GeorgiK Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Да бе мамка им Те изобщо не приемат клиетни от БГ . Дискриминацияяяя !!! Що бе? Приемат клиенти от България, но с карти издадени в "приемлива" държава... Скоро и ние ще сме такава, спокойно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Що бе? Приемат клиенти от България, но с карти издадени в "приемлива" държава... Скоро и ние ще сме такава, спокойно... Да, към 2020та може и да сме Много дълго време още няма да ни огрее paypal, и не само той... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Напротив - много по скоро ще е. Все пак така се накърнява реномето на банките, а повечето от тях имат "бели" собственици Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirrro Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Що бе? Приемат клиенти от България, но с карти издадени в "приемлива" държава... Скоро и ние ще сме такава, спокойно... Имах предвид че не приемат клиенти с местожителство в Б-я.Примерно аз не мога да се регистрирам в момента от Пловдив. Като отидеш на сайта им и кликнеш върху Sign Up после от падащото меню не можеш да избереш Б-я ,защото я няма... Сигурно ако живееш в чужбина и се регистрираш от там няма да има проблем. Много дълго време още няма да ни огрее paypal, и не само той... stefan, и аз мисля че няма да е чак толкова дълго времето. Все пак в Б-я има банки,които бяха купени от чуждестранни банки( Булбанк, SG Експресбанк),а пък и вече и банки като Райфайзен започнаха да откриват клнове тук. Ако така бленуваното от наште политици приемане в ЕС се случи мисля че ще променят нещата. Засега за Б-я Moneybookers е най-приемливия вариант. Но пък те са определено по назад от PayPal и NETELLER. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Имах предвид че не приемат клиенти с местожителство в Б-я.Примерно аз не мога да се регистрирам в момента от Пловдив. Като отидеш на сайта им и кликнеш върху Sign Up после от падащото меню не можеш да избереш Б-я ,защото я няма... Ами може...аз преди имах една американска карта и ползвах PayPal и доколкото си спомням се бях регистрирал като от България, но с карта издадена в щатите. Може пък и да не помня правилно, но в крайна сметка е все тая. А времето на PayPal в България идва...спокойно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 stefan, и аз мисля че няма да е чак толкова дълго времето. Все пак в Б-я има банки,които бяха купени от чуждестранни банки( Булбанк, SG Експресбанк),а пък и вече и банки като Райфайзен започнаха да откриват клнове тук. Ако така бленуваното от наште политици приемане в ЕС се случи мисля че ще променят нещата. Засега за Б-я Moneybookers е най-приемливия вариант. Но пък те са определено по назад от PayPal и NETELLER. Ами да, но е факт, че въпреки новите банки ние си оставаме една бананова република в очите на такива компании, освен това сме бананова република, която до скоро беше на едно от първите места по fraud (сега не знам как е, но не вярвам да има промяна) Дано да стане, защото на мен много ми трябва, но съм много скептично настроен. Но и да стане ще е с някакви ужасни ограничения, което пак ще го направи до голяма степен неизползваем - ако видиш в сайта на пейпал услугата е различна за всяка държава, като май май само в щатите и канада можеш да ползваш пълната функционалност. moneybookers хич не са зле, но пък точно там, където трябва да плащам не ги приемат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirrro Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Ами да, но е факт, че въпреки новите банки ние си оставаме една бананова република в очите на такива компании, освен това сме бананова република, която до скоро беше на едно от първите места по fraud (сега не знам как е, но не вярвам да има промяна) Дано да стане, защото на мен много ми трябва, но съм много скептично настроен. Но и да стане ще е с някакви ужасни ограничения, което пак ще го направи до голяма степен неизползваем - ако видиш в сайта на пейпал услугата е различна за всяка държава, като май май само в щатите и канада можеш да ползваш пълната функционалност. moneybookers хич не са зле, но пък точно там, където трябва да плащам не ги приемат. Да все още нямаме нужния финансов рейтинг. Знам за разликите при различните д-ви и PayPal ,в много страни услугата е ограничена.Не съм запознат с детайли ,но знам че за някой д-ви е позволено теглене само към американски банки ,а не към локални И аз точно същото имах предвид за Moneybookers . В някои области не се приема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Поне вече има достъпни дебитни виза, поне с тях да плащаме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Какъв е остатъка и годишната такса ? 40 евро е минималния остатък. 12.5 лева е годиншната такса. Експресно вадене е 10 лева. Исках от SG Expressbank да си взема. Тяхните условия са по - добри. За съжаления не предлвагат експресно вадене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Btw tyk e momenta da popitam kude taksite za bankov prevod sa nai evtini ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 40 евро е минималния остатък. 