TMMK Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Е какви глупости бе човек това да не ти е epay.bg ? Никакво разрешаване няма, направо ходиш и плащаш... Първо на първо аз точно в ePay.bg искам да се регистрирам и второ на второ в чуждестранен сайт, в който иначе приемат Виза Електрон, не можах да платя с нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Еми проблема едва ли е в картата, защото точно със същата си пазарувам и плащам на всякъде и вече почти година никакви проблеми...за epay.bg не мога да кажа нищо, не съм се занимавал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted February 6, 2006 Share Posted February 6, 2006 Може въпросът ми да е Оff topic, но не се сетих къде другаде да питам: Искам да открия сметка в банка в Пловдив, в която да се внасят пари от чужбина в английски лири. Проверила съм само в ОББ и в Хеброс, и на двете места ми казват, че единият вариант е сметката да е в лири, които могат да се теглят както в лири, така и в левове, но не може да има дебитна карта към нея. Другият е дебитни картови сметки в лева, евро или долари, което е една обмяна на валута в повече. Няма вариант с дебитна карта, от която да се тегли и в двете валути. Някакъв акъл - ако имате опит с други банки, какво сте ползвали. В ОББ работят много добре общо взето, но ми се струва,че комисионите им при преводите са соленички. Хеброс пък взимат само 5 евро, когато приемат парите от чужда банка, но цялата им банка е от малко селско-махленски тип... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Ако теглиш пари от карта то те са в националната валута за съответната страна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 7, 2006 Share Posted February 7, 2006 Миналата есен правих сериозно проучване. За мен лично най-добри за дебитна карта са условията на ОББ. СИБанк (Eib) ти предлагат безплатно теглене от техните банкомати, но според мен ОББ са най-изгодни, понеже не искат никакви годишни такси, първоначалната такса за откриване на сметка беше (ако не се лъжа) 2 лева. При внасяне на пари не плащаш нищо допълнително, а парите ти веднага (проверено) влизат в картата. Ако теглиш от банката ти одържат 1 лев. Ако теглиш от банкомат ти одържат 0.20 лв, което важи за АБСОЛЮТНО всички банкомати, което е причината да изберя тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted February 8, 2006 Share Posted February 8, 2006 Миналата есен правих сериозно проучване. За мен лично най-добри за дебитна карта са условията на ОББ. СИБанк (Eib) ти предлагат безплатно теглене от техните банкомати, но според мен ОББ са най-изгодни, понеже не искат никакви годишни такси, първоначалната такса за откриване на сметка беше (ако не се лъжа) 2 лева. При внасяне на пари не плащаш нищо допълнително, а парите ти веднага (проверено) влизат в картата. Ако теглиш от банката ти одържат 1 лев. Ако теглиш от банкомат ти одържат 0.20 лв, което важи за АБСОЛЮТНО всички банкомати, което е причината да изберя тях. Парите винаги постъпват веднага по картовата сметка. Но за да може да се тегли, трябва да мине обработката на БОРИКА, която е в 11 ч. Внеси някаква сума и се пробвай веднага да я дръпнеш от АТМ и ще видиш, че няма да стане, независимо от банката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.D. Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Транскарт...вижте сами http://www.transcard.bg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Някои може ли да ми препоръча банка извън България. Интересува ме да мога да се регистрирам през интернет или по пощата. Исках в някоя швейцарска банка, обаче за там трябва да извадя едни документи от София което ми е невъзможно в момента. Също ме интересува дали е възможно 2 Visa дебитни карти да са свързани с една и съща банкова сметка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Някои може ли да ми препоръча банка извън България. Интересува ме да мога да се регистрирам през интернет или по пощата. Исках в някоя швейцарска банка, обаче за там трябва да извадя едни документи от София което ми е невъзможно в момента. Също ме интересува дали е възможно 2 Visa дебитни карти да са свързани с една и съща банкова сметка. За американските банки съм сигурен, че тази операция е невъзможна. При откриване на сметка задължително се ходи в съответния клон. След това вече изцяло си ползваш системата онлайн, но така или иначе регистрацията е задължително офлайн с лично присъствие на титуляра. Предполагам и европейските банки са така. Единствено не знам при офшорните банки как може да стои въпроса. Ако някой изобщо открие такава банка, няма да е зле да сподели тук информацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 За американските банки съм сигурен, че тази операция е невъзможна. При откриване на сметка задължително се ходи в съответния клон. След това вече изцяло си ползваш системата онлайн, но така или иначе регистрацията е задължително офлайн с лично присъствие на титуляра.Предполагам и европейските банки са така. Единствено не знам при офшорните банки как може да стои въпроса. Ако някой изобщо открие такава банка, няма да е зле да сподели тук информацията. Да допълня , че не само , че трябва да отидеш лично в банката при откриване на сментката , ами трябва да имаш и 2 ID-та със снимка най-малко. Същото се изисква и когато си кешваш чек. А когато си вадех шофьорска книжка искаха 6 ID-та , защото след 11.09 се разбра , че терористите са си извадили много лесно шоф.