break Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Ot dve sedmici nqmah internet a vsi4ko mi be6e nared i modema pokazva6e 4e imam vrazka, kompiutara ne mi pokazva 4e ne e svarzan s modema a LAN kartata izob6to ne sam q baral za6toto v blizkiq mesec ne sam otvarql izob6to kompiutara. Ot evrokoma mi kazaha 4e pri tqh na kompiutara im pokazva 4e vsi4ko e perfektno i 4e problema e v kompiutara mi i 4e za takiva raboti ne mogat da idvat, poradi koeto mislq da se otkazvam ima mnogo po-dobri firmi. Stignah do format dva pati. ot XP minah na 2003 no pak ni6to i dnes savsem slu4aino mi tragna interneta. A v nastroiki izob6to ne sa, barkal. Na kakvo se dalji tova nqkoi moje li da mi kaje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Pusnal li si dhcp-to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 kakvo e tova DHCP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 ami pravi sa horata ot EK,shtom modema ti e nared a komputara kazva che nqma vruzka,me navejda na misulta che naistina problema e pri teb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
solid_snake Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Ne sa otkrili problem v tqh!!! <{POST_SNAPBACK}> Добре. Съгласен съм. Но не е и при breakneck, защото не си е пипал нищо по настройките. Имах същия проблем преди 2-3 седмици. Ако можеш да ми кажеш как този DHCP работи без проблем почти 3 месеца(тогава си принсталирах уиндоуса), и в един момент спира, а след 2 дни тръгва пак от самосебе си. Признавам си новак съм в областа на компютрите, но ми се струва нелогично да се оправи сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 kazvam prosto 4e s XP sam zapoznat, no za interneta i negovite nastroiki hi4 me nqma. plius tova razgovarqh po telefona okolo 30 min. s 4ovek ot evrokoma, koito se opitva6e da mi pomogne, no ni6to ne stana, vsi4ko si be6e nared I za IP adresa proverqvahme ot avtomati4no go promenih i go napisah rachno, DNS sarvara sa6to, s comand prompt-a proverqvahme i t.n. ... prosto kade li ne i pak ni6to ne se polu4i Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Добре. Съгласен съм. Но не е и при breakneck, защото не си е пипал нищо по настройките. Имах същия проблем преди 2-3 седмици. Ако можеш да ми кажеш как този DHCP работи без проблем почти 3 месеца(тогава си принсталирах уиндоуса), и в един момент спира, а след 2 дни тръгва пак от самосебе си. Признавам си новак съм в областа на компютрите, но ми се струва нелогично да се оправи сам. <{POST_SNAPBACK}> Ne znam! Az ne obicham Windows , zashtoto stavat tochno takiva raboti! EDIT: breakneck proveri li kabelite? Vij dali imash vryzka s http://192.168.100.1/, koeto vsyshtnost e modema Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Такааа... Темата е почистена от оффтопиците. Следващия офтопик ще отнесе награда. Пишете само ако имате идея която се отнася до проблема описан в първия пост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Sled kato na modema ti sveti "cable" znachi imash inernet(ot EK sa pravi che problema ne e vtiah) A che do komputura ne ti dostiga signal moje da ima mnogo pricini. Proveri si Lan Kartata (draiverite) Ako e prez USB gi proveri i tiah DHCP Zasega tova se sestam ,no problemut sus sigurnost v sluchaia ne e v Evrokom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Като си говорихте с човека от евроком поне един пинг пуснахте ли? Tracert? Какво излезе? Дай малко повече информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Аз имах същия проблем. Модема е ОК а нет нема.... Лан картата беше изпляскала. И преди да им звъна на съпорта ми дойде на ум да мушна едно USB и всичко са оправи. Та най-вероятно и при теб ще е така... Пробвай с USB(инсталирай и драйверите му) и ако пак прави мизерии търси проблема извън ланката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 Ne sme puskali ping ili Tracert, ne se e setil da mi kaje zabravih kak se pi6e6e komandata no be6e podobno na "ipcnfg/all" trqbva6e da izpi6e 5 reda na koito na posledniq mislq 4e IP adresa, no posledniq red lipsva6e ina4e vsi4ko drugo po nastroikite v "network conektion" si be6e nared Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Командата е ipconfig/all и ти дава настройките на нрежата. След като проблема не е там пусни ping към адреса който ти е Default Gateway за да видиш имаш ли връзка до рутера. Ако имаш -> Tracert към някакъв външен адрес за да видиш къде се губи връзката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 Аз имах същия проблем. Модема е ОК а нет нема....Лан картата беше изпляскала. И преди да им звъна на съпорта ми дойде на ум да мушна едно USB и всичко са оправи. Та най-вероятно и при теб ще е така... Пробвай с USB(инсталирай и драйверите му) и ако пак прави мизерии търси проблема извън ланката. <{POST_SNAPBACK}> LAN kartata mi raboti. Dnes mi tragna interneta predi tova probvah i prez USB no pak ni6to sno6ti dadoh LAN kartata na edin koito razbira ot platki da proveri dali ne eizgorqlo ne6to za6toto na nqkolko pati se slu4va6e da q vkliu4vam dokato kompiutara raboti i se polu4ava6e iskra i sled kato q slogih na drugiq den ve4e imah internet. tova mi e vtoriq pat koito mi iz4ezva interneta. parviqt pat mi iz4ezna za tri dena i se opravi naistina ot samosebe si. izob6to i ne sam se zanimaval da se 4udq ot kade oba4e toq pat be6e qko, samo 12 dena P.S. sajalqvam 4e pi6a tolkova mnogo oba4e po-lesno ne moga da go obqsnq Link to comment Share on other sites More sharing options...