12.5 лева е годиншната такса. Експресно вадене е 10 лева.Исках от SG Expressbank да си взема. Тяхните условия са по - добри. За съжаления не предлвагат експресно вадене. Оо значи моята от ПИБ още утре отивам да я закривам, 30 евро е годишната такса... Btw tyk e momenta da popitam kude taksite za bankov prevod sa nai evtini ? Вътрешен или международен ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirrro Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Оо значи моята от ПИБ още утре отивам да я закривам, 30 евро е годишната такса...Вътрешен или международен ? Стефан, каква ти е картата от ПИБ ?? Аз преди време имах Виза Класик от ПИБ. И като тръгнах да я закривам ми казаха че чак 2 месеца след като подам молба за закриване мога да си взема парите Не само неснижаемия остатък ами за всички пари по сметката беше този период. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Същата, виза класик. На мен още като подавах молба ми казаха, че трябва после 2 месеца предизвестие при закриване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 18, 2005 Share Posted November 18, 2005 Същата, виза класик. На мен още като подавах молба ми казаха, че трябва после 2 месеца предизвестие при закриване. Утре ще ти сканирам брошурата на SG Expressbank. В понеделник или вторник и на Raiffeisenbank ще ти покажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 натъкнах се на този сайт - http://www.moitepari.bg/ обичам таблични сравнения - доколко всичко е актуално, вярно и т.н. незнам. но знам че досега не бях чувал за кредитна карта с 15 дена гратисен период. ама в България всичко е възможно. или по-точно в булбанк. но от друга страна съм изненадан да видя че пощенска банка има 55 дена гратисен и то на амекс. абе сега се чудя - малко офтопик - има ли банки дето да издават чекове? и въобще какви са таксите за кеширане на чекове. аз преди време си спомням че чек от чужбина беше най-евтино и доста бързо през първа източна международна банка или нещо подобно - от другата страна на онова заведение Хемингуей мисля се казваше на главната. (между другото помня че ми харесваше заведението) едит: немога да повярвам че някой се съгласява да чака 2 месеца след като закрие сметката/картата да може да си изтегли остатъка. освен това знаете ли дали има такси ако картата е в левове, а се ползва в чужбина. или ако е в долари и се ползва за плащания в България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 Хеброс мисля, че вадят чекове, но съм много бос в тая материя и не питай за подробности. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 19, 2005 Share Posted November 19, 2005 натъкнах се на този сайт - http://www.moitepari.bg/ обичам таблични сравнения - доколко всичко е актуално, вярно и т.н. незнам. но знам че досега не бях чувал за кредитна карта с 15 дена гратисен период. ама в България всичко е възможно. или по-точно в булбанк. но от друга страна съм изненадан да видя че пощенска банка има 55 дена гратисен и то на амекс. абе сега се чудя - малко офтопик - има ли банки дето да издават чекове? и въобще какви са таксите за кеширане на чекове. аз преди време си спомням че чек от чужбина беше най-евтино и доста бързо през първа източна международна банка или нещо подобно - от другата страна на онова заведение Хемингуей мисля се казваше на главната. (между другото помня че ми харесваше заведението) едит: немога да повярвам че някой се съгласява да чака 2 месеца след като закрие сметката/картата да може да си изтегли остатъка. освен това знаете ли дали има такси ако картата е в левове, а се ползва в чужбина. или ако е в долари и се ползва за плащания в България. Като я вадих друга нямаше, а ми трябваше спешно - зора какво ли не прави. Какви чекове имаш в предвид? american express чекове мисля, че вади почти всяка банка. А при кредитните карти гратисния период си е нещо нормално, просто тук малко е закъсняло Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted November 20, 2005 Share Posted November 20, 2005 абе сега се чудя - малко офтопик - има ли банки дето да издават чекове? и въобще какви са таксите за кеширане на чекове. аз преди време си спомням че чек от чужбина беше най-евтино и доста бързо през първа източна международна банка или нещо подобно - от другата страна на онова заведение Хемингуей мисля се казваше на главната. (между другото помня че ми харесваше заведението) Пътническите чекове заменят парите при пътуване. Познавам два вида- Томас Кук и Американ Експрес.Има си продцедура при закупуването, полагат се подписи, издава се фактура и т.