hexalite Posted October 30, 2004 Share Posted October 30, 2004 Аз като четох за клока-а на ATI , и научих за ATI Tool : Аз съм с Radeon 9800 Pro 380/680 ... и като дадох max core и стигна 450 , почна над 450 да качва , без да има грешки и го спрях ... за по сигурно .... в момента съм на 412/730 ( честотите на 9800XT) и нямам никакви проблеми , и не ми се иска да си набузвам картата на сляпо , на MAX Само че от нещата които четох , там казваха картата да се клоква от RadLinker-a зашото той не ползвал ресурси , а не от ATI Tool, s ATi Tool само да се тества за честотите и за стабилност , а да се клоква от RadLinker-a . P.s Преди 2 седмици смених на драйвери 4.10 , но имах проблеми с филмите , нещо с overlay-a май беше , като не е на Full screen филма и накъсваше филма ... и сега съм с 4.9 и нямам проблеми, всичко си е перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted October 30, 2004 Share Posted October 30, 2004 то си зависи и от производителя. ако ти е куча марка.. просто забрави. <{POST_SNAPBACK}> айде да кажем предположим ,че ако сложи рамсинкове и 1 куулерче да го хлади ще изкара 300 и косур памет ? @hexalite първо да ти честитя добрата бройка ,но все пак айде да не си говорим глупости .. Ати туул-а след като го изключа честотите си остават същите на които съм ги оставил ,а пък и не взима ресурси ?! Ти мене ся фокусник ли ме изкара ? @Lucky Luciano земи си добро охлаждане и рамсинкове .. а тия неща дето ти се появяват се наричат "артефакти" препоръчвам ти да клокнеш 10тина мегахерца по-надолу от критичната точка ( тази на която ти се появяват "гадните неща " ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 Аз като четох за клока-а на ATI , и научих за ATI Tool : Аз съм с Radeon 9800 Pro 380/680 ... и като дадох max core и стигна 450 , почна над 450 да качва , без да има грешки и го спрях ... за по сигурно .... в момента съм на 412/730 ( честотите на 9800XT) и нямам никакви проблеми , и не ми се иска да си набузвам картата на сляпо , на MAX Само че от нещата които четох , там казваха картата да се клоква от RadLinker-a зашото той не ползвал ресурси , а не от ATI Tool, s ATi Tool само да се тества за честотите и за стабилност , а да се клоква от RadLinker-a . P.s Преди 2 седмици смених на драйвери 4.10 , но имах проблеми с филмите , нещо с overlay-a май беше , като не е на Full screen филма и накъсваше филма ... и сега съм с 4.9 и нямам проблеми, всичко си е перфектно. Ей, да няма няк'ва грешка с GPU-то? И аз качвам паметта до 730, ама GPU-то повече от 410 не ще. Дори на 3DMark05 на Nature теста имам звездички на тази честота. Пробвай на 450 3DMark05 теста, виж дали имаш артефакти и помести в онази тема резултата - ще бъде интересно. Btw, на коя фирма ти е радеона и 350 или 360 ревизия е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 31, 2004 Share Posted October 31, 2004 450 друг път. объркал се е нещо пича. аз моята като я сложих на 420 направо изключи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 1, 2004 Share Posted November 1, 2004 Имам един въпрос. Защо когато пусна Ati Tool и започна скан за максималните честоти на ядро и памет, индикатора който показва колко са заредени батериите на мишката ми(ръгнати са на зарядното в USB-то) започва да мига? По принцип никога не трябва да мига. Това ме навежда на мисълта, че има някаква промяна в тактовата честотата? Възможно ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Да найстина с моята 9200 повече от 280/230 не тръгва каквото и да правиш. Не знам то по принцип това не е лошо клокване но може още мъничко и ще съм доволен напълно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Да найстина с моята 9200 повече от 280/230 не тръгва каквото и да правиш. Не знам то по принцип това не е лошо клокване но може още мъничко и ще съм доволен напълно. <{POST_SNAPBACK}> Podobno e i polojenieto s moita gigabyte 9200.I tva e maximuma, koito moga da postigna.Plus tva kato i pusna 3dmark2001se nakraq ve4e se poqvqvat i artefakti! BTW kolko to4ki ti vadi clocknata na 3dmark2001se? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 ей сега го правих някъде към 7200 беше не обърнах много внимание. А сега ме мързи да правя пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Добре, последно кои драйвери са най-добри? И на какви настройки тествате в 3дмарк? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 ей сега го правих някъде към 7200 беше не обърнах много внимание. А сега ме мързи да правя пак. <{POST_SNAPBACK}> Nqma i smisal da go pravi6.Moita gi dokarva kum 8000 s clock-a, taka 4e sa ednakva hubost! @PSYCHOSIS az li4no sum s omega driver i 1024x768 32bit, frame buffer-double, antialiasing-none, z-buffer-24bit, texture-compressed Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 2, 2004 Share Posted November 2, 2004 Добре, последно кои драйвери са най-добри?И на какви настройки тествате в 3дмарк? драйверите... аз съм с Catalyst 4.10. пускат се на дефаулт тестове, самоче се пускат само Game тестовете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted November 5, 2004 Share Posted November 5, 2004 Mje da pratite PM na kumcata. Toi razbira mnogo ot overcloack na ATI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Zdraveite imam sledniq problem.Kupih si ASUS 9550GE/TD.Kato trugnah da q clockvam(s driver softmod i atitool 0.20)ne mojah da dokaram pove4e ot 415/215 Kajete kvo da pravq?Gledam, 4e vie go clock-vate do 450/250 naprimer.Daite suvet pls! Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Za 9800 pro mn zavisi koga q e kupil...sega vsi4kite 9800 pro deto se prodavat sa s r360 qdro...razbiraite, 4e ima golqm shans kato se sloji BIOS na 9800 XT kartata da si shlqpa bez problemi na 4estotite na XT(e vinagi moje da ima i nqkoe durvo, zatova tuka 1 malka vrati4ka da ostavim otvorena). Ako pi4a si e kupil takava broika, kade go problema? Prosto r350 ne se proizvejdat ot okolo godina i neshto i broikite s takiva qdra ve4e svarshiha(dori i v bulgariq). Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Zdraveite imam sledniq problem.Kupih si ASUS 9550GE/TD.Kato trugnah da q clockvam(s driver softmod i atitool 0.20)ne mojah da dokaram pove4e ot 415/215 Kajete kvo da pravq?Gledam, 4e vie go clock-vate do 450/250 naprimer.Daite suvet pls! <{POST_SNAPBACK}> Мойта току що е клолнах на 400/500 Едит:в момента правя тестове и по късно ще напиша резултатите Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Мойта току що е клолнах на 400/500 Едит:в момента правя тестове и по късно ще напиша резултатите <{POST_SNAPBACK}> Бре да му се невиди Само аз ли съм некадърника дето немога да клокна моя Радеон9200 128Мб/128бит Освен стандартните честоти никак иначе немога да я подкарам Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 здравеийте, имам няколко вапроса и мисла че това е мястото искам да питам оувърклокарите тук за някои неща сжързани конкретно с Ати 9550 става въпрос за флаш на биоса на картата да се направи на 9600 или 9600Про но искам да знам има ли смисал от това нещо, дали не е същото като оувърклока (по-добре , по-зле?), също така този флаш по рискован ли е от о/к, може ли след като се флшне с друг биос след това да си му се върне оригиналния евентуално, също дали ще ми падне гаранцията на картата ако се барникам из биоса ми в общи линии това е което ме интересува картата ми е тази от подписа с добро охлаждане на кутията и допулнителен голям вентилатор на ядрото картата съм е пробвал най много на 470/270ДДР без артефакти резултатите от бенчмаркове са ми следните: 3ДМарк2001СЕ 11500т. 3ДМарк03 3450т. 3ДМарк05 1400т. моля тяхно величество оувърклокарите да ми дадът някакви отговори на въпросите и да ме посъветват има ли смисъл да рискувам с Дъмп биос дали ще постигна значителна разлика и по добре ил ще е благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 AtiTool-a усеща артефактите доста добре. даже си има натоварване с което да ги провери. <{POST_SNAPBACK}> С тая програма си overcolock-нах карата ( Ati Radeon 9200SE 64MB ) , пуснах да намери максималните стойности и си4ко беше ОК , но изведнъж всичко загасна и това е . Наложи се да и върна старите настрийки. Това от какво мислете че е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Бре да му се невиди Само аз ли съм некадърника дето немога да клокна моя Радеон9200 128Мб/128бит Освен стандартните честоти никак иначе немога да я подкарам Zashto be?? S Ati Tray Tool njamash nikakvi problemi. Imam edna 9200 na GB - vsichko e OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Supercharger Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Novite versii na catalyst imat zashtiti protiv clock moje da e ot tva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Zashto be?? S Ati Tray Tool njamash nikakvi problemi. Imam edna 9200 na GB - vsichko e OK. <{POST_SNAPBACK}> Е и моята е Гигадръв ама.....нещо не се поддава на превъзпитание.Ще пробвам пак...освен да светне нещо по нея от опити :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 12, 2004 Share Posted November 12, 2004 Ei ama az zabraih da pi6a fe.Na4i ASUS-kata q vurnah(qvno be6e defektna) i si vzeh su6tata no na Gigabyte.Kartata e super!Vupreki, 4e e bez fan, bez vsqkakvi artefakti i dr laina se clockva na 440/240!Mislq, 4e moje i o6te malko bez fan, no ne mi se riskuva.A kato vru6tah ASUS-a mi kazaha, 4e prez poslednite 2 sedmici i dr sa vurnali o6te 3 s razli4ni defekti, taka 4e na koito mu predstoi da si kupuva nova karta-da si pravi izvodi Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 Ei ama az zabraih da pi6a fe.Na4i ASUS-kata q vurnah(qvno be6e defektna) i si vzeh su6tata no na Gigabyte.Kartata e super!Vupreki, 4e e bez fan, bez vsqkakvi artefakti i dr laina se clockva na 440/240!Mislq, 4e moje i o6te malko bez fan, no ne mi se riskuva.A kato vru6tah ASUS-a mi kazaha, 4e prez poslednite 2 sedmici i dr sa vurnali o6te 3 s razli4ni defekti, taka 4e na koito mu predstoi da si kupuva nova karta-da si pravi izvodi <{POST_SNAPBACK}> V momenta iskam da si vzimam edna Asus 9550 GE/TD 128bit 128mb, no dobre che prochetoh tazi tema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 V momenta iskam da si vzimam edna Asus 9550 GE/TD 128bit 128mb, no dobre che prochetoh tazi tema... <{POST_SNAPBACK}> E az skoro si vzeh takava i niamam nikakvi problemi. Probval sum e na 450/250 -bez artifakti. Mislia che vsicko e do kusmet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 1, 2004 Share Posted December 1, 2004 E az skoro si vzeh takava i niamam nikakvi problemi.Probval sum e na 450/250 -bez artifakti. Mislia che vsicko e do kusmet. или до фирма от която пазаруваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.