DECIPHER Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Hora ne znam za vas ama edin priqtel e kum evrokoma s modem, i na nego po su6tiq na4in mu iz4ezna neta za 2-3 dni. posle kato razgovarqhme se okaza 4e horata ot evrokoma sa spipali nekvi klo6ari koito sa se vurzali nelegalno. i po nqkakav na4in vruzkata se e precakala ot tova vruzvane. ima6e i strani4en efekt na priqtelq mi kabelnata se e vlo6ila. i toi purvo za tova se e obadil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Вероятно ланката ти е много куча марка и след като си я деинстал/инсталнал и си е оправила ресурсите и драйверите и си е тръгнала пак да работи. --- За този дето от lan >> usb Това без да се обаждаш на съпорта ли го направи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rand Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 Виж дали ти е вкючен Firewall ако е го изключи и пробвай нета . Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 P.S. sajalqvam 4e pi6a tolkova mnogo oba4e po-lesno ne moga da go obqsnq <{POST_SNAPBACK}> мн говориш и нищо не казваш на ipconfig/all напиши точно какво ти дава и после ще видим a ping 192.168.100.1 ? направо не е за вярване колко хора си сменят ланката или преисталират вин и после се чудят за кво нямат нет Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 След като проблема не е там пусни ping към адреса който ти е Default Gateway за да видиш имаш ли връзка до рутера. Ако имаш -> Tracert към някакъв външен адрес за да видиш къде се губи връзката. <{POST_SNAPBACK}> pusnah ping i mi izlezna: ping statistics Packets: sent = 4, received = 3, lost = 1 <25% loss>, Approximate round trip times in milli-seconds: minimum = 17ms, Maximum = 28ms, Average = 20ms tazi zaguba 25 % zna4i li 4e ima nqkoi drug A na tracert www.abv.bg vav vtorata kolona imam edna zvezdi4ka (parvata e tazi kadeto pi6e redovete) na "unknown.interbgc.com" i o6te edna na treta kolona na"rsf4.mobikom.net [212.5.128.4]" tova zna4i li ne6to a sega kato imam internet kato napisah "ipconfig/all" mi izleze dosta pove4e informaciq ot minaliq pat , dosta pove4e ot 4 reda Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 ping -n 50 праща 50 пакета тогава може да говорим за статистика и загуби помни си какво ти е показвал ipconfiga и като нямаш нет ще знаеш какво да гледаш, мойе наистина ланката да си мени irq-то и за тоова Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 16, 2004 Author Share Posted October 16, 2004 мн говориш и нищо не казваш на ipconfig/all напиши точно какво ти дава и после ще видим a ping 192.168.100.1 ? направо не е за вярване колко хора си сменят ланката или преисталират вин и после се чудят за кво нямат нет <{POST_SNAPBACK}> zna4i na ipconfig/all mi dava6e samo parvite 5 reda: host name, primary Dns Suffix, node type ...:unknown, IP routing enabled i WINS proxy enabled koito sa NO, a sega vijdam 4e ima i DNS suffix search list , koito po-rano lipsva6e (otstrani na nego e napisano evrocom.net), kakto i baq informaciq za Ethernet adapter local area connection, koqto sa6to lipsva6e a na ping -n mi dava <4% loss> (sent=50, received=48) P.S. internet nqmah i sled kato si preinstalirah windowsa parviq pat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.