н.. ОББ и Булбанк продават такива чекове, като може да си поръчаш в различна валута. Предполагам, че и други банки го правят, не знам. Изкупуването на каса става по същият начин, има най-разнообразни такси. Другият вид чековe са поименните. Те се изпращат за инкасо от съответната банка, където си отишъл в 7- дневен срок в централите в София. Срокът за изплащане на сумата по чека е 45 работни дни. Таксата за това удоволствие ще ти струва 20 EUR, независимо от сумата на чека, ако ги теглиш на каса, а ако е по сметка - 10 EUR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NISA Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 не прочетох цялата тема че ме мързи аз имам две дебитни карти но мисля да препоръчам СИБ плаща се 20 ст на теглене и имат годишна лихва мисля че беше 3.5% което не е кой знае колко ама ми покрива таксите по тегленето-е все пак зависи колко пари ще имаш в нея.Мисля също че и тарифите за превод на СИБ са най-ниски но не съм напълно сигурна. За другите неща които те интересуват не съм запозната Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted November 21, 2005 Share Posted November 21, 2005 На мен ми стана интересно това за Visa Classic, защото тъкмо щях да си пускам молбата в Първа Инвестиционна, там сега има някаква промоция за Visa Classic без депозит, та се заинтересувах какви са условията на Експресбанк и на Райфайзен... Така като гледам, Експресбанк не предлагат Visa Classic, в PDF брошурката им която се тегли от сайта, точка 6.3 е за Visa Electron само. Там горе в темата сте говорили, но аз не съм съвсем съгласен, за мен е така - Visa Electron - дебитна, не се приема в интернет, Classic - кредитна, приема се в интернет - това е. Ако има изключения - те потвърждават правилото Райфайзен предлагат Classic, така че може да се прави сравнение : издаване - и при двете банки безплатно годишна такса - 25 лв. при Райфайзен срещу 39 лв. при ПИБ (първата година безплатно) минимален неснижаем остатък - 80 лв. при Райфайзен срещу... 0 при ПИБ - там няма такова нещо, това все пак е кредитна карта, кви остатъци, кви 5 лева ? плащане на стоки и услуги в търговски обекти в страната и чужбина - 0.5% при Райфайзен, безплатно при ПИБ теглене на пари в брой от банкомат в чужбина - 5 лв. + 1% при Райфайзен, 10 лв. + 3% при ПИБ теглене на пари в брой от банкомат в страната - 0.80 лв. при Райфайзен, докато при ПИБ е 1 лв. + 1% ако е от техен банкомат и 3 лв. + 1% ако е от чужд други интересни : справка за салдо на сметката -> в страната 0.10 лв., в чужбина 1 лв. за Райфайзен, при ПИБ не се споменава колко е, там пише че има безплатно месечно извлечение по пощата получаване на суми по кредитната карта -> Райфайзен - не знам, ПИБ - 0.5% от сумат Обаче, ми се струва че тези 2 карти са принципно различни - защото и ПИБ имат такава с гаранционен депозит, нещо като на Райфайзен минималния остатък. Това не е съвсем кредитна карта, ами вкарваш в нея пари (или в някаква сметка която се ползва като гаранционна) и после ползваш "кредит" до размера на това което си внесъл - това може да е далавера за да се ползва за интернет разплащания само, ама банката няма кой знае каква файда ти отвреме на време да си вкарваш пари и да си ги харчиш online, затова е нормално такива карти да се вадят по-лесно - без да те питат кви доходи имаш и т.н., докато кредитните карти са вече друго нещо - вадят се трудно, питат те кой си, какъв си, какво имаш като имоти, кви пари получаваш, а пък годишната такса могат да си позволят да е малко по-ниска защото разчитат че ще печелят евентуално от лихвите които ще плащаш като изтеглиш кредит. Едно чудене имам, в условията за ползване на кредитната карта прочетох, че след една година може да кандидатстваш за по-висок кредитен лимит и банката преценява колко да ти даде в зависимост от това как си ползвал картата - та значи, чудя се кои действия се считат за ОК от банката и трупат плюсчета в досието ти и кои не се одобряват и са минусчета когато се прави тази преценка ????? Едното от минусчетата е ясно - да закъсняваш с плащанията като си изтеглил кредит, ама останалите ме интересуват, и плюсовете също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 kicko, до сега не ми се е случвало да не са ми приели виза електрон из интернет.Картата с неснижаем остатък си е дебитна, нищо кредитно няма в нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 кой "internet" ? epay.bg ? него не го броя Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 22, 2005 Share Posted November 22, 2005 Нормалния интернет Link to comment Share on other sites More sharing options...
TMMK Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Изкарах си ДСК Макс Виза Електрон и то защото спешно ми трябва да поръчам едни неща от интернет. Обаче вече на 5-6 банкомата пробвах, в Други услуги няма опция за разрешаване на плащанията през интернет. Като питах в банката ми казаха, че сигурно с тази карта мога да плащам през интернет без предварително да разрешавам плащанията. Пълни глупости! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted November 28, 2005 Share Posted November 28, 2005 Е какви глупости бе човек това да не ти е epay.bg ? Никакво разрешаване няма, направо ходиш и плащаш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.