бат Ицо Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 @xiT, прекалено много въпросителни си сложил човече Преди да пусна темата разгледах няколко сайта на отделни банки, но там въобще не се споменават за такси при внасяне, теглене и въобще неща които ги интересува бедния народ. Ами банка, която си обявява всички такси в сайта, заслужава доверие Дал съм линк. За банкомати - смея да твърдя, че са най-много в България (процентно на ОББ). Хеброс Банк - в момента се продава. В 'Капитал" информацията е, че ще ги купува Аустрия банк, ли кво беше - собствениците на ХВБ Биохим. Поне са задържали другите оферти, докато не им кажат ше ли ги купуват или не. Ако има някоя банка, да дава по изгодни условия от ОББ по експлоатацията на тяхна карта - да ги обяви. Може и да има, но казва ли ти някой Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 ЦКБ е твоята банка. <{POST_SNAPBACK}> Точно това е банката. поръчваш е по интернет и ти я доставят на адрес безплатно за по малко от седмица, минималния остатък е 2 лева, работи със epay.bg Лихвите не са толкова важни, защото по принцип картите са предимно за разплащателни, а не влогови сметки Има тънък номер да плащаш по интернет с нея в чужбина, като оскъпяването ти идва 1 лев над стойноста на продукта. Ако те интересува как, знаеш къде да ме намериш Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted October 14, 2004 Author Share Posted October 14, 2004 Точно това е банката.поръчваш е по интернет и ти я доставят на адрес безплатно за по малко от седмица, минималния остатък е 2 лева, работи със epay.bg Лихвите не са толкова важни, защото по принцип картите са предимно за разплащателни, а не влогови сметки Има тънък номер да плащаш по интернет с нея в чужбина, като оскъпяването ти идва 1 лев над стойноста на продукта. Ако те интересува как, знаеш къде да ме намериш <{POST_SNAPBACK}> Слави, голяма работа си ей С 2 приказки ме закова Това се казва обедителен човек. Другата седмица ще ти дойда на гости - дано си втора смяна Сега ще се помъча да си поръчам една карта по интернет Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Банката на всички Българи начело с .... Това е БАНКАТА Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Банката на всички Българи начело с ....Това е БАНКАТА <{POST_SNAPBACK}> хаха, точно пък тия са толкова зле по отношение на картите.... Имам карта при тях затова лично съм патил - Отивам да си я активирам за интернет разплащания - банкомата казва че не може. Отивам в банката да питам какво става - суетня около половин час, въртене на телефони до София и до незнам къде си, имало там в настройките на картите някви нули и единица, ама от Борика им казали да бъдат две единици, пък от централата им казали да бъдат нула и единица, кое ли е вярната конфигурация, малеее, кво ша праим сига, те всичките ни карти на клиенти са с тази сгрешената конфигурация и няма шеф който да даде разрешение за промяната, моля оставете телефон, ние ще ви се обадим като имаме решение.... Та оправиха го де, обадиха ми се че вече мога да си го активирам от банкомат (от банката не могат да ми го активират, трябва аз сам, такава им е политиката). ОК. Регистрирам я в Epay, отивам да погледна баланса на картата, на другите ми кари показва, на тази пише - "не се поддържа от банката"...... Повече кво да кажа, нямам думи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Банката на всички Българи начело с ....Това е БАНКАТА <{POST_SNAPBACK}> Понеже ми се наложи да имам вземане даване със тях и няколко пъти ходих до офиса им на бул. Мария Луиза, ще отбележа че по мързеливи и нетактични служителки не съм срещал. Разбира се, че това не е най-важното, но за съжаление не е само мое мнение. На два пъти парите ми закъсняха, защото вместо да обработят превода ми, си бъркаха в ушите и носа. Доскоро не работеха със epay.bg за момента не знам как е. Ако може един + да кажеш за тази банка ще те разбера. EDIT: kicko има още какво да се каже, но май само отрицателни неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 хаха, точно пък тия са толкова зле по отношение на картите.... Имам карта при тях затова лично съм патил - Отивам да си я активирам за интернет разплащания - банкомата казва че не може. Отивам в банката да питам какво става - суетня около половин час, въртене на телефони до София и до незнам къде си, имало там в настройките на картите някви нули и единица, ама от Борика им казали да бъдат две единици, пък от централата им казали да бъдат нула и единица, кое ли е вярната конфигурация, малеее, кво ша праим сига, те всичките ни карти на клиенти са с тази сгрешената конфигурация и няма шеф който да даде разрешение за промяната, моля оставете телефон, ние ще ви се обадим като имаме решение.... Та оправиха го де, обадиха ми се че вече мога да си го активирам от банкомат (от банката не могат да