под опашката , отколкото да ти сдухат главата

Интересно е дали в днешно време е изобщо възможно да живееш със собствени принципи, без да се влияеш от обществото. Според мен не е възможно, освен ако не идеш да живееш в гората.

Така че по въпроса - правя каквото смятам за добре и каквото искам до колкото е възможно в момента.

прави каквото трябва пък да става каквото ще. също така и този "По-добре да съжаляваш за нещо, което си направил, отколкото за нещо, което не си."

По принцип вероятно не съществуват принципи, имайки предвид времето, в което живеем... моя е "Живей щедро спрямо мярката"

Интересно ми е да науча имате ли ваши ,лични правила в живота си ,които не са заучени фрази или наблъскани ви в главата идеи на някои друг . Принципи ,които не бихте нарушили каквото и да става .

Какви принципи, какви пет лева... Убедих се, че не се познавам толкова добре, за да зная какво и как ще направя в определена ситуация.Толкова пъти съм казвала, че няма да правя някои неща при никакви обстоятелства, но практиката се оказа друга. Един принцип обаче наистина остана-Никога не казвай никога. По-скоро си имам спирачки. Често работят безотказно.

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...