splt-rmx Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 В момента ползвам драйвърите на 'Omega', чрез който ми се отключва картата, виждал съм, че има още едни на 'Softmod', незнам лично кои са по-добри, но на мен ми се струва, че са първите, нищо, че 'Softmod'-а пуснаха първи като излезе Catalyst 4.10, а от 'Omega' още се бавят... До сега ползвах 'Ati Tool' за овърклок, върши работа защото има 'Find Max Core' и 'Find Max Memory' и сканира за артефакти, но като инсталирах, на Ray Adams 'Ati TrayTools' там има много повече оптимизации и настройки и, има по-добро даве меню за овърклок от 'Ati Tool'-а пак с 'Find Max Core/Mem...' и то увеличава mhz-ите с по 1 нагоре.... Това е от мен, ще помоля, всеки който си има представа от овърклок на видео карти да си каже думата, той какво ползва и до какви изводи е стигнал за драйвери и туулз... С мойто Gigabyte Ati Radeon 9200 128bit/128mb 250/400, постигнах 310 ядро с савсем леки артефакти, но мисля, че може и още... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 Аз също съм с Gigabyte Ati Radeon 9200. Днес като ми остане време ще я клокна и аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 то и да може къв е смисъла като има "леки" артефакти Моята карта с тоя програма дето си я препоръчал на 335МХз на ядрото няма артефакти а на 336 вече казва че има (не че ги виждам де ама...) сега щя видя паметта до колко ще изкара тая програма е супер ЗЛЕ! на тест-а и за артефакти дава че е стабилна на 325 Ядро и 320 Памет но в лека игра като Каром 3Д след минутка игра и "завеляват" артефактите! оценката ми за тази програма е отрицателна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 AtiTool-a усеща артефактите доста добре. даже си има натоварване с което да ги провери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 Специално при мен с Асус 9550 с Омега 4.8-4.9 клок не става а при Омега 4.7 ми се омазва Тв аута..С Софтмод драйверите проблеми няма никакви(еднакви са с Каталист само им е махната защитата за клок) така че за мен те са правилния избор заедно с Ати Туул...И какви настрийки ти трябват повече от Клок Памет и Клок Ядро не мога да разбера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 В момента ползвам драйвърите на 'Omega', чрез който ми се отключва картата, виждал съм, че има още едни на 'Softmod', незнам лично кои са по-добри, но на мен ми се струва, че са първите, нищо, че 'Softmod'-а пуснаха първи като излезе Catalyst 4.10, а от 'Omega' още се бавят... До сега ползвах 'Ati Tool' за овърклок, върши работа защото има 'Find Max Core' и 'Find Max Memory' и сканира за артефакти, но като инсталирах, на Ray Adams 'Ati TrayTools' там има много повече оптимизации и настройки и, има по-добро даве меню за овърклок от 'Ati Tool'-а пак с 'Find Max Core/Mem...' и то увеличава mhz-ите с по 1 нагоре.... Това е от мен, ще помоля, всеки който си има представа от овърклок на видео карти да си каже думата, той какво ползва и до какви изводи е стигнал за драйвери и туулз... С мойто Gigabyte Ati Radeon 9200 128bit/128mb 250/400, постигнах 310 ядро с савсем леки артефакти, но мисля, че може и още... <{POST_SNAPBACK}> Ot tuk li dyrpash tezi Softmod draiveri ? http://www.techpowerup.com/softmod/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 аха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 аха <{POST_SNAPBACK}> Mersi , ne sym gi polzval oshte ,prosto Omegite dosega vyrshejha rabota ,no naposledyk zeha da se izlagat i reshih da probvam i tezi:) Kak se klokva s tezi ,imat li neshto kato "RADLINKER"-a na omegite ili trqbva s Ati tool da se klokva? Edit: Ave neshto Riva tunera ne ba4ka mnogo dobre s R9550...pone s moita e taka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 19, 2004 Share Posted October 19, 2004 аз ползвам АТи Тоол много по удобно е ... а и си пускам клокнатия профил само преди да цъкам Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted October 19, 2004 Author Share Posted October 19, 2004 То и при мен ми даде, че може на 320 да е пусна, и като е пуснах всичко ми беше само артефакти... За леки като споменах, става въпрос за някви бели точици, които ми се появяват чат пат, деазнам кво са, и та не че сам ги