ми го активират, трябва аз сам, такава им е политиката). ОК. Регистрирам я в Epay, отивам да погледна баланса на картата, на другите ми кари показва, на тази пише - "не се поддържа от банката"...... Повече кво да кажа, нямам думи... <{POST_SNAPBACK}> Понеже ми се наложи да имам вземане даване със тях и няколко пъти ходих до офиса им на бул. Мария Луиза, ще отбележа че по мързеливи и нетактични служителки не съм срещал. Разбира се, че това не е най-важното, но за съжаление не е само мое мнение. На два пъти парите ми закъсняха, защото вместо да обработят превода ми, си бъркаха в ушите и носа. Доскоро не работеха със epay.bg за момента не знам как е. Ако може един + да кажеш за тази банка ще те разбера. EDIT: kicko има още какво да се каже, но май само отрицателни неща. <{POST_SNAPBACK}> E точно тва е подтекста на контекста Това не е банка за граждани а за как да го кажа пак БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ но с по конкретни интереси Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Взе да ми се доспива от тази тема ОББ е едната от банките, за другата си решете Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Признавам си, не бях чел цялата тема, преди да постна. Обаче сега се зачетох и видях мнението на lubo1972 от предната страница, според него само на ПИБ картите може да се вижда в Epay колко пари има в тях. Вярно че другата ми карта е на ПИБ. Може ли някой да потвърди или отрече това ? Тази възможност е удобна за случаите когато чакаш пари (да речем заплата) в тази карта и вместо да се питате постоянно с колегите "привели ли са парите" и да ходите до банкомат да проверявате - може да се проверява в интернет. Иначе за управлението на парите дето някой спомена - и ПИБ имат "Виртуален Банков Клон", регистрираш се, плаща се 1 лв. на месец. Получаваш цифров сертификат и можеш да влизаш в специален сайт да си управляваш сметките, да откриваш нови и т.н. Това е ползено за фирми предполагам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 И за други хора е полезно Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Признавам си, не бях чел цялата тема, преди да постна.Обаче сега се зачетох и видях мнението на lubo1972 от предната страница, според него само на ПИБ картите може да се вижда в Epay колко пари има в тях. Вярно че другата ми карта е на ПИБ. Може ли някой да потвърди или отрече това ? Тази възможност е удобна за случаите когато чакаш пари (да речем заплата) в тази карта и вместо да се питате постоянно с колегите "привели ли са парите" и да ходите до банкомат да проверявате - може да се проверява в интернет. <{POST_SNAPBACK}> Не само ПИБ. На ЦКБ също (предполагам и на останалите банки) може да провериш наличността си в epay. На ПИБ обаче неснижаемия остатък е 20 лева което за мен лично е минус. От epay можеш да превеждаш пари към която си искаш сметка на цена от един лев. Тези виртуални клонове са по скоро за фирми, и едва ли биха свършили работа на обикновения гражданин. epay освен да си платиш тока и телефона, спокойно може да си превеждаш пари на on-line букмейкъри и да се отървеш от родния монополист еврофутбол, както и да пазаруваш примерно от ТУК на цени които са 40 до 60% по ниски от тези в България. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Защо обсъждате дебитни карти с овърдрафт, след като вече има кредитни карти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 Слави, голяма работа си ей С 2 приказки ме закова Това се казва обедителен човек. Другата седмица ще ти дойда на гости - дано си втора смяна Сега ще се помъча да си поръчам една карта по интернет <{POST_SNAPBACK}> при поръчка от интернет на картата на ЦКБ тя сеиздава от софийския клон. при което при внасяне на суми в Пловдивския по твоята сметка ще те таксуват 1,50-2,00 лева за вътрешнобанков превод. само предупреждавам. ако ще си внасяш парите от тук по-добре се разходи до клончето на банката и след седмица ще си имаш нова карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 при поръчка от интернет на картата на ЦКБ тя сеиздава от софийския клон. при което при внасяне на суми в Пловдивския по твоята сметка ще те таксуват 1,50-2,00 лева за вътрешнобанков превод. само предупреждавам. ако ще си внасяш парите от тук по-добре се разходи до клончето на банката и след седмица ще си имаш нова карта. <{POST_SNAPBACK}> И в крайна сметка 1,50 или два лева ? Недей го разкарва момчето напразно . Сметката наистина ще е в София, но когато я захранва или депозра няма да му вземат и една стотинка независимо дали клона ще е в София, Пловдив, Варна или където се сетиш в БГ. Казвам го не защото съм чул или чел някаде, а защото вчера внасях. Когато я захранвах за първи път преди половин година ми казаха, че щом титуляра внася пари, такси не се удържат. Ако някой друг обаче тръгне да внася в неговата сметка, тогава на вносителя ще му вземат 0,60 лв (цената на вътрешнобанков превод). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 И в крайна сметка 1,50 или два лева ? Недей го разкарва момчето напразно . Сметката наистина ще е в София, но когато я захранва или депозра няма да му вземат и една стотинка независимо дали клона ще е в София, Пловдив, Варна или където се сетиш в БГ. Казвам го не защото съм чул или чел някаде, а защото вчера внасях. Когато я захранвах за първи път преди половин година ми казаха, че щом титуляра внася пари, такси не се удържат. Ако някой друг обаче тръгне да внася в неговата сметка, тогава на вносителя ще му вземат 0,60 лв (цената на вътрешнобанков превод). <{POST_SNAPBACK}> благодаря за уточнението. а аз като си вадих картата официално ме предупредиха за подобен проблем при внасянето и затова си я направих в тукашния клон. като цяло съм доволен. просто исках да помогна с каквото мога. не го знаех това за титуляр/нетитуляр - мислех си че вносните бележки са анонимни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 ПИБ е банката с най много благинки относно електронно ползване на парител Ползвам ПИБ от 3 г. с карта Поръчана по Интернет (безплатно), Тегленето от тяхните терминали е безплатно (те са доста из Пловдив), Издават Виза електрон (безплатно към дебитната карта) - не става аз интернет Разплащания, но се ползва по света, Идават Виза класик (срещу годишна такса разбирасе), Имат добра електронна система за банкиране, Е-pay.bg съвместими. Ако просто искаш да геглиш пари, няма какво толкова да се чуди, но за глезотии ПИБ са били винаги на първо място и според мен те са най-електронно орентираната банка.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veli Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 Иначе за управлението на парите дето някой спомена - и ПИБ имат "Виртуален Банков Клон", регистрираш се, плаща се 1 лв. на месец. Plashta se samo ednokrana taksa ot 1lv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 ПИБ е банката с най много благинки относно електронно ползване на парител ... Ако просто искаш да геглиш пари, няма какво толкова да се чуди, но за глезотии ПИБ са били винаги на първо място и според мен те са най-електронно орентираната банка.... ПИБ бяха първата банка, която пуснаха безплатни Maestro дебитни карти с поръчка по интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 Plashta se samo ednokrana taksa ot 1lv. <{POST_SNAPBACK}> абсолютно ли си сигурна ? на мен ми казаха друго като се регистрирах, освен това на сайта им има следното : http://www.fibank.bg/inside.php?language=1&parent=370 Такси, прилагани за операции през Виртуалния клон 1. Такса за откриване на разплащателна сметка в национална и чуждестранна валута за юридически лица без такса 2. Депозитни сметки без такса 3. Месечна такса поддръжка на сметките (юридически лица) 5.00 лв. 4. Вътрешнобанкови плащания в национална и чуждестранна валута по сметки между клиенти на ПИБ 0.30 лв. 5. Междубанкови безкасови плащания в национална валута, инициирани от клиенти на ПИБ 0.80 лв. 6. Месечна такса клиенти Виртуален клон 1.00 лв. на клиент 7. За всички останали операции се прилага Тарифата за лихвите, таксите, комисионите и разноските, прилагани от банката по операциите й в страната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Ne sum naqsno s nesta,no nqkoi ste kagi li s 2 dumi ot kade e nai izgodno da se izkara karta za pazaruwane po neta(ne ot bg saitowe),kato iskam da ima pari v neq kolkoto i vkaram az.I kolko pari struwa izdawaneto,taksi pri plastaniq,godisni taksi i t.n. 10x predwaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 9, 2005 Share Posted August 9, 2005 Виза класик от ПИБ - 50 валутни единици неснижаем остатък ( долари, евро - каквото си избереш ), 30 евро годишна такса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 не мога да повярвам че са такива смешни банките - как ще искат толкова такси. аз казвам да им се тегли една и да се ползва кеш. тези са обирджии и половина - за внасяне и теглене такси. айде да пътуват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Сметката е много проста: Да кажем например, че годишната лихва е 3%, а инфлацията е 5% Какво прави средностатистическия българин. Казва си: "Ако си дам парите на банката аз ще загубя 2% защото те ще бъдат изядени от разликата между инфлацията и лихвата" ... и разбира се греши, защото ако не ги даде на банката ще изгуби всичките 5% от инфлацията Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Отговора се крие в инвестиционните фондове Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted August 10, 2005 Share Posted August 10, 2005 Амии...на ДСК май е добре-аз съм на И банк и всеки път като си тегля пари давам по 1,50 , а майка ми и баща ми са на ДСК и май нищо не плащат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.