книжки и сега са затегнали много положението! Едва след като си откриеш банкова сметка можеш да ползваш он-лайн банкинг услугата. Но предполагам , че ще е доста по-лесно да си откриеш банкова сметка он-лайн в страна с по-хлабаво законодателство. Бях чел в един форум как хакери използват такива баннки да теглят пари от крадени кредитни карти..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 Също ме интересува дали е възможно 2 Visa дебитни карти да са свързани с една и съща банкова сметка. Ако са издадени от една и съща банка- може. Води се допълнителна карта към основната. Дори може да е на името на друг (член от семейството например или да й сложиш определен лимит). Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 7, 2006 Share Posted April 7, 2006 По принцип може да се отвори нещо като US сметка, но зависи за какво точно ще се ползва. Не говоря от първа ръка, но съм виждал оферти за "debit card linked to an US checking account" Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 Днес питах в ПроКредитБанк за условията за издаване на дебитна карта. Казаха ми, че ако си под 25 години НЕ ПЛАЩАШ НИКАКВИ такси - нито такса откриване, нито месечна такса подръжка, нито такса при теглене от автомат на КОЯТО И ДА Е банка. Струва ми се прекалено добро, за да е истина. Има ли уловка? Някой има ли карта от тази банка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 по принцип дали ще ти взима пари при теглене зависи от банкомата...на панаира не ми взима пари а на фешъна ми зима по 0.55 стотинки на теглене Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 по принцип дали ще ти взима пари при теглене зависи от банкомата...на панаира не ми взима пари а на фешъна ми зима по 0.55 стотинки на теглене По принцип не си прав. Зависи АТМ- а на коя банка е и от коя банка е издадена картата ти. Ако има съвпадение м/у тези два фактора, обикновено няма такса Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 Зависи АТМ- а на коя банка е и от коя банка е издадена картата ти. И аз така знам. Работата е там, че според служителката на ПроКредит Банк, с която говорих, с дебитна карта от тяхната банка не плащаш никакви такси при теглене от автомат на друга банка. Това исках да разбера дали е вярно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 И аз така знам. Работата е там, че според служителката на ПроКредит Банк, с която говорих, с дебитна карта от тяхната банка не плащаш никакви такси при теглене от автомат на друга банка. Това исках да разбера дали е вярно. стига да ти го пише в договора и условията за ползване на картата към него. мойта карта е от ЦКБ и таксата ми е 0,22лв за теглене от всеки банкомат, независимо чий е. просто така са решили. на някои банкомати ми е изписвало "теглене на 0,55 лв за транзакция", но реално изтеглената сума си е била 0,22лв. просто на някои по-стари банкомати съобщенията не са динамични и не могат да се изменят според реалната сума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 На мен тези дни ми се случи да тегля пари от карта на Райфайзенбанк от автомата на банката до хотел България (не я знам как се казва). На разписката беше отпечатано, че останалите пари в сметката са с 10 (ДЕСЕТ) ЛЕВА по-малко от очакваното! (пример: имам 100лв, тегля 50 и вместо остатък 50, имам остатък 40). Какво се прави в такива ситуации? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 стига да ти го пише в договора и условията за ползване на картата към него. мойта карта е от ЦКБ и таксата ми е 0,22лв за теглене от всеки банкомат, независимо чий е. просто така са решили. на някои банкомати ми е изписвало "теглене на 0,55 лв за транзакция", но реално изтеглената сума си е била 0,22лв. просто на някои по-стари банкомати съобщенията не са динамични и не могат да се изменят според реалната сума. Абсолютно възможно е. ЦКБ са си сложили твърда такса за теглене от всеки банкомат. Дори някои карти може да нямат никакви такси при теглене, ако клиента ползва някакъв пакет услуги от съответната банка. Говорим за дебитни карти. PSYCHOSIS, Трябва да отидеш в банката издател на картата, за да си провериш движенията по сметката. Твърде е възможно да си теглил предния ден късно и още да не е отразено това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted June 15, 2006 Share Posted June 15, 2006 На мен тези дни ми се случи да тегля пари от карта на Райфайзенбанк от автомата на банката до хотел България (не я знам как се казва). На разписката беше отпечатано, че останалите пари в сметката са с 10 (ДЕСЕТ) ЛЕВА по-малко от очакваното! (пример: имам 100лв, тегля 50 и вместо остатък 50, имам остатък 40). Какво се прави в такива ситуации? da ne bi da trqbwa da ostanat 10 lv minimum v kartata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 27, 2007 Share Posted January 27, 2007 Трябва да си направя още една дебитна карта, но не мога да избера банка. Първата ми е в FIB - Първа инвестиционна банка и съм много доволен от тях. Новата карта трябва да няма годишна или месечна такса за поддръжка, да има олихвяване и да няма такса за теглене от банкомат на съответната банка. Нещо като картата на FIB. Някой да ми препоръча банка Някой да има впечатления от SG Express Bank, ProCredit, Райфайзен или Bulbank Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.