препоръчал, аз просто излагам фактите с кво сам пробвал и какви ще са вашите лични мнения от опит, за тва съм е направил тази тема, всеки да си каже... А за Ray Adams Ati Tray Tools, който иска може да си е дръпне, и да види за колко повече настройки става въпрос (заменя сис. трей програмката, която си върви с каталиста) Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted October 20, 2004 Author Share Posted October 20, 2004 някой друг няма ли да си каже мнението по въпроса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted October 20, 2004 Share Posted October 20, 2004 Артефакти, абе пускам Ати тул да го тества и то си прави тестчето като компютъра ми издава интересен свестящт звук. Първо си викам нещо се скапа пак, после усетих от къде е Ати тул като пусне три де графиката и почва да свести. Може ли някой да ми каже какво е това и има ли го при други. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 по принцип в АТиТуул има опция при която като се пусне 3Д приложение и се пуска звук. виж и евентуално си я изключи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 само да попитам А.И. на 4.10 автоматично ли се пуска или трябва да се пусне ръчно ? Иначе ползвам Ати Туул (като моето мнение е ,че не натоварва достатъчно видеото де поне до 0.19 беше така ) за клок и моднатите драйвъри който се препоръчват от сайта който ти показва Ати Туул-а сега като ми е по на студенко видеото ще върта мракове Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 21, 2004 Share Posted October 21, 2004 автоматично се пуска A.I. то на High. сложи го на Low, защото четох че на High понякога се получава спад в производителността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 автоматично се пуска A.I. то на High. сложи го на Low, защото четох че на High понякога се получава спад в производителността. <{POST_SNAPBACK}> от къде ?! да го сложа на Low ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 22, 2004 Share Posted October 22, 2004 Catalyst Control Center Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted October 23, 2004 Author Share Posted October 23, 2004 Сега пък излезнаха и някви ATI Optimized Driver 1.6: Based on the offical Catalyst 4.10 Four OpenGL drivers for your selection New OpenGL/DirectX tweaks Incredible performance under OpenGL games ATI's new AI feature Known issues: Fastest OpenGL Driver (Option #3) has corruption under 16bit color quality mode Workaround: Setup your OpenGL games to use 32bit color quality deep BEFORE installation (-32bpp in Counter-Strike command-line will force 32bit) or use OpenGL Driver Option #2; Повече инфо тук, а за даунлоад тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
nrg Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Сигурно ли е че с Atitool като си клокна картата няма опастност да си прецакам картата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted October 28, 2004 Author Share Posted October 28, 2004 Има опасност много ясно, за тва ти трябва добър куулър на картата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guardian Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 nqkoi moge li da mi kage kvo trqbva da se izpolzva za moita karta radiion 7500?(ne sam mno navatre s овърклокa) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Сигурно ли е че с Atitool като си клокна картата няма опастност да си прецакам картата? няма опасност само ако е 9800XT или друга карта с датчик за температурата и ползваш OVERDRIVE за оувърклока(специално за ATI карти). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 imam problem s moita gigabyte 9200!Svalih driverite i na omega i dr.oba4e clock pove4e ot 275/225 nemoa da postigna sled tva edni gadni havi stavat...kajete ko da praa, gledam 4e nqkoi ot vas na taq karta pravqt po 300 i kosur!kajete kak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 то си зависи и от производителя. ако ти е куча марка.. просто забрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 то си зависи и от производителя. ако ти е куча марка.. просто забрави. <{POST_SNAPBACK}> Ne fe maina, nali sum pisal gigabyte.kaji kak da q napravq taq magia s